Петдневна за трупане на мускулна маса

09.12.08
20:26

Ден 1 - гърди, бицепс
Ден 2 - гръб , з.рамо
Ден 3 - бедра , прасец
Ден 4 - Трицепс , бицепс
Ден 5 - Пр.и ср. рамо ,корем

Как ви се струва тази програма.
Моля кажете ми по колко упражнения за мускулна група мислите че е нормално да се правят.
Стажът ми е 3 години , с 2 прекъсвания за по 3 месеца това лятото и миналото.
Тежа 70кг. и съм висок 184см.
Целта ми е покачване на ММ.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:44.

09.12.08
20:34

Понеделник - Гърди + Коремна преса
Вторник  - Гръб
Сряда    - Крака + Коремна преса
Четвъртък  - Рамо + Трапец
Петък    - Ръце + Коремна преса
Събота    - Почивка
Неделя    - Почивка

Тренирам по този сплит , също тежа 70кг , също съм 184см. и целта ми е ММ , за сега има убииствен ефект , със стабилно ядене и постояноство заформих основата . Опитай , по-удачно е според мене. Успех :)

09.12.08
20:35

Мерси , но ти може би нямаш 3 години опит ?
Ако си начинаещ какво и програма да ползваш ще има убиийствен ефект ;)

09.12.08
20:41

Хаха нямам 3 години опит , имам 2 години и 9 месеца :) Просто до сега свалях килограми ( от 105 на 70 ) , а сега ми се налага да качвам . Все пак успех .

09.12.08
21:01

Мерси тогава , ще си помисля за програмата ти искам да видя още мнения за тази която съм дал сега.

10.12.08
07:36

казано от Гошко на 09.12.08, 20:34:

Понеделник - Гърди + Коремна преса
Вторник  - Гръб
Сряда    - Крака + Коремна преса
Четвъртък  - Рамо + Трапец
Петък    - Ръце + Коремна преса
Събота    - Почивка
Неделя    - Почивка

Тренирам по този сплит , също тежа 70кг , също съм 184см. и целта ми е ММ , за сега има убииствен ефект , със стабилно ядене и постояноство заформих основата . Опитай , по-удачно е според мене. Успех :)

Добре 5 дена подред!Не си ли изморен.Гръб,на другия ден Крака мхмхм.Аз тренирам също 5 дни в седмицата,ама 2 дни почивка подред нямам.След Гръб имам почивка,след Крака също.....

10.12.08
12:32

Ще имаш сила , ако се възтановяваш добре. След гърба , краката не са ми проблем , защото ползвам тренировката за крака като разтоварваща , също така тя не натоварва горната част на тялото и за рамото си напълно отпочинал. Напиши си хранителния режим и тогава ще коментираме ;)

10.12.08
16:08

Защо ти е бицепса 2 пъти - ако си мислиш,че така ще дръпне, е точно обратното.

10.12.08
16:11

казано от Nikolay на 10.12.08, 16:08:

Защо ти е бицепса 2 пъти - ако си мислиш,че така ще дръпне, е точно обратното.

Къде пише 2 пъти бицепс ??

10.12.08
16:22

Ден 1 - гърди, бицепс

Ден 4 - Трицепс , бицепс

10.12.08
16:22

За бицепса не знам , но защо корема ти е 3 пъти ?

10.12.08
16:25

Защото в момент за маса се поддържа много трудно , качваш мазнини и става мазало , но наистина според мен е добре да се наблегне на корема , за да може след като изчистиш да се покаже свеж мускула. Все пак съм я дал като примерна , аз тренирам по нея , ако искаш можеш да опиташ - ти решаваш :P

10.12.08
16:29

Странно , не мога да повярвам че имаш 2 години и 9 месеца опит.
Специално за корема никой не може да ме убеди че трябва да се тренира повече 3 пъти в седмица ... Той си е мускулна група като всички останали и се тренира като тях.

Мнението беше редактирано от Tarantula на 10.12.08 16:30.

10.12.08
16:48

Както ти казах - ти решаваш , аз давам това , което правя. Корема не го тренирам тежко , 3 серии по 20 коремни и вис , това е. Възтановявам добре и нямам проблеми. Успех :)

13.12.08
17:47

Правиш гръб след деня за бицепс, как ще стане ефективна тренировка тогава? Освен това, личните ми наблюдения са, че ако искаш да качиш маса, трябва да тренираш по-рядко, не повече от четири дни в седмицата. Пет дена в седмица изисква много добро възстановяване, което малко хора могат да си позволят. Разбира се, тук не броим хора с добра генетика, за които нещата са съвсем други.
Относно тренировката на корема-който си мисли, че плочки се вадят с коремни преси, живее в дълбока заблуда. Пресата може да се изкара само с диета. Не три, ами всеки ден да го правиш корема, същата работа.

TI

13.12.08
20:20

Щом искаш 5 дни добре, но направи 2 тренираш един почиваш после 3 тренираш и пак един почивка. Ето и един пример:
1 гърди;
2 гръб;
3 почивка;
4 рамо;
5 ръце;
6 крака;
7 почивка;
Така според мен ще имаш повече прогрес, защото възстановяването ще е по-добро. Корема, ако го тренираш, го сложи при краката и това е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1