15.01.09
14:53
Здравейте на всички :) На 22 съм 182 75кг. Тренирам от 1 година и през този период съм качил 10 кг (бях кожа и кости) Доволен съм от това което съм постигнал до момента, но мисля че е време да сменя програмата, понеже 5 месеца си карам по нея. Та новата програма е следната
Ден 1 Гръб/гърди
Гръб
Набирания 5х5
Чукове 4х8
Гръбни преси 4х12
Тяга 4х8
Щанга за трапец 3х8
Полулег 3х8
Лег 3х8
Флайс 3х8
Ден 2 почивка
Ден 3 Ръце
Лег с тесен хват 3х8
Френско 3х8
Вертикален скрипец за трицепс 3х8
Бицепсово с LZ щанга 3х8
Бицепсово с дъмбели от наклонен седеж 3х8
Концентрично 3х8
упражнение за предмишница
Ден 4 почивка
Ден 5 крака/ рамо
Клек 4х8
Бедрено сгъване 3х10
Бедрено разгъване 3х10
Калф 3х20
Военна преса 3х8
Повдигане на ръце в страни 3х8
Ами това е програмката. Сега за яденето
8:00 - 4 белтъка + овесени ядки с кофичка млеко
10:30 - сандвич с плескавица
13 :00 - месо с ориз с салата от макарони или някакво ядене с боб пак с макарони
към 16 ядки или кофичка с кисело мляко с овесени ядки
към 19 каквото има за вечеря в нас
Целта е през тази година да кача поне още 6 7 кг.
Комбинацията гръб/гърди бях чел някъде, че не е много практикувана, но все пак има такава :)
Благодаря предварително за съветите и критиката
НЕ ТРЕНИРАЙ ГЪРБА И ГЪРДИТЕ В ЕДИН ДЕН !!! Това като основна критика :) Цялата ти програма може да изглежда така:
Ден 1 - Гърди , бицепс
Ден 3 - Гръб , трицепс
Ден 5 Крака , рамо
Упражненията си ги знаеш , щом тренираш от година и нещо. От мен толкова :P
Към яденето можеш спокойно да вкараш яйца (още) 4 белтъка са ти около 12 гр протеин. Ако искаш да качваш маса трябва да си организираш яденето. Има много информация в сайта - прочети и си състави режим.
Колкото до програмата.. Гошко ти каза.... не се опитвай да “откриваш топлата вода”. Гърди+Бицепс;Гръб+Трицепс;Крака+Рамо+Корем е идеална програма за теб.
Успех.
Мнението беше редактирано от Петров на 15.01.09 19:19.
От къде си я намерил тази програма.Гърди и гръб в една тренировка е прекалено изтощаващо.Ако натовариш гърдите както трябва гърба после ще го правиш с малко кг и няма да се товари максимално.От такава тренировка не виждам смисъл.Прави нещо от гореописаните или примерно- гърди -предно средно рамо,гръб -задно рамо, ръце, крака
Дам предполагах, че доста ще отнеса за този гръб с гърди :) просто исках да вместя ръцете в един ден .... ако имах време щтях да правя 4 дневен, но такова не се намира за жалост. Корема си го тренирам просто го бях изпуснал :) Колкото до това от къде съм видял комбинацията гръб/гърди е от този форум по-старичките теми и реших отново да попитам :) В крайна сметка ще разделя ръцете на 2 и ще карам като по учебник Гърди+Бицепс;Гръб+Трицепс;Крака+Рамо+Корем :)
16.01.09
06:58
И защо да не тренира гърди и гръб в един ден?
Логична причина има ли?
И моля ви само не ми казвайте, че гърдите са голяма мускулна група :)
казано от tbby на 16.01.09, 06:58:
И защо да не тренира гърди и гръб в един ден?
Логична причина има ли?
И моля ви само не ми казвайте, че гърдите са голяма мускулна група :)
А каква е логиката да ги тренира в един ден? Да са му по-лесни останалите дни ли? В крайна сметка целта е програмата да е еднакво натоварена всички дни... Точно комбинацията гърди+гръб не е много одачна, най-малкото защото като направиш гърдите например, гърба ще ти дойде тегаво и обратното. Има си класически схеми за трениране, защо трябва да се правите на откриватели. Няма да откриете нищо ново, най-много да си загубите времето.
казано от Петров на 16.01.09, 10:16:
Точно комбинацията гърди+гръб не е много одачна, най-малкото защото като направиш гърдите например, гърба ще ти дойде тегаво и обратното.
Не е казано, че трябва да се правят първо гърдите или първо гърба, може успоредно и двете, което е много добър вариант.
Има си класически схеми за трениране, защо трябва да се правите на откриватели. Няма да откриете нищо ново, най-много да си загубите времето.
Че гърди и гръб си е класическа схема :)
казано от Петко К на 16.01.09, 13:14:
Има си класически схеми за трениране, защо трябва да се правите на откриватели. Няма да откриете нищо ново, най-много да си загубите времето.
Че гърди и гръб си е класическа схема :)
Хм... не съм го срещал, може би за това ми изглежа неудачно. Не знам, все пак мисля, че е по-добре да се използва по-горе посочения пример.