20.06.08
19:18
kajete molq vi kak da smukna malko masa ot krakata na 15 godini sum po4ti 16 77-78 kg sum na 1.80 viso4ina bedroto mi e 58 bicepsa 36.5 praseca 38 grudniq ko6 103 treniram ot 4-5 meseca dali po natam 6te se opravi si4ko :)
Пиши на кирилица !!! Следващ пост на маймуница ти делвам цялата тема !!! (долният пост не се включва)
ASTOR
Темата беше редактирана от ASTOR на 09.07.08 21:34.
и аз съм така,краката са ми доста големички.Ама такава ти е структурата ве братле ,ако крака ти изглжда по голям ,то е защото ти е по-голям кокъла не за друго, а това не се коригира.
20.06.08
19:44
1.Ох,боже....краката ти изглеждат големи,защото всичко останало ти е малко!!!
2.НЯМА нищо лошо в големите крака,радвай се!Стига това да не са мазнини...
3.ТРЕНИРАЙ ГИ,не ги гори...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.06.08 19:45.
a moje li da mi kajete su6to kak da ka4a nali masa po drugite 4asti togava 6tom ne trqbva da gora da ka4vam primerno do 85 i posle za relef ? : ) taka dali stava
аве братле ти си на 15 години.Ходи да тренираш нещо ,стига с тос фитнес .Има много по-забавни спортове .Ходи да правиш нещо с бягане да ти се разширят дробовете ,гърдите да ти се стегнат краката.Когато станеш на 16 17 години почни фитнес ,сега си още малък и можеш да пробиеш още в някой спорт....
20.06.08
20:51
казано от stefanak на 20.06.08, 19:18:
kajete molq vi kak da smukna malko masa ot krakata na 15 godini sum po4ti 16 77-78 kg sum na 1.80 viso4ina bedroto mi e 58 bicepsa 36.5 praseca 38 grudniq ko6 103 treniram ot 4-5 meseca dali po natam 6te se opravi si4ko :)
Ако е ген не мое се направи много ... сори
Първо прочети правилата на форума,пиши на български и няма нищо лошо в това да имаш големи крака.
Мнението беше редактирано от misho280 на 20.06.08 20:51.
20.06.08
21:06
Не бях видял мерката...58 см? Ти жена ли си,това крак ли го наричаш?
Напоследък забелязвам,че се увеличава тенденцията хората да си сравняват бедрата с ръцете...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.06.08 21:09.
20.06.08
21:10
казано от pavlinito на 20.06.08, 19:55:
аве братле ти си на 15 години.Ходи да тренираш нещо ,стига с тос фитнес .Има много по-забавни спортове .Ходи да правиш нещо с бягане да ти се разширят дробовете ,гърдите да ти се стегнат краката.Когато станеш на 16 17 години почни фитнес ,сега си още малък и можеш да пробиеш още в някой спорт....
Ти па ебати и съвета му даде. Нека да тренира фитнес, тоя форум за какво е? Оттам нататък аз при крака 66-67 съм много доволен а сега при 62 са ми доста релефни и съм много доволен, ама даже ми се струват МАЛКИ. Иначе съм 181 см, 79 кг. Без да съм го целял, само от кардиото смъкнах от 66 на 62, така че ако искаш да си изгориш краката, колкото и тъпо да звучи, товари ги с кардио и даже и да не направиш релеф, краката ще ги прецакаш, щом това искаш. Лично моето мнение е обаче, че при данните дадени от този начинаещ, крак от 60 см би бил перфектен, тоест дори повечо от това което е. Както казах, на 62 см са ми най-релефни в живота ми краката, но не съм привърженик на малите обеми с ми се искаше да ги запазя в добра форма поне на 64 см. Както и да е.
21.06.08
06:02
Пич ... пиши на кирилица , живееш в България ! Сега по темата за краката ... По принцип кракат са ДОСТА големи и е нормално да са по-едри от останалите ти крайници ... Погледни някоя снимка на Ronnie Coleman или на някой друг bodybuilder и просто виж за какво си говорим . Ако толкова чак ти пречи това , тренирай горната половина от тялото по-тежко , а за краката сложи якоя по-лека тренировка , че да не е после да кажеш , че са ти малки и готово .
DeadManWalking
Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България 21.06.2008, 01:11нагоре
Не бях видял мерката...58 см? Ти жена ли си,това крак ли го наричаш?
Напоследък забелязвам,че се увеличава тенденцията хората да си сравняват бедрата с ръцете…
If you wanna be big,you got to be a pig.
Моят Дневник
——————————————————-
ман аз 6те се радвам краката да са ми по големи примерно 66-67 ама ако бях 100 кг нямам ни6то против да са ми по големи просто ми се иска на тези годинки да смъкна малко да орелефа и да наблегна на другите 4асти гръдния ко6 руцете и така :) мен дайе ми се иска да стана след 3-4 години 110-115 килца :)на 18-19 год
а мога ли да ви попитам мом4ета дали мога да тренирам краката за релеф и другото за маса ? :) и след време като орелефа краката вси4ко да си тренирам пак за маса ? :)
Краката си ги тренирай с повече повторения, и изолирани упражнения и виж как ти вървят всичко е индивидуално, аз моите крака ги орефевих с аеробни тренировки (както и цялото тяло), 2 комплексни упражнения + 3 изолиращи за гърди и гръб.
Успех.
22.06.08
11:18
казано от stefanak на 21.06.08, 18:11:
ман аз 6те се радвам краката да са ми по големи примерно 66-67 ама ако бях 100 кг нямам ни6то против да са ми по големи просто ми се иска на тези годинки да смъкна малко да орелефа и да наблегна на другите 4асти гръдния ко6 руцете и така :) мен дайе ми се иска да стана след 3-4 години 110-115 килца :)на 18-19 год
Така значи а? След 3-4 години 110-115 кила като си на 18-19? То ако към това се стремиш, ти на 24 ще си 130-140 кила бе момче и определено няма да си релефен. Ако наистина докараш до 110-115 кила, или ще си ползвал доста стероиди или си ял прекалено много. Само дето доста хора забравят, че колкото повече ядеш и качваш килограмите, толкова повече организмът привиква към големи количества храна и най-вече трудните за усвояване и изгаряне мазнини (мастните депа на клетките се увеличават). Затова после диети, гладуване, дори и най-добрата фитнес програма и режим за сваляне трудно ще ти помогнат. Или ако го направят ще е за кратко. Тъй че не се изхвърляй и си тренирай нормално и спокойно - 90 кг е предостатъчно на 18-19 години.
Успех!
22.06.08
15:13
Абе...хора... :(
Какви глупости ми говориш,тренирай си за горна част,какво ти пречат (малките) краката?
имам едно малко въпросче.Не знам дали точно това е правилната тема ,но ще попитам.Какъв би бил резултата ако да кажем искаш да наблегнеш върху някоя мускулна група и започнеш да я тренираш по 2 пъти седмично .И да кажем 1-вата тренировка за тази мускулна група тренираш с упражнения ,които са по-скоро за маса ,а втория ден упражнения които са по-скоро за очертаване на мускула,тоест за релеф???
Сега предполагам ч,е ще се започне да се коментира ,че това не е правилно по 2 пъти на седмица да тренираш ,че не можеш да се възстановиш.Но ако пренебрегем тези неща,да кажем организма се възстановява достатъчно бързо,приема достатъчно от нужните храни и в крайна сметка двеете тренировки не са проблем.Тогава при тази конфигурация на трениране някой знае ли какъв ще бъде резултата?????
22.06.08
16:53
Не,не е вярно,че “няма да можеш да се възстановиш”.Не приемай всичко буквално,но е вярно следното.Няма упражнения за релеф,има методики,които са излишни,всичко е в храненето.
А ако тренираш една и съща група повече от веднъж седмично има два варианта - по-добри резултати или застой.Немога да ти кажа със сигурност кое от двете ще настъпи. ;)
за храненето съм съгласен ,но не мисля че има упражнения които оформят мускула и които го правят по обемен.Примерно когато правя лег с тесен хват и френско усещам как ми се помпи трицепсовия мускул, а когато правя скрепец усещам как ми се цепи повече.
Но искам да те питам как да предовратя евентуален застой.СМисъл ти каза че може да има застой или по-бърз напредък.Ккак мога да предовратя евентуален застой.С по пълноценно хранене ,по пълноценна почивка ???
Понеже аз така или иначе съм решил и ще тренирам мускулните групи по 2 пъти седмично.....
програмата ми е следната
правя понеделник гърди като основна тренировка, и рамо като второстепенна
вторник гръб
сряда почивка
четвъртък ръце
петък рамо като основна и гърди като второстепенна
събота гръб
така правя гръб рамо и гърди по два пъти седмично,а тренирайки гърба и гърдите повече ,аз натоварвам по интензивно и ръцете през седмицата.
Но пак да попитам,има ли превантивни мерки ,с които да предотвратя евентуален застой и да съм сигурен че резултата ще е по-бърз напредък??
22.06.08
18:39
казано от pavlinito на 22.06.08, 17:39:
за храненето съм съгласен ,но не мисля че има упражнения които оформят мускула и които го правят по обемен.Примерно когато правя лег с тесен хват и френско усещам как ми се помпи трицепсовия мускул, а когато правя скрепец усещам как ми се цепи повече.
Ти сериозно ли? Егати..аз нищо не усещам. :)
Превантивни мерки?Много хранене,много почивка и да теглиш ехтибар по цял ден.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.06.08 18:40.
скрепеца нацепса ,определено нацепса докато като правя упр с лостове(тесен хват ,френско)някво си усещам после ръцете по пътни.
Аз бях се позаинтересувал доста за упр за релеф,ама повечето още не съм ги правил щото нямам толкова мускулна маса и май е добре парво това да напрвя че тогава релеф.
Иначе какво ще рече да теглиш ехтибар :)
казано от pavlinito на 20.06.08, 19:55:
Хаха по тая логика бягах 3 пъти на седмица по 30 обиколки на стадиона цяла година - бях станал спец в дългото и бавно бягане.
Уверявам те че не се разширих за тази година.
Моите крака също са големи, но аз съм тренирал футбол. Да питам автора, футбол тренираш ли ? Много здрави ти стават краката, и ако не тренираш другите части, няма да е красива гледка.
Мнението беше редактирано от NetGh0st на 09.07.08 12:15.
ава
ти си бягал някоя друга седмица кво си мислиш че чак толкова щв се промени.Хората тренират с години и резултатите пак идват бавно.Ххаха не се бил разширил.Ти мериш ли се че да кажеш или просто резултата пред огледалото не е толкова забелецим.Пък и ти сиг си мислиш че ще станеш супер широк с 4-5 бяганета.Аз навремето съм тренирал тенис на корт по 6 часа на ден лятото.Всеки ден сме бягали по 4-5 километра дневно.После на леката атлетика съм се скъсвал от отсечки.Прибирал съм се като пребит .Бих казал че сега въпреки че не тренирам така резултата от едновремешното трениране е очеизвадно,но това са сумати години тренировки и то отмалък.Ама ти явно си мислиш че всичко дето хвърчи се яде и резултите идват ей така ...
казано от pavlinito на 15.07.08, 19:51:
ава
ти си бягал някоя друга седмица кво си мислиш че чак толкова щв се промени.Хората тренират с години и резултатите пак идват бавно.Ххаха не се бил разширил.Ти мериш ли се че да кажеш или просто резултата пред огледалото не е толкова забелецим.Пък и ти сиг си мислиш че ще станеш супер широк с 4-5 бяганета.Аз навремето съм тренирал тенис на корт по 6 часа на ден лятото.Всеки ден сме бягали по 4-5 километра дневно.После на леката атлетика съм се скъсвал от отсечки.Прибирал съм се като пребит .Бих казал че сега въпреки че не тренирам така резултата от едновремешното трениране е очеизвадно,но това са сумати години тренировки и то отмалък.Ама ти явно си мислиш че всичко дето хвърчи се яде и резултите идват ей така ...
Не си разбрал поста ми правилно. Стана година и половина откакто бягам по 3 пъти на седмица ->по 20-30 обиколки, зависи от настроението , умората, времето на бягане и така нататък.
Колкото до меренето - да наистина смъкнах немалко мускулна маса от гърба, затова намалих скоростта на бягане и увеличих времето на бягане. Та тая работа да се надяваш да се разшириш само и единствено с бягане, по-добре я оставете. Мое лично мнение, щото при мене не проработи, а както казах 1 година преди това съм тренирал и футобл.
Между другото и аз съм тренирал тенис, още няма кой да ми хване лифтирания сервис. Но просто не го броя, защото не ни подготвяха добре физически.
Мнението беше редактирано от NetGh0st на 16.07.08 05:02.
16.07.08
09:12
казано от NetGh0st на 16.07.08, 04:59:
ава
ти си бягал някоя друга седмица кво си мислиш че чак толкова щв се промени.Хората тренират с години и резултатите пак идват бавно.Ххаха не се бил разширил.Ти мериш ли се че да кажеш или просто резултата пред огледалото не е толкова забелецим.Пък и ти сиг си мислиш че ще станеш супер широк с 4-5 бяганета.Аз навремето съм тренирал тенис на корт по 6 часа на ден лятото.Всеки ден сме бягали по 4-5 километра дневно.После на леката атлетика съм се скъсвал от отсечки.Прибирал съм се като пребит .Бих казал че сега въпреки че не тренирам така резултата от едновремешното трениране е очеизвадно,но това са сумати години тренировки и то отмалък.Ама ти явно си мислиш че всичко дето хвърчи се яде и резултите идват ей така ....
Колкото до меренето - да наистина смъкнах немалко мускулна маса от гърба, затова намалих скоростта на бягане и увеличих времето на бягане. .
мНОГО си сбърак трябва се намали обема и да се дигне интензивноста за да се гори по малко мазнина
казано от Wrestling_pro на 16.07.08, 09:12:
ава
ти си бягал някоя друга седмица кво си мислиш че чак толкова щв се промени.Хората тренират с години и резултатите пак идват бавно.Ххаха не се бил разширил.Ти мериш ли се че да кажеш или просто резултата пред огледалото не е толкова забелецим.Пък и ти сиг си мислиш че ще станеш супер широк с 4-5 бяганета.Аз навремето съм тренирал тенис на корт по 6 часа на ден лятото.Всеки ден сме бягали по 4-5 километра дневно.После на леката атлетика съм се скъсвал от отсечки.Прибирал съм се като пребит .Бих казал че сега въпреки че не тренирам така резултата от едновремешното трениране е очеизвадно,но това са сумати години тренировки и то отмалък.Ама ти явно си мислиш че всичко дето хвърчи се яде и резултите идват ей така ....
Колкото до меренето - да наистина смъкнах немалко мускулна маса от гърба, затова намалих скоростта на бягане и увеличих времето на бягане. .
мНОГО си сбърак трябва се намали обема и да се дигне интензивноста за да се гори по малко мазнина
Ъъ нещо не разбрах поста. Трябва да намаля обема и да вдигна интезивността за да горя по-малко мазнина? Е, моята цел е да горя мазнини, не мускули. Но мисълта ми е че с бягане се сваля от цялото тяло, не само от корем, крака, и т.н. Така че това с разширяването чрез бягане, не я вярвам ...
16.07.08
13:41
казано от NetGh0st на 16.07.08, 09:39:
казано от Wrestling_pro на 16.07.08, 09:12:
ава
Ъъ нещо не разбрах поста. Трябва да намаля обема и да вдигна интезивността за да горя по-малко мазнина? Е, моята цел е да горя мазнини, не мускули. Но мисълта ми е че с бягане се сваля от цялото тяло, не само от корем, крака, и т.н. Така че това с разширяването чрез бягане, не я вярвам ...
Грешка на езика .. сори по малак обем и по голяма интензивност и ще гориш яко мазнини и много малко мусколи
16.07.08
14:59
А по ли е добре някое фитнес-недоразумение, с каквито са пулни фитнес залите - огромна горна част и закърнели краченца???!!!!Повръща ми се от такива!!
16.07.08
15:54
доста трудно се правят големи крака все пак са наи-голямата мускулна група !!
казано от Wrestling_pro на 16.07.08, 15:54:
Не и ако обичаш футбол. Адски неусетно ги правиш. А за бягането - сигурен ли си в това което казваш ? Не че нещо, ама не ми е много голям гърба и не искам да го свалям, а си продължавам да бягам, и мисля да опитам това което ми казваш.
16.07.08
18:42
казано от NetGh0st на 16.07.08, 16:25:
казано от Wrestling_pro на 16.07.08, 15:54:
Не и ако обичаш футбол. Адски неусетно ги правиш. А за бягането - сигурен ли си в това което казваш ? Не че нещо, ама не ми е много голям гърба и не искам да го свалям, а си продължавам да бягам, и мисля да опитам това което ми казваш.
да мое питаш и други ... абе аз говора за големи масивни крака
16.07.08
19:45
Мдаммм, от бягане и каране на колело за един месец краката ми станаха доста добре. А никога не съм тренирал краката в залата!
17.07.08
06:26
казано от Fittipaldi на 16.07.08, 19:45:
Мдаммм, от бягане и каране на колело за един месец краката ми станаха доста добре. А никога не съм тренирал краката в залата!
100 процента не говорим за 1 си също .. просто за 1 месец краката ти няма как да станат за каквито говора. пеистни снимка
17.07.08
12:24
Абе Wresling_Pro,мой човек,не се занимавай с глупости...изгорил малко мазнинка,очертала му се линийка между предно и задно бедро и хоп,здравите крака...Просто тези хора се изумяват колко лесно се постига добра форма с минимални усилия...
17.07.08
13:32
Прекалено големите крака не са чак толкова хубави. Цял живот панталони по поръчка да си правиш не си е работа ;)
Мнението беше редактирано от project_lyte на 17.07.08 13:55.
17.07.08
14:05
За какво ми е да ги правя? Пари ще ми дадеш ли или някой друг? :)
Добре развити, тренирани и релефни крака за мен са хубави. Ако има баланс между развитието на горната и долната част на тялото най-добре. Иначе като са огромни кое им е практичното?
Исках да кажа, че огромни крака не се правят току-така, тренираш 1 година и хоп, станали като на Колман.
17.07.08
14:41
Така вече може :)
05.05.14
13:38
Аз също имам лек проблем с краката.Големички са ми,но не са ми релефни.Иначе са ми чисти,нямам мазнини(предполагам ,защото имам доста вени). Мисля да започна да ги тренирам 6-пъти седмично. В смисъл във фитнеса 3-дни в седмицата и 3-дни спринтове.Във фитнеса през ден със всяка мускулна група.Например №1 гръб ,трапец ,крака №2 гърди ,трапец ,крака №3 рамо ,ръце ,трапец ,крака.И през ден лостове със спринтове(разбира се всеки ден корем)Трапеца го наблягам също, защото ми изостава.
Как така хем са чисти, хем не са релефни? Не можеш да свалиш мускул с трениране. А и краката ти не изглеждат много големи.
29.05.14
20:35
Целта не ми е да сваля мускул,а просто да изсуша краката максимално.Снимката не е скорошна ,такаче не си прави извод от нея.Цяла зима клякам много и краката ми бяха не мазни,а прекалено изпомпани и релефа беше позачезнал.От 3-седмици тренирам по гореспоменатото и вече имам значителен прогрес (краката ми са по-сухи и по-релефни).И разбира се,че можеш да свалиш мускул с трениране!Просто трябва да претренирваш постоянно. ;)
Мнението беше редактирано от Hatred_Maker на 29.05.14 20:46.