31.10.08
20:19
Здравейте,
желая да си купя кардио уред, но не мога да реша какъв. Двоумя се основно между велоаргометър и кростренанжор. Бях решил да си взема кростренанжор, но ме отблъсква по-високата му цена и не мога да преценя с велоаргометър, ще мога ли да постигна желания ефект (чрез него и НВД да смъкна кг). Целя смъкване на килограми основно от бедра, седалище, корем разбира се и от други места където има по-малко. Висок съм 187 кг, широки ръмене атлетичен, но последната година се “наклах” и съм 104 кг.
1. Та кой уред е по-добър? Велоаргометър би ли свършил работа, или кростренанжора е по ефективен?
2. Втория ми по основен въпрос е от марките средна класа любителски уреди (не професионални) кои са добрите марки? За Кетлер знам, но те са от по-скъпите :) говоря за по народните марки кои са читави (да не са боклуци).
3. И също така има ли основно значение колко килограма е маховика на уреда? Гледам, че се движат от 7 до 12. Предполагам поради килограмите ми, трябва да търся съответно и по тежък маховик за по-голямо натоварване?
Благодаря предварително!
кространажора е по добър ,кетлер мисля че е наи добър от тази по ефтините,аз лично имам такъв и сам много доволна и издържа до 110кг
Като ефект аз съм за кростренажора, като разликата не е голяма. От гледна точка на заето пространство и здравина на уреда - велоергометърът е по-удачен.
01.11.08
17:38
Точно се канех да пусна същата тема :) аз също съм 187 104кг :) ще следя с нетърпение развитието на топика.
казано от Гошко на 01.11.08, 14:01:
С 2 високо вдигнати ръце за велоергометъра :)
Защо? Би ли се обосновал с няколко изречения? :)
казано от Стоянчо на 01.11.08, 09:03:
Като ефект аз съм за кростренажора, като разликата не е голяма. От гледна точка на заето пространство и здравина на уреда - велоергометърът е по-удачен.
Кростренанжора и аз си мисля, че има малко по-голям ефет, но като цяло над кръста нещо тренира ли или е по-скоро илюзия? То като цяло целта ми е смъкване на кг казах коя област и наистина си мисля, че и велоаргометъра, ще ми свърши работа.
Иначе и аз си го мислех, че велоаргометъра е по здрав... по-разни фитнес зали кростренанжорите не рядко скърцат. Относно здравината бих се радвал и други да кажат нещо. Както и относно марки не от прекалено скъпите, но не и от боклуците (гледах едни доста евтини, които не знам до колко могат да ми вдъхнат доверие).
Благодаря за отговорите, обаче искам още нещо да попитам
1. Може ли да ми предложите марка? Към коя марка от по достъпните да се насоча да не е голям боклук?
По принцип съм склонен да дам 300-350 лв. макс 400. На МЕТРО гледах някакви за 180-250, но реших малко по-скъп да си взема, но ако може да е за към 300 лв. че много се охарчих напоследък.
2. За моя ръст и килограми 186см/104кг има ли значение, колко кг е маховика? Като гледам почти всички са между 5-7 кг. мислех да търся над 10кг маховик, но не мога да преценя има ли знчение.
Благодаря предварително