BCAA - продължителност

06.11.08
11:22

Реших да си купя BCAA сега , защото протеина не действа както искам , та намерих аминките на прах на ON и искам да питам в какъв цикъл се пият и кога да ги спра. Все още не съм ги купил , за това кажете за този сезон дали е удачно да си купя BCAA или някакъв друг продукт . Благодаря :)

СБ

06.11.08
11:29

Кажи с каква цел си ги взимаш тези БЦАА? И какво имаш напредвид под “не действа както искам”? Имай също на ум, че БЦАА излиза изгодно само ако се взимат на прах, защото на капсули е адски малка дозировката, направо нищожна.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 06.11.08 11:29.

06.11.08
11:57

Както съм споменал в горния ми пост , харесах BCAA на прах на фирма ON . Ползвам ги с цел запазване на азотния баланс в тялото и цялостно напомване на мускула , искам студения мускул да изглежда стегнат , а не както е сега - отпуснат. След тренировка като се погледна все едно не съм аз - огромен. Сутрин като стана съм като мишок :) Взимах 100% Whey с цел възтановяване , но в последствие започнах да възтановявам с храна , защото нямаше ефект от протеина . Остават си въпросите - колко време се пие и удачно ли е да се приема зимно време , защото пише , че спомага за чистенето и малко се съмнявам . Благодаря на Сила БГ за бързата намеса :)

СБ

06.11.08
12:26

БЦАА евентуално могат да спомогнат за въстановяване, но чак да те правят по-твърд, няма как да се получи. Ако искаш пробай, но не забравай дозата. Ако не можеш да си позволиш поне по 15-20 грама на ден , по-добре не започвай. Все пак има и изгодни варианти, на ОН са доста скъпи за това,което съдържат

06.11.08
15:00

BCAA 5000 Powder / Optimum Nutrition , кажи си мнението за него , решил съм да го взема , по 10 грама на ден стигат ли , ако стигат , следователно ще ми стигне за 36 дни. Благодаря ти :)

СБ

06.11.08
15:16

10 грама за малко. Има далеч по-изгодни варианти за същите съставки

06.11.08
15:35

Дай пример , цената и грамажа ме интересува . А и не разбрах какво ти е мнението по въпроса “Удачно ли е да се приема BCAA зимно време или друга добавка е по-подходяща?” , мерси :)

06.11.08
18:06

BCAA прах на NOW Foods
SCIVATION - Xtend

06.11.08
20:01

ВССА на прах на оптимум и на НАУ са с еднакво съдържание на трите аминокиселини, но на НАУ са делеч по-евтини.Така че взимай на НАУ.

Какво не му действа на протеина ти?
Какво особено очакваш от протеин?
Какъв ефект точно търсиш?

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.11.08 21:42.

06.11.08
22:45

казано от IronFreak на 06.11.08, 21:42:

Какво не му действа на протеина ти?
Какво особено очакваш от протеин?
Какъв ефект точно търсиш?

Добре зададени вьпроси.Много хора очакват чудеса от добавките.Не се хранят правилно,не тренират правилно и след това казват-”ами те аминокиселините/протеина не работят”

СБ

07.11.08
05:06

казано от tonu на 06.11.08, 18:06:

BCAA прах на NOW Foods
SCIVATION - Xtend

Само да уточним, че Scivation - Xtend (50 лв. в БГ) e не само BCAA продукт.

Kъм BCAA на прах е добавен и Глутамин на прах Цитрулин Малат.

Със всяка доза Scivation - Xtend се набавят много концентрирани дози от тези елементи:

L-Leucine - 3.5g
L-Glutamine - 2.5g
L-Isoleucine - 1.8g
L-Valine - 1.8g
Citrulline Malate - 1g

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 07.11.08 05:09.

07.11.08
06:42

Какъв е този Цитрулин Малат?За какво помага?

СБ

07.11.08
06:58

Форми:  Л-цитрулин малат, Л-цитрулин хидрохлорид,  Л-цитрулин алфа-кетоглутарат
Цитрулинът е неесецниална аминокиселина, която веднъж усвоена в тялото лесно бива конвертирана в л-аргинин. Ето защо най-важното и свойство е да внася още аргинин, за допълнителен напомпващ ефект. Тялото синтезира аргинин само когато е нужно, затова цитрулинът осигурява продължителен ефект на напомпването, т.е. действа като втора доза аргинин. Друга важна функция на цитрулина е участието му в “цикъла на уреята”, при който превръща токсичния амоняк в по-ниско токсичната урея. На цитрулина се придават всички положителни свойства на аргинина, но на практика няма потвърдителни изследвания, които да докажат това. Има данни, че цитрулинът намалава чувството на умора.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1