20.06.08
17:40
на 16 години съм 180 см 80 кг мазен съм - бях на републиканско по кик-бокс и спрях залата за повече от 2 медеца - близо 3 и сега за лятото искам да започна пак - чуствам се отпуснат което е нолмално - целя релеф и леко повишаване на мускулната маса Въпроса ми е каква програ да предприема - какав тип тренировки и каква програма бихте ми препоръчали
И аз тренирам бокс но любителски.Според мене си тренирай бокса и ходи на фитнес 3 пъти седмично(виж в сайта някой сплит) от карди съм сигурен че нямаш нужда (то с тва скачане на въже и сичките други ралти :)
20.06.08
20:45
Еми тренировка за подобряване на уменията в бокса е едно .. бодибилдарската е друго но ако си решил релеф нема голяма разлика дали е билдарска или като за подобряване на уменията в бокса .. не разбрах - маса и релеф на килата които си или по големи кила гониш и релеф на тях . За 1вото мое калорииен шок или диета за оформяне и маи друго има ама не помна .. за тях виш в изданието .За 2рото не знам как мое стане .. но мое да се направи !!
Прави кардио и малко силови и си затегни хранителния режим с достатъчно протеин и леко занижени въглехидрати. Никакви бързи въглехидрати.
Ами аз тренирам карате ходя 5 пъти на седмица и 3 пъти на фитнес, понякога ходя да бягам(ако в деня не тренирам нищо-10км)
Аз лично тренирам по обикновена програма за мускулна маса, когато изградя ММ смятам да почвам със по-специализирани тренировки за спорта ми. Има мнго упражнения подходящи за бойните изкуства. За крака подскоци с диск е много добро. Клякаш до долу и сваляш диска до долу после изскачаш на горе и изтласкваш диска над глава.
ПП: До 18 години не може да се различава професионално от любителско, защото в категория има не повече от 3-4 човека, прав ли съм или не :)
21.06.08
15:02
така е М№ аз не съм твърдял че съм професионалист - исках да питам трябва ли да започвам тринировки като в началото - еднакви за парвите 2-3 месеца или да си ги правя разделени както преди да спра ? А ако започна тренировки за Мускулна маса и накрая вкарвам кардио как ще се получи ?