Кардиото + още нещо

24.01.09
16:21

Здравейте :)
Значи от доста време вече пиша във форума и съм чел доста подобни теми на моята но бих желал да ви попитам все пак. Значи в момента нямам възможност да спазвам диета за понижаване на мазнините и затова отсега искам да почна лека полека да се изчиствам. Естествено тестените продукти, газирано и сладкото ще ги спра но за по-сериозни диети в момента нямам възможност да спазвам. Та въпроса ми е ако тренирам по 50мин до 1 час мускулна дадена мускулна група и след това карам 30 мин колело или бягам 30 мин ще има ли ефект, и кое е по-удачно да бягам или да карам. Доста време карах колело но не се потях изобщо и сега в залата докараха нови колелета и на тях си се потя доста обилно. Като цяло не съм много мазен леко имам в долната част на корема и отстрани на паласките малко, долната част на гардите ми е леко мазничка и като цяло е само това. Краката ми са чисти и само това остана да изчистя и се чудех дали това което мисля е удачно.

чакам мнения и дайте не ме критикувайте че не спазвам диета просто в момента нямам възможност. А и да добавя че по този начин за около 1 месец миналата година смъкнах 10 кг при положение че не съм се лишавал доста от храна :)

24.01.09
18:10

И каква е причината да не спазваш диета-работа ,училище?

Трябва да държиш пулса в зоната за топене на мазнини. Няма значение дали е с бягане или колело, просто стой в тази зона за 30-те минути. Потенето не е признак за горене на мазнини.

24.01.09
20:59

казано от Oranje на 24.01.09, 20:22:

Трябва да държиш пулса в зоната за топене на мазнини. Няма значение дали е с бягане или колело, просто стой в тази зона за 30-те минути. Потенето не е признак за горене на мазнини.

Колко горе долу е този пулс ? При теб примерно колко е оптималната му стойност и от какво се определя ?

24.01.09
21:21

Оптималният пулс се намира като от 220 извадиш възраста си.Опитвай се да до държиш 60-75 процента.Е,има и интервална тренировка която е редуване на висок и ниськ пулс,ама не това е темата сега.

25.01.09
09:38

Мазнини се горят само аеробно, а тялото добива енергия чисто аеробно при пулс от 120 до 150 удара в минута. Обаче мазнините са доста богати на енергия, затова самата тренировка трябва да е по-продължителна(30 мин са малко). От 150 до 180 уд в мин вече доста работят и анаеробните процеси, които могат да използват само въглехидрати. Над 180(анаеробен праг) дялът на анеробните процеси рязко нараства, но пък се наблюдава използване на мастни запаси след самата тренировка, може би заради намалелите запаси от гликоген или просто зараси повишения разход на енергия, не знам точната причина.

Тези граници са варират малко от човек на човек, но са сравнително точни.

Мнението беше редактирано от MrNikoi на 25.01.09 12:03.

25.01.09
09:52

ko_drugo много полезна информация , сърдечно благодаря :)

Съжалявам за оффтопика :(

25.01.09
11:37

Е аз на велоаргометара си следя пулса и е от 140-150 удара в минута и ми се струва е добре. Като сметна и тренировката преди кардио ми се струва добре :) Относно диетата нямам просто време в момента да я спазвам сутрин като изляза в 7 до 5 имам работа и просто няма как да я спазвам. Oranje@ значи ако държа пулса в тази зона би имало ефект така ли да те разбирам :)

25.01.09
12:03

казано от ko_drugo на 25.01.09, 09:38:

Мазнини се горят само аеробно,.

Не е верно ,има хора в  форума дето НИКОГА не са правили кардио а са доста релефни например Петко К

25.01.09
12:22

казано от Wrestling_pro на 25.01.09, 12:03:

Не е верно ,има хора в  форума дето НИКОГА не са правили кардио а са доста релефни например Петко К

Според теб как се свалят мазнините при диета? :) Изгарят се за да наваксат недостига на калории и това естествено става с помоща на кисолорода, който дишаме.

25.01.09
14:12

казано от ko_drugo на 25.01.09, 12:22:

казано от Wrestling_pro на 25.01.09, 12:03:

Според теб как се свалят мазнините при диета? :) Изгарят се за да наваксат недостига на калории и това естествено става с помоща на кисолорода, който дишаме.

Еми да но написаното прозвуча като няма  загуба на мазнини без аеробна тренировка

25.01.09
16:49

Пичета значи как да ви разбирам ако тренирам така както съм написал и гледам пулса да е в зоната 120-150 ще има ли ефект :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1