Имам нужда от помощ

19.12.08
07:34

Хич не се вписвам в стандартните норми на искащите да отслабнат.
Да започна с това че съм 168см. и тежа 94 кг.15 год. съм танцувала народни танци и можеш да си представиш какви са мускулите на краката ми.Ходих в една фитнес зала в ст.загора,но там ми казаха че нямало уред,с който да отслабна(освен хранителния режим) в къщи без да натоварвам прекалено много краката си.От 6 год. не танцувам,но не съобразих че хапвам същото а се движа по-малко.Мисля да комбинирам диетата на Дюкан с упражнения в къщи,но не съм сигурна дали степера е добро решение.
Та питам аз при заседнал начин на живот това добро решение ли е?
Наясно съм с факта,че надали има упражнение за стягане,което да не включва краката,но съм ползвала крос тренажор например и имаше ефект,но и долната част на тялото ми също се влияеше доста.

благодаря на всички,които ще вземат отношение по темата!!!

19.12.08
07:47

Здравей от мен.

Първо искам да ти кажа, ако имаш воля всичко може да се постигне, стига да го искаш. Но да, без добър хранителен режим ще е доста трудно, дори непостижимо. А и щом не се движеш много.....
Защо не започнеш с някакъв вид аеробно натоварване, тичане, Тае Бо или нещо друго. Кардиото ще ти помогне доста по бързо да стопиш тук, там. Но разбира се с добро хранане. Трябва да забравиш за сладоледи, вафли, бисквити и такива подобни. За бял хляб да не говорим. Замени го с хляб Бонус или Вита :)
Опитай :)
94 кг. за 168 см. си е доста сериозно нещо, а и си на 15 г. все още, сега е момента да преобразиш тялото си и да го поддържаш така както се харесваш :)

УСПЕХ :)

Мнението беше редактирано от Vess на 19.12.08 07:48.

19.12.08
11:10

Аз бих предложила ходене или велоергометър като за начало. Багане/ таебо товарят изключително  много ставите (колена и глезени). А те няма да са свикнали да понасят тежеста на подскачащото ти тяло в началото. Дай им време да се адаптират! Мисля, че едни по-продължителни разходки в добро темпо или 20-на мин велоергометър (като за начало само) в комбинация с някакви ограничения в храненто биха дали добър резултат.
Дюкянската диета е крайна. Много крайна. Ти си само на 15г и имаш нужда от всички хранителни вещества! В противен случай си прецакваш метаболизма (говоря от личен опит, защото на мен на 15 г нямаше кой да ми каже, че лечебният глад никак не е лечебен и че си прецаквам цялата система с него). Хапвай от всичко, повече чисти меса, яйца, извара, много зеленчуци и ‘полезни’ възглехидрати в умерени количества (боб, леща, ориз, пълнозърнест хляб, макарони). По-малко и полезни мазнини - забрави пърженото! Забрави и сладките неща! Ако все пак ти се дояде много нещо сладко, малко мед или натурален шоколад са най-’безопасните’ варианти :)

Няма невъзможни неща! Всичко се постига с воля и подкрепа! Ако те не стигнат, тогава с пари ;)

Успех!

П.С. Мисля, че бях успяла една зима да се докарам до нещо около 80 кг (така и неми стигна сила да се претегля :) Смъкват се! Само трябва да решиш, че наистина го искаш!

Мнението беше редактирано от Limka на 19.12.08 11:12.

19.12.08
12:05

Момичета, жената май не е на 15 години, ами 15 години е скачала на танците  :-)
Цурка, и аз не обичам дюкана, обаче можеш да опиташ. Ефектът е ударен. Няма да ти стане нищо при заседнал начин на живот. После, малко по малко ще се захраниш и с другите полезни неща.
Абсолютно недопустимо е да се скача и бяга на тези килограми. Ако имаш парички си вземи един гребен тренажор и греби у дома. Той няма да ти натовари краката толкова много. Опитай се да се ходиш повече пеш.

19.12.08
15:40

Ха, Winnie, има резон в това дето го казваш. 15 години танци май са наистина.
В този случай и аз подкрепям Дюкян! Не е най-приятния режим, но е краен. А хората с проблеми с теглото (в това число и аз) са на принципа или всичко, или нищо - ограниченията трябва да са ясни :)

19.12.08
19:14

Благодаря за съветите.Стартирам с Дюкан още от утре.А иначе съм на 24 год.и наистина танците са от 15 или по точно бяха 15 год.
Стискайте палци!
Още веднъж благодаря много!!!

19.12.08
22:11

Много добре си се ориентирала за диетата. Свали си някакъв комплекс упражнения за вкъщи от Замунда-та и прави тези за горната част и корема. Като махнеш малко кг., започни да правиш и тези за краката. Докато си на високобелтъчна диета няма да качваш мускули по тях. А като слезеш под 60 кг започни пак танците :)
(Току-що се връщам от коледното парти на Фолклорика)
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1