30.11.08
12:28
може ли да се направи хубав и масивен гръб само с мъртва тяга,чукчета и мечка
Нека позная - тренираш само с лост и нямаш възможност да ползваш скрипец ? Аз също изпълнявам същите упражнения + 2 други за гръб , но не мога да ти кажа какъв е резултата , защото от скоро тренирам вкъщи , но дано има ефект поне за разширяването на гърба. Докато ходех в залата всичко беше много добре , сега поддържам направеното там . Кажи какъв стаж имаш и на колко си години ? Добавки използваш ли ? Според мен не е възможно да се постигне хубав и маситен гръб само с тяга и мечка ( дано да греша :) ) . Очакваме специалистите да кажат :)
Масивен с тези упражнения да, но за широчина ще ти трябват набиранки или скрипец. Друго упражнение, което според мен ще ти липсва много е гребането на хоризонтален скрипец - т. нар. “Лодка” .
30.11.08
13:40
на 16 съм ,3 месеца стаж,не употребявам добавки.Скоро ще си зема лост и дъмпели,защото зимата ме мързи в този студ да ходя до фитнес залата и се чудех дали с тези упражнения ще се направи нещо или трябва и разнообразие с скрипци.
Мнението беше редактирано от nerobg на 30.11.08 14:03.
без набирания няма да стане... купи си лост който се слага на вратата и се набирай
30.11.08
16:49
Абе не че няма да стане,ама няма да е на 100 процента.Все едно да правиш гьрди само с изтласкване,без флайсове.Мечката,тягата и придьрпването с дьмбел не могат да дадат на вьншните латерални мускули стречинга който получават от набиранията и пулдауните.Домашните тренировки за мен са несериозна работа.Ако ще отделям време за нещо,аз предпочитам да извлека максимума.А това че те мьрзи да ходиш на зала си е твой проблем,ако ще правиш половинчати работи-тренирай си у дома.
Става, става. Когато е топло слизам да се набирам на лоста, но зимните месеци го пропускам това упражнение и си карам на гребанията с лост и дъмбел +тяга или добро утро. Аз също съм усетил ползата от набиранията, но не мисля, че без тях не става.
30.11.08
17:37
Ок Благодаря за отговорите
Мнението беше редактирано от nerobg на 30.11.08 17:40.
Широк и масивен гръб не се прави с управдания от рода на мързи ме да тренирам.Прави се с много пот в залата!Набиранията тласкът гърба към сериозно разввитие на ширина, те са упражнение което влиза в графа “задължително”.А иначе изборът на другите ти упражнения е доста удачен.
30.11.08
21:39
Добре как така ставам по-силен, и напрадвам и правя лежанка и всичко останало с нормална тежест а немога да се набера нито 1 път? :)
Мечка , чукчета , лодка , набирания - упражнения, без които , гърбицата не може :D
01.12.08
11:48
казано от BlackStyle на 30.11.08, 21:39:
Добре как така ставам по-силен, и напрадвам и правя лежанка и всичко останало с нормална тежест а немога да се набера нито 1 път? :)
хах,на колко си години?ТЕхниката е като висиш на лоста да започваш да дърпаш с ръцете и гърба,а не да повдигаш раменете.Първо се научи с подхват-по-лесно,после с надхват и увеличавай разстоянието между ръцете.Това е общо взето.Ще се научиш.
01.12.08
21:31
Благодаря много мотивира ме допълнително и ми супер съвети (досега с раменете едва ли не се опитах да се вдигна) на 16 съм сега единствения ми проблем с гърба е мъртвата тяга така и немога да я изпълня както трябва, защото ми е трудно просто да си дръпна раменете назад и ръцете едновременно да са отпуснати и в 1-2 от повторенията в цялата серия усещам натоварването както трябва :)
вие като правите набирания ,не усещате ли супер много бицепсите.Аз също в началото се набирах доста трудно.Сега си правя почти нормални серийки но примерно миналата седмица след набирането имах мускулна треска доста време на бицепсите.ДОста по-малко усещам напрежението в гърба .Явно нещо куца при изпълнениято нз защо.Не използвам чийтинг при набирането .Не си помагам с крака или нещо от сорта ?!?!?!