По специфични тренировки.

01.10.08
15:39

Значи искам да постигна добра физическа форма в срок до май-арпил(ще кандидаствам във више военно училище).Целите ми са да намаля подкожните мазнини,да увелича издражливостта при крос и скоростта при спринт.Тренирам от около 1 година и 5 месеца на 18 години съм,72кг,172см.(ако не вярвате,че на тия килограми съм мазен ще сложа и снимки).Целта ми не е да вдигам по 200кг от лежанка и да съм 120кг(ще кандидаствам в авиационно училище и максималният ръст е 180см и 80кг).Предпологам,че ще трябват кръговри тренировки с яко бягане след тях-искам да увелича броя на набиранията в момента е около 6,лицевите опори правя по 60-70 не мисля,че ми е нужно повече,но най-големият проблема си остава бягането и май най-важното е да намаля % на подкожните мазнини.Интересува ме още и храненето не мога да се храня по 5 пъти на ден.Имам: домати,сирене,зехтин,хляб,яйца,прясно мялко+овесениядки+мед(на закуска),ябълки от време на време печено пиле.В момента пия витамини now-adam.

П.С Някой знае ли методи и тренировки за ускоряване на реакциите и стимулиране на мозъчните клетки(май имаше някакви добавки).

Темата беше редактирана от QcK на 01.10.08 15:41.

01.10.08
18:20

Интересно.Колегата има моите физически данни.Еми трябва джогинг сред природата.Да бягаш по лек наклон нагоре и обратно.Тренировки на по-голяма надморска височина увеличават хемоглобина за известно време.Мисля,че трябва да правиш и гимнастически упражнения на лоста и халките.Навремето са изследвали вестибуларните реакции на летците.И добрата им ориентация в пространството.Пазенето на равновесие.Космонавтите дори ги въртят в разни центрофуги и на стендове.Реакциите се ускоряват от кофеина,теина в чая,елеутерокок от който после май трудно се заспивало.Най-безвредни са Б-витамините,например Б-комплекс.

01.10.08
19:37

Много е хубаво, ако не даже задължително да тренираш и някаква аеробна тренировка заедно с тази с тежести и лично тегло. Плуване и тичане са перфектния вариант, ако имаш възможност да плуваш на закрит басейн е перфектно.
Иначе другото важно е диетата, веднага си виж диетата и наблюдавай какво приемаш. Според мен е важно да имаш поне 5-6 приема на храна през деня. Леки хранения, по възможност разделно, протеини-зеленчуци, въглехидрати-зеленчуци и плодове. Яж правилно под диета, тренирай често аеробни тренировки и такива със собствена тежест, набирания, кофички, раменни преси на челна стойка, коремни преси и лицеви опори.
Тренировките със собствено тегло можеш да ги правиш до определена бройка, примерно: целта ти е 50 набирания и седиш до лоста колкото време е нужно с колкото паузи са нужни докато я стигнеш. Така увеличаваш бройката постепенно и с повече хъс ще увеличиш издръжливостта си.
Вода пий преди храненията, както и сутрин и вечер по много. Да ти се събира на ден минимум 4 литра, толкова впрочем ако иска човек да живее нормално трябва пие всеки ден. Според мен за един нормален човек 6 литра са оптималния вариант, вече зависи и от диетата, ако е на изчистване може да се увеличи водата.

За стимулиране на нервната система не бих ти препоръчал кофеин, ефедрин, кленбутерол и т.н. Препоръчвам преди тренировка да правиш спринт на 60-100м. И няколко дълбоки вдишвания и издишвания вкарват организма в работно състояние.

поздрави

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 01.10.08 19:40.

02.10.08
12:29

ми няма къде да плувам на закрито..кръгови тренировки с тичане после?

03.10.08
21:15

За мен лично за подсилване на нервната система и каляване на организма са нужни силови тренировки. Аз съм почитател на силовата тренировка, може би при теб няма да е удачно - не знам честно казано. Но аз така тренирам, според мен силови тренировки, малко повторения, голяма тежест, без достигане до отказ, само базови упражнения - поне за кратък период такъв вид тренировки биха ти били от полза.

Странен отговор, но това е моето разбиране. В НСА има един професор, да ме извинява Дзвер, че забравих името на човека, та той тренира и оздравява възрастни хора със силови тренировки. При добре измислена програма според мен може да се съчетаят различен вид тренировки - силови, аеробни, за издръжливост и т.н. Според индивидуалните обстоятелства - нужди, състояние, цели, спесифика наложена от различни фактори и т.н.

поздрави

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 03.10.08 21:39.

04.10.08
12:42

Мен сила не ми е нужна,а издражливост и скорост при тичане.Изискването е минимум 6 набирания и до тука със силовите изисквания,а това не е проблем.Ето го целият изпит:

а) набиране на висилка - не по-малко от 6 набирания;до 10 мога да ги докарам,а с малко тренировки ще правя и по 20-25 имам време чак до април(но в момента съм леко “контузен” и не мога да тренирам....мога само да тичам)

б) 100 м гладко бягане (висок старт) - не повече от 15,6 сек.

в) 1 000 м крос - не повече от 4 мин. и 10 сек.

С бягането съм зле

04.10.08
12:46

казано от QcK на 04.10.08, 12:42:

С бягането съм зле

Ами БЯГАЙ всеки ден докато не влезеш в нормативите.

04.10.08
13:07

даде ама проблема е,че няма как да си засичам времето,а и да разбера кога съм минал 100 метра или 1000(то може да си влизам в мормативите и в момента),а да се мъча да влезна в нормативите като бягам на пътека е повече от ясно,че не става

04.10.08
14:04

казано от QcK на 04.10.08, 12:42:

Мен сила не ми е нужна,а издражливост и скорост при тичане.Изискването е минимум 6 набирания и до тука със силовите изисквания,а това не е проблем.Ето го целият изпит:

а) набиране на висилка - не по-малко от 6 набирания;до 10 мога да ги докарам,а с малко тренировки ще правя и по 20-25 имам време чак до април(но в момента съм леко “контузен” и не мога да тренирам....мога само да тичам)

б) 100 м гладко бягане (висок старт) - не повече от 15,6 сек.

в) 1 000 м крос - не повече от 4 мин. и 10 сек.

С бягането съм зле

Тези нормативи са много лесно постижими. Няма смисъл от сега да се тормозиш с тях. Изчакай Нова Година да мине и почвай бягането.

04.10.08
14:09

казано от QcK на 04.10.08, 13:07:

даде ама проблема е,че няма как да си засичам времето,а и да разбера кога съм минал 100 метра или 1000(то може да си влизам в мормативите и в момента),а да се мъча да влезна в нормативите като бягам на пътека е повече от ясно,че не става

Слагаш 1 часовник на ръката и почваш да обикаляш някой стадион, но който знаеш горе долу колко е дължината. Правиш точните бройки обиколки за някакво време, което трябва постепенно да смъкваш с всяка следваща тренировка, но целта е много плавно сваляне на секундите.

04.10.08
14:22

да ти кажа честно тука има стадион на които съм бягал,но си нямам на идея колко е дълъг
мен ми хрумна нещо друго:

100 метра трябва да мина за 15 секунди мисля си,че ако бягам 15 секунди с максимална скорост и всеки път се оптивам да бягам по-голямо разтояние за тези секунди ще е същия ефекта

04.10.08
14:31

100 метра за 15 сек. не са кой знае какво, дори да не си тренирал специално бягане. 
Сега за колко ги взимаш?

04.10.08
14:34

Ами не съм се засичал може да ги взимам и за по-малко не ме съмнява,защото никога не съм тичал сериозно или спортувал нещо с много тичане

04.10.08
19:23

Мисля, че почти всеки мобилен телефон има и хронометър. Ползвай ако искаш него за засичане.

А доколкото помня стандартно обиколката на стадиона е 400 м.

Мнението беше редактирано от Грахче на 04.10.08 19:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1