Кой кардио уред е по-добър?

31.10.08
20:19

Здравейте,
желая да си купя кардио уред, но не мога да реша какъв. Двоумя се основно между велоаргометър и кростренанжор. Бях решил да си взема кростренанжор, но ме отблъсква по-високата му цена и не мога да преценя с велоаргометър, ще мога ли да постигна желания ефект (чрез него и НВД да смъкна кг). Целя смъкване на килограми основно от бедра, седалище, корем разбира се и от други места където има по-малко. Висок съм 187 кг, широки ръмене атлетичен, но последната година се “наклах” и съм 104 кг.

1. Та кой уред е по-добър? Велоаргометър би ли свършил работа, или кростренанжора е по ефективен?

2. Втория ми по основен въпрос е от марките средна класа любителски уреди (не професионални) кои са добрите марки? За Кетлер знам, но те са от по-скъпите :) говоря за по народните марки кои са читави (да не са боклуци).

3. И също така има ли основно значение колко килограма е маховика на уреда? Гледам, че се движат от 7 до 12. Предполагам поради килограмите ми, трябва да търся съответно и по тежък маховик за по-голямо натоварване?

Благодаря предварително!

31.10.08
20:41

кространажора е по добър ,кетлер мисля че е наи добър от тази по ефтините,аз лично имам такъв и сам много доволна и издържа до 110кг

01.11.08
09:03

Като ефект аз съм за кростренажора, като разликата не е голяма. От гледна точка на заето пространство и здравина на уреда - велоергометърът е по-удачен.

01.11.08
14:01

С 2 високо вдигнати ръце за велоергометъра :)

DI

01.11.08
17:38

Точно се канех да пусна същата тема :) аз също съм 187 104кг :) ще следя с нетърпение развитието на топика.

01.11.08
20:54

казано от Гошко на 01.11.08, 14:01:

С 2 високо вдигнати ръце за велоергометъра :)

Защо? Би ли се обосновал с няколко изречения? :)

казано от Стоянчо на 01.11.08, 09:03:

Като ефект аз съм за кростренажора, като разликата не е голяма. От гледна точка на заето пространство и здравина на уреда - велоергометърът е по-удачен.

Кростренанжора и аз си мисля, че има малко по-голям ефет, но като цяло над кръста нещо тренира ли или е по-скоро илюзия? То като цяло целта ми е смъкване на кг казах коя област и наистина си мисля, че и велоаргометъра, ще ми свърши работа.

Иначе и аз си го мислех, че велоаргометъра е по здрав... по-разни фитнес зали кростренанжорите не рядко скърцат. Относно здравината бих се радвал и други да кажат нещо. Както и относно марки не от прекалено скъпите, но не и от боклуците (гледах едни доста евтини, които не знам до колко могат да ми вдъхнат доверие).

01.11.08
21:10

И крос-а и велото, ако са евтини бързо ще сдадат багажа.

03.11.08
19:13

Благодаря за отговорите, обаче искам още нещо да попитам

1. Може ли да ми предложите марка? Към коя марка от по достъпните да се насоча да не е голям боклук?

По принцип съм склонен да дам 300-350 лв. макс 400. На МЕТРО гледах някакви за 180-250, но реших малко по-скъп да си взема, но ако може да е за към 300 лв. че много се охарчих напоследък.

2. За моя ръст и килограми 186см/104кг има ли значение, колко кг е маховика? Като гледам почти всички са между 5-7 кг. мислех да търся над 10кг маховик, но не мога да преценя има ли знчение.

Благодаря предварително

03.11.08
19:50

Кетлер е добро “home-оборудване”.

04.11.08
09:18

кетлер ако искаш нещо по добро

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1