01.11.08
20:53
Добър вечер.Вече съм запознат със форума и няма смисъл да казвам че съм нов ала-бала.Изготвиха ми програма.Разгледайте я и дайте мнение-добра ли е лоша ли е и какво трябва да се промени ако има нещо за променяне.Мерси :)
ПОНЕДЕЛНИК[Гърди,Трицепс,Корем]:
Гърди:
Наклонена Лежанка - 4 х 12
Права Лежанка - 4 х 12
Обратен Наклон-флайс - 4 х 12
Трицепс:
Скрепец - 4 х 12
Френско сгъване - 4 х 12
Хек Бек - 4 х 12
Корем:
Повдигане на крака от вис. - 4 х 20
Корем Машина(не знам точно как се казва) - 4 х 35
ВТОРНИК[КРАКА]:
Лег Преса - 4 х 15
Хак Машина - 4 х 15
Лег Преса(прасец) - 4 х 15
Хак Машина(прасец) - 4 х 15
Бедрени Разгъвания(квадрицепс) - 4 х 15
Бедрени Разгъвания(задно бедро) - 4 х 15
СРЯДА - ПОЧИВКА
ЧЕТВЪРТЪК[Гръб,Задно рамо,Трапец]:
Гръб:
Класически набиранки - 4 х 3(засега толкова ми е максимума)
Набиранки пред врат - 4 х 3
Скрепец(Дърпане пред врат) - 4 х 15
Машина(пак не и знам точното наименование)(подхват) - 4 х 12
Долен скрепец - 4 х 15
Задно рамо:
Разтваряне с дъмбели - 4 х 15
Трапец:
Стандартното упражнение
ПЕТЪК:[Бицепс,Рамене]
Рамене:
Машина-Предно рамо 4х12
Машина-Средно рамо 4х14
Бицепс:
Сгъване с дъмбели - 4х10
Ското-тесен хват-4х10
Долен скрепец(с хватка за бицепс)-4х10
5 седмици - непълен цикъл
Темата беше редактирана от SHLR! на 03.11.08 17:46.
с какъв стаж си? каква е целта на тренировката(като гледам повторенията е за релеф май)? предполагам, че за понеделника си имал предвид “гърди”
трицепса прави по 3 серии
за краката - сума ти упражнения, но най-важното го няма - прави клекове (класически) и римска тяга и разкарай разните сгъвания и разгъвания, а и едва ли са ти необходими 2 упражнения за прасец
за гърба - махай разните машинки и тренирай със свободни тежести - няма тяга, няма гребане, няма мечка ..... гръб с машини не става. за набиранията - какъв е смисъла да ги делиш на “пред” и ” зад” врат отсега - почни да правиш серии по 10-12 поне, че тогава ги мисли дали ще са пред и зад врат
02.11.08
08:48
Стажа ми е 1 месец.Целта на тренировката е трупане на ММ и после орелефяване.И да за понеделник гърди имах предвид,обърках се и го редактирах ^_^.
Относно краката:
клековете-мисля че още съм малък за клекове(14 год.) или не съм,защото ми казаха че клековете увреждали ставите...Ако може напиши каква е правилната тренировка за крака според теб и да почна по нея.
за гърба-просто повече от 3 набиранки немога засега,нямам голяма сила :D И пак ако може напиши каква е правилната тренировка за гръб според теб и да почна по нея.
Целта ми е първо да натрупам ММ и после релеф.
А за корем нещо,кога какво да се добави или само в Понеделник си е добре?
мдаааа
след уточненията нещата се променят
карай си по написаната програма и не се изсилвай с тежестите, а се старай да схванеш правилната техника на изпълнение. от време на време вкарвай клек, тяга, гребане с щанга или дъмбел, мечка и тнт упражнения със свободни тежести, но пак с внимателно подбрани тежести (правилното изпълнение е важно). с течение на времето заменяй скрипците с тези упражнения. набиранията си ги прави по 3 в серия, но с повече серии и с времето увеличавай броя повторения, а намалявай сериите.
дали ще качваш маса или ще правиш релеф - истината е в храненето ;)
успех
02.11.08
15:38
мдаааа
след уточненията нещата се променят
карай си по написаната програма и не се изсилвай с тежестите, а се старай да схванеш правилната техника на изпълнение. от време на време вкарвай клек, тяга, гребане с щанга или дъмбел, мечка и тнт упражнения със свободни тежести, но пак с внимателно подбрани тежести (правилното изпълнение е важно). с течение на времето заменяй скрипците с тези упражнения. набиранията си ги прави по 3 в серия, но с повече серии и с времето увеличавай броя повторения, а намалявай сериите.
дали ще качваш маса или ще правиш релеф - истината е в храненето ;)
успех
Значи всичко с програмата си е наред,така ли?Аз още като видях оня инструктор и си знаех че е добър и знае какво да ми каже.Програмата е за 4 седмици,след като минат ще видя какви резултати имам и сигурно ще премина към по-сериозните упражнения и свободните тежести.Мерси FRANKO1 !
02.11.08
16:58
не се притеснявай относно клековете.И аз съм на 14,а си ги правя,но не се насилвам с много тежести.
03.11.08
18:08
Първия пост е обновен,и тренировките за Петък са добавени.Имам въпрос-Тьй като ми отнема средно по 1ч-1:30ч да свърша тренировката,ми казаха че това било много за мен и щял да ми спре растежа.Трябвало да режа всичко примерно ако правя 4 серии да правя по 2.Това вярно ли е?И друг въпрос-какъв ориз трябва да се яде?
Ето го режима ми:
6:30 - Ориз
8:00-8:10 - 4 белтъка
9:40-10:00 - Орехи / 1 с.л. сусам ( редувам ги всеки ден)
13:30 - Пилешки или бобести храни
15:40-16:00 - листа от зеле
17:30 - тренировка
половин час след тренировка 3 ябълки,защото възтановявали глюкозамин или нещо такова.
Събота и Неделя ми каза да ям каквото си искам,защото организма неможел да усвой цялата тази храна.
Как е режима,става ли или е боклук и има ли нещо което трябва да се смени?
Събота и Неделя ми каза да ям каквото си искам,защото организма неможел да усвой цялата тази храна.
О да, направо ще преядеш с това!
Как е режима,става ли или е боклук и има ли нещо което трябва да се смени?
Целия е за боклука.
Хах.Не се излагай с яденето.Това дето ти е за цял ден трябва за едно ядене да изчезва. :)
04.11.08
04:50
Ясно.Значи тренировъчния план е добре,а хранителния е пълен т***к?Е момчета може ли да ми направите някво планче дето да е по-свястно пак по същите времена за ядене както от тоя боклука,и вече НАЙ-накрая да почвам сериозни тренировки със сериозен режим защото досега само си играх на котка и мишка... :)
04.11.08
07:59
яж колкото и когато искаш,като наблягаш на белтъчини
04.11.08
11:38
.Имам въпрос-Тьй като ми отнема средно по 1ч-1:30ч да свърша тренировката,ми казаха че това било много за мен и щял да ми спре растежа.Трябвало да режа всичко примерно ако правя 4 серии да правя по 2.Това вярно ли е?И друг въпрос-какъв ориз трябва да се яде?
?
=======
Данчо не мисля че си прав,защото закуската е задължителна храна(примерно)и трябва задължително да се закусва.Иначе аз не закусвам освен ако не е по режим,защото не огладнявам.Аз съм на 14 години и искам като стана на 15-16 вече да има някакъв видим резултат от всичките тези тренирания и хранения.И също мисля че човек трябва да спазва режим за да има ефект(или само аз така си мисля?)...Доп. инфо. тежа 65.5кг и съм висок 172см.
6:30 -
8:00 до 8:10 -
9:40 до 10:00 -
13:10 до 14:10 -
15:40 до 16:00
ТРЕНИРОВКА В 17:30
От 17:30 нагоре съм свободен да хапна,ако е необходимо.
Явно режима които ми изготвиха(написан е по-нагоре) е боклук.Кажете някои които става и ще имам ефект със него,времената във които съм свободен да ям са написани ^
Направи 4-5 хранения-във всяко 30-40 гр протеин(потърси на сайта и си сметни в кой храни колко има и кгоа можеш да ги ядеш).Примверно в първите 3 хранения добави и въглехидрати-60-70-80гр.В последните две вместо въглехидрат комбинираи протеин+мазнини(ядки,маслини,зехтин,мазна риба,млечни).
Пример:
закуска-100-120гр овес+2 кисели млека+2 яйца
обяд-100-150гр кафяв ориз+150-200гр месо/риба
следобедна закуска-100-120гр овес+2 кисели млека+2 яйца
вечеря-200гр месо/риба + зеленцучи
хапвай ядки между храненията.измисли си още едно рханене някъде.сметни си калориите които трябва да ядеш.
04.11.08
12:44
ядеш много месо яйца мляко млечни продукти като извара сирене кашкавал това е за белтъци това което ти трябва най много също може и ръжен хляб да ядеш вместо белия защото има повече белтъци яж и повече пловоди зеленчуци и ядки за твоята възраст това ти е предостатъчно.
не се ли осещате как говорите извън темата направо извън раздела... има си раздел за диети.... ????
не се ли осещате как говорите извън темата направо извън раздела... има си раздел за диети.... ????
недей да издребняваш.
04.11.08
19:09
Ето каква ми е идеята...
6:30 - Една купа овес с мляко + Няколко (Колко) белтъка?
8:00 - Хм не знам дали не е твърде рано от предишното хранене,ако не е каква храна да включа тук(да е нещо преносимо защото съм в училище,да не се разтече в чантата)
9:55 - Тук става ли примерно ядки(ако да-какви)или ако не,да е храна която мога да взема от вкъщи,т.е. да е нещо преносимо и да не се разтече в чантата
13:30 - Обяда.Предполагам нещо пилешко,или?
15:50 - Тук също не знам дали е много рано от предишното хранене,ако не е какво да включа тук?(пак съм в училище,нещо преносимо и да не се разтече в чантата)
17:00 - Предишното хранене мога да го заместя с това,ако предишното е твърде рано.Каква храна да включа тук?(ТОВА Е ЯДЕНЕ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА)
17:30 - тренировката
И да речем след тренировка нещо да хапна,и край на режима за деня.Какво трябва да се яде преди и след тренировка?
Ами това е момчета,”времевия пояс” през които мога да ям.Моля само да кажете във кой час каква храна да включа и да почвам по режима :) И да,четох статии и пак не ми се получава,не я разбирам тая храна и немога да си направя режима сам X_X Все пак нали това е целта на форума,да се помага на другите...
Режима е за 5 седмици,съобразен с тренировачния ми план.
И друго - не казвайте всичките храни под общ знаменател(пр. бавни въглехидрати),защото така не разбирам за какво става дума.Казвайте точните наименованията на храната.Така доста ме улеснявате!
=Edit=
Arni91,не мисля че има смисъл да отварям нова тема след като в тази вече е започната дискусията.А и както каза колегата по-горе,не издребнявай :)
Мнението беше редактирано от SHLR! на 04.11.08 19:11.
6:30 - Една купа овес с мляко + Няколко (Колко) белтъка? 5-6 белтъка
8:00 - Хм не знам дали не е твърде рано от предишното хранене,ако не е каква храна да включа тук(да е нещо преносимо защото съм в училище,да не се разтече в чантата) рано е
9:55 - Тук става ли примерно ядки(ако да-какви)или ако не,да е храна която мога да взема от вкъщи,т.е. да е нещо преносимо и да не се разтече в чантата ядки е ок-вкарай и 2 кисели млека
13:30 - Обяда.Предполагам нещо пилешко,или? писах ти примерно
15:50 - Тук също не знам дали е много рано от предишното хранене,ако не е какво да включа тук?(пак съм в училище,нещо преносимо и да не се разтече в чантата) раничко е според мен,но варианта като преди обяда става
17:00 - Предишното хранене мога да го заместя с това,ако предишното е твърде рано.Каква храна да включа тук?(ТОВА Е ЯДЕНЕ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА)много ти е близо преди тренировката-най-добре комбинираи яденето в 15:50 и това тук в 16:30 примерно-яж овес или кафяв ориз и бялтъчини(месо,яйца,риба,мляко)
17:30 - тренировката
И да речем след тренировка нещо да хапна,и край на режима за деня.Какво трябва да се яде преди и след тренировка?
дрън-дрън край на режима бил айде бе.ся идват най-важните ядения.веднага след тренировка-2-3 банана или 2 корнита след това яко хранене с въглехидрати и протеин,и за вечеря пак!
Режима е за 5 седмици,съобразен с тренировачния ми план. режима е за доста повече време.само 5 седмици ли ще тренираш???
за да видиш ефект требва време не вярвам за 5 седмици да получиш това коието искаш...иска се постуянство !!!
05.11.08
04:55
Не бе братленца имам впредвид 5 седмици с ТОЗИ режим,след 5 седмици почвам нов за по-напреднали...
05.11.08
09:27
Ако тренираш с голяма интензивност с твоя стаж според мен ще претренираш.Моето мнение е да намалиш с по 1 серия на упражнение и да тренираж тежко ;-) и съответно с добър хранител режим резултатите няма да закъснеят
05.11.08
15:29
Нещо такова?:
6:30 - овес с мляко + 5 белтъка
9:55 - киселите млека както може би сам се досещаш няма как да ги ям в училище.Трябва да ги заместя с нещо,какво?И ядки-орехи,бадеми..какви?
13:30 - Пиле с ориз (ориза задължително ли трябва да е кафяв)? месото ще го приема под формата на пържола т.е. купувам си гърди и ги ям.Говорим за чисто пилешко месо.
15:50 - това тук отпада
17:00 - това остава,какво трябва да ям тук?(Трен в 18:00)
Тренировката е изместена в 18:00 !
След тренировка 2 банана(на мен ми казаха че ябълки трябвало,кое от 2те?)
И какво още остана?
===
immortal88 с 1 или с 2 серии да намаля? Иначе повторенията същите си остават,нали?
Мерси момчета ,че ми помагате!
05.11.08
16:07
точно пък кисело мляко може да ядеш в училището копуваш го друсаш малко праиш 2 дупки с зъби и надигаш също може да вкараш малко боб и леща и риба в диетата богати са на много белтъци .
06.11.08
16:09
Всичко си зависи строго от теб ,но поне с 1 серия.Да правиш тежки 12 серии за твоя стаж си е доста стресиращо(казвам го от собстен опит).Аз винаги спазвам едно правило- най-голямата мускулна група с най-много серии т.е крака(макс за тебе 14 серии),след тва гръб(аз ги виждам така 4*3,ако е 3*4 няма да го натовариш отвсякъде),гърди малко оп-малко от гърба(примерно 3*3 или 10 серии),трицепса(най-много 3*3),бицепс(2*4 или 3+3+2 винаги по-малко от трицепса),рамото около 3*3 примерно.Недей да си мислиш че като праиш много упражнения с мн серии ще станеш по-голям,ако претренираш ще се получи обратният ефект ;-) .Най-важното като правиш серията е да се средоточиш върху всяко едно повторение като вдигаш средно бързо нагоре и после бавно надолу(даже ако можеш задържай в крайно положение окло 1-2 сек).Друг метод който ползвам е да задържам в началото,средата и края на повторението по 1 сек-гарантирам ти супер натоварване.Недей само да отбиваш номера като просто само вдигаш,прави сичко с мисъл защото това не е съзтезание “кой ще направи 10 бройки за 20 сек”.Преди аз също не обръщах внимание на изпълнението ,а наблягах на тежкото с мн серии,но сега ОСЪЗНАХ ИСТИНАТА и доста си подобрих визията :).Качество,а не количество!
имам въпрос:
случайно разбрах че синът ми - на 18 год взема метан и дека по някак ва измислена схема
опасно ли е
моля отговорете ми
имам въпрос:
случайно разбрах че синът ми - на 18 год взема метан и дека по някак ва измислена схема
опасно ли е
моля отговорете ми
хаха...решил си да пиеш метан и се притесняваш да питаш от твое име ли...?
иначе ако сина ти наистина взема метан...за опасно не знам...обаче вредно - със сигурност!
имам въпрос:
опасно ли е
моля отговорете михаха...решил си да пиеш метан и се притесняваш да питаш от твое име ли...?
иначе ако сина ти наистина взема метан...за опасно не знам...обаче вредно - със сигурност!
не е задължително да е опасно и/или вредно - много е относително. зависи от:
1.дали препаратите са истински, което за метана най-вече, е много малко вероятно. от тук следват 2 вероятности:
- хаповете са от нишесте и няма да имат никакъв ефект (важи и за деката, но става дума за някакъв маслен разтвор с малко до никакво съдържание на нандролон)
- хаповете са с неясно и никому неизвестно съдържание - тук е малко божа работа какво ще се получи
2.зависи от дозите и продължителноста на цикъла
3.зависи от РСТ (следцикловата терапия) и протекторите, които ползва по време на цикъла .
4.зависи и от гена на самия човек - наличието на странични ефекти варира от никакви до сериозни
в заключение - не е като да няма място за притеснения, но нищо фатално не е станало. ще си позволя един съвет към nana - поговорете сериозно със сина си. има още много какво да се каже по темата, но в този форум не се обсъждат стероиди. за повече инфо и консултации - gohard.org
към автора на цитираното изказване - дори и да има само 1% вероятност въпроса да е отправен от загрижен родител, не си позволявай да говориш с този тон и то за неща, които най-вероятно, дори и на картинка не си виждал