Дневникът на Боби

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.11.08
07:15

27.11.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес “вчерашната тренировка” - гърди и бицепс. Поредната тренировка, която не започна много добре, но в края се оправи и след нея се чувствах екстра. :-) Смесих здраво гърдите и бицепса - кръстосано ги правих, с почивка от минута и 15 секунди между сериите. Лудница. :-)

1. Вдигане на щанга от лег - 14х20, 12х40, 12х40 и 10х70 кг. загряващи и после 10х100, 10х95, 10х95 кг. Слабичко, но прилично.
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 10х50 кг. загряващи и после 10х60, 10х55, 10х55 кг. Добре стана тук, имах сила на това упражнение за разлика от лежанката.
3. Повдигане на дъмбел 35 кг. от наклон - три серии по 10 повторения.
4. Сгъване с дъмбел 20 кг. от седеж - 3 серии по 10 повторения. Добре беше, можех и повече от 10 да направя, но се въздържах. Другият път май ще е с по-тежко.
5. Кофички (без допълнителна тежест) - направих три серии съответно с 12, 12 и 10 повторения.
8. Сгъване с дъмбел на скотова пейка - две серии по 10 повтроения със 17,5 кг.
9. Кросоувър - три серии с по 10 повторения с 40 кг. от всяка страна. Това упражнение винаги го бъркам с един удар в снукъра - кросдабъл. :-) Простете ми, ако понякога го наричам така. :-)
10. Бицепсово сгъване на долен скрипец с въженце - три серии по десет повторения с 55, 60, 60 кг. Пусках бавно и с напрежение в негативната част, за да натоваря малко и брахиалиса, за който вече не правя отделно упражнение.
11. Лицеви опори до отказ - вече бях изцеден до крайност, та няма да ви кажа колко направих този път. Ще си се запиша сам на стената на срама. :-)

29.11.08
18:49

28.11.2008 г. (тренировъчен ден)

Петък, ден за почивка, но заради изместването с един ден дойде време за крака и корем.

1. Клек с щанга - 15х0, 12х70 кг. загрявка и после 10х100, 10х105, 10х105 кг.
2. Лег преса - 10х160, 10х170, 10х170 кг. С всяка серия направих и по 20+ повторения повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрено сгъване - 12, 11, 10 повторения с 35 кг.
4. Бедрено разгъване - три серии по 10 повторения с 35 кг.
5. Калф-машина с 60 кг. - три серии по 20+ повторения.

Комбинирах това с повдигане на крака от вис, после от лег, “молитва” и наклони встрани с дъмбел. Стана добра тренировка.

29.11.08
18:52

29.11.2008 г. (нетренировъчен ден)

Днес ходих до Сърбия. Общо взето отиде целия ден.

30.11.08
15:44

30.11.2008 г. (тренировъчен ден)

Вчерашното ми ходене до Сърбия беше, за да взема малко кученце от тамошен развъдник. :) Всичко мина нормално и сега си имаме един член на семейството в повече. :)
Това обаче не ми попречи на днешната тренировка, поне в началото. Правих рамо и трицепс, “кръстосано” през 1:30 минути. Уморително и не много приятно, особено рамото.

1. Раменни преси с дъмбел - загряващи серии, после 10х30, 6х35 кг, 9х30 кг. Слаба работа.
2. Френско разгъване с крив лост от лег - загрявка със серии с 30, 40, 50 кг, и после 10х55, 9х55, 9х55 кг. Тук вече усетих, че няма да е добра тренировка.
3. Повдигане на дъмбел встрани с опъната ръка - три серии по 10 повторения с 19 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 10х90, 10х85, 10х85 кг.
5. “Вертолет” на долен скрипец - 10х75, 10х80, 10х80 кг. Тук някъде ми се обади голямата дъщеря, че излиза и остава кученцето само у нас. Нататък претупах тренировката - и без това ме мързеше здраво.
6. Трицепсово придърпване на горен скрипец с въженце зад глава - три серии по десет повторения със 75, 70, 70 кг.
7. Повдигане на прав лост зад гръб за задно рамо - три серии по десет повторения със 70 кг.
8. Трицепсово повдигане на дъмбел зад глава с една ръка - три серии по осем повторения.

Умраля работа беше днес. В последно време спя малко и пия доста - това трябва да се промени, защото ми влияе много лошо на общото физическо състояние.

02.12.08
07:22

01.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Днес закъсах с колата - изостави ме насред трафика в натоварено кръстовище. Тренировката ми пропадна, но последните седмици и без това програмата ми е тотално объркана, та ще го преживея. :-)

03.12.08
09:08

02.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Егати седмицата, само това мога да кажа.

03.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Днес мислех най-сетне да вляза в ритъм с тренировките, но сутринта се наложи да дам кръв по спешност за близък и ще се размина и с днешната тренировка. Повтарям си репликата от втори декември, но с още по-ядосана интонация. :)

04.12.08
09:46

04.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Този ден трябва да се отбележи! :) Най-после стигнах до залата и то още сутринта! Не съм на работа днес - след кръводаряването ми се полагат два дни отпуск.
Преди тренировка минах през кантара и малко се уплаших - показа 104 кг. За времето, откак прекратих диетата, съм качил почти 5 килограма, което е стряскащо много за толкова кратко време. Май няма да чакам пролетта, ами ще си мина пак на диетка още след Нова година. :( От друга страна пък за сметка на тези килограми съм качил малко обиколки - мерих днес ръцете, дясна - 46 см., лява - 46,4 см. Това ще рече за 5 кила общо телесно тегло съм качил по средно малко над сантиметър на ръка. Все пак това не е чиста мускулна маса, така че няма какво да им се радвам толкова. Когато ми е тънка талията, изглеждам далеч по-добре, дори да са ми с 2-3 см. по-малки ръцете.
Ето все пак и тренировката, че пак ме хвана словесната диария днес:
1. Повдигане на щанга от лег - загрявка и после 10х100, 9х105, 10х100 кг. Учудващо, но имах сили. Един неприятен ефект от кръводаряването вчера - задъхвам се, не ми стига кислород, получавам сърцебиене. Все едно тренирам на Мусала например. Това ми навява някои съмнения доколко ще е ефективна таква тренировка, защото мускилите едва ли получават достатъчно кислород, но пък от друга страна всичко е ОК, почивката се е отразила благотворно на болките в лявото рамо и гръдната кост и се чувствам добре, като си успокоя дишането.
2. “Скотово” сгъване с крив лост - загрявка и после 10х50, 8х55, 7х55 кг. И тук добра сила - преди две седмици се озорих на 50, сега си направих 8 с 55, а можех и още едно май, но нещо ме домързя.
3. Повдигане на щанга от наклон - 10х80, 10х85, 9х85 кг.
4. Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - днес имах сила и взех по-голям дъмбел, 30 кг. Направих си три серии по 10 повторения със съвсем лек чийтинг в края. Все пак бицепосовото сгъване е с малка ефективна амплитуда и чийтингът е допустим. Това си е оправдание, де, но ми се искаше пак да взема големия дъмбел. :)
5. Кофички - три серии по 10. И тук можеше още, но реших да не си правя експерименти, че ми беше доста замаяно вече.
6. “Скотово” сгъване с дъмбел - пак взех по-голям дъмбел и пак имах сила в запас дори в сравнение с предишните 2-3 тренировки. Направих си две серии по десет повторения с 25 кг.
7. Пек-дек - 9х70, 10х60, 9х60 кг. Вече поуморен, се наложи да намаля килограмите на пек-дека малко.
8. Бицепсово сгъване на долен скрипец от стоеж - 9х65, 9х60 кг. И бицепсът вече взе да отказва, но приятно. :)
9. Лицеви опори до отказ - докарах ги до 27 днес.

Поредната “кръстосана” тренировка за пестене на време - една серия гърди, 1:15 мин. почивка, една серия бицепс. Не знам дали е толкова ефективно, колкото една дълга, последователна тренировка, но определено пести време.

05.12.08
19:21

05.12.2008 г. (тренировъчен ден)

В момента в офиса е лудница - местим го другата седмица и е нещо невъобразимо. В същото време у нас имаме малко кученце и положението е... серизоно. :)
Все пак стигнах до залата и днес. Правих крака и корем.
1. Клек с щанга - загрявка, после 10х100, 10х105, 9х105 кг. Нещо ме домързя накрая, честно казано. Имах сили, но не и желание. Задъхах се яко, получих чернодробна криза (все едно бягам маратон)... Кръводаряване и фитнес не си пасват, но човек трябва да си подрежда приоритетите.
2. Лег-преса - 10х160, 10х170, 9х160 кг. Абсолютно същата работа - сила имаше, но не и хъс.  Между сериите направих и три серии с повдигане на пръсти на пресата за прасци.
3. Бедрени сгъвания - три серии по 10 повторения с 35 кг.
4. Бедрени разгъвания - три серии по 10 повторения с 35 кг.
5. Калф-машина - три серии по 20+ повторения с 60 кг.

Между другото вкарах три серии повдигане на крака от вси, три серии преси от обратен наклон, три серии “молитва” на скрипец и три - странчни наклони с дъмбел.

07.12.08
14:34

06.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Днес вдигах само чаша.

07.12.08
14:43

07.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Днешната тренировка беше за рамо и трицепс. След обилен и не много фитнес-ориентиран обяд, едно кафе и малко храносмилане отидох в залата с очакване да не си давам много-много зор, колкото да отбия номера. Но се получи съвсем прилчна тренировка.
1. Раменни преси от седеж с прав лост пред гърди - загрявка и после 10х60, 9х65, 10х60 кг.
2. Френско сгъване с крив лост - загрявка, а след нея 10х55, 9х60, 10х55 кг.
3. Повдигане на дъмбел с опъната ръка встрани - три серии по 10 повторения с 19 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - три серии по 10 повторения с 90 кг.
5. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - три серии по 10 повторения с по 19 кг.
6. Трицепосово повдигане на дъмбел зад глава с две ръце - три серии по 10 повторения с 35 кг.
7. Повдигане на дъмбели встрани от седеж с наклон напред - три серии по 10 повторения с по 25 кг.
8. Привеждане на горен скрипец с една ръка и с подхват - 10х35, 8х35, 10х30 кг.

Добра тренировка стана, без болки в рамене и лакти, с хубава загрявка, плавно вдигане на тежестите, пот и зор на последните повторения - както си му е редът. Не знам дали не съм писал вече в предните си мнения за това, но откакто понижих тежестите, полека взеха да изчезават и досадната болка в лявото коляно, както и по-притеснителната в лявото рамо.

07.12.08
15:33

Здрасти Боби ! Отдавна не съм писал в твоята тема , та реших да проверя до къде си стигнал :) Пиеш ли още бърнъра или си взел нещо подсиващо , че гледам си свалил килограмите за сметка на повторенията. Така по-добре ли се чувстваш ? И знаеш ли .. сложи си аватар , че да мога да те различавам в другите теми :D Чакам отговори :)

07.12.08
16:03

казано от Гошко на 07.12.08, 15:33:

Здрасти Боби ! Отдавна не съм писал в твоята тема , та реших да проверя до къде си стигнал :) Пиеш ли още бърнъра или си взел нещо подсиващо , че гледам си свалил килограмите за сметка на повторенията. Така по-добре ли се чувстваш ? И знаеш ли .. сложи си аватар , че да мога да те различавам в другите теми :D Чакам отговори :)

В момента съм си дал почивка от диети, бърнъри, кардио и всичко друго подобно. Взимам само аминокиселини веднага след тренировка, но в символична доза и калпави (такива има в залата, а не ми се дават пари на куп). Свалих килограмите и увеличих повторенията, за да стимулирам малко растеж, а и бяха започнали сериозно да ме тормозят няколко почти хронични контузии - болка в ляво рамо, ляво коляно и в гръдната кост. Сега с тази схема с тежести колкото да мога да направя 10 повторения ми е екстра.
Лошото е, че пак взех да помпам спасителния пояс на кръста, но след Нова година ще се сменя и програма, и диета - сега преди празниците няма да се мъча.

08.12.08
17:34

08.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес денят ми мина, без да го усетя - от задачка на задачка и стана време да си ходя. Нощес почти не спах от стрес и притеснение, затова очаквах лоша тренировка, но очакванията ми не се оправдаха. Не направих чудеса от силови постижения, но при сегашната ми програма си се получи добре. Миналата седмица пропуснах гърба и затова това ми е първата тренировка за гръб от две седмици насам.
1. Набирания - четири серии с по 8, 8, 6, 6 повторения. Натежал съм и това веднага взе да си личи в набиранията.
2. Мъртва тяга - 10х140, 8х150, 9х140 кг. Тук вече започнах да влизам в ритъм и тренировката взе да се получава.
3. Придърпване на долен сприпец с тесен хват - 10х85, 10х80, 10х70 кг. Нарочно накрая намалих тежестта, за да направя последната серия много бавно и възможно най-чисто. Добре го усетих, въпреки че винаги съм предпочитал гребането с дъмбел пред този скрипец.
4. Придърпване на горен скрипец с широк хват зад врат - 9х70, 8х70, 7х70 кг. Тук се бях поуморил вече и си пролича.
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с опънати ръце - 10х70, 9х70, 8х70 кг.

“Маджата” днес я “подправих” както обикновено - с две упражнения за трапец и две за предмишница.
По всичко личи, че това ще ми е последната тренировка преди уикенда - утре ми е ден за почивка, а от сряда до петък съм в командировка и най-много да успея да направя гърди и то доста имровизирани и само на “гладиатор”. Бил съм в този хотел и му знам заличката (за съжаление).

09.12.08
13:30

Здрасти Боби . Мерси , че ме послуша за аватара , доста респект сяваш , супер снимка , поздравления :) Та да премина към същтноста на въпроса ми . За да не правя нова тема , искам да те питам какво мислиш на това да сменя програмата си ( 5 дневен сплит ) с 3 дневни базови тренировки - тяга , лег , скот , клек с лост зад врат , като тези упражнения се изпълняват през ден по ред. Благодаря , че ми отделяш време :)

Мнението беше редактирано от Гошко на 09.12.08 13:32.

14.12.08
13:51

казано от Гошко на 09.12.08, 13:30:

Здрасти Боби . Мерси , че ме послуша за аватара , доста респект сяваш , супер снимка , поздравления :) Та да премина към същтноста на въпроса ми . За да не правя нова тема , искам да те питам какво мислиш на това да сменя програмата си ( 5 дневен сплит ) с 3 дневни базови тренировки - тяга , лег , скот , клек с лост зад врат , като тези упражнения се изпълняват през ден по ред. Благодаря , че ми отделяш време :)

Аз уж го бях сложил и преди този аватар, но нещо сам изчезна. Както и да е.
Знам ли какво да те посъветвам - аз лично никога не съм пробвал да карам само на базовите упражнения, винаги съм карал на сплит то през 90% от времето откак тренирам именно на 4-дневен. Базовите упражнения затова са базови, защото именно те осигуряват основия разстеж, но не смея да ти давам съвети за нещо, което не съм пробвал лично. Защо не питаш Петко - доколкото съм забелязал, той именно на базовите упражнения набляга, има страхотни резултати и доста повече опит от мен?

14.12.08
13:53

09.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Утре пътувам за чужбина, днес се подрежда багаж и се почива.

14.12.08
13:55

10.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Берлин ме посрещна с гадничко време, малко по-студено, отколкото беше в София. Прекарах деня в обикаляне - пребродих целия аквариум към зоологическата градина. Вечерта, като успях да се добера до хотела, бях толкова капнал, че отложих тренировката.

14.12.08
14:02

11.12.2008 г. (тренировъчен ден)

След служебните ангажименти се прибрах в хотела и право в “залата” - стаичка с един комбиниран уред със скрипци и една пътека за бягане. Направих опит да тренирам гърди и бицепс, стана нещо странно, но по-добре от нищо - поне се раздвижих.

1. Повдигане на лост на машина с широк хват от хоризонтален лег - четири серии по 10 повторения със 100, 100, 120, 120 кг. Не ме питайте на какво отговаря това - не знам. :)
2. Повдигане на лост на машина от полулег - четири серии с по 100 кг.
3. Лицеви опори с широко разположени ръце и крака, повдигнати на пейка. 20, 20, 15, 10 повторения. Накрая нещо съвсем грохнах - на тая машина вдигането за гърди беше много странно, “лостът” беше всъщност две дръжки с дупка за тялото между тях и заради това слизаха под нивото на гърдите, което е доста уморително и променя напълно упражнението. Затова приключих до тук с гърдите - то и нямаше какво друго да правя - нито дъмбели, нито успоредка, нищо.
4. Бицепсово сгъване с долен скрипец от стоеж - 4 серии по 10 повторения с не знам колко килограма.
5. Бицепсово сгъване с една ръка от наведено положение - 4 серии по 10 повторения.

Уж малка тренировчица, но понеже упражненията бяха много различни, се понатоварих.

14.12.08
14:03

12.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Днес беше ден за крака, но просто нямаше къде и как да си направя тренировката.
След цял ден мотаене из Берлин най-после дойде време за полета ми. Два часа скука и съм си в София без инциденти.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.12.08 14:03.

14.12.08
14:04

Ако си в Берлин намери някой McFit и кажи,че искаш да направиш пробна тренировка.Дават безплатно ;)

14.12.08
14:05

13.12.2008 г. (нетренировъчен ден)
Снощи се прибрах много късно, не се наспах добре и реших да си карам с това изместване от един ден до края на тази програма - и без друго ще я сменям след Нова година.

14.12.08
14:08

казано от tra^la^la на 14.12.08, 14:04:

Ако си в Берлин намери някой McFit и кажи,че искаш да направиш пробна тренировка.Дават безплатно ;)

Бях за три дни. За кой ли път - често пътувам дотам. Лошото е, че офисът на фирмата, в която работя, е почти извън града - в Кьопеник. Пътуването до центъра отнема час като минимум с трамвай и после S-bahn, а аз обикновено нямам време да се огледам дори. Този път така се получи с полетите, че имах два почти цели дни свободни, но това едва ли скоро ще се повтори. :)
Иначе благодаря за идеята - за другия път ще си намеря непременно McFit! :)

14.12.08
14:16

14.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес - най-после в ритъм. Направих си с кеф трицепс и рамо, пак “кръстосано” - серия рамо, минута и 15 сек. почивка, серия трицепс. Изтощаващо, но при мен работи доста добре и пести време.

1. Раменна преса с дъмбел от седеж - загрявка, после 10х30, 7х35, 10х30 кг. Откакто правя тая схема с десетките, силата ми е намаляла - 35-килограмовите дъмбели не ми бяха проблем в началото, сега се борих със себе си за всички повторения след 5-тото, а дори се наложи леко да се смъкна надолу, т. е. да мамя.
2. “Френско” от лег с крив лост - загрявка, после 10х55, 9х60, 9х60 кг.
3. Повдигане на дъмбел с изпъната ръка встрани - три серии по 10 повторения с 19 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 10х80, 10х80, 9х80 кг.
5. “Вертолет” пред гърди с прав лост - 10х60, 9х60, 8х60 кг.
6. Трицепсово придърпване на горен скрипец с въженце над глава - 10х70, 9х70, 8х70 кг. Умората вече взе да си казва думата.
7. “Вертолет” с прав лост зад гръб и с широк хват (за задно рамо)  - 10х60, 10х65, 10х60 кг. Тук не знам как залитнах, какво направих, но на първата серия ме дръпна лостът някак назад, загубих баланс и седнах отгоре му. Стана за секунда. Успях само да си помисля “Добре, че щангата е зад мен!”. Малко си натъртих едното бедро, но най-много синина да избие, нищо страшно.
8. Трицепсово сгъване с дъмбе с една ръка зад глава - две сери по 9 повторения с 25 кг.

С изключение на нелепия инцидент, добра тренировка стана. Сега отивам да пия някоя бира - останаха две седмици до деня, в който съм си дал срок да почна пак диетката. :)

21.12.08
10:26

15-20.12.2008 г. (нетренировъчни дни)

Занемарих дневника, но и нямах какво да напиша. Не съм тренирал тия дни по ред причини - местихме офиса, имах редица ангажименти... Абе казано с две думи, домързя ме яко. Реших да използвам тази една седмица пауза, за да променя програмата си. От утре почвам по новата:

Ден 1: Гърди + трицепс
Ден 2: Рамо + предишница + трапец
Ден 3: Почивка
Ден 4: Гръб + бицепс
Ден 5: Крака + корем
Ден 6: Почивка
Ден 7: Почивка

Умишлено се опитвам да вкарам в една тренировка мускули-синергисти като гръб+бицепс и гърди+трицепс с цел да имат повече време за възстановяване. Ще видим за следващите 2-3 месеца как ще потръгне така, после пак ще сменям. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.12.08 15:21.

21.12.08
15:42

21.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Ето, че дойде денят за смяна на програмата. Реших да спра с това минимум 10 повторения и да си мина пак на 8-ци с новата програма. Днес започнах с гърди + трицепс:

1. Повдигане на лост от хоризонтална лежанка - загрявка, после 8х100, 6х110, 8х100 кг. Слаба работа - една седмица почивка ми се отразява много зле. Все пак никакви болки, нито рамо, нито гръдна кост, което значи, че поне в това отношение почивката си е казала думата.
2. Повдигане на дъмбел от наколнен лег - три серии по десет повторения с 35 кг. дъмбел.
3. Кофички - 8, 8, 10 повторения. В момента трябва да съм към 108 кг. Не смея да се премеря, но взеха да ми тежат кофичките и набиранията, което не говори добре. :) След Нова година пак минавам на диетка, щото нещата излизат от контрол.
4. Пекдек - 10х55, 10х55, 10х65 кг.
Завърших гърдите с една серия лицеви опори - едва 20 ги докарах.
5. Френско от лег с крив лост - загрявка, после 8х55, 6х65, 8х60 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - три серии по 8 повторения с 90 кг.
7. Трицепсово разгъване с две ръце с дъмбел зад глава - две серии по 8 повторения с 35 кг.
8. Трицепсово разгъване с обратен хват и с една ръка на горен скрипец - две серии по 8 повторения с 30 кг.

Намалих сериите за трицепс с две заради гърдите и това, че вече би трябвало да съм понатоварил трицепса. Не съм доволен от тренировката, но все пак е първа след почивка, нормално беше да се очаква да е по-слабичка.

23.12.08
12:33

22.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Още незапочнал, вече измествам тренировки от новата програма. Все пак днес я огледах, обмислих и промених - не ми харесваше това, че раменете са веднага след гърдите, а краката - след гърба (с гърба правя мъртва тяга), затова ги размених. Сега програмата ще има вида:

Ден 1: Гърди + трицепс
Ден 2: Крака + корем
Ден 3: Почивка
Ден 4: Рамо + предишница + трапец
Ден 5: Гръб + бицепс
Ден 6: Почивка
Ден 7: Почивка

По този начин след раменете ще имам два пълни до гърдите, за да се възстановя, а след краката - ден почивка преди гърба и съответно мъртвата тяга.

П. С. Редакция от 28.12.2008 г. - коригирам програмата според последната промяна и я болдвам, за да се подсещам сам себе си. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.12.08 12:55.

23.12.08
12:41

23.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес - крака и корем според последните корекции в новата ми програма. Пропуснах последните две тренировки за крака, затова днес по-кротко. Имам и притеснителни симптоми на нещо доста неприятно, но засега няма да го споделям тук, докато не съм сигурен какво е - ако се потвърдят най-лошите ми притеснения, може да ме изкара от залата за дълго или дори завинаги. Все пак засега продължавам с тренировките. Реших да се върна на схема 6-8 повторения, защото тази с 10 не ми донесе нищо, освен облекчение на някои дребни болежки заради намалените работни тежести. Има полза от нея и ще я повтарям веднъж годишно за 2-3 месеца, но основно ще си карам на 6-8.

1. Клек с щанга - загрявка, после 8х100, 6х120, 8х110 кг.
2. Лег преса - 8х165, 8х175, 8х175 кг., между сериите - повдигане на уреда с пръсти за прасец три серии по 20+ повторения.
3. Бедрени сгъвания на машина - три серии по 10 повторения с 35 кг.
4. Бедрени разгъвания на машина - три серии по 8 повторения с 35 кг.
5. Калф-машина - три серии с по 15+ повторения с 60 кг.

Между сериите вмъкнах няколко упражнения за корем и др. - повдигане на крака от вис, коремни преси от пейка с обратен наклок, “молитва” на скрипец, странични привеждания с дъмбел.

25.12.08
17:23

24.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Бъдни вечер, постни манджи, тинтири-минтири. Много се дразня от цялата глупава суетня около клоунския религиозен празник, но какво да се прави.

25.12.08
17:52

25.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Отново коригирах програмата, като смених местата на тренировките за гръб и за рамо - така ще е окончателно. Днес някои казват, че било Коледа. Единственото, което знам, е, че тъпата ми квартална зала не работи и се наложи да ходя другаде, където лостовете са неудобни, килограмите са по-тежки, а лежанките ми убиват на задника. Превърнал съм се в едно от онези сърдити старчета...

1. Раменни преси от седеж с прав лост зад врат - загрявка, после 2 серии по осем повторения с 60 кг. Ужасно ме боля лявото рамо, затова спрях след втората серия, без дори да съм доближил сериозна работна тежест.
2. Раменни преси от седеж с дъмбел - тук реших да карам по-кротко. Две серии по осем повторения с по 25 кг. дъмбел.
3. Повдигане на дъмбел от стоеж встрани с опъната ръка - три серии по 8 повторения с по 17,5 кг. Пак по-лекичко.
4. Повдигане на дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - три серии по 10 повторения с по 17,5 кг. дъмбели.

Между всичко това вкарах и няколко упражнения за предмишници и трапец.

Накрая искам да споделя едно нещо, което ми направи впечатление днес. Едно хлапе, максимум 22-23 годишно, с ОГРОМНИ ръце (аз в момента съм с 47 ръка, а се губех на фона на него направо, трябва да беше с 55 см. обиколка при 10 см. под моя ръст), смехотворна поклащаща се походка тип “аз съм господар на залата”, здраво нацепени от стрии бицепси и фланелка с надпис “ЧИСТ СЪМ” на гърба... Общо взето нищо лошо - такива не са единици. Всеки решава за себе си как ще се държи и как ще изглежда, но да си сложиш надпис “Чист съм”, като специално си го поръчал, за мен е изблик на гузна съвест. Сигурно стриите и огромните ръце могат да се обяснят и без анаболни стероиди, но при вида на надписа му за малко да го питам как се правят такива ръце. В този момент обаче той заразказва на компанията си как нокаутирал скоро някого с уширу маваши гери, а аз си прикрих усмивката и се оттеглих.

26.12.08
15:01

26.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Да ми се не знае и прасето. Днес на обяд хапнах обилно, пийнах уиски, вино и на пълен стомах ми щукна да ида почти веднага след това на тренировка. Платих си скъпо за това - пуфкане, охкане и ужасно неефективна тренировка. На всичко отгоре съм натежал много повече от планираното. Затова от 2-ри януари се взимам в ръце - стига качване. Все пак ето днешната тренировка за гръб и бицепс:
1. Набирания - 8, 7, 6, 5 - много ми беше тежко, ама ужасно. Все едно още един ми се беше закачил на краката. Този още един е лакомият ми стомах, ама...
2. Мъртва тяга - пазех се днес, имам си причини. Все пак си направих три серии по осем чисти повторения със 140 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 8х50, 6х55, 8х50 кг. - тук го правих кръстосано с тягата през минута и половина. По-натам (както обикновено) всички упражнения за бицепс бяха така.
4. Гребане с дъмбел - 9х40, 8х40, 8х40 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
6. Придърпване на горен скрипец зад врат - 8х70, 6х75, 7х70 кг.
7. Скотово сгъване с дъмбел - две серии с 20 кг. дъмбел - 8 и 6 повторения.
8. Привеждане на горен скрипец с прави ръце - две серии по осем повторения със 70 и 75 кг.
9. Странично бицепсово сгъване на горен скрипец с въженце с една ръка - 6х30, 7х25 кг.

Не се получи добра тренировка - беше ми тежко, не ми се тренираше... Аз съм си виновен, естествено. С нея затворих една седмица по новата програма. Все пак е рано за оценка - тренирам в неподходящо състояние, тежък съм, храня се лошо, пия... Като вкарам и диета + кардио, нещата ще са по-различни. Целта на тази програма ще е да задържа или поне забавя свалянето на сантиметри от места като ръце и гърди, докато топя мазнини, както и да не изгубя твърде много сила. Конкретни измерими цели няма да поставям, поне докато не видя как ще потръгне.

26.12.08
15:43

тва нещо като самонаказание заради обилния обяд...хихихи..и аз съм имал такива изпълнения:) доста дискомфортно е да се тренира на пълен стомах, особено тягата...малиииии...добре, че не се е върнал обяда..:)))

26.12.08
16:13

казано от slavko на 26.12.08, 15:43:

тва нещо като самонаказание заради обилния обяд...

Ох, говори ми. :red: Лакомията ми е най-големият порок - от дете се боря с нея с променлив успех. А такива обяди и вечери станаха доста напоследък и е крайно време да спрат...  :sick:
Но това - през 2009. Сега наздраве на всички! :)

28.12.08
12:53

27.12.2008 г. (нетренировъчен ден)

Нищо за отбелязване... поне що се отнася до тренировките. :)

28.12.08
13:05

28.12.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес най-после успях да стигна до залата, без да съм се натъпкал половин час преди това и да съм подплатил яденето с някоя бира.
Чувствах се добре, тренировката се получи приятна и с изключение на факта, че съм станал прекалено тежък, другото беше ОК. Тренировката беше гърди и трицепс днес.

1. Повдигане на лост от лег - загрявка, после 8х100, 7х110, 7х105 кг. Нямах много сила, но усетих прилично лежанката.
2. Повдигане на лост от лег под наклон - 8х90, 7х90, 7х90 кг.
3. “Френско” повдигане на крив лост от лег - загрявка, после 8х60, 7х60, 8х55 кг. - трицепсът пак го направих “кръстосано” с гърдите през около минута и 20 секунди.
4. Кофички - направих три серии с 8, 8, 7 повторения. Много, много дебел съм, щом взеха да ми тежат и кофичките.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец от стоеж - 8х90, 8х85, 8х85 кг.
6. Флайс - три серии по 10 повторения с 19 кг. дъмбели.
7. Трицепсово рагъване с дъмбел зад глава (с две ръце) - 8х35, 9х35, 9х35 кг.

В края на гърдите направих и една серия лицеви опори - докарах ги до 17, срам и резил. Все пак тренировката стана добра - изцедих си и последната капчица сили, без да се чувствам дискомфортно.

29.12.08
14:04

29.12.2008 г. (тренирвъчен ден)

Днес - крака и корем.

1. Клек с щанга зад врат - загрявка, после 8х100, 8х110, 6х120 кг. Можех и още, но на шестото повторение залитнах (за една бройка да падна) и после не посмях да продължа.
2. Лег-преса - 8х165, 8х165, 8х165 кг. Усетих болка в лявото коляно и не увеличих килограмите умишлено. След всяка серия - повдигане на уреда с пръсти за прасец 20+ повторения.
3. Бедрени сгъвания - три серии по 12 повторения с 35 кг.
4. Бедрени сгъвания - три серии по 10 повторения с 35 кг.
5. Повдигане на калф машина - три серии по 20+ повторения с 60 кг.

Бърза тренировка, уплътних почивките с по три серии повдигане на крака от вис, повдигане на крака от лег, “молитва” на горен скрипец и странично привеждане с дъмбел.

29.12.08
15:02

bobi, 3 серии клек само, за първо упражнение...що така my friend…:)

29.12.08
15:17

То си пише , бе my friend , залитнал е човека и не иска да стане като “оня път” , доколкото помна Бобката беше паднал , та така.. :)

Боби , батко жив и здрав да си , весело изпращане на старата и посрещане на новата година :) Всичко най-хубаво , здраве , щастие , късмет на децата , успех в професионален план :) Остави тия дни щангите , отдай се на децата , че само веднъж в годината е Нова година :)

29.12.08
15:19

казано от slavko на 29.12.08, 15:02:

bobi, 3 серии клек само, за първо упражнение...що така my friend…:)

Три серии от най-омразното упражнение са приемлив компромис. Освен това после правя и лег-преса, та квадрицепсът си вижда зор. :)

Гошко, няма връзка - залитнах и затова не направих седмо повторение, иначе по принцип си правя три серии клек винаги. :) Гледам да наблягам на разнообразието - базово упражнение или не, правя макс. три серии от всичко, даже понякога за бицепс или трицепс правя и упражнения с по две серии само. Навик.

Благодаря за пожеланията! :) Да ти се връщат всички до едно! ;) Весело посрещане на Новата година и на всички останали приятели от форума! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.12.08 15:22.

01.01.09
09:42

Закривам този дневник, за да започна новата година с нова тема. :) Хаосът ще отстъпи място на диета и по-целенасочено хранене, защото пак изпуснах нещата от контрол.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1