19.12.08
07:34
Хич не се вписвам в стандартните норми на искащите да отслабнат.
Да започна с това че съм 168см. и тежа 94 кг.15 год. съм танцувала народни танци и можеш да си представиш какви са мускулите на краката ми.Ходих в една фитнес зала в ст.загора,но там ми казаха че нямало уред,с който да отслабна(освен хранителния режим) в къщи без да натоварвам прекалено много краката си.От 6 год. не танцувам,но не съобразих че хапвам същото а се движа по-малко.Мисля да комбинирам диетата на Дюкан с упражнения в къщи,но не съм сигурна дали степера е добро решение.
Та питам аз при заседнал начин на живот това добро решение ли е?
Наясно съм с факта,че надали има упражнение за стягане,което да не включва краката,но съм ползвала крос тренажор например и имаше ефект,но и долната част на тялото ми също се влияеше доста.
благодаря на всички,които ще вземат отношение по темата!!!
Здравей от мен.
Първо искам да ти кажа, ако имаш воля всичко може да се постигне, стига да го искаш. Но да, без добър хранителен режим ще е доста трудно, дори непостижимо. А и щом не се движеш много.....
Защо не започнеш с някакъв вид аеробно натоварване, тичане, Тае Бо или нещо друго. Кардиото ще ти помогне доста по бързо да стопиш тук, там. Но разбира се с добро хранане. Трябва да забравиш за сладоледи, вафли, бисквити и такива подобни. За бял хляб да не говорим. Замени го с хляб Бонус или Вита :)
Опитай :)
94 кг. за 168 см. си е доста сериозно нещо, а и си на 15 г. все още, сега е момента да преобразиш тялото си и да го поддържаш така както се харесваш :)
УСПЕХ :)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.12.08 07:48.
Аз бих предложила ходене или велоергометър като за начало. Багане/ таебо товарят изключително много ставите (колена и глезени). А те няма да са свикнали да понасят тежеста на подскачащото ти тяло в началото. Дай им време да се адаптират! Мисля, че едни по-продължителни разходки в добро темпо или 20-на мин велоергометър (като за начало само) в комбинация с някакви ограничения в храненто биха дали добър резултат.
Дюкянската диета е крайна. Много крайна. Ти си само на 15г и имаш нужда от всички хранителни вещества! В противен случай си прецакваш метаболизма (говоря от личен опит, защото на мен на 15 г нямаше кой да ми каже, че лечебният глад никак не е лечебен и че си прецаквам цялата система с него). Хапвай от всичко, повече чисти меса, яйца, извара, много зеленчуци и ‘полезни’ възглехидрати в умерени количества (боб, леща, ориз, пълнозърнест хляб, макарони). По-малко и полезни мазнини - забрави пърженото! Забрави и сладките неща! Ако все пак ти се дояде много нещо сладко, малко мед или натурален шоколад са най-’безопасните’ варианти :)
Няма невъзможни неща! Всичко се постига с воля и подкрепа! Ако те не стигнат, тогава с пари ;)
Успех!
П.С. Мисля, че бях успяла една зима да се докарам до нещо около 80 кг (така и неми стигна сила да се претегля :) Смъкват се! Само трябва да решиш, че наистина го искаш!
Мнението беше редактирано от Limka на 19.12.08 11:12.
Момичета, жената май не е на 15 години, ами 15 години е скачала на танците :-)
Цурка, и аз не обичам дюкана, обаче можеш да опиташ. Ефектът е ударен. Няма да ти стане нищо при заседнал начин на живот. После, малко по малко ще се захраниш и с другите полезни неща.
Абсолютно недопустимо е да се скача и бяга на тези килограми. Ако имаш парички си вземи един гребен тренажор и греби у дома. Той няма да ти натовари краката толкова много. Опитай се да се ходиш повече пеш.
Ха, Winnie, има резон в това дето го казваш. 15 години танци май са наистина.
В този случай и аз подкрепям Дюкян! Не е най-приятния режим, но е краен. А хората с проблеми с теглото (в това число и аз) са на принципа или всичко, или нищо - ограниченията трябва да са ясни :)
Благодаря за съветите.Стартирам с Дюкан още от утре.А иначе съм на 24 год.и наистина танците са от 15 или по точно бяха 15 год.
Стискайте палци!
Още веднъж благодаря много!!!
Много добре си се ориентирала за диетата. Свали си някакъв комплекс упражнения за вкъщи от Замунда-та и прави тези за горната част и корема. Като махнеш малко кг., започни да правиш и тези за краката. Докато си на високобелтъчна диета няма да качваш мускули по тях. А като слезеш под 60 кг започни пак танците :)
(Току-що се връщам от коледното парти на Фолклорика)
Успех!