21.10.08
14:36
Здравейте. Значи на 14 години съм , 176 см. , 65 кг . искам да работя за релеф и ми е необходима програма за трениране и хранителен режим. Незнам дали само аз така си мисля , но 65 кг като че ли са малко за този ръст ... незнам но в момента искам да изгоря мазнините. Имам мазнни навсякде , но най - вече по корема и отстрани - паласките .. Ако някой знае какво ще бъде най-добре да направя по въпроса за релефа и за свалянето на мазнините да пише. Предварително БЛАГОДАРЯ ! :) ;-) :coolsmile:
ЗАБРАВИХ И НАЙ - ВАЖНОТО - НАЧИНАЕЩ СЪМ :down:
Темата беше редактирана от Milen на 21.10.08 14:38.
21.10.08
15:27
Добре дошъл във форума,Милене!
За да искаш да направиш релеф,първо трябва да имаш мм(мускулна маса).Освен това сега-почти зима вече,периодът не е подходящ за сваляне на мазнини.Препоръчвам ти сега да тренираш за мм,защото си начинаещ и не може да почнеш веднага да чистиш.Натрупай малко опит във фитнеса и тогава ще чистиш.Нещата не стават толкова бързо.Избери си един хран.режим от сайта и започвай.Повече няма да обяснявам,защото наистина в сайта такива теми се появяват доста често.Най-важното е да четеш,защото ,ако сам не намериш отговорите на въпросите си(посредством четене),ние не можем да го направим.Ние ще ти помагаме с напътствия,но всичко си зависи от теб.Чети и ако имаш въпроси пиши.
Пожелавам ти да станеш релефен.
По-здрави
Благодаря ти ! Ще потърся програма за Мускулна маса и ще започвам да действам с нея .. а само да питам например колко време трябва да съм с тази програма , защото казваш че сезонът не е подходящ за сваляне на мазнини .. например до кой месец да качвам маса и после да свалям излишните мазнини ? и друго - ако знаеш като цяло с какво трябва да се храня с какъв вид храна и подобни работи пиши :) Знам само че трябва да се храня с повече въглехидрати и белтъци .. :)
ааа да и да попитам сега когато ще започвам да работя за маса трябва ли да спирам кардиото ..
21.10.08
16:15
Не е задължително да го спреш напълно,хубаво е поне веднъж седмично да включваш лека кардио тренировка
21.10.08
16:21
Ами попринцип кардиото пречи на качването на мм,но нищо не ти пречи да си правиш един път в седмицата,колкото за форма.За храните-повече белтъци,по-малко въглехидрати.А за сваляне-около пролетта,но щом се усетиш,че вече си натрупал мм и след като изчистиш,ще изглеждаш релефен,а не слаб,може да почваш.
Успех.
По-здрави
Мнението беше редактирано от az100yan на 21.10.08 16:24.
21.10.08
16:59
казано от az100yan на 21.10.08, 16:21:
Ами попринцип кардиото пречи на качването на мм,но нищо не ти пречи да си правиш един път в седмицата,колкото за форма.За храните-повече белтъци,по-малко въглехидрати.А за сваляне-около пролетта,но щом се усетиш,че вече си натрупал мм и след като изчистиш,ще изглеждаш релефен,а не слаб,може да почваш.
Успех.
По-здрави
Не мисля че 1-2 кардиота по 20-тина минути пречат на покачването на ММ,а дори обратното!
аха ами значи и кардио ще включвам по малко но незнам кардио ползвам само пътека , а аз не съм много издръжлив на бягаща и в повечето случаи вървя нагоре :D издържам не повече от 5 мин на бягаща пътека .. :(
1-2 бягания от по 20 минути са по-скоро загуба на време, отколкото реално натоварване, освем ако не са интервали или с висока интензивност(пулс около 180)
в период на ка4ване на мм наи-добре прави интензивно кардио по кратко време ,щото квото и да си говорим от кардиото (особено по продалжително ) се 4исти мм освен мазнини . по интензивно кардио примерно бягане по сталби натварва далгите мускулни влакна . аз ся сам в период на ка4ване на мм и мн добре ми деиства тоя вид кардио
и да попитам качване на мускулна маса означава ли примерно ядене на милинки сутринта в училище например :D:D:D не е задължително специално милинки но имам предвид закуски от сорта на милинки :)
С милинки и закуски ще качваш маса въобще.Тя може да не е мускулна,но килограмите ще се увеличат.
21.10.08
19:30
Значи на 14 години съм , 176 см. , 65 кг .искам да работя за релеф...
Ай не... Искаш ли да се разберем така, натрупай първо колкото се може по чисто 70-75 кг,а после да мислим за релеф, става ли ? :)
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 21.10.08 19:31.
става , става :D аз си промених мнението :) и някой друг да сподели своето мнение относно зАкуските.. :)
22.10.08
11:59
Направи си два сандвича от вас и не се занимавай с глупости :) мнения за такива богати на белтъчини сандвичи с пълнозърнест хляб из нета бол..
Тия закуски вече кат ги видя се плаша да не се отровя (по закусвалните :) )
23.10.08
13:00
пълнозърнест по възможност с брашно т1150 или т1850.аз ям такъв-използвам го за сандвичи и съм доволен
какъв е такъв пълнозърнест .. името му как е :D не върви да отида в магазина и да кажа : ” добър ден , един пълнозърнест хляб ” :)
23.10.08
17:30
Точно това се казва колкото и да ти се струва странно :)
24.10.08
09:56
ами така се казва,не искам да правя реклама на хляба във форума.То когато отидеш в магазина казваш “един заводски хляб” или само “един бял хляб”.Същото е и с пълнозърнестия.Но най-добре е с брашното,което аз ти препоръчах ;)
на твое място бих качвал ММ не до пролетта, ами чак до лятото за да кача поне 70-75 кила, защото до колкото знам мускулите в началото стават по-плътни, вече след няколко месеца тренировки качваш кила и обем на мускулите. също така бих заменил пътеката с велоргометъра. това пътечката е супер измислица - отвън на цимента бягам по физкултура 600м. за 2мин. и 30сек, а в залата 600м. ги бягам за мин. и половина, защо така? защото при пътечката от теб се иска само да подскачаш на един крак редувайки левия с десния и общо взето си е кардио, но не и тичане, няма го просто това изтласкване напред, което дефакто ти прави цялата работа. ако толкова пък ти се тича - прави го навън, на въздух.
Стига с тея глупости - сега ще качваш,после ще сваляш и т.н.Само обърквате момчето.Тренирай си здраво и ще качваш мускули.Релефът и изгарянето на мазнините ще дойдат от правилното хранене.Няма никакъв смисъл да се освинваш зимата - ще качиш излишни мазнини,което няма да ти помогне по никакъв начин.Ако тренираш здраво и се храниш правилно,ще качвааш чисто и ще гориш мазнините.
Незнам . От колелото - велоргометъра мисля че няма много голям смисъл .. поне така съм чувал , а и не се горят толкова калории колкото на пътека :)
27.10.08
17:44
казано от Milen на 25.10.08, 08:40:
Незнам . От колелото - велоргометъра мисля че няма много голям смисъл .. поне така съм чувал , а и не се горят толкова калории колкото на пътека :)
най-добре ги комбинирай и двете ;)
добре .. а иначе да попитам разбрах че има някакви протеинови вафли .. скъпи са но съдържат много протеин и въглехидрати .. как мислите дали е добре да почна да ги ям :)
28.10.08
14:06
най-добре си набавяй протеини и въглехидрати от храната.Протеини-белтъци на яйца,извара ,месо,въглехидратите знаеш кои са.За прот.вафлите не казвам да ги взимаш,но не казвам и да не ги взимаш-нямам мнение
казано от Milen на 28.10.08, 14:53:
а от къде най - добре мога да си набавя въглехидрати :)
Зависи в коя част на деня искаш да ги приемаш.
Сутрин-бавни въглехидрати (овесени ядки,пълн.хляб/ръжен,кафяв ориз...)
Обед - бавни въглехидрати ( -//- )
Преди тренировка - бавни/бързи (зависи от метаболизма ти и целите,разбира се) бързи - банан,стафиди,натурален сок и.т.н.
След тренировка - бързи въглехидрати ( -//-)
Вечеря - бавни въглехидрати (сега се сетих и за леща,фасул,грах,сладки картофи...много са!)
Успех! ;)
към овесените ядки спадат ли бадемите и лешниците :D :) иии в само преди и след тренировка ли трябва да се приемат бързи въглехидрати и колко време преди и след тренировка :)
Мнението беше редактирано от Milen на 28.10.08 15:04.
Бадеми и лешници си хапвай между храненията - http://www.bb-team.org/articles/2659/ , http://www.bb-team.org/articles/2660/ Не се притеснявай за мазнините от ядките,те са “от добрите” ;) Въглехидратите ги приемай околу 45 мин. преди тренировка и околу 30 мин. след тренировка.Не се притеснявай ако ядеш веднага след тренировка или пък непосредствено преди.Няма проблем! ;)
и още нещо искам да попитам - от белтъчините и въглехидратите само маса ли се качва или и мускулна маса :)
Също ще може ли някой да ми каже според него каква е перфектната вечеря за човек , целящ да качи ММ (като мене ;D ) иии по въпроса за овесените ядки .. какво спада към тях ( имам предвид лешници и бадеми спадат ли към овесени ядки .. съжелявам за тъпия въпрос :D ) :)
перфектната вечеря е месо и зеленчуци (може и малко ориз).
втория ти въпрос е ..... баси въпроса ..... овесените ядки са си овесени ядки. както се подразбира от името им се правят от овес - едно такова житно растение, което се ползва за храна на животните най вече ;) останалите ядки са си ..... ядки
казано от Milen на 30.10.08, 12:33:
е добре например като отида в магазина няма ” овесени ядки ” :)
Е зависи в кой магазин, в железарията няма да намериш ;) А иначе в супермаркетите и хранителните магазини има.
30.10.08
14:12
как няма да има овесени ядки.Отиваш във всеки хранителен магазин,харесваш си овесените ядки,взимаш сиги,ядеш ги и т.н.Овесените ядки-само името им е такова-както ти каза франко1 првят си се от овес.
аха ясно :) а по въпроса с протеиновите вафли ще кажете ли нещо .. днес гледах 1 вафла за 3 лева и имаше 18г белтък и 52г въглехидрати .. струва ми се добре :) незнам кажете своето мнение :)
иии за овесените ядки .. трябва ли да се пекът или на готово от магазина да ги ям :)
Човек овесените ядки не са като семките например.
Обикновенно се приготвят с мляко,независимо прясно или кисело.Може и със сок.Аз си ги правя с кофичка кисело мляко и 100гр. ядки :)