12.10.08
07:08
Здравейте.Искам да си направя програма за гърба с упражнения които го разхиряват сега това ми трябва случайно ако някои каже без плътност не е хубав гърба знам ;) съгласен сам но сега от това имам нужда.Сега мисля да правя това
Набирания 4 сери - .....
Гребане с щанга 4 сери
Мечка с щанга тесен хват и хвата е се едно дамбел държиш и гребеш така са дланите 4 серии
Но се чудя дали мечката е за разхиряване защото знам че е за плътност няма ли да е по добре ако правя ако искам разхиряване
Набирания 4
Гребане с щанга 4
Гребане с дамбел 3
Долен скрипец 3
А и искам да попитам за гребане с щанга за разхиряване на гърба как трябва да е хвата над хват или под хват и на широчината на раменете ли или малко по голям :). И ако програмата ми не е правилна моля да ме поправите.И ако може да ми кажете какви упражнения да правя за разхиряване.Благодаря предварително.Поздрави
12.10.08
07:54
Първия вариант е по-добре.Не прави скрипци.Набиранията ги прави колкото можеш по пълни и правилни(пускай до пълно разтягане).Това е общо взето.Другите си ги знаеш.Ако искаш можеш да добавиш една тяга накрая.Няма да можеш да я правиш с максимална тежест обаче все пак е нещо.Разделянето на гърба на ширина и плътност е пълна глупост.Всяко упражнение за гърба разширява и прави масивен (уплътнява).
Мерси а относно хвата дето питах за гребането с щанга ако може да ми кажеш как да го правя. ;)
12.10.08
12:09
Естествено, че дадени упражнения дават повече плътност а другите повече ширина ! Набирания - колкото по - широк хват, толкова по - добре, гребане със щанга са упражнения, които дават предимно ширина. Гребане с дъмбел, мечка и т.н дават предимно плътност. Първият вариант е по - добър, но задължително сложи и тяга. Освен това мечката след гребането със щанга (според мен) не е удачен вариант. Или едното или другото. За твоите цели по - добре гребането със щанга. При надхват товариш горната част на гърба, при подхват - долната. Всичко това си го пише в сайта - даваш на упражнения за гръб и четеш :)
Благодаряти много значи ето така ще е ;)
Набирания 4
Гребане с щанга / мечка
Гребане с щанга / мечка
Кое е по добре да е парво като целя ширина и ти намекна май че неможе мечка и гребане да избера едното до колкото разбрах.Тогава с кое упражнение да заменя мечката,или ако може да се правят заедно кое да сложа парво.Поздрави ;)
Не заменяй мечката.Доколкото знам тя стимулира разтежа на ширина повече.Все пак попрочети още малко.Аз съм не до там компетентен.