Тичане и отслабване

СТ

15.05.08
12:57

Нека  отправя едно приветливо Здравейте! Един вид да ви предразположа към моя проблем.

Мисля, че имам лек проблем с теглото, който е ясно изразен по отделните компоненти на тялото ми. Гърдите, които са някак си изсулени - а за момче това не е много приемливо; отпуснато коремче и голямо дупе -добре, едрото дупе. Т.е. там има натрупване на мазнини. Мислех, че мога да се справя сам с проблема като се поровя наляво-надясно, изчета някоя друга статия, направя преход към здравословното хранене, няколко бързи изчисления с химикал и лист в ръце, но уви - моето хоп бе заглушено от “ох” на опита ми да се справя с преливащата информация. Предполагам, че като на всеки останал човек занимаващ се с мързел обичам да ми е наготово. Добре, след тази художествена измислица, смятам да пристъпя към същината на пребиваването ми тук.

Искам да подчертая, че не целя бързо отслабване. Нещо, което ще ме заслепи и с годините ще гори, докато накрая и последната восъчна капчица се стече по вече не съществуващото стъбло на свещта и започна да наддавам отново. Искам да отслабна, но не подлагайки се на някоя от онези диети в чиято основа е заложена идеята, че, някак си, Дяволът се вселява в тебе чрез храната. Напротив, да не ям “фафли” и да не пия безалкохолно, да огранича количеството мазнини - страхотно, защо не ? Но да не си похапвам охолно, охолно хляб - не, благодаря. Може да наречете изсканията ми - “лежащи на предрасъдаци”, но такъв съм си. Добре, наистина искам много, а казвам малко. Относно хранителния ми режим - ох, колко гадно звучи, ако го казваш де, ама в случая аз го пиша - бих бил безкрайно щастлив, ако някой пренебрегне младежкото ми “остроумие”, което не спирам да разтягам, да привие поглед и да ми систематизира какво трябва да консумирам за закуска, обяд вечеря, но не просто по-леко ядене, а с конркетни примери и една кратка обосновка. Относно детайлността : аз ще се занимавам, а ако не съумея да се справя ще попита отново тук.

Относно тези “маЗести” части от тялото ми : гърди, дупе, коремче. Какво да направя с тях, че да се стегнат и да обема им да изчезне. Предполагам, че това няма да стане само с бягането. До преди малко четях една статия относно това ” колко вода трябва да поемаме на ден” по-нататък се натъкнах и на друга, която нямаше нищо общо с първата “за да отслабнеш, първо, трябва да знаеш” или нещо такова - наистина не желая да умаловажавам информацията в нея, просто не ми се занимава да търся името й вмомента. Там бе споменато, във втората статия, че отслабването трябва да бъде изпипано, за да не получа удар по челото от прелитащото Йо-йо. Смисълът на всичко написано досега, е поне написаното във втория параграф, се размива в следното изречение : Какви упражнения трябва да подхвана, за да сваля тази излишна маса - мазнини? Не ми се щеше да пускам още една тема, а и смятам, че хората които се занимават с фитнес не пропускат и този раздел. Впрочем ще съм по-щастлив, ако упражненията могат да се правят вкъщи.

Мисля, че е това : засега. Имайте предвид, че се занимавам с бягане, начинаещ съм. Ходя или по-скоро ще подновя ходенето около четири пъти в седмицата.

Като заключаващо изречение искам да се извиня, ако съм подразнил някого с начина на оформяне на темата, или по-скоро начина, по който съм се изразявал. Просто, най-смирено ви моля да се отзовете. Благодаря!

15.05.08
13:55

Добре дошъл! Първо да ти споделя, че това е форум за фитнес и здравословен начин на живот, а не литературен. Ако имаш конкретни въпроси, по-добре ги задавай по-директно и с по-малко “бля-бля” между редовете, защото съм сигурен, че много хора са подминали поста ти, заради многото думи, малкото точни цифри и конкретните въпроси. Колкото повече четеш, толкова повече ще знаеш и ще коригираш грешките си. Ето ти от мен няколко статии, за да се запознаеш с основни точки в плана ти за отслабване. Вместо многото празни думи, можеше да се представиш в два реда - на колко си, колко тежиш, какво целиш и тн, щеше да е много по-полезно за всички. Обещаните статии:
- http://www.bb-team.org/articles/1039
- http://www.bb-team.org/diets/
- http://www.bb-team.org/articles/914/
- http://www.bb-team.org/articles/1000/
- http://www.bb-team.org/articles/1210/
- http://www.bb-team.org/articles/1548/
Успех ;)

СТ

15.05.08
14:59

Обобщеният Аз.

Висок съм 1.80-2, тежа 90 килограма. Желая да ослабна без да въвеждаш разтърсващи промени в менюто си. Един вид да изчистя вредната храна от дневната си дажба. Бягам по-скоро за здраве. Споменах, че имам натрупване на мазнини на няколко части от тялото си : седалище, корем и гърди. Неловко е, защото краката ми са големи, а конструкцията нагоре става все по-странна, докато стигнем до раменете ми, които са доста “прибрани”.

Споменавайки натрупването на мазнини на няколко сборни пункта, целя да практикувам и опражнения, които мога да правя в домашни усолвия, за да сваля въпросните масни натрупвания.

15.05.08
15:19

Мазнините по отделните части на тялото не се свалят с конкретни упражнения за тях, а точно с кардио тренировки(като тичането), май не си обърнал внимание на статиите. Относно оформянето на мускулна маса, нейде под мазнините, тогава са ни нужни упражнения за различните мускулни групи.

СТ

16.05.08
17:59

Бързо и бавно

Попаднах на този интересен материал и се запитах : може ли да се комбинира обикновеното кардио - бягане на стадиона с това?
Например : бягам 4 дена в седмицата, а в два правя споменатите в материала тренировки.

17.05.08
07:21

Можеш както искаш, важното е да има движение. Единственото лошо при HIIT - high intensity interval training, е че трябва да поддържаш пулса си в едно много високо ниво, което няма как да постигнеш във външни условия, т.е. има, но няма как да го разбереш. Същото се отнася и за стандартната кардио тренировка, но там пулсът е в други граници. Виж тази статия също http://musclemedia.com/training/hiit.asp

СТ

17.05.08
09:20

А, ако не мога да поддържам пулса си на въпросното ниво : губи ли се ефектът или просто се разтяга във времето, т.е. мога да очаквам резултатите при правилно изпълнение за един месец, месец по-късно - в случай, че не съумея да го задържа?

П.С. : Статията е идентична на тази, но все пак полезна - благодаря. Притесних се, обаче, когато спомена, че ако не съм трениран атлет трябва да се консултирам с медицинско лице. Трябва ли да имам някакви причини да се притеснявам или не може да се даде отговор тъй като това е строго индивидуално. И дали ще е проблем да започна както е описано в българския материал изготвен по въпроса.

“Аз просто препоръчвам на хората да заменят ниско-ефективния джогинг с 6 спринта за по 15 секунди с по минута, минута и половина почивка между тях изразяваща се в ходене..., което е = 6 по 15 сек = 1 мин и 30 сек + 6 по 90 сек вървене = 9 минути, всичко прави 10 мин и 30 сек + 5 мин загрявка = 15 мин и 30 сек в най-добрия случай… сравнено с 20-30 мин джогинг резултата от интервалната тренировка е с доказано огромно преимущество относно ползата за организма…”

Мнението беше редактирано от Стоенчо на 17.05.08 09:34.

17.05.08
10:03

Разбира се, че пулсът трябва да се поддържа както е написано, ефектът се губи на 80%. Аз те съветвам следното:
1. Първо и най-важно - оправи си храненето.
2. Почни с 4 пъти в седмицата по 30 минути нормално бягане, не е хубаво да се влачиш, защото при нормалното кардио има изискване от 60-80% от максималния ти пулс (максимален пулс = 220 - годините на които си)
3. Едва след като свалиш 5-6 кила и навлезеш във форма, а това ще стане ако си стриктен, пробвай HIIT.

СТ

18.05.08
18:45

Чудя се какъв хранителен режим да започна? НВД или РБД. Прочетох материалите публикувани и за двете на страницата, но. Но-то : симпатизирам на РБД, намирам я за по-лесно изпълнима, обаче в същото време се чудя дали мога да бягам и да следвам хранителен режим в спектъра РБД? Целя да стегна седалището, бедрата, коремната и гръдната област, и като бонус; дали е възможно да натрупам мускулна маса и някакъв релеф?

П.С. : Понеже сутрин, на гладно, е най-удачното време за бягане, пресилвам ли нещата, ако отида да бягам от 5 до 5:30, и закусвам 40 минути по-късно ? За жалост, не мога да отида нито по-рано, нито по-късно, тъй като трябва да хвана автобуса си до училище на 7 без 10 и 10 най-късно!

Мнението беше редактирано от Стоенчо на 18.05.08 19:09.

18.05.08
19:48

хаха, отиди да бягаш в 3:00 още :)

Flask немога да разбера ироничния ти, коментар, при положение, че момчето точно и ясно е написал че неможе нито по рано нито по късно.Лично аз като се запалих по този спорт преди много години бях в същото положение като него.ТРябваше да изляза в 5 и 30 от нас за да знам че ще се прибера изкъпя изсъхна оправя хвана рейса и пътувам до даскало, за да мога да вляза в час точно в 7 и 20.Няма нищо странно или нередно или ненормално в това.Просто режима се измества спрямо личните ангажименти.Ляга си рано става рано събира му се сън колкото на всеки но си ляга по рано.

18.05.08
21:59

Всички сме ставали рано, всички сме тренирали, ама 5h за човек, който не цели драстична промяна и не го прави на всяка цена, както е при Стоенчо ми се струва прекалено. Този 1/2 час може да се смести по всяко време на деня.

СТ

19.05.08
12:46

Ta питах аз, дали е възможно да се храня така и да разчитам само на интензивно кардио за загубата на мазнини? Не, че в статията не си пише, но какво е скоростно-силова тренировка и тн. Нека не се отклонявам от темата. Едно да или едно не ще ми стигнат. А ако се налеят и доводи мисля, че вече не ми остава нищо освен да се захващам за работа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1