15.05.08
05:59
Вече 3 месеца тренирам по :
понеделник-гърди+бицепс
вторник-почивка
сряда-гръб+трицепс
четвъртък-корем и таз
петък-рамо+малко крака
и сега мисля да сменя програмата,на какво да заложа?
Аз съм на 22г 1.78см 78кг и целя примерено покачване на маса,не вземам никакви добавки
15.05.08
07:21
Зависи много от ефекта който искаш и от това дали имаш изоставаща мускулна група . Ако не искаш специално да акцентуираш на дадена мускулна група , погледни общите програми за маса в сайта , постни я и кажи дали можеш да я изпълниш , дали не сикаш да смениш някое упражнение и така ;)
еми аз искам да акцентирам върху ръцете,че мисля че те са по слабата еденица от тялото понеже доста пъти ми се е случвало да не мога да натоваря гърба на максимум заради бицепса.Незнам помогнете с някъкъв примерен сплит
А и някви добавки трябва ли да взема(да се ограничим само с протеин),нещо за по бързо възтановяване на мускулите.
Благодаря ви предварително
казано от Atanas на 15.05.08, 17:01:
еми аз искам да акцентирам върху ръцете,че мисля че те са по слабата еденица от тялото понеже доста пъти ми се е случвало да не мога да натоваря гърба на максимум заради бицепса.Незнам помогнете с някъкъв примерен сплит
А и някви добавки трябва ли да взема(да се ограничим само с протеин),нещо за по бързо възтановяване на мускулите.
Благодаря ви предварително
Моят съвет е да отделиш ръцете в отделен ден.Не ти знам точно стажа и затова немога да ти кажа точно в кой ден да ги сложиш.
Можеш да ги сложиш в първия ден ( обаче след това според мен задължително 1-2 дена почивка) за да могат да се възстановят, иначе няма да можеш да правиш качествено примерно гърди или гръб...Можеш също така да ги сложиш като последен ден в програмата си( както съм направил аз ) . Експериментирай. Човек се учи от грешките си, пък и разнообразяването е хубаво нещо :)
Поздрави!
15.05.08
20:02
Ето ти един вариант:
Пон-ръце;
Вт-рамо+крака;
Ср-почивка;
Чет-гръб+трапец;
Пет-гърди+корем;
Съб+нед-почивка;
Така ръцете са отделени от гърба и гърдите на няколко дни разтояние и всичко би трябвало да е добре. Те са в първи ден за да се възтановили добре за да можеш да ги тренираш възможно най-добре. Единствено може да се получи гадно ако имаш МТ на трицепса и при рамото на пресите да нямаш достатъчно сила. Но немисля, че разликата ще е мноу голяма.