За повдигане на дъмбели встрани./рамо/

14.05.08
18:50

Здрасти,
искам да попитам за това упражнение . В изданието пише, че трябва да се прави без свивки в лактите, но аз съм виждал много хора да го правят със свивки. Някой с по-малки, а други със свивка до 90 градуса. Със свивка се прави значително по-лесно, но дали е правилно? Кои глави се натоварват главно? Отново ли средната или бие повече към предната?

Тук не това е важното. По - важното е да наклониш много леко горната част на тялото напред за да се натоварва максимално изолирано рамото. Аз препоръчвам леката сгъвка в лактите за да премахне напрежението в тях. Това е то.

14.05.08
19:16

казано от Георги Гайдов на 14.05.08, 19:12:

Тук не това е важното. По - важното е да наклониш много леко горната част на тялото напред за да се натоварва максимално изолирано рамото. Аз препоръчвам леката сгъвка в лактите за да премахне напрежението в тях. Това е то.

Напълно подкрепям мнението ти :)

14.05.08
19:22

Благодаря и на 2ма Ви за отговорите :)

TI

14.05.08
19:34

Ако не сгънеш в лактите е много трудно и има доста напрежение в тях. Най-добре е да се сгъне леко, но не прекалено.

15.05.08
08:59

toni_101 прави го седнал,така се изолира повече.

BU

15.05.08
09:43

казано от tisho на 14.05.08, 19:34:

Ако не сгънеш в лактите е много трудно и има доста напрежение в тях. Най-добре е да се сгъне леко, но не прекалено.

Извинявай,много трудно ?!? Нищо не усещам в лактите и първия месец го правих така това упражнение.Не е проблем за мен да се прави и по двата начина,но аз го правя с 10 кг,ако увелича килата може би и напрежение ще се получи...

15.05.08
16:49

казано от DeadManWalking на 15.05.08, 09:43:

казано от tisho на 14.05.08, 19:34:

Извинявай,много трудно ?!? Нищо не усещам в лактите и първия месец го правих така това упражнение.Не е проблем за мен да се прави и по двата начина,но аз го правя с 10 кг,ако увелича килата може би и напрежение ще се получи...

Има вярно в думите на @tisho, защото аз със изпънати ръце го правя със 6кг. а със леко свити 6кг. са ми е сравнително лекички.

BU

15.05.08
18:52

казано от toni_101 на 15.05.08, 16:49:

Има вярно в думите на @tisho, защото аз със изпънати ръце го правя със 6кг. а със леко свити 6кг. са ми е сравнително лекички.

хехе,да ама са ти тежки в раменете,не са ти тежки в лактите. ;)

TI

15.05.08
20:10

Е малко се изцепих с това “много трудно”, но си е по-трудничко. За мене по-добре е да се прави с лека чупка в лактите. Рамото си се товари перфектно, така че това е по-добрия вариант за мен.

BU

15.05.08
21:29

казано от tisho на 15.05.08, 20:10:

Е малко се изцепих с това “много трудно”, но си е по-трудничко. За мене по-добре е да се прави с лека чупка в лактите. Рамото си се товари перфектно, така че това е по-добрия вариант за мен.

Карай,нали и аз го правя така.  : ))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1