Отрових се!

26.01.09
20:27

Добър вечер приятели . Пиша темата с цел да ви предпазя от това , което ми се случи преди около 30 мин. на мен. Става следното : Излизам навън и реших да си купя риба за вечеря , след което влизам в магазин и си купувам замразен хек филе . До тук добре . Да , но с прибирането още ми замириса на мърша ( буквално ) , но си помислих : ” Риба е , нормално да има странен мирис ” , след което си я сложих в тавичка и ги пекнах на фурна. Както всяка вечер си сварих 7 яйца и си отделих само белтъците , като в същото време забърках една зелена салатка. Всичко стана готово , започнах да вечерям , но не доядох рибата , заради мноооооооого странен вкус , който дори не мога да определя. Помислих си , че съм вечерял нормално , но уви - след 10 мин. започнаха страшни болки в стомаха , като че ли ножове ме раздираха и казах на майка ми , която веднага ми изцеди един лимон и ми даде да пия. Според нея това е ефекта от рибата и яйцата заедно . Точно това ме поддтикна на напиша темата , защото скоро четох в дневника на някой ( да ме извинява , че не съм го запомнил ) , дали било добре да се яде риба с яйца или мляко. Та приятели , не правете като мен , че бях жив труп за около 30 мин. , много зле се чуствах , дори не знам сега дали ще мога да заспя , защото все още усещам гадния вкус в устата си . Пазете си здравето и не експериментирайте с него !

26.01.09
20:53

Вкуса бил гаден ..миришело на мърша мисля че е ясну - рибата е проблема

26.01.09
20:54

Ее Гошко,съжалявам да го чуя!Значи все пак е вярно...Айде бързо оздравяване

26.01.09
21:05

Що бе аз доста пъти съм ял риба за вечеря и после 10-15 яйца, пък нямам проблеми?! Е верно е че аз съм малко като циганска торба... ям всичко и накуп - все на едно място отива. Наистина възможно е просто рибата или яйцата да са били скапани.

26.01.09
21:06

приятел, пак ще повторя и ще натъртя :)))) на хранителната бомба, както казват диетолозите - не се яде риба с яйца и млечни продукти
С ориз и зеленчуци...това е...не си прави експерименти, и не се притеснявай-хека си мирише...:)

26.01.09
21:40

Аз ако бях тая риба отивам и в дупецето на рибаря в магазина...без майтап! Търсете си правата, хора!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.01.09 21:40.

27.01.09
07:57

И според мен проблемът не е в комбинацията риба с яйца - може и да не е добре, но това не значи, че води до хранително натравяне. Хекът не мирише, поне не и както го описваш. Както казва Стоянчо, с рибата в магазина и по главата на продавача.

ГН

27.01.09
08:32

Майка ми не може да приема риба и млечни продукти едновременно, за яйца не знам. При мен обаче не е проблем.

27.01.09
10:28

казано от Георги Николаев на 27.01.09, 08:32:

Майка ми не може да приема риба и млечни продукти едновременно, за яйца не знам. При мен обаче не е проблем.

Редовно си папам 15 белтъка на ден с риба тон, и 2 кисели млека и си щракам с пръсти .........засега :)

27.01.09
10:50

Проблема се изясни , след като отидох в спешния център , където ми дадоха активен въглен и ми направиха изследвания. Според обясненията на доктора съм направил лош “микс” от белтъци + риба , с неизяснен произход и срок на годност. Проблема бил на 60% в рибата , но ми препоръча да не правя подобна комбинация , защото много скоро можело да се наблюдава образуването на белтъчен шок ( буквално го каза ) . От любопиство го попитах какви комбинации не са полезни ( белтъчни комбинации ) и той ми каза следното : “Консервирана риба с кисело мляко - много силни болки в стомаха , отравяне първа степен ( не знам по какво ги определят ) ; Белтъци ( над 10 броя ) + алкохол - пресичане , следователно диария. ” Каза също така , че всякакви други комбинации на мляко , риба и яйца са относително опасни , зависи от обема на приетия продукт , личното здраве и издражливостта на стомаха. Това е , което мога да ви съветвам - пазете си здравето . Въпреки , че няма да се доверявам на магазина , от който купих рибата ...

ЕДИТ: @slavko , защо ориз със зеленчуци не се яде ?

Мнението беше редактирано от Гошко на 27.01.09 10:52.

27.01.09
10:54

е явно при всеки действа различно, но по-скоро проблема може би е в годността на стоките, което според мен от много малко хора се гледа

27.01.09
10:58

Проблема е там , че рибата беше опакована в кухненско фолио и нямаше етикет. Около 20 пъти съм купувал същата риба , но до сега не съм имал подобен проблем . И все пак продължавам да обожавам рибата.. :)

И разваленото месо образува токсини. Ботулинови. Мисля, че се отделят от бактериите, развиващи се вътре.
Така че по - скоро се пази от развалено, отколкото от месо.
Специално рибата е чудесна фитнес храна; богата на белтъци, фосфор, а колкото мазнини има са предимно есенциални.
Но не си позволявай повече да ядеш риби с мирис на развалено, ацетон и други подобни...

27.01.09
13:08

доктора, който те е прегледал просто е потвърдил това, което и аз те посъветвах...!!!!! нали така... ;-)
а за другото- исках да кажа, че е добре рибата да се яде с ориз и зеленчуци, може и комбинация, там няма проблеми...това ми беше мисълта.

27.01.09
18:55

мой, извинявай, ама следващият път като изядеш едно кисело мляко, преседяло една седмица на слънце, не пускай тема, че си се отровил. Може ли да ядеш риба, която ти мирише на мърша? А аз бях този, който говорех за комбинацията яйца и риба. Поне на нем не ми действат много благоприятно.

28.01.09
08:19

Тук ясно, че проблемът не е от комбинацията, а рибата, но все пак аз в моята диета спазвам елементарни правила за комбиниране и не включвам 2те най-трудни храносмилаеми храни месо и яйца (особено варени) на едно ядене. По подобен начин изключвам и лошата комбинация месо + плод за десерт.

28.01.09
08:44

Месо и плод и аз ги изключвам, но за месо и яйца...почти всеки ден.... :)

28.01.09
09:09

казано от С7АЛК3Р на 28.01.09, 08:44:

месо и яйца...почти всеки ден.... :)

Е то май повечето хора занимаващи се по-сериозно с този спорт използват тази комбинация ежедневно. Разбира се че при всеки различно ще повлияе. Аз на ден си ям 15+ яйца и месо няколко паржоли или филета не ми мърдат, пък нямам никакви проблеми. Никога не ме е болял корем, само ми се е случвало киселини да ми излезнат, ама след едно кисело мляко (или зелен чай без мед) всичко изчезва. :-)

28.01.09
13:17

И аз ям по 5 цели яйца дневно и 4 пъти на ден месо... + евентуално яйца под някакъв друга форма в друго ядене. Въпросът е че не ги комбинирам в едно ядене. Комбинацията им в едно ядене е трудно храносмилаема, което може да доведе не само до проблеми с храносмилането/отделянето, но и до непълно усвояване, което пък пречи да се възползваме напълно от анаболните качества на храните. Мисля, че точно Лий Хейни беше културистът, който проповядва бавното ядене за по-добро храносмилане. Като цяло колкото по-опростено е едно хранене, толкова по-добре.

Иначе, Петров, “хора, занимаващи се по-сериозно с този спорт” и здраве, здрава храносмилателна система... някакси като ключови думи не ги поставям в една категория :D

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 28.01.09 13:26.

28.01.09
16:13

Е добре де аз не твърдя че съм сериозно занимаващ се, но се старая да ям достатъчно и каквото трябва. Имах предвид, че при мен от комбинирането на тези храни няма никакви “странични”, така да го кажа, ефекти. Както знаем всеки е различен. Аз лично нямам никакъв проблем с приема (комбинирането) на каквито и да било храни. Никога не ме е болял, камоли да ми стане лошо чак каквото и да съм ял, а то е ясно че доста боклуци съм ял.

28.01.09
17:01

Разбирам те и се радвам за теб, Петров. Нека всеки бъде жив и здрав като теб, когато консумира по 15 яйца с месо. : )

28.01.09
20:35

непълното усвояване, ето това е важното и евала калояне. Някой хора просто си пишат и не им се набива в главичката, че и 30 яйца да изядеш с 2 кила пилешко и ги изсереш без да организма да си е взел каквото му трябва, смисъл от такова ядене няма...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1