01.10.08
15:39
Значи искам да постигна добра физическа форма в срок до май-арпил(ще кандидаствам във више военно училище).Целите ми са да намаля подкожните мазнини,да увелича издражливостта при крос и скоростта при спринт.Тренирам от около 1 година и 5 месеца на 18 години съм,72кг,172см.(ако не вярвате,че на тия килограми съм мазен ще сложа и снимки).Целта ми не е да вдигам по 200кг от лежанка и да съм 120кг(ще кандидаствам в авиационно училище и максималният ръст е 180см и 80кг).Предпологам,че ще трябват кръговри тренировки с яко бягане след тях-искам да увелича броя на набиранията в момента е около 6,лицевите опори правя по 60-70 не мисля,че ми е нужно повече,но най-големият проблема си остава бягането и май най-важното е да намаля % на подкожните мазнини.Интересува ме още и храненето не мога да се храня по 5 пъти на ден.Имам: домати,сирене,зехтин,хляб,яйца,прясно мялко+овесениядки+мед(на закуска),ябълки от време на време печено пиле.В момента пия витамини now-adam.
П.С Някой знае ли методи и тренировки за ускоряване на реакциите и стимулиране на мозъчните клетки(май имаше някакви добавки).
Темата беше редактирана от QcK на 01.10.08 15:41.
Интересно.Колегата има моите физически данни.Еми трябва джогинг сред природата.Да бягаш по лек наклон нагоре и обратно.Тренировки на по-голяма надморска височина увеличават хемоглобина за известно време.Мисля,че трябва да правиш и гимнастически упражнения на лоста и халките.Навремето са изследвали вестибуларните реакции на летците.И добрата им ориентация в пространството.Пазенето на равновесие.Космонавтите дори ги въртят в разни центрофуги и на стендове.Реакциите се ускоряват от кофеина,теина в чая,елеутерокок от който после май трудно се заспивало.Най-безвредни са Б-витамините,например Б-комплекс.
Много е хубаво, ако не даже задължително да тренираш и някаква аеробна тренировка заедно с тази с тежести и лично тегло. Плуване и тичане са перфектния вариант, ако имаш възможност да плуваш на закрит басейн е перфектно.
Иначе другото важно е диетата, веднага си виж диетата и наблюдавай какво приемаш. Според мен е важно да имаш поне 5-6 приема на храна през деня. Леки хранения, по възможност разделно, протеини-зеленчуци, въглехидрати-зеленчуци и плодове. Яж правилно под диета, тренирай често аеробни тренировки и такива със собствена тежест, набирания, кофички, раменни преси на челна стойка, коремни преси и лицеви опори.
Тренировките със собствено тегло можеш да ги правиш до определена бройка, примерно: целта ти е 50 набирания и седиш до лоста колкото време е нужно с колкото паузи са нужни докато я стигнеш. Така увеличаваш бройката постепенно и с повече хъс ще увеличиш издръжливостта си.
Вода пий преди храненията, както и сутрин и вечер по много. Да ти се събира на ден минимум 4 литра, толкова впрочем ако иска човек да живее нормално трябва пие всеки ден. Според мен за един нормален човек 6 литра са оптималния вариант, вече зависи и от диетата, ако е на изчистване може да се увеличи водата.
За стимулиране на нервната система не бих ти препоръчал кофеин, ефедрин, кленбутерол и т.н. Препоръчвам преди тренировка да правиш спринт на 60-100м. И няколко дълбоки вдишвания и издишвания вкарват организма в работно състояние.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 01.10.08 19:40.
За мен лично за подсилване на нервната система и каляване на организма са нужни силови тренировки. Аз съм почитател на силовата тренировка, може би при теб няма да е удачно - не знам честно казано. Но аз така тренирам, според мен силови тренировки, малко повторения, голяма тежест, без достигане до отказ, само базови упражнения - поне за кратък период такъв вид тренировки биха ти били от полза.
Странен отговор, но това е моето разбиране. В НСА има един професор, да ме извинява Дзвер, че забравих името на човека, та той тренира и оздравява възрастни хора със силови тренировки. При добре измислена програма според мен може да се съчетаят различен вид тренировки - силови, аеробни, за издръжливост и т.н. Според индивидуалните обстоятелства - нужди, състояние, цели, спесифика наложена от различни фактори и т.н.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 03.10.08 21:39.
Мен сила не ми е нужна,а издражливост и скорост при тичане.Изискването е минимум 6 набирания и до тука със силовите изисквания,а това не е проблем.Ето го целият изпит:
а) набиране на висилка - не по-малко от 6 набирания;до 10 мога да ги докарам,а с малко тренировки ще правя и по 20-25 имам време чак до април(но в момента съм леко “контузен” и не мога да тренирам....мога само да тичам)
б) 100 м гладко бягане (висок старт) - не повече от 15,6 сек.
в) 1 000 м крос - не повече от 4 мин. и 10 сек.
С бягането съм зле
казано от QcK на 04.10.08, 12:42:
С бягането съм зле
Ами БЯГАЙ всеки ден докато не влезеш в нормативите.
даде ама проблема е,че няма как да си засичам времето,а и да разбера кога съм минал 100 метра или 1000(то може да си влизам в мормативите и в момента),а да се мъча да влезна в нормативите като бягам на пътека е повече от ясно,че не става
казано от QcK на 04.10.08, 12:42:
Мен сила не ми е нужна,а издражливост и скорост при тичане.Изискването е минимум 6 набирания и до тука със силовите изисквания,а това не е проблем.Ето го целият изпит:
а) набиране на висилка - не по-малко от 6 набирания;до 10 мога да ги докарам,а с малко тренировки ще правя и по 20-25 имам време чак до април(но в момента съм леко “контузен” и не мога да тренирам....мога само да тичам)
б) 100 м гладко бягане (висок старт) - не повече от 15,6 сек.
в) 1 000 м крос - не повече от 4 мин. и 10 сек.
С бягането съм зле
Тези нормативи са много лесно постижими. Няма смисъл от сега да се тормозиш с тях. Изчакай Нова Година да мине и почвай бягането.
казано от QcK на 04.10.08, 13:07:
даде ама проблема е,че няма как да си засичам времето,а и да разбера кога съм минал 100 метра или 1000(то може да си влизам в мормативите и в момента),а да се мъча да влезна в нормативите като бягам на пътека е повече от ясно,че не става
Слагаш 1 часовник на ръката и почваш да обикаляш някой стадион, но който знаеш горе долу колко е дължината. Правиш точните бройки обиколки за някакво време, което трябва постепенно да смъкваш с всяка следваща тренировка, но целта е много плавно сваляне на секундите.
да ти кажа честно тука има стадион на които съм бягал,но си нямам на идея колко е дълъг
мен ми хрумна нещо друго:
100 метра трябва да мина за 15 секунди мисля си,че ако бягам 15 секунди с максимална скорост и всеки път се оптивам да бягам по-голямо разтояние за тези секунди ще е същия ефекта
100 метра за 15 сек. не са кой знае какво, дори да не си тренирал специално бягане.
Сега за колко ги взимаш?
Ами не съм се засичал може да ги взимам и за по-малко не ме съмнява,защото никога не съм тичал сериозно или спортувал нещо с много тичане