бегова програма-какво ви е мнението

PL

17.10.08
19:10

значи вчера си купих една книга за футбол и беше написана някаква бегова програма но нищо повече нито какъв би бил ефекта нито колко пъти в седмицата да се изпълнява..ето я и нея:

ниво1-разстояние време  почивка повторения
      90 метра    16 сек 16 сек    5
      73 метра    14     14         7
      55 метра    10     10         9
      37 метра    8     8         12

ниво2 90           14       14       6
      73           13       13       8
      55           9         9       10
      37           7         7       13

ниво3 90         13         13       7
      73       12           12       9
      55         8           8       11
      37         6           6       14

ниво4 90       12           12       8
      73       11           11       10
      55       7             7       12
      37       5             5         15

ниво5 90       11           11         9
      73       10           10         11
      55       6           6         13
      37       4             4         16

ниво6 90       10           10         10
      73       9           9           12
      55         5           5           14
това е програма пробрах я супер изморителна е мн ме измори въпреки че тренирам футбол.ще се радвам да чуя вашето мнение за програмата.

18.10.08
05:38

Във футбола спринтовете са непредвидими - не се знае кога трябва да погнеш топката и не се знае колко време ще се бяга преди да намалиш скоростта. Всичко зависи от ситуацията. Заради това е добре интервалите да са с променлива интензивност и продължителност. Горните схеми общо взето изпълняват условията.
Според мен е добре освем тях да вкараш и едно по-дълго бягане с по-ниска скорост(5 мин/км = 12км/ч). С продължителност от едно полувреме, до цял мач.

18.10.08
08:48

Ако наистина няма повече разяснения, ясно е какво е било качеството на книгата в която си я видял...

Иняче спорд мен първо трябва да започнеш с подготвителни серии бягания на 2 километра преди да започнеш с тази програма, ако не мислиш, че си в сериозна форма.

За непрофесионалист програмата е изпълнима, но мисля, че има прекалено много серии. И пак зависи от нивото ти, ако  не си в добра форма, ще е рисковано на всяка цена да се придържаш към тези данни. КАкто и според мен, пак повтарям за непрофесионалист и човк, който си има други по-сериозни ангажименти, 2 или 3 пъти в седмица е нормално да я правиш. При повече миже да се получи претоварване, не само на мускулите, а и на самите сухожилия или стави... Както знаем футболистите често страдат от травми, при това взимат сума хапове за възстановяване. Поне в Европа, на бг не им личи. Така се мисля, не съм лекар.

Иначе ефекта зависи от храненето ти. Ако се храниш добре, сигурно до 2 месеца ще имаш покачване на масата в краката, доста повече скорост и не малък релеф.

Но си прецени какви са ти целите за да знаеш дали тази програма ти върши работа.

PL

18.10.08
09:37

ами аз тази програма я изпълнявам само събота и неделя защото съм втора смяна на даскало апак преди него имам тренировки и само през почивните дни ми остава време .. нз не ме натоварва чак толкова много даже след нея правя подскоци на стълбите и там разни други упражнения на нз дали съм подготвен за тази програма за сега нямам проблеми издържам доста на бягане на 15 години съм и от 1ви клас се занимавам с футбол

18.10.08
15:55

Не 4етих долните коментари но и аз тренирам футбол..какво 6те ре4е ниво 1 ..2 тва 1 ден втори ден ли.. амм тва със спринтовете е идеално за подготовка  но по време на сезон ...ако примерно ма4а ти е в събота...први го в вторк ина4е 6те се преомори6.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1