09.09.08
13:26
Здравейте!
Най-после се престраших и аз да попиша в този форум. И директно нагазих в дълбоките води - с дневник :) Истината е, че отдавна черпя вдъхновение и мотивация от други постове тук...
Малко за мен... девойка на 25 г. ; тренирам с тежести относително от скоро: от около година и половина влизам в зала, а залитам към по-”безцветните” дъмбели (разбирай нещо различно от розово, лилаво и синьо) от около година. Преди това се бях повманиачила на тема тае-бо, но след около година диво скачане, ритане и бой с въздуха, коленета ми започнаха да спорят с мен и упорито да се противопоставят на тази моя страст. И...в един прекрасен ден те спечелиха “двубоя”... След няколко месеца бездействие (и двойно повече качени кг) последва и запознанството ми с Нейно Величество Залата. Освен тренировките с тежести, обичам и да потичквам - всъщност от около 10-11 месеца замених мързеливото почти двучасово разсънване пред телевизора с бягане в Морската градина, а съвсем отскоро го разнообразявам и с качване на стълби на открито :)
Какви са ми целите? Горе май ги дефинирах, искам да се отърва от тези проклети упорити мазнинки...останаха около 7-8 кг; може и повече...но дотам да ги докарам :)) Тъй като си тренирам много редовно, старателно и усърдно, явно проблемът ми е храненето... (много обичам шоколад и сладолед...до степен на пристрастяване, но ги боря!). Освен това имам и едно друго редовно прегрешение - хапвам през нощта :red: Но и това съм решила да го сборя!
Малко технически спецификации:
височина: 166 см
тегло: 67.1 кг
Бюст: 92 см
Подгръдна обик: 78 см
Талия: 69 см
Ханш: 98 см
Бедър: 59.5 >:-(
Прасец: 37.5 см
Бицепс: отпуснат: 29 см; стегнат: 31.5 см
Как тренирам:
- сутрин, всеки работен ден (уикендите са свещени и се почива от бягане) около половин час, след като съм отворила и разтъркала очички и гаврътнала едно кафенце с L Carnitine, се замъквам до Морката градина за 40-45 мин бягане или стълби;
- вечер, след работа е ред за тежести. В залата има една иснтруктурка, много яка бойна мацка, която търпеливо ми сменя програмите на няколко месеца.
Малко по-късно ще напиша и настоящата програма.
Така...за храненето - ще се опитам да споделям редовно кога какво и как съм смачкала. На база на опит, обаче, установих, че НВД не е съвсем моя режим...много ми лиспват тези пусти въглехидрати и се получава така, че през деня съм супер-стриктна, а през нощта като се събудя няколко пъти си наваксвам за няколко дни напред :( Сега експериментирам с вид балансирано хранене с повечко (абе направо много) зеленчуци и засега се отразява добре! Даже от седмица не съм “мърсувала” през нощта :-)
Хайде стига толкова писане, че стана трудно-смилаемо за вас; а работата, която ми се понатрупа стана трудно-смилаема за мен :)
Много ще съм благодарна, ако получавам критики и мнения, както за хапването, така и за раздвижването ми :)
До скоро...и благодаря за отделеното време!
Темата беше редактирана от Limka на 09.09.08 13:35.
Както обещах, ето я и програмата, по която тренирам в момента - днес ще е ден за крачка.
I ден – гърди, гръб, корем
загряване 5-10 мин
- набирания - раменен подхват, колкото успея - предпоследният път това бяха в 5, 4, 4, 3, а снощи не успях и общо 5 да направя :down:
Следват 3 гигантски серии за гръбче
- лодка х 15 - с тежест: 30-35 кг
- гребане с щанга х 15 - обикновено само големият лост, т.е. 20 кг
- скрипец, раменен подхват х 15 - тук си слагам 40 кг, но на 3тата серия започва да ми изпуска хвата...
- обратен пек-дек х 15 - с тежест: 15-20 кг
3 гигантски серии за гърди
- пуловър с 2 дъмбела х 15 - тежести: 2 х 5 кг
- хоризонтален флайс (лек подхват) х 12 (трябва да са 15 бр, но самоинициативно си ги намалих, щото много ми изчезнаха мазнинките в тази част, а точно тук си ги искам!)- тежести: 2 х 7.5 кг
- бутане с дъмбели от полулег х 12 (пак трябваше да са 15) - тежести:2 х 10 кг
- бутане на машина за гърди (долна част) х 12 (и тук си спестявам 3 бр) - натоварвам с 15 кг машината
Коремче:
- повдигане на крака от вис 4 х 20 с 30 сек почивка
- повдигане на торса с диск от хор. лег 4 х 20 с 30 сек почивка
- повдигане на крака и лакът от страничен лег 3 х 20 (на страна) с 30 сек почивка
- туистър от седеж (15 кг) 3 мин
II ден – крака
5-10 мин загряване
4 суперсерии с 1 мин почивка м/у тях
- клек с дъмбели (тесен разкрач, с подложки под петите, дълбок) х 30 - тежести: 2 х 5 кг
- мъртва тяга с дъмбели (тесен разкрач, с подложки под пръстите) х 30- тежести: 2 х 10 кг
4 суперсерии с 1 мин почивка м/у тях
- отпади х 25 на крак с дъмбели 2 х 5 кг
- лег преса, широк разкрач, за вътрешна част х 30 - с тежест 35-40 кг
3 суперсерии с 30 сек почивка м/у тях
- Хакен клек на машина х 30 - или не слагам тежест или слагам дискче от 5 кг
- Бедрено сгъване на машина х 25 - с 1 плочка, т.е. 5 кг
3 суперсерии без почивка м/у тях
- абдуктор с 2 частични повторения в крайната точка на стягане х 35*
- аддуктор с 2 частични повторения в крайната точка на стягане х 35*
5-10 мин разпускане + стречинг
III ден – рамо, ръце, корем
5-10 мин загряване
3 суперсерии с 30 сек почивка м/у тях
- Арнолд преса с 1 ръка х 15 - дъмбел от 5 кг
- със същата ръка – разтваряне встрани с 1 ръка х 15 - дъмбел от 5 кг
следват 3 суперсерии с другата ръка
3 суперсерии с 1 мин почивка м/у тях
- вертолет с крива щанга х 15 с тежест 15.5 -18 кг (крива щанга + 7.5 кг или 10 кг)
- повдигане напред с крива щанга, подхват х 15 с 2 минидискчета х 1.25 кг
- едновременно сгъване на дъмбели от нещо средно м/у полулег и седеж х 15; тежести: 2 х 5 кг (мога и с 2х7.5 кг, ама ми бил мн голям бицепса ми казват младежите в залата)
- френско разгъване с дъмбели от нещо средно м/у полулег и седеж х 20; тежести: 2 х 4 кг ( с повечко лъгане в последните бройки мога и с дъмбели от 5 кг)
- сгъване на Скотова машина х 15 - тежестта е 10 кг (мога и с 15 кг, но поради гореизложената причина се възпирам :) )
- разгъване зад врат на машина за трицепс х 15; тежест: 10 кг
- концентрирано сгъване с дъмбел (1ва + 2ра ръка) х 15; тежест: 5 кг
- разгъване от горен скрипец с въже с една ръка (1ва + 2ра) х 15; тежест: 5 кг. (голям зор ми е това упражнение; едвам ги докарвам 15 бр и много редовно ми докарва мускулна треска :) )
Коремче - 4 суперсерии с 30 сек почивка м/у тях
- махове с крака от хор. лег х 25
- повдигане на торса от хор. лег х 20 (краят на пейката стига малко над кръста и при движение надолураменете слизат под хоризонталата)
- повдигане на торса от хор. лег с усукване х 20
IV ден – почивка
Имам удоволствието да познавам и от време на време да тренирам с въпросната Limka :). Твърде скромна за да сподели, че всъщност е в супер фитнес форма. Смея да твърдя, че в така нареченото “потичване” се опъва с лекота на тренирани мъже и може да ги позасрами. Силовата издръжливост е на ниво - тренировките й с тежести са интензивни и обемни, което си е впечатляващо. Нямам почти никакви забележки, освен незначителни съвети. Упорита и съсредоточена. Накратко, така наречения проблем е решим основно с правилната диета, което явно е на път да се осъществи. Пожелавам ти да не се отказваш и да си все така бойна и усмихната!
Добре дошли :) И на двамата.
Поздравления за темпото, което поддържаш. Не ти ли идва малко множко? Всичките тия суперсерии, гигантски серии и т.н.?
Ако целиш някаква аеробна издържливост/кардио ефект и т.н., бягането май е достатъчно натоварващо, а ти май доста си потичваш. :)
По-здрави.
Здравейте!
Иихааа , имам мнения! Благодаря!
Вики—> Благодаря за високата оценка и нахъсването! Ще се старая да поддържам добрия “имидж”. А относно забележките и съветите, мятай насам!
С7АЛК3Р—> Благдоаря за “приветствията” и поздравленията! Темпото ми...си е моето темпо...добро е за мен, не ми идва в повечко или поне вече съм привикнала на това натоварване и в края на деня не се чувствам съвсем размазана! Суперсериите и гиганстските - вярно, че всичко ми е в такъв “формат”. Аз си падам малко много припряна и нетърпелива и обичам темпото...тренировките с повечко почивки между сериите не ми се нравят много - някак си ми се струват загуба на време, при положение, че не съм се изморила и усещам, че мога още... (е, все пак не смея да размествам съвсем тежки дъмбели и щанги...сигурно бих си променила мнението, ако го правех :) ) Пъ и си прав, че търся кардио ефект от цялата работа ;) Тичкането сутрин е добро начало, но винаги може още :-)
Вчерашният светъл 9ти септември в манджа и раздвижване
06.00 – кафе + L-Carnitine
07.00-07.45 - вървене/ бягане по стълби. Много добре се получи. Вървя/ бягам по стълбите на паметника на Почивка (за тези, които са от Варна, или поне знаят за Паметника). Обикновено правя 25 качвания, като ги редувам 2 вървене с 1 бягане. Вчера, обаче, малко поокъснях и реших да пробва 1 вървене + 1 бягане. И така 25 пъти! Много горд :coolsmile:
08.30 – Обичайната закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 4 ореха
11.30 – 1 ябълка, киселичка, 40 гр обезмаслено сирене
13.30 – Шопска салата (около 400 гр, около 30-40 гр от нея - сирене), без мазнини и подправки, броколи с топено сирене и синьо сирене (около 350 гр, от които 50-60 гр сирена; пдозирам, че има бяха мацнали малко маргарин... :long: )
17.30 – сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30-40 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр) - много вкусен се получава този сандвич :)
18.00 - кафенце с L-Carnitine
18.30-20.00 - натренирах си краченцата п горе-описания начин. Доволно се получи... След хакен-клека се чудех имам ли крака :question: и къде се разхождад без мое знание :roll: ...Но то май винаги така се получава с краката :)))
21.00 – шопска салата (около 700 гр-800гр зеленчуци, 30-40 гр сирене, малко зехтин (около чаена лъжичка), около 150 гр пилешко месо (пилето беше печено на грил и накъсано, гледах основно бяло месце да си избирам. Нагло,а? )
24.00 – 200 гр кисело мляко Верея 0.1% + 1 орех за лесно запсиване ;)
Иииии....тук съм в издънка! Тъкмо се похвалих вчера, че не “мърсувам” през нощта, и трябваше да се окъкам :-/
01.45 – 1 чепка грозде (макс 150 гр да е била, ама захар по никое време) :ohh:
Това от мен засега!
До скоро и ви желая слънчев и усмихнат ден!
Ето ме пак - бързам да изклюкаря какво съм правила вчера - 10.09.2008
06.00 – кафе + L-Carnitine - мнооого ми се спеше; нещо не ми достигат 5-5.30 часа сън, които си разрешавам напоследък, но това не е причина да се отпускам!!
07.00-07.45 -тичане в Морската; не зная колко са километрите :question: (от Летния театър до Почивка и обратно - някой да подскаже?) Започнах доста мързеливо, но след големия баир на Почивка си хванах добро темпо...е, имах си подходяща мотивация ;-P Предвид на това, че предната вечер бях тренирала крачета, като цяло беше добре бягането... :)
08.30 – 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 4 ореха; стандартния бъркоч за закуска :blank:
11.30 – 1 ябълка, 40 гр обезмаслено сирене
13.30 – салата зеле и моркови (около 350 гр), 80 гр пилешко филе, 130 гр катък (по мое мнение вътре имаше 30-40 гр сирене „Дунавия”, цедено мляко, 30-40гр печен пипер)
17.30 – сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30-40 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр)
18.00 - L-Carnitine + кафе пред-тренировъчно
18.30 - 19.45 - тренирах рамене и ръце. Раменете много добре ги измъчих, увеличих бройките с 5 (от 15 на 20) на Арнолд пресата, а при вертолета си сложих с 1.5 кг повече на Z-щангата. Бицепс и трицепс - стандартно, но малко не им се тренираше май-май :red:
20.00 – салата от 3 големички домата + 1 краставица (около 700-800 гр) с малко зехтин, около 200 гр пъстърва на скара, без кожа
24.00 – 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 3 ореха
Снощи ходих на кино и гледах “Мама Миа”...Еййй, много ме изкефи и зареди положително това филмче! Много забавно! Даже смятам пак да отида да го гледам :)))
Хайде да не ви отегчавам повече! Чао засега и да се усмихвате много!
казано от Limka на 09.09.08, 13:28:
3 гигантски серии за гърди
- пуловър с 2 дъмбела х 15 - тежести: 2 х 5 кг
- хоризонтален флайс (лек подхват) х 12 (трябва да са 15 бр, но самоинициативно си ги намалих, щото много ми изчезнаха мазнинките в тази част, а точно тук си ги искам!)- тежести: 2 х 7.5 кг
- бутане с дъмбели от полулег х 12 (пак трябваше да са 15) - тежести:2 х 10 кг
- бутане на машина за гърди (долна част) х 12 (и тук си спестявам 3 бр) - натоварвам с 15 кг машината
Аз исках само да се изкажа, че точково мазнини не може да се изгарят, пък дори и човек да има това желание. В противен случай всички щяхме да имаме перфектни кореми само с коремни преси. :) Така че, може и да не се притесняваш за повторенията на флайс и т.н. ;)
Мнението беше редактирано от TRIARII на 11.09.08 06:35.
казано от TRIARII на 11.09.08, 06:33:
Аз исках само да се изкажа, че точково мазнини не може да се изгарят, пък дори и човек да има това желание. В противен случай всички щяхме да имаме перфектни кореми само с коремни преси. :) Така че, може и да не се притесняваш за повторенията на флайс и т.н. ;)
Аз само да вмента, че по повода не един път са водени спорове ;)
Limka, добре дошла и от мен :) Радвам се, че виждам още една мадама в женския отбор на бб-тийм.
Аз малко се чудя дали да подновя моя си дневник, че май предпочитам засега да експериментирам - и после да докладвам резултатите. Ще видим.
Здравей, TRIARII,
Честно казано, аз още не съм си изградила съвсем категорично мнение дали изгарям мазнини точково или не... Ако съдя по краката си, с толкова много тормоз и ако точковото изгаряне работеше при мен ...ами, те вече трябваше да са изчезнали....Но, уви, тук са си..и присъствието им дори е доста осезаемо... :blank: Но да се върна на гърдите, някак си не искам да рискувам. Поради две причини:
1. Гръдните ми мускули си се очертават доста добре - и честно казано, не го намирам за твърде женствено, за да индуцирам процеса повече. Гледам да работя с такива тежести и повторения, че да няма нито растеж, нито загуба (било то на мускулна маса или мастна тъкан)
2. И без това в тази област давам най-много жертви, когато започна да свалям... Няма нужда точно тук да проверявам дали действа точковото изгаряне ;)
Здравей и на теб, Грахче!
Благодаря, че се включваш! Откровено казано, от доста време следя форума и искрено се кефя на всички здрави мацки тук! Но не съм се престрашавала да пиша и коментирам...не се чувствам достатъчно компетентна... :red: А и не съм постигнала своите си резултати, за да коментирам какво и как правят други хора....Ако мога да използвам метафора, май съм “паразитче в хранителната верига” на форума... Ще се коригирам!
Та попремислих малко и осъзнах, че какъвто съм максималист по принцип...това би значело никога да не се престраша да пиша, просто защото винаги ще има нова и нова цел за постигане...и винаги ще има хора, които ще знаят повече от мен... (много болезнена и в същото време стимулираща истина за всеки максималист, м-у другото!) Та затова се роди и това дневниче....да ме подкрепя в новия експеримент ...с хапването, де! С тренировките съм желязна...там нямам хън-мън. Много дисциплинирана и последователна.
Ще се радвам ако сте с мен...за подкрепа и вдъхновение...пък и за да стана по-компетентна ;)
11.09.08
13:56
казано от Limka на 11.09.08, 13:52:
Здравей, TRIARII,
Гледам да работя с такива тежести и повторения, че да няма нито растеж, нито загуба (било то на мускулна маса или мастна тъкан)
WTF?Тогава какъв е смисълът да тренираш?
Я направи едни стегнати,здрави...сещаш се. :cheese:
ПС:Вдъхновението го имаш...подкрепата...нз :) Ако по някое време ти се отще да тренираш..ми недей.
Редакция:Това на аватара ти ли си?Не са лоши и така.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.09.08 13:58.
Хахахахаха, яко!
Ми аз вече съм ги направила едни стегнати,здрави...сега ще ги пазим такива :P Това е смисълът!
А на аватара съм аз, да...Е, сега е с няколко см по-бедно в областта...ама това не ме притеснява толкова :) Да живеe този, който е измислил push-up сутиените хихи
Здравейте...с днешна дата :)
Да видим какво ми донесе вчерашния ден 11.09.2008
06.00 – кафе + L-Carnitine. Много трудно събуждане....Към края на седмицата явно се натрупва недоспиването и сутрините стават...тежки, а кафето - прогресивно по-силно :)
07.00-07.45 - Стълби, 25 качвания; пак по схема 1 вървене + 1 бягане. Голям зор беше; още на 5тата бройка исках да се прибирам :) Трябва да е било something in the air, защото и една “колежка по стълби” се оплакваше, че много й тежи. Както и да е, на инат ги направих 25; краченцата ми се подпалиха и разтрепераха :roll: Мотивацията от предния ден (един здрав трениран мъж) твърди, че съм я размазала на стълбите ...Аз не вярвам ...щото размазах себе си :P
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 4 ореха
11.30 – 2ра закуска: 1 ябълка, 40 гр обезмаслено сирене
14.00 – Обяд: 280 гр салата зеле и моркови (овкусена беше с да кажем 10 гр олио), 285 гр салата домати и краставици, 95 гр пилешко филе
17.30 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30-40 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр)
Вечерта нямаше тренировка...ден за почивка, но пък бая се помотках и кръстосвах улици, алеи и т.н.
20.00 – Вечеря: шопска салата (500гр, от които около 50 гр сирене),малко олио й сложих (около чаена лъжичка), салата краставици и моркови (350 гр), 2 яйца, 1 бира (330 мл)
23.30 – За спокоен сън: 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 2 ореха
И пак съм в издънка през нощта :-/
02.00 – 1 круша, 3 ореха
Вчера си смятах калории и отношения М /Б /В - предните дни съм ги докарала така:
09.09.08 - Вторник: 1975 ккал, М / Б / В = 37/33/30
10.09.08 - Сряда: 1808 ; М / Б / В = 33/33/33
11.09.08 - Четвъртък: 1965 ккал; М / Б / В = 37/30/33
Хайде стига толкова засега! Че ми е едно петъчно...и как не ми се работи... а как трябва... :-S
Добро утро и честит ви уикенд!
Днес, леко неприятно, ще трябва да ходя на гроздобер вместо на плаж :( Но пък жертвата сигурно си струва - ще има винце за през зимата :)
12.09.08
06.00 – кафе + L-Carnitine. Още по-трудно станах....все пак беше петък. Крива...крива...
07.00-07.45 - Бягането беше ок - с доста умерено темпо, около 50 мин. Подобаващо събуждане :) Тоьи път бях сама... Липсваше ми мотивацията :(
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 4 ореха
11.30 – 2ра закуска: 1 кисело мляко Верея 0.1% + 6 лешника
14.00 – Обяд: 220 гр салата зеле и моркови (овкусена беше с да кажем 10 гр олио), 300 гр салата домати и краставици, 135 гр пилешко филе, 1 ябълка. Опаковах си ги в торбичка и си направих пикник на вълнолома в обедната почивка. И морето изгони кривотията :P
17.30 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30-40 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр)
18.00 - кафенце + L-Carnitine
18.30 - беше ден за гръбче + гърди. Набиранията този пък се получиха 5,4,4,3 ( раменен подхват, е, не бяха съвсем чисти, но за чисти още няма достатъчно сили...). Всички в залата като че ли вчера бяха решили да правят гърди...бая изнервящо да изчакваш постоянно къде за лежанка, къде за машина...Малко попретупах :red: Но коремчето, за сметка на това, го направих нетипично стриктно за мен :)
20.00 – Вечеря: гръцка салата (около 550-600 гр домати и краставици, 150 гр сирене, зехрин около 15 гр) - много мазно се събра тук, но пък вървеше добре с чашката червено вино ;) А как добре ме хвана това винце, едни бузки като зачервих и като взех да се смея на всичко :))
23.30 – За спокоен сън: 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 6 лешника
Уфф...вече трябва да тръгвам да бера грозде...дано да не изям половината, което съм обрала :)
Чао!
Здравейте!
Гаден понеделник...защо трябва да има понеделници?
Ще се опитам да възстановя събота и неделя - решила съм, че ще си водя редовно дневника...
13.09.2008 – събота
08.00 – кафе
И тук си нарамихме по една кофа и с бодра стъпка (от около 120-130 км/ч) потеглихме на гроздобер. Трябва да отбележа,че този път бях изключително дисциплинирана - обикновено трябва да има баланс между това, което влиза в кофата и това,което влиза в стомахче :cheese: Този път хапвах съвсем скромно :))
11.30 – 2ра закуска: 50 гр пилешко филе, малка чепка грозде (около 100 гр)
14.00 – Обяд: 2 краставици (около 400 гр), 1 филия бонус, 120 гр пилешко филе, малка чепка грозде (около 100 гр)
Към 15.30 поприключих със селскостопанския полуден и потеглих към Варна...където бях посрещната с масаж мммм :-)
18.00 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30-40 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр)
18.00 - L-Carnitine
18.30 - запътих се към залата с идеята да си натренирам крачетата (след като вече бях разказала играта на кръста и гърба от навеждане и на раменете и гърдите - брулих едно упорито орехово дърво с прът, който ми се стори, че тежеше поне 20 кила...) Така де, отидох до залата, но скоро щяха да затварят и направих по бързата процедура рамена и ръце...Така де, краката не могат да се претупват ;)
21.00 – Вечеря: 5 домата (около 800 гр), 150 гр сирене, зехтин около 10 гр
И,...пак отидох да гледам Мама Миа...ей, много готино филмче...
02.00 – За спокоен сън: 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 6 лешника
14.09.2008 – неделя
Ужасно студено и дъждовно есенно време. Перфектно за излежаване цял ден (особено като си чувстваш цялото тяло разглобено, както аз го чувствах вчера) или за разходки по плажа. Обожавам да гледам морето, когато е толкова мрачно и сърдито...и безлюдно...самотно...само мое! :)
10.00 – кафе
11.00 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 12 лешника
Не устоях на “вика” на морето...дръпнах една дълга разходка по плажа и си поговорихме с морето от една скала...моята скала...
14.00 – обяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30-40 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр) , 9 лешника
Тук последва една прилична тренировка за крачка. Всъщност, направих си всичко, както трябва, с добри тежести и бройки, но не се изморих особено ;-P И реших, че мога да се поглезя с едно масажче... хихи
17.00 – 1 кисело мляко Верея 0.1%
18.30 – 3 сурови пиперки + 50 гр пилешко филе
20.30 – Вечеря: салата домати (около 700 гр), зехтин около 10 гр, омлет от 2 яйца и 100на гр извара, малка чепка грозде (100 гр), малко тиквени семки (около 20-30 гр)
22.30 –преди сън: 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 6 лешника
Това от мен за през уикенда! Сгеа ме подгони един глад - отивам на лов за пилета и зеленчуци!
Чао и усмихнат ден!
Вчера, 15.09.2008 - понеделник
Голямо омазване беше...не стига че нямах тренировка (почивка по план-график), ами и се омазах с манджата... и най-вече с мазното... >:(
06.00 – кафе + L-Carnitine.
07.00 - 07.45 - стандартния сутрешен крос. По плажната алея и в Морската градина. Морето беше страхотно - мрачно, сърдито, развълнувано, небето притъмняло над него, вятърът свири, пръска вода...и пусто...тук-таме се мярва някой спортен ентусиаст :smirk:
към 10.00 - 2 шоколадови бонбона...един колега имаше юбилей 50 г.; може ли да не се почерпя за негово здраве?! Е, и един бонбон сигурно щеше да свърши работа като за здраве, но лакомията в мен проговори и изсъска “Искам ощееее!”... Добре,че поне се спряхме на един, щото историята помни и далеч по-славни почерпки за здраве :red:
11.30 – 2ра закуска: 1 кисело мляко Верея 0.1% + 6 лешника
14.00 – Обяд: 300 гр салата зеле (с около 10 гр олио), 120 гр сирене, 1 ябълка.
17.30 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр)
около 19.30 – ходих на гости...и една купичка с фъстъци постоянно се размоткваше дразнещо около мен... включих се с нещо като 50 гр ...напълно излишни...но лакомията пак си имаше мнение и го натрапваше :long:
21.00 – Вечеря: шопска салата (3 домата и краставици, 1 краставица, 150 гр обезмаслено сирене, орехово масло около 10 гр)
02.00 – За спокоен сън: 200 гр кисело мляко Верея 0.1%
Калории: 2545 ккал; М / Б / В = 50/25/25 (калориите и мазнините може и да са по-малко, защото 2та порция сирене беше обезмаслено...уж...но не съм прочела колко % пише на опаковката; ще се коригирам занапред)
Здравей Limka, едно нещо ми прави впечатление ..... често се храниш по никое време по нощите .... нарочно ли ставаш или просто си се пробуждаш?
Здравей, FRANKO1,
Много правилно си забелязал, че имам проблемче с храненето през нощта...много зъл навик, който се мъча да сборя и бих казала се справям относително успешно...
Истината е, че допреди около месец се опитвах да спазвам доста нисковъглехидратен и ограничителен режим, и точно един час след като съм заспала, се събуждах с неистово желание да ям...въглехидратче...обикновено от бързите (най-любимо медец със сирене)...и щурмувах хладилника. >:( Сутрин, като се събудех, и като осъзнаех, бях бясна на себе си, разбира се...
От няколко седмици насам хапвам малко кис. мляко преди лягане и ми се отразява добре, което идва да каже, че късните хапвания, които забелязваш, около и след полунощ са всъщност хапванията ми преди да си легна...освен ако не съм отбелязала, че съм се издънила и съм преровила хладилника в полузаспало състояние...
Да имаш решение на “казуса” ми? Щото най-много ме е яд на тия среднощни закуски...
Яж повече през деня и вечер няма да си толкова гладна. Яденето преди лягане не е проблем, така че всъщност няма какво да го мислиш толкова.
Вечерните хранения са о.к., ако преди това не си си лягал... В противен случай, ако вече си бил заспал и похапнеш, освен, че сънят се накъсва много, се прекъсват и объркават възстановителните процеси... обърква се отделянето на хормона на растежа и т.н....така поне пише в разни книжки и статии...
А аз се боря именно със закъските по време на сън...
16.09.08
16:31
чел съм, че 3 - 4 чаши вода притъпяват чувството за среднощен глад. Става въпрос да ги изпиеш когато си се събудила с желанието да щурмуваш хладилника:)
преди лягане обикновенно пия или бавен протеин или карам на извара ( за по-лесното и поемане ползвам степче или кисело мляко ) и огладнявам, чак рано сутринта :)
и на мен ми се е случвало да се събуждам от глад и когато съм на диета за изчистване винаги гледам да имам или варени яйца или някаква мръвка готова за употреба.
просто помислих, че нарочно ставаш за да не пропускаш хранения
Здравейте!
Благодаря сърдечно за съветите. Ще изпробвам това, което все още не съм пробвала, но засега киселото мляко е О.К.
След стабилна доза стомашно-чревни неприятни преживявания вчера :-S и липса на желание, настроение и физическа възможност за каквото и да е било освен оплакване и лежане в ембрионална поза, се връщам обратно тук
15.09.2008 – Вторник
7.00-7.45 - Крос в градината. Отново без почти никакви хора, спокойно, сама с морето, което се беше “разкрасило” много добре за мен - едно разпенено и сребърно под лъчите на изгряващото слънце... Ех, каква лирична душа съм била.. :-)
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 10на бадема
11.30 – 2ра закуска: 1 кисело мляко Верея 0.1% + 5-6 лешника
14.00 – Обяд: 300 гр салата зеле (с около10 гр олио), 70 гр пилешко филе, 140 гр катък (според мен го бяха забъркали 40 гр сирене „Дунавия”, цедено мляко, 30-40гр печен пипер)
17.30 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (30 гр) и парче пуешко филе (около 30 гр)
18.00 - кафенце + L-Carnitine
19.00 - тренировка; гръбче + гърди; гръбчето се получи добре - докарах си и мускулна треска дори (набиранията 5,3,3,3,3 - и по-добре съм се справяла; но пък всичките упражнения след това ги правех много бавно и изцеждащо :coolsmirk: ) Гърдите.....не са ми сред най-ентусиазиращите и надъхващи тренировки; правя, колкото да се отбележа - предполагам това е почти непонятно за повечето мъже...По мои наблюдения много обичате да правите гърдички... :-)
21.30 – Вечеря: шопска салата (3 домата и 2 краставица,30-40 гр обезмаслено сирене, орехово масло около 10 гр) , 100 гр пилешко филе
23.00 – 200 гр кисело мляко Верея 0.1%
Калории: 1985 ккал; М / Б / В = 40/30/30
15.09.2008 – Сряда
Както споменах, някакво вирусче ми ходеше из стомаха, така че и от към хапване, и откъм физическо натоварване съм била снизходителна към телцето си ;) Даже пропуснах и тренировка с тежести...
07.00 - нещастен и не особено успешен опит за качване на стълби. С върховни усилия и доста “преглъщане” на спазми успях да извървя 15 пъти стълбите. Тогва още не знаех, че ще ми става толкова лошо и се ядосвах на себе си, че не съм във форма...ирония :down:
14.00 – Обяд: 2 препечени филийки, 70-80 гр сирене
18.30 – Следобяд: 2 препечени филийки, 70-80 гр сирене
20.00 – 2 препечени филийки, 150 гр карагьоз на скара
24.00 – 3-4 лъжици мед (около 50 гр)
Калории: 1330 ккал; М / Б / В = 28/34/38
Този медец 50гр накрая :-S предполагам и ти си към толкова кг...ужас.
Не знам при теб как е,но мен като ме нападне глада за сладко вечер атакувам дъвките.Яко орбит!Или някоя напитка лайт.Все пак вечерта е времето когато най-искаме да избягваме бързите въглехидрати,такаче трябва да им се намери заместител :)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 18.09.08 18:51.
казано от Д.Въчев на 18.09.08, 18:50:
Този медец 50гр накрая :-S предполагам и ти си към толкова кг...ужас.
Не знам при теб как е,но мен като ме нападне глада за сладко вечер атакувам дъвките.Яко орбит!Или някоя напитка лайт.Все пак вечерта е времето когато най-искаме да избягваме бързите въглехидрати,такаче трябва да им се намери заместител :)
Честно казано, като нападне глада за сладко,по-добре да му се поддам с нещо мъничко, щото след това започва много да се сърди и не се задоволява с нещо мъничко... :roll: За щастие скоро не ме е нападал...сигурно добре ми се движи инсулина...
Но този медец беше съвсем преднамерено и умишлено изяден, т.к. е силен естествен биостимулатор....все пак цял ден се карах с тоалета...имах нужда от малко помощ да възстановя енергията...по-добре медец, отколкото химии ;)
казано от Limka на 19.09.08, 06:09:
По-добре медец, отколкото химии ;)
А и медът е като балсам за стомаха :)
казано от Грахче на 19.09.08, 06:10:
казано от Limka на 19.09.08, 06:09:
По-добре медец, отколкото химии ;)
А и медът е като балсам за стомаха :)
И за сетивата, Грахче :)
Вчера, 18.09.2008 – Четвъртък
06.30 – кафе + L-Carnitine.
07.15-08.00 - Чувствах се уж малко по-добре и реших да се пробвам на стълбите отново. Но уви, останах си с нещастните 15 вървенета и се чувствах леко-далеко скапана... :-S
08.30 – закуска: 1 с.л. овесени ядки, 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 5-6 бадема
10.30 – 2ра закуска: 30-40 гр пил филе, 1 малка чепка грозде (70-80 гр)
12.30 – Нещо като 3та закуска :) сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (20 гр) и парче пуешко филе (около 20 гр)
14.30 –Обяд: 1 краставица, 2 домата, 100 гр пил филе, не се сещам дали сложих мазничко...да кажем 10 гр орехово олио
18.00 – Следобяд: 50 гр извара, 1 малка чепка грозде (70-80 гр)
Тук трябваше да ходя да тренирам, но взех, че направих ПТП и ми беше само до тренировка... :(
21.00 – Вечеря: шопска салата (3 домата и 1 краставица,30-40 гр обезмаслено сирене, орехово масло около 10 гр) , омлет от 2 яйца и 100 гр извара
23.00 – 200 гр кисело мляко Верея 0.1% + 5-6 лешника
Калории: 1550 ккал; М / Б / В = 33/34/33
Като дръпнах чертата, можело и малко повечко да похапна....но пък още стомахчето се сърдеше...
Сега отивам да видя какво ще имъдрят застрахователите за огънатите ми калник и врата....стискайте палци!
Чао и усмихнат ден!
Пного съм доволна от вчерашния ден...връщам се във форма след временното неразположение тази седмица
19.09.2008 – Петък
06.30 – кафе + L-Carnitine.
07.30 - 8.15 - Стълби. Този път се опитвах и да подтичквам. 25 бр, започнах по схема 2 вървч, 1 спринтирам, но последните 5 бр си бяха само спринтове :) Бях мн доволна...и с много треперещи крачета...
09.00 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 15на лешника
13.00 – Обяд: 1 краставица, 2 домата, 2 пиперки, зехтин, 100 гр пил филе
16.00 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (20 гр) и парче пуешко филе (около 20 гр)
Тус следваше една 2часова разходка в градината, а след това си направих и яка тренировка за крачка. Тягата с 2 дъмбела х 10 кг май вече ми е лесничка...следващия път ще пробвам с 2х12.5! И без това дупето ми отдавна не се е радвало на мускулна треска :) Може и на хакен-машината да слож нещичко ;)
20.00 – 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 5-6 лешника
21.00 – Вечеря: Много ми е трудно да определея Майсторът какво ми беше сложил във вечерята, но бих заложила на следните: салата домати (около 300-400 гр), краставици (около 300 гр), пипер (100-150 гр), сирене (около 100 гр); броколи (около 200 гр) със сирена и кашкавал (около 50-70 гр) и сметана, 100 мл вино
02.00 – преди лягане - 200 гр кисело мляко Верея 0.1% + 5-6 лешника
Калории: 1850 ккал; М / Б / В = 39/32/29
Много малко ми се виждат тези калории за това ядене ... :question: 2 пъти ги смятах, но все един и същ резултат... :roll:
Лимке, здравей!
Имам забележка, дано да е уместна и да не те объркам повече - защо калориите ти се движат в голям диапазон? Няма два еднакви дни откъм калориен баланс. А няма и ротация на въглехидрати сякаш... :) Тялото се нагажда към приема на храната и свиква, така да се каже ту с малко, ту с повече храна и свалянето става по-трудно. Дори има тенденция да пази резерви по този начин.
Другото, което ми прави впечатление е, че хапваш доста млечни. Това също забавя свалянето. И тези ядки вечерта, ако може ги махни. Измацай една купа с извара, вместо млякото и ядките. Няма и да огладнееш после.
Знаеш ли, аз също имам проблем с многото ядене. Знам, обаче, че кардиото на гладно е най-големия ми враг, защото ми отключва страшна лакомия. Този вид тренировка, двуразовата, не дава положителни резултати за целите, които гониш. Бих ти препоръчала да правиш само 1 тренировка следобяд, в която да тренираш кардио като финал.
И още нещо - калориите не са малко за храната, спокойно ;-)
Здравей Winnie,
Много много искрено благодаря за вниманието и за това, че се опитваш да ме вкараш в правия път :) Ти си ми нещо като “пътеводна светлина” в този форум ... и пример за подражание за последователност и упоритост :red:
За храненето си абсолютно права, доста несистемно е...предполагам, защото не броя в движение, а тегля чертата на другия ден. Пробвах да си правя “менюта” предварително, но се получава така, че ми се хапва нещо друго и не изпълнявам съвсем това, което съм решила...Но в повечето дни май-успявам да държа калориите около 1900-2000 кал, което и целта....
Ротация на въглехидрати, уви, нямам...Защото режимът е балансиран и не толкова стриктно ниско-въглехидратен - това според мен, а дали наистина е така? 8-/ . Мислиш ли, че има нужда да зареждам при такова отношение на М/ Б/ В?
И млечните са ми доста, вярно е....не ми намига месото напоследък...много странно.... Ядките - искам на всяко ядене да приемам някакви мазнини, вкл. и на това вечер, преди лягане... Сусам или ленено семе по-добре ли ще е?
За тренировките, обаче, нямам шанс за корекция :) Бягането сутрин на открито не си го давам...ако ще и да не си постигна целите :) Все пак по-важно е как се чувстваш, а това е най-страхотното начало на деня за мен. Никой с нищо не може да ме ядоса поне до ранния следобяд заради него...А и честно казано, закуската след бягане си я ям насила....Големият апетит е след тежестите :) Това, което мога да направя, е, както препоръчваш, да включа 15-20 мин кардио в края на вечерната си тренировка (голяма досада да правиш кардио в зала :-/ , но бих се “жертвала” в името на целта - и без това тренировката ми има нужда от малко разнообразяване...посвикнах й вече... )
Вчерашният ден мина под знака на емоционални хранения... :-S Не съм доволна...но...има и такива дни. Дано да са по-малко!
20.09.2008 – Събота
10.00 – закуска: 1 с.л. овесени ядки, 1 ябълка, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 15на лешника
13.30 – Обяд: 1 краставица, 2 домата, 2 пиперки, зехтин, 100 гр пил филе, 1 филия бонус
15.00 – грозде, около 200 гр, сирене, около 50 гр
18.00 – Следобяд: сандвич – 1 филийка бонус, с парче сирене (20 гр) и парче пуешко филе (около 20 гр)
Тренирах раменца и ръце, но не се получи добре - първо - умът ми въобще не беше в тренировката; второ - вече бях доста изморена от боядисването вкъщи (правим малък ремонт)
20.00 – Не можех да устоя на зова на 1 натурален шоколад Lindt 85%, а след това ми стана толкова лошо, че успях да си сложа в стомаха само следното
22.00 – Вечеря: 3 препечени филии бонус, 150 гр извара
Калории: 1870 ккал; М / Б / В = 30/30/40
Здравей, Лимке! Радвам се, че те вдъхновявам, голяяяяма усмивка ми предизвика въпреки убитото време навън.
Въх, наистина е доста емоционално вчерашното :lol: . Няма нищо, има и такива моменти! А може и да е от времето навън, на мен ми действа много зле.
Аз като писах за ротация, нямах предвид НВД и зареждане. То е друга работа.
Относно мазнините сега ще ти кажа. По принцип е хубаво да хапваш и ядки, но ако може да са до обяд. Имаш ли везна? Хубаво ще е да ги теглиш, защото на бройка не можеш да им хванеш спатиите. То лошото в тях са въглехидратите, затова вечерта сложи малко авокадо или няколко маслини, зехтин в салатата и готово - ще набавиш мазнините. А може и ленено олио или рибено, чудесно ще е дори. За сусама и лененото семе също съм за. Не знам, обаче, един казва, че трябвало да бъдат смачкани, щото не се усвоявали, друг казва, че се усвоявали цели семената... звеми си олио на капсули за най-сигурно.
Огладняването след тренировката е напълно нормална реакция. Ти, именно след тенировка трябва да хапнеш нещо богато на белтъци и малко бавни до средни въглехидрати, за да заредиш тялото си. Ти какво правиш - ядеш кисело мляко, което даже не е мляко, ами водичка и щипка овес :P или пък още по-зле - мазни ядки. Не прави тъй. Вземи и се нахрани по-стабилно след силовата, примерно може да сложиш пак сандвиш с месо или ориз/картоф с месо... нещо такова. Няма да се стигне до късни закуски после. А след кардиото може да замениш млякото с още няколко щипки овес. Вереята не гори сланините, овесът ги гори! И запомни - след тренировка не яж мазнини, само преди нея!
Добре, изказах се. Дано съм ти била полезна :)
Здрасти,
До сега нямах много време да следя форума, още по-малко дневниците на хората, обаче като прочетах общата информация която даваш, някои неща са ми познати от приятели, които също са ги минавали. Примерно - нощното хранене, супер кофти за организма. Освен ако нямаш хиперфинкция на някоя жлеза, си си създала много неприятен навик и на организма му е трудно да се балансира на ново.
Според мен нвд не трябва да се опитваш да търсиш. Дори тези около 1800 ккал са малко според мен и няма да можеш така да сваляш. А дори и да го направиш, ако се върнеш към по-нормално хранене, ще качваш пак.
Опитай балансиран режим с поне 2000ккал. Освен това, опитвала ли си тези ‘кросове’ в морската да ги правиш надвечер? Ако искаш може да опиташ няколко седмици - месец така и да прецениш как ти се отразява. Няколко приятели замениха бягането сутрин с такова вечер и са много по-доволни. Зависи и от типа човек... Между другото в сметката ти най-долу, незнам за другото но в сметката на белтъчини имаш грешка, ако това 30 значи 30 грама белтък за целия ден, или аз нещо не съм доразбрал...
Освен това споменаваш, че си имала проблем с колената. Според мен няма смисъл да правиш изкачване на стълби или още повече бягане по тях. Просто ги замести с ходене в зала и няколко серии по 30-40 повторения на пресата за крака на 45 градуса.
И като цяло, според мен опитай да четеш повече информация как да си оформиш хранителния режим и оттам ще ти дойдат големите и постоянни резултати, но с времето ще трябват месеци, ако не и години.
А горе пишеш, че се изкушаваш лесно от сладко и т.н. Много по-лесно ще ти е да не ги ядеш, ако просто ги нямаш в наличност. :) Брейй, освен това да опоскаш цял шоколад Линт малко ли си лакома :)
Поздрави и най-вече ти желая постепенно трениране и постоянство. Сума хора почват с луд ентусиазъм, но малко успяваш да го поддържат с времето. :)
П.П. Да лененото семе трябва да се мели, или поне пука. Има една немска марка, която ги пакетира пукнати, но е малко ‘по-гъзарска’ и цената й май е леко надута.
Мнението беше редактирано от tpd на 21.09.08 09:59.
Здравей Winnie,
Благодаря за наставленията! и, разбира се, че си била полезна! :-)
Не правя ротация на въглехидрати, защото се опитвам да изпробвам равномерно-балансиран режим... В повечето дни май се получава... (предната около седмица наистина ми е мнг зле стомахче и избора на храни е малко по-ограничен...) Може след това да изпробвам ротация на въглехидрати...трябва да се пробва всичко, докато разбереш кое ти ляга най-добре, нали така?
От това, което пишеш,излиза, че мислиш, че закуската ми е тотално грешна...ех, а така добре ми се отразява овесът сутрин... :smirk: но пък, от друга страна, кис мляко + извара + овес. ядки са си точно бавни въглехидрати + белтъци...за зареждане на организма...
След силовата си тренировка обичайно хапвам вечеря (около 25 гр белтък) + зеленчуци... е, тук вече, бавните въглехидрати хич ги няма..но мога да вкарам филийка “бонус”...
Мнг благодаря и за инфото за мазнините!
Здравей, tpd,
Благодаря и на теб за включването! Оценявам предложенията и коментарите и някак се чувствам малко длъжна да коментирам някои от тях от своя страна:
- за неприятния навик си много прав - създала съм го и се надявам скоро да го изкореня... един готин батко ми каза, че за 40 дни се създавало/ изкоренявало навик... а аз съм твърдо решена да устискам още 20-30 дни. И благодаря за предложенията как да стане!
- бягането сутрин - бягам не толкова, защото е кардио, а защото денят ми започва пълноценно така. Сред природата. Със свеж въздух. С пълни дробове. По същата причина ходя и на стълбите (а не защото биха оформили добре краката ми или дупето; колената ми засега са добре, ако усетя, че издъхват, определено ще променя нещо). Наистина според по-нови проучвания, кардиото вечер, и особено след силова тренировка, върши по-добра работа за чистене... Но лично според мен спортът трябва да носи най-вече удоволствие и удовлетворение...Целите също са важни...но не задължително на всяка цена...А ако нещо не иска да стане по лесния начин, с достатъчно упорство става и по трудния, нали така? ;)
- от четене резултати няма, освен ако не изпробваш това, което четеш...това май се опитвам да правя...
- целия шоколад Линдт честно казано не ме затрудни много - откровено казано не би затруднил и повечето момичета, които познавам....вероятно игра на хормони в определен момент...или твърде много емоции...нещо, което мъжете трудно разбират...И, да, шоколадът наистина успява да ме накара да се чувствам малко по-малко мизерно... :)
- Дано ефектът на лудият ентусиазъм, за който говориш да не ме напуска никога! Защото при мен си е все същият, дори нараства...все пак бях начинаещ преди повече от година и половина... :)
казано от Limka на 23.09.08, 14:34:
- целия шоколад Линдт честно казано не ме затрудни много - откровено казано не би затруднил и повечето момичета, които познавам....вероятно игра на хормони в определен момент...или твърде много емоции...нещо, което мъжете трудно разбират...И, да, шоколадът наистина успява да ме накара да се чувствам малко по-малко мизерно... :)
Aз имам едно разрешение за шоко-манията :lol:
1 година работих в Нестле (преди ехее 7 години), баш в шоколадовия цех. От тогава шоколада съм го намразила. В момента да ме караш - трудно ще ми се прияде шоколад, освен в някакви екстремни ситуации. :)
Тва малко шеговито, но и вярно. Всъщност там бях намразила дори миризмата на шоколад, а всичките ми приятели ужасно се радваха като ме взимаха от работа, защото дори кожата ми миришеше на шоколад. Бляя...
Иначе браво за мотивацията - в общи линии моят стимул за спорта е горе долу същия като твоя :)
Здравейте!
Какво му има на шоколада? Един шоколад не е толкова много, така че Лимке, спокойно! Като не са два, не е голям проблем. Аз мога с кеф да измацам една голяма Милка, от огромните Милки и изобщо да не умра. Най-много да направя поредния инсулинов удар върху клетото си тяло :lol:
Искам тука да ти напиша нещо искрено и лично. Малко несвързано с гимнастика и ядене, ами неща от друга житейска величина. Защо ядем? Защо се тъпчем? Ако си чела дневника ми, си прочела че и аз отивам да се понатъпквам и то доста. И понякога толкова много се натъпквам, че не мога да дишам и се налага и да повърна...колко ужасно изглежда, но на мен не ми пречи вече. И защо го правя? За да се защитя, това е защитен механизъм, с който се заграждам с мас. Освен това ставам доволно безформена, дебела и разплута и губя всякакви мъжки мераци, щото на всичкото отгоре се надувам и с доволно количество вода, тъй че хубаво да заприличам на плондер. Така, по-същия начин се помъчих да се заобградя и с мускули, вместо с мас, като ефекта беше подобен - никаква женска визия, нищо хубаво за което да се хване човек. Е, има хора за всичко, но сега да не разводнявам разсъжденията си! Това, което отключи и донякъде разблокира задръстеното ми страхливо съзнание беше точно дневника на шортите. Там осъзннах, че мен ме е страх да се отърва от сланините си. И си ги стискам, щото се чувствам оголена и нежна без тях. (сега пак си ги стискам, де... не знам докога ще издаяня на качването, добре че метаболизма ми е по-бърз от когато и да било).
Та, Лимке мила, идеята ми е да намериш начин да се отърсиш от задръжката на мазнините и по друг начин. Не само с фитнеса и диетата, виждаш и сама че е малко мисия невъзможна. Започни да си внушаваш, да се виждаш красива и слаба и да не се плашиш от това. Знам, че сега малко те шокирах, но ако се вмъкнеш в съзнанието си, ще разбереш че съм права. Шоколадът не е най-големия проблем. И аз го обожавам, но ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ ЯДЕ!!! Колкото повече вярвам в това, че дори и красива съм в безопасност, толкова по-лесно става работата.
Здравейте, мацки!
Много ми харесаха искрените и личните :) Ще продължа в същия дух и аз!
Грахче,
Това с теб и шоколада е изолиран случай...ако цял ден ти мирише на шоколад, нормално да ти писне от него. Аз, например, имам един Body lotion с мирис на шоколад...Честно казано, като съм се омазала с него и като ми мирише цял ден на шоколад, и на мен не ми се хапва... :)
Но и аз смятам, че шоколадът не е чак такъв проблем...
И аз като теб, Уини, мога да опоскам почти цяла Милка от 300 и кусур грама без много-много да се замисля...
Моята позиция за мазнинките не е съвсем като твоята....общо взето те винаги са били по мен - в някои периоди повече, в други по-малко. Но никога не съм била слаба. Винаги съм минавала за едричка, пухкавичка, че дори и повече... Бих казала,че за 25те си години съм свикнала да се възприемам така, а в момента дори мисля, че изглеждам добре...особено с релефче тук-таме ;) Определено по-добре, по-свежа и по-енергична от повечето кльощави момичета, които гладуват по цял ден на кафета и цигари и са чували за спорт само в часовете по “физическо възпитание” от училище...Така,че в момента просто съм си навила на пръстчето, че ще смъкна и ... от инат ще го направя! :coolsmirk: Дори да е само за малко (щото има една вероятност да не се харесам ;) )
Но това, което ми харесва, е че наистина покрай тази “самоцел” постигам доста по-добра дисциплина, научавам много неща, които мисля, че ще са ми полезни за цял живот....и наистина успявам да контролирам лакомията си ...в голяма степен...
И относно хубавите натъпквания, Уини, на това мисля, че му се казва емоционално хранене...търсиш и намираш в храната емоция, което ти липсва. И т.к. ние сме емоционални същества по природа :kiss: аз нямам нищо против да си имам и емоционални хранения...стига да не са всеки ден :)
И пак аз! Малко съм несериозно с “рапортуването” напоследък, но наистина не мога да изкарам този гаден вирус от стомаха си...спорта съм го зарязала тотално...много се съпротивлява тялото ми на опитите ми да тренирам :-S и накрая се отказах да го мъча... А храненето е ...доста...бедно...предимно препечени филийки, сирене и варени яйца...
Но днес определено се чувствам по-добре, така че от утре ще съм на линия с дневника
Днес сутринта (24.09.2008) направих малко замервания - добър резултат за 2 седмици според мен... :-) Опасявам се, обаче, че се дължи повече на стомашно-чревните ми проблеми, отколкото на някакъв режим на хранене и тренировки :blank: Ще видим как ще продължи...
тегло: 65.1 кг ( -2 кг)
Бюст: 91.5 см (-0.5 см, но то не остава какво да пада повече от там :))
Подгръдна обик: 77.5 см (-0.5 см)
Талия: 68.5 см (-0.5 см)
Ханш: 97 см (-2 см)
Бедър: 58.5 см (-1 см)
Коляно - 37 см (-0.5 см)
Прасец: 37 см (-0.5 см)
Бицепс: отпуснат: 28 см (-1 см); стегнат: 31 см (-0.5 см)
Чао засега от мен! И хубав ден!
“Няма нищо по практично от добрата теория”. Незнам защо горе споменаваш, че ефект няма от четенето освен ако не практикуваш. Това е вярно ако работиш машинописка... :)
Даже ще ти дам пример. Горе казваш, че имаш проблеми със стомаха и ядеш .... и варени яйца. Не знаеш ли, че яйцата са от най-тежките възможни храни. Тоест стомаха ги смила за най-дълго време. Както и гъбите между другото. Един омлет, някъде бях чел, че се храносмисал напълно за близо една трета от денонощието. Докато обикновено пиле с ориз за доста по-малко. Не помня цифри, а и те надали са кой знае колко измислени... но все пак :)
Или друго примерно е, че ако имаш нещо подобно на гастроинтерит, ориза е добра храна, се усвоява относително пълно, за разлика от други, които ще допринесът и за допълнително ... акане. Това ми го каза диетолог даже. :)
Иначе поздравления за спортния дух, хубаво е да има повече такива хора. Щом те кефи прави си го когато искаш кардиото. Между другото за стълбите... под стълби предполагам нямаш в предвид да ходиш нагоре надолу по стълбата над тръбата за Делфинариума? Щото едип път гледах едни дето го правиха и чесно казано мисля, че е супер кофти за колената. Просто ълъла на подемване на стапалото не е много коректен според мен.