Застой

14.01.09
21:48

Улавям се, че от около месец съм в пълен застой... Мисля, че храненето ми е що-годе добро/ако искате може да напиша горе долу какво ям и каква ми е програмата/. Осигурявам си на ден по 8 часа сън. Гледам да разнообразявам програмата. Не взимам добавки. Мисля, че проблемът идва от претрениране. Решил съм да си почина от всякакво натоварване за 1 седмица и после да продължа, но да тренирам по-леко /вместо по 4 серии по 3/ със същите килограми които и сега но просто да намаля обемът на тренировката. Според вас ще има ли ефект, или да търся причината за застоя другаде?

PS Не съм почивал от септември месец 2008г.

Темата беше редактирана от toni_101 на 14.01.09 21:54.

15.01.09
08:39

почини десетина дена и след това почни с нова програма

15.01.09
09:26

Какви са симптомите, по които съдиш, че си претренирал? Каква ти е програмата, как се храниш и какъв стаж имаш?

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.01.09 09:27.

Я постни едно примерно хранене и как тренираш ,подробно,че да видим.Стаж,Години...?Съня ти е добре 8 часа е идеално,приемай и повече течности 3-4 л на ден

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.01.09 11:57.

15.01.09
18:49

Започвам с храненето /давам пример с храненето ми днес/

1. Закуска - Сандвич - 2 филийки пълнозърнест хляб с топено сирене, филе, сирене, домат, чушка. Всичко това се изпича. 3 яйчни белтъка и чаша прясно мляко 0.1% - 200 мл.

2. След тренировка - шейк - 300мл прясно мляко 2 банана и 2 лъжички мед; 2 яйчни белтъка и едно цяло яйце/отделно/.

3.В училище - 2 пилешки пържоли с 2 много тънки филии бял хляб.

4. В училище - 1 кофичка кисело мляко 0.1% с 2 банана.

5. Вечеря - около 300гр пилешко месо, 2 паници пилешка супа 2 тънки филийки изпечен ръжен хляб и 2 яйчни белтъка

Попринцип ям и извара със основните хранения, но днес не можах да си купя.

Пия по 2-3 литра вода дневно.

Тренировка:

Пон: Гърди
Вто: Корем
Сря: Рамо, Крака
Чет: Гръб, Трапец
Пет: Корем
Съб: Бицепс, Трицепс, Предмишница
Нед: Почивка

В момента тренирам така:

Пон: Гърди
1.Хоризонтален лег 5 серии (една загряваща х 15 и 4 работни х 8)
2.Обратен лег 4х8
3.Флайс от обратен лег 4х8-10
4.Избутване на дъмбели от горен лег 4х8
5.Кросоувър 4х8

Вто: Корем
Корема го тренирам по тази програма.

Сря: Рамо, Крака
1.Раменна преса зад врат 4х8
2.Разтваряне на ръцете в страни при наклон напред за задно рамо 4х8
3.Разтваряне на ръцете встрани от стоеж 4х8
4.Вдигане на ръцете напред с дъмбел 4х8
5.Лег Преса 4х20
6.Бедрено разгъване 4х20
7.Бедрено сгъване 4х20
8.Прасец на калф машина 4х16-20

Краката ги правя с по-голям брой повторения и по-малки тежести, защото са ми добре развити и не изглеждат много съразмерно с  горната половина на тялото.

Чет: Гръб, Трапец
1.Набирания 4х4 с широк надхват пред гърди и 4х4 с тесен надхват отново пред гърди.
2.Гребане с лост 4х8
3.Гребане с дъмбел 4х8
4.Набиране с подхват на нивото на раменете със съвместно свиване на краката в суперсерия с мъртва тяга.
5. Трапецеводно повдигане на раменете с лост 4х10

Упражнение номер 4 го правих днес за първи път. Каза ми го новата треньорка във фитнеса, която е републикански шампион по културизъм.

Пет: Корем
Тук нещата стоят по същия начин както във вторник.

Съб: Бицепс, Трицепс, Предмишница

Тук работя по тази програма от сайта, като съм заменил второто упражнение за трицепс с разгъване на дъмбел зад глава /с една ръка/

Това е откъм тренировката. Сега малко за мен :)

На 17.01 навършвам 18 години, :)
Тренирам от началото на Февруари мецес 2007 с 2 прекъсвания за по 2 месеца (лятото)
Височина 189 см
Тегло 80-82 кг
Ръка 36.5 стегната
Гръдна обиколка 112 (с въздух)
Талия 87
Бедро 63 (леко мазно, но не много)
Прасец 41 см

TB

16.01.09
10:17

От колко време тренираш по тази програма?
Ако бъхтиш от няколко месеца така е време за промяна.

п.п.
Тренировката ти за корем на мен ми се струва хумористична, както и съпътстващото малоумно видео.
Явно е време да преосмислиш тренировъчния си план изцяло.

С най-добри чувства :)

Мнението беше редактирано от tbby на 16.01.09 10:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1