01.11.08
20:53
Добър вечер.Вече съм запознат със форума и няма смисъл да казвам че съм нов ала-бала.Изготвиха ми програма.Разгледайте я и дайте мнение-добра ли е лоша ли е и какво трябва да се промени ако има нещо за променяне.Мерси :)
ПОНЕДЕЛНИК[Гърди,Трицепс,Корем]:
Гърди:
Наклонена Лежанка - 4 х 12
Права Лежанка - 4 х 12
Обратен Наклон-флайс - 4 х 12
Трицепс:
Скрепец - 4 х 12
Френско сгъване - 4 х 12
Хек Бек - 4 х 12
Корем:
Повдигане на крака от вис. - 4 х 20
Корем Машина(не знам точно как се казва) - 4 х 35
ВТОРНИК[КРАКА]:
Лег Преса - 4 х 15
Хак Машина - 4 х 15
Лег Преса(прасец) - 4 х 15
Хак Машина(прасец) - 4 х 15
Бедрени Разгъвания(квадрицепс) - 4 х 15
Бедрени Разгъвания(задно бедро) - 4 х 15
СРЯДА - ПОЧИВКА
ЧЕТВЪРТЪК[Гръб,Задно рамо,Трапец]:
Гръб:
Класически набиранки - 4 х 3(засега толкова ми е максимума)
Набиранки пред врат - 4 х 3
Скрепец(Дърпане пред врат) - 4 х 15
Машина(пак не и знам точното наименование)(подхват) - 4 х 12
Долен скрепец - 4 х 15
Задно рамо:
Разтваряне с дъмбели - 4 х 15
Трапец:
Стандартното упражнение
ПЕТЪК:[Бицепс,Рамене]
Рамене:
Машина-Предно рамо 4х12
Машина-Средно рамо 4х14
Бицепс:
Сгъване с дъмбели - 4х10
Ското-тесен хват-4х10
Долен скрепец(с хватка за бицепс)-4х10
5 седмици - непълен цикъл
Темата беше редактирана от SHLR! на 03.11.08 17:46.
с какъв стаж си? каква е целта на тренировката(като гледам повторенията е за релеф май)? предполагам, че за понеделника си имал предвид “гърди”
трицепса прави по 3 серии
за краката - сума ти упражнения, но най-важното го няма - прави клекове (класически) и римска тяга и разкарай разните сгъвания и разгъвания, а и едва ли са ти необходими 2 упражнения за прасец
за гърба - махай разните машинки и тренирай със свободни тежести - няма тяга, няма гребане, няма мечка ..... гръб с машини не става. за набиранията - какъв е смисъла да ги делиш на “пред” и ” зад” врат отсега - почни да правиш серии по 10-12 поне, че тогава ги мисли дали ще са пред и зад врат
02.11.08
08:48
Стажа ми е 1 месец.Целта на тренировката е трупане на ММ и после орелефяване.И да за понеделник гърди имах предвид,обърках се и го редактирах ^_^.
Относно краката:
клековете-мисля че още съм малък за клекове(14 год.) или не съм,защото ми казаха че клековете увреждали ставите...Ако може напиши каква е правилната тренировка за крака според теб и да почна по нея.
за гърба-просто повече от 3 набиранки немога засега,нямам голяма сила :D И пак ако може напиши каква е правилната тренировка за гръб според теб и да почна по нея.
Целта ми е първо да натрупам ММ и после релеф.
А за корем нещо,кога какво да се добави или само в Понеделник си е добре?
мдаааа
след уточненията нещата се променят
карай си по написаната програма и не се изсилвай с тежестите, а се старай да схванеш правилната техника на изпълнение. от време на време вкарвай клек, тяга, гребане с щанга или дъмбел, мечка и тнт упражнения със свободни тежести, но пак с внимателно подбрани тежести (правилното изпълнение е важно). с течение на времето заменяй скрипците с тези упражнения. набиранията си ги прави по 3 в серия, но с повече серии и с времето увеличавай броя повторения, а намалявай сериите.
дали ще качваш маса или ще правиш релеф - истината е в храненето ;)
успех
02.11.08
15:38
казано от FRANKO1 на 02.11.08, 10:58:
мдаааа
след уточненията нещата се променят
карай си по написаната програма и не се изсилвай с тежестите, а се старай да схванеш правилната техника на изпълнение. от време на време вкарвай клек, тяга, гребане с щанга или дъмбел, мечка и тнт упражнения със свободни тежести, но пак с внимателно подбрани тежести (правилното изпълнение е важно). с течение на времето заменяй скрипците с тези упражнения. набиранията си ги прави по 3 в серия, но с повече серии и с времето увеличавай броя повторения, а намалявай сериите.
дали ще качваш маса или ще правиш релеф - истината е в храненето ;)
успех
Значи всичко с програмата си е наред,така ли?Аз още като видях оня инструктор и си знаех че е добър и знае какво да ми каже.Програмата е за 4 седмици,след като минат ще видя какви резултати имам и сигурно ще премина към по-сериозните упражнения и свободните тежести.Мерси FRANKO1 !
02.11.08
16:58
не се притеснявай относно клековете.И аз съм на 14,а си ги правя,но не се насилвам с много тежести.
03.11.08
18:08
Първия пост е обновен,и тренировките за Петък са добавени.Имам въпрос-Тьй като ми отнема средно по 1ч-1:30ч да свърша тренировката,ми казаха че това било много за мен и щял да ми спре растежа.Трябвало да режа всичко примерно ако правя 4 серии да правя по 2.Това вярно ли е?И друг въпрос-какъв ориз трябва да се яде?
Ето го режима ми:
6:30 - Ориз
8:00-8:10 - 4 белтъка
9:40-10:00 - Орехи / 1 с.л. сусам ( редувам ги всеки ден)
13:30 - Пилешки или бобести храни
15:40-16:00 - листа от зеле
17:30 - тренировка
половин час след тренировка 3 ябълки,защото възтановявали глюкозамин или нещо такова.
Събота и Неделя ми каза да ям каквото си искам,защото организма неможел да усвой цялата тази храна.
Как е режима,става ли или е боклук и има ли нещо което трябва да се смени?
казано от SHLR! на 03.11.08, 18:08:
Събота и Неделя ми каза да ям каквото си искам,защото организма неможел да усвой цялата тази храна.
О да, направо ще преядеш с това!
Как е режима,става ли или е боклук и има ли нещо което трябва да се смени?
Целия е за боклука.
Хах.Не се излагай с яденето.Това дето ти е за цял ден трябва за едно ядене да изчезва. :)
04.11.08
04:50
Ясно.Значи тренировъчния план е добре,а хранителния е пълен т***к?Е момчета може ли да ми направите някво планче дето да е по-свястно пак по същите времена за ядене както от тоя боклука,и вече НАЙ-накрая да почвам сериозни тренировки със сериозен режим защото досега само си играх на котка и мишка... :)
04.11.08
07:59
яж колкото и когато искаш,като наблягаш на белтъчини
04.11.08
11:38
.Имам въпрос-Тьй като ми отнема средно по 1ч-1:30ч да свърша тренировката,ми казаха че това било много за мен и щял да ми спре растежа.Трябвало да режа всичко примерно ако правя 4 серии да правя по 2.Това вярно ли е?И друг въпрос-какъв ориз трябва да се яде?
?
=======
Данчо не мисля че си прав,защото закуската е задължителна храна(примерно)и трябва задължително да се закусва.Иначе аз не закусвам освен ако не е по режим,защото не огладнявам.Аз съм на 14 години и искам като стана на 15-16 вече да има някакъв видим резултат от всичките тези тренирания и хранения.И също мисля че човек трябва да спазва режим за да има ефект(или само аз така си мисля?)...Доп. инфо. тежа 65.5кг и съм висок 172см.
6:30 -
8:00 до 8:10 -
9:40 до 10:00 -
13:10 до 14:10 -
15:40 до 16:00
ТРЕНИРОВКА В 17:30
От 17:30 нагоре съм свободен да хапна,ако е необходимо.
Явно режима които ми изготвиха(написан е по-нагоре) е боклук.Кажете някои които става и ще имам ефект със него,времената във които съм свободен да ям са написани ^
Направи 4-5 хранения-във всяко 30-40 гр протеин(потърси на сайта и си сметни в кой храни колко има и кгоа можеш да ги ядеш).Примверно в първите 3 хранения добави и въглехидрати-60-70-80гр.В последните две вместо въглехидрат комбинираи протеин+мазнини(ядки,маслини,зехтин,мазна риба,млечни).
Пример:
закуска-100-120гр овес+2 кисели млека+2 яйца
обяд-100-150гр кафяв ориз+150-200гр месо/риба
следобедна закуска-100-120гр овес+2 кисели млека+2 яйца
вечеря-200гр месо/риба + зеленцучи
хапвай ядки между храненията.измисли си още едно рханене някъде.сметни си калориите които трябва да ядеш.
04.11.08
12:44
ядеш много месо яйца мляко млечни продукти като извара сирене кашкавал това е за белтъци това което ти трябва най много също може и ръжен хляб да ядеш вместо белия защото има повече белтъци яж и повече пловоди зеленчуци и ядки за твоята възраст това ти е предостатъчно.
не се ли осещате как говорите извън темата направо извън раздела... има си раздел за диети.... ????
казано от Arni91 на 04.11.08, 16:19:
не се ли осещате как говорите извън темата направо извън раздела... има си раздел за диети.... ????
недей да издребняваш.
04.11.08
19:09
Ето каква ми е идеята...
6:30 - Една купа овес с мляко + Няколко (Колко) белтъка?
8:00 - Хм не знам дали не е твърде рано от предишното хранене,ако не е каква храна да включа тук(да е нещо преносимо защото съм в училище,да не се разтече в чантата)
9:55 - Тук става ли примерно ядки(ако да-какви)или ако не,да е храна която мога да взема от вкъщи,т.е. да е нещо преносимо и да не се разтече в чантата
13:30 - Обяда.Предполагам нещо пилешко,или?
15:50 - Тук също не знам дали е много рано от предишното хранене,ако не е какво да включа тук?(пак съм в училище,нещо преносимо и да не се разтече в чантата)
17:00 - Предишното хранене мога да го заместя с това,ако предишното е твърде рано.Каква храна да включа тук?(ТОВА Е ЯДЕНЕ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА)
17:30 - тренировката
И да речем след тренировка нещо да хапна,и край на режима за деня.Какво трябва да се яде преди и след тренировка?
Ами това е момчета,”времевия пояс” през които мога да ям.Моля само да кажете във кой час каква храна да включа и да почвам по режима :) И да,четох статии и пак не ми се получава,не я разбирам тая храна и немога да си направя режима сам X_X Все пак нали това е целта на форума,да се помага на другите...
Режима е за 5 седмици,съобразен с тренировачния ми план.
И друго - не казвайте всичките храни под общ знаменател(пр. бавни въглехидрати),защото така не разбирам за какво става дума.Казвайте точните наименованията на храната.Така доста ме улеснявате!
=Edit=
Arni91,не мисля че има смисъл да отварям нова тема след като в тази вече е започната дискусията.А и както каза колегата по-горе,не издребнявай :)
Мнението беше редактирано от SHLR! на 04.11.08 19:11.
казано от SHLR! на 04.11.08, 19:09:
6:30 - Една купа овес с мляко + Няколко (Колко) белтъка? 5-6 белтъка
8:00 - Хм не знам дали не е твърде рано от предишното хранене,ако не е каква храна да включа тук(да е нещо преносимо защото съм в училище,да не се разтече в чантата) рано е
9:55 - Тук става ли примерно ядки(ако да-какви)или ако не,да е храна която мога да взема от вкъщи,т.е. да е нещо преносимо и да не се разтече в чантата ядки е ок-вкарай и 2 кисели млека
13:30 - Обяда.Предполагам нещо пилешко,или? писах ти примерно
15:50 - Тук също не знам дали е много рано от предишното хранене,ако не е какво да включа тук?(пак съм в училище,нещо преносимо и да не се разтече в чантата) раничко е според мен,но варианта като преди обяда става
17:00 - Предишното хранене мога да го заместя с това,ако предишното е твърде рано.Каква храна да включа тук?(ТОВА Е ЯДЕНЕ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА)много ти е близо преди тренировката-най-добре комбинираи яденето в 15:50 и това тук в 16:30 примерно-яж овес или кафяв ориз и бялтъчини(месо,яйца,риба,мляко)
17:30 - тренировката
И да речем след тренировка нещо да хапна,и край на режима за деня.Какво трябва да се яде преди и след тренировка?
дрън-дрън край на режима бил айде бе.ся идват най-важните ядения.веднага след тренировка-2-3 банана или 2 корнита след това яко хранене с въглехидрати и протеин,и за вечеря пак!
Режима е за 5 седмици,съобразен с тренировачния ми план. режима е за доста повече време.само 5 седмици ли ще тренираш???
за да видиш ефект требва време не вярвам за 5 седмици да получиш това коието искаш...иска се постуянство !!!
05.11.08
04:55
Не бе братленца имам впредвид 5 седмици с ТОЗИ режим,след 5 седмици почвам нов за по-напреднали...
05.11.08
09:27
Ако тренираш с голяма интензивност с твоя стаж според мен ще претренираш.Моето мнение е да намалиш с по 1 серия на упражнение и да тренираж тежко ;-) и съответно с добър хранител режим резултатите няма да закъснеят
05.11.08
15:29
Нещо такова?:
6:30 - овес с мляко + 5 белтъка
9:55 - киселите млека както може би сам се досещаш няма как да ги ям в училище.Трябва да ги заместя с нещо,какво?И ядки-орехи,бадеми..какви?
13:30 - Пиле с ориз (ориза задължително ли трябва да е кафяв)? месото ще го приема под формата на пържола т.е. купувам си гърди и ги ям.Говорим за чисто пилешко месо.
15:50 - това тук отпада
17:00 - това остава,какво трябва да ям тук?(Трен в 18:00)
Тренировката е изместена в 18:00 !
След тренировка 2 банана(на мен ми казаха че ябълки трябвало,кое от 2те?)
И какво още остана?
===
immortal88 с 1 или с 2 серии да намаля? Иначе повторенията същите си остават,нали?
Мерси момчета ,че ми помагате!
05.11.08
16:07
точно пък кисело мляко може да ядеш в училището копуваш го друсаш малко праиш 2 дупки с зъби и надигаш също може да вкараш малко боб и леща и риба в диетата богати са на много белтъци .
06.11.08
16:09
Всичко си зависи строго от теб ,но поне с 1 серия.Да правиш тежки 12 серии за твоя стаж си е доста стресиращо(казвам го от собстен опит).Аз винаги спазвам едно правило- най-голямата мускулна група с най-много серии т.е крака(макс за тебе 14 серии),след тва гръб(аз ги виждам така 4*3,ако е 3*4 няма да го натовариш отвсякъде),гърди малко оп-малко от гърба(примерно 3*3 или 10 серии),трицепса(най-много 3*3),бицепс(2*4 или 3+3+2 винаги по-малко от трицепса),рамото около 3*3 примерно.Недей да си мислиш че като праиш много упражнения с мн серии ще станеш по-голям,ако претренираш ще се получи обратният ефект ;-) .Най-важното като правиш серията е да се средоточиш върху всяко едно повторение като вдигаш средно бързо нагоре и после бавно надолу(даже ако можеш задържай в крайно положение окло 1-2 сек).Друг метод който ползвам е да задържам в началото,средата и края на повторението по 1 сек-гарантирам ти супер натоварване.Недей само да отбиваш номера като просто само вдигаш,прави сичко с мисъл защото това не е съзтезание “кой ще направи 10 бройки за 20 сек”.Преди аз също не обръщах внимание на изпълнението ,а наблягах на тежкото с мн серии,но сега ОСЪЗНАХ ИСТИНАТА и доста си подобрих визията :).Качество,а не количество!
имам въпрос:
случайно разбрах че синът ми - на 18 год взема метан и дека по някак ва измислена схема
опасно ли е
моля отговорете ми
казано от nana на 06.11.08, 17:03:
имам въпрос:
случайно разбрах че синът ми - на 18 год взема метан и дека по някак ва измислена схема
опасно ли е
моля отговорете ми
хаха...решил си да пиеш метан и се притесняваш да питаш от твое име ли...?
иначе ако сина ти наистина взема метан...за опасно не знам...обаче вредно - със сигурност!
казано от DaMp370 на 06.11.08, 17:20:
казано от nana на 06.11.08, 17:03:
имам въпрос:
опасно ли е
моля отговорете михаха...решил си да пиеш метан и се притесняваш да питаш от твое име ли...?
иначе ако сина ти наистина взема метан...за опасно не знам...обаче вредно - със сигурност!
не е задължително да е опасно и/или вредно - много е относително. зависи от:
1.дали препаратите са истински, което за метана най-вече, е много малко вероятно. от тук следват 2 вероятности:
- хаповете са от нишесте и няма да имат никакъв ефект (важи и за деката, но става дума за някакъв маслен разтвор с малко до никакво съдържание на нандролон)
- хаповете са с неясно и никому неизвестно съдържание - тук е малко божа работа какво ще се получи
2.зависи от дозите и продължителноста на цикъла
3.зависи от РСТ (следцикловата терапия) и протекторите, които ползва по време на цикъла .
4.зависи и от гена на самия човек - наличието на странични ефекти варира от никакви до сериозни
в заключение - не е като да няма място за притеснения, но нищо фатално не е станало. ще си позволя един съвет към nana - поговорете сериозно със сина си. има още много какво да се каже по темата, но в този форум не се обсъждат стероиди. за повече инфо и консултации - gohard.org
към автора на цитираното изказване - дори и да има само 1% вероятност въпроса да е отправен от загрижен родител, не си позволявай да говориш с този тон и то за неща, които най-вероятно, дори и на картинка не си виждал