15.05.08
05:59
Вече 3 месеца тренирам по :
понеделник-гърди+бицепс
вторник-почивка
сряда-гръб+трицепс
четвъртък-корем и таз
петък-рамо+малко крака
и сега мисля да сменя програмата,на какво да заложа?
Аз съм на 22г 1.78см 78кг и целя примерено покачване на маса,не вземам никакви добавки
15.05.08
07:21
Зависи много от ефекта който искаш и от това дали имаш изоставаща мускулна група . Ако не искаш специално да акцентуираш на дадена мускулна група , погледни общите програми за маса в сайта , постни я и кажи дали можеш да я изпълниш , дали не сикаш да смениш някое упражнение и така ;)
еми аз искам да акцентирам върху ръцете,че мисля че те са по слабата еденица от тялото понеже доста пъти ми се е случвало да не мога да натоваря гърба на максимум заради бицепса.Незнам помогнете с някъкъв примерен сплит
А и някви добавки трябва ли да взема(да се ограничим само с протеин),нещо за по бързо възтановяване на мускулите.
Благодаря ви предварително
еми аз искам да акцентирам върху ръцете,че мисля че те са по слабата еденица от тялото понеже доста пъти ми се е случвало да не мога да натоваря гърба на максимум заради бицепса.Незнам помогнете с някъкъв примерен сплит
А и някви добавки трябва ли да взема(да се ограничим само с протеин),нещо за по бързо възтановяване на мускулите.
Благодаря ви предварително
Моят съвет е да отделиш ръцете в отделен ден.Не ти знам точно стажа и затова немога да ти кажа точно в кой ден да ги сложиш.
Можеш да ги сложиш в първия ден ( обаче след това според мен задължително 1-2 дена почивка) за да могат да се възстановят, иначе няма да можеш да правиш качествено примерно гърди или гръб...Можеш също така да ги сложиш като последен ден в програмата си( както съм направил аз ) . Експериментирай. Човек се учи от грешките си, пък и разнообразяването е хубаво нещо :)
Поздрави!
15.05.08
20:02
Ето ти един вариант:
Пон-ръце;
Вт-рамо+крака;
Ср-почивка;
Чет-гръб+трапец;
Пет-гърди+корем;
Съб+нед-почивка;
Така ръцете са отделени от гърба и гърдите на няколко дни разтояние и всичко би трябвало да е добре. Те са в първи ден за да се възтановили добре за да можеш да ги тренираш възможно най-добре. Единствено може да се получи гадно ако имаш МТ на трицепса и при рамото на пресите да нямаш достатъчно сила. Но немисля, че разликата ще е мноу голяма.