30.05.08
17:29
кое работи по добре за маса на гърба при тягата: скъсена амплитуда с повече кила или по малко килограми и пускане до долу, по чисто изпълнение мерси предварително
30.05.08
17:32
Повече клекове и прави пълна тяга.
правиш тежко с пълна амплитуда (или спираш щангата на около 5см от земята)
колко скъсена е “скъсената” амплитуда всъщност?
30.05.08
18:39
Пълна амплитуда за мен не включва докосването на щангата до земята.Макар това да отнема смисълът на “мъртва” от заглавието на упражнението.
Скъсена амплитуда по моя презумция е вземането на щангата от раклата,а не от земята и долна граница малко под колената.
казано от DeadManWalking на 30.05.08, 18:39:
Пълна амплитуда за мен не включва докосването на щангата до земята.Макар това да отнема смисълът на “мъртва” от заглавието на упражнението.
Не докосване. Оставяне на земята и взимане наново. Иначе наистина се отнема “мъртва”, което пък отнема възможността да тренираш начална сила (стартова, или както беше термина) и променя смисъла на упражнението. Не го прави по-лошо, напротив тягата си е екстра както и да я правиш (стига да не кривиш кръста естествено), но просто тренира други качества. Не-докосването на земята според мен е по-подходящо за румънската тяга.
Мнението беше редактирано от G33K на 30.05.08 18:45.
30.05.08
18:51
Началото не е ли най-лесната работа при тягата? :)
казано от DeadManWalking на 30.05.08, 18:51:
Началото не е ли най-лесната работа при тягата? :)
Зависи, досега не съм отлепвал тежестта без да я вдигна до край (то не че много пъти се е случвало да не мога да я отлепя, ама все пак за протокола..). Иначе май е индивидуално, точно заради различните качества които се тренират в различните фази на движението. На някои им е най-лесна, на други - най-трудна. И все пак си е “мъртва” тяга :)
30.05.08
18:59
Друг фактор - ако се прави тяга с цел маса в гърба не се ли дава така много почивка?
казано от DeadManWalking на 30.05.08, 18:59:
Друг фактор - ако се прави тяга с цел маса в гърба не се ли дава така много почивка?
Да, май. Просто понякога забравям тази гледна точка за нещата :) За бодибилдинг цели оставянето май не е най-добрия вариант.
30.05.08
19:05
Няма значение,аз ще убия инерцията и ще си правя мъртва тяга.Нека оставим бодибилдинга за слабите. ;)
Здравейте, според мен тяга е най-добре да се прави като се пуска щангата около 10см под коленете. Това ако тренирате за маса..
04.06.08
19:08
Тягата е много добро упражнение за маса,но с нея се качва ефективно и сила,така че си я правете до долу.Така може да се изпита целия й ефект,който идва именно от напълно физиологичната дейност човек да вдигне нещо от земята.
04.06.08
19:18
Дам,между другото пробвах я до долу,от мъртва позиция...еми не,най-трудното е докато я вдигнеш!!Наистина трябва да се прави до долу и половинчатото движение,където се движи само гърба и малко краката не е тяга.Когато я взимам отдолу е много лесно да се спази техниката,пък и се усеща по пълноценно!
04.06.08
19:59
Цяло движение. Щангата да докосне пода. Докосне, не удари!