06.11.08
11:22
Реших да си купя BCAA сега , защото протеина не действа както искам , та намерих аминките на прах на ON и искам да питам в какъв цикъл се пият и кога да ги спра. Все още не съм ги купил , за това кажете за този сезон дали е удачно да си купя BCAA или някакъв друг продукт . Благодаря :)
06.11.08
11:29
Кажи с каква цел си ги взимаш тези БЦАА? И какво имаш напредвид под “не действа както искам”? Имай също на ум, че БЦАА излиза изгодно само ако се взимат на прах, защото на капсули е адски малка дозировката, направо нищожна.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 06.11.08 11:29.
Както съм споменал в горния ми пост , харесах BCAA на прах на фирма ON . Ползвам ги с цел запазване на азотния баланс в тялото и цялостно напомване на мускула , искам студения мускул да изглежда стегнат , а не както е сега - отпуснат. След тренировка като се погледна все едно не съм аз - огромен. Сутрин като стана съм като мишок :) Взимах 100% Whey с цел възтановяване , но в последствие започнах да възтановявам с храна , защото нямаше ефект от протеина . Остават си въпросите - колко време се пие и удачно ли е да се приема зимно време , защото пише , че спомага за чистенето и малко се съмнявам . Благодаря на Сила БГ за бързата намеса :)
06.11.08
12:26
БЦАА евентуално могат да спомогнат за въстановяване, но чак да те правят по-твърд, няма как да се получи. Ако искаш пробай, но не забравай дозата. Ако не можеш да си позволиш поне по 15-20 грама на ден , по-добре не започвай. Все пак има и изгодни варианти, на ОН са доста скъпи за това,което съдържат
BCAA 5000 Powder / Optimum Nutrition , кажи си мнението за него , решил съм да го взема , по 10 грама на ден стигат ли , ако стигат , следователно ще ми стигне за 36 дни. Благодаря ти :)
06.11.08
15:16
10 грама за малко. Има далеч по-изгодни варианти за същите съставки
Дай пример , цената и грамажа ме интересува . А и не разбрах какво ти е мнението по въпроса “Удачно ли е да се приема BCAA зимно време или друга добавка е по-подходяща?” , мерси :)
ВССА на прах на оптимум и на НАУ са с еднакво съдържание на трите аминокиселини, но на НАУ са делеч по-евтини.Така че взимай на НАУ.
06.11.08
21:42
Какво не му действа на протеина ти?
Какво особено очакваш от протеин?
Какъв ефект точно търсиш?
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.11.08 21:42.
06.11.08
22:45
казано от IronFreak на 06.11.08, 21:42:
Какво не му действа на протеина ти?
Какво особено очакваш от протеин?
Какъв ефект точно търсиш?
Добре зададени вьпроси.Много хора очакват чудеса от добавките.Не се хранят правилно,не тренират правилно и след това казват-”ами те аминокиселините/протеина не работят”
07.11.08
05:06
казано от tonu на 06.11.08, 18:06:
BCAA прах на NOW Foods
SCIVATION - Xtend
Само да уточним, че Scivation - Xtend (50 лв. в БГ) e не само BCAA продукт.
Kъм BCAA на прах е добавен и Глутамин на прах Цитрулин Малат.
Със всяка доза Scivation - Xtend се набавят много концентрирани дози от тези елементи:
L-Leucine - 3.5g
L-Glutamine - 2.5g
L-Isoleucine - 1.8g
L-Valine - 1.8g
Citrulline Malate - 1g
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 07.11.08 05:09.
07.11.08
06:58
Форми: Л-цитрулин малат, Л-цитрулин хидрохлорид, Л-цитрулин алфа-кетоглутарат
Цитрулинът е неесецниална аминокиселина, която веднъж усвоена в тялото лесно бива конвертирана в л-аргинин. Ето защо най-важното и свойство е да внася още аргинин, за допълнителен напомпващ ефект. Тялото синтезира аргинин само когато е нужно, затова цитрулинът осигурява продължителен ефект на напомпването, т.е. действа като втора доза аргинин. Друга важна функция на цитрулина е участието му в “цикъла на уреята”, при който превръща токсичния амоняк в по-ниско токсичната урея. На цитрулина се придават всички положителни свойства на аргинина, но на практика няма потвърдителни изследвания, които да докажат това. Има данни, че цитрулинът намалава чувството на умора.