Ново дневниче на Vessi за 2009 :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.01.09
09:41

:red:  ами...да има нещо такова, в момента съм в застой и не мърдам в обиколки и кг.  :down:
Малко ми е трудно да си направя добър режим, още не мога да усетя какво ми е нужно на тялото и може би затова. Имам в предвид кой режим ще е най добър за мен, дали НВД или РБР.

Уини, ако имаш малко free time би ли ми казала какво трябва да коригирам ?

16.01.09
11:00

М’не и ти кажа защо. :)
1. Това си е работа не за свободното време, а е нужен и личен контакт.
2. Не е честно, спрямо Лимка. Тя си плаща за консултите, подобаващо за клиент.

16.01.09
11:10

казано от Winnie на 16.01.09, 09:07:

Мерси за комлпиментите!
Лимката ... аз съм и нещо като персонален треньор...  :red:  може и да не съм най-кадърния треньор, ама... толкоз мога :)
Ами няма да огладнееш, като се затапваш само с белтъци, няма въглехидрати... сигурно няма как и да сваляш предполагам. Луканката е чудесна, трябва и малко мазничко все пак :)

Ей, тренер, кви са тия съмнения в кадърността ти! Ти ме накара да се позамисля и да преосмисля много много неща в храненето си и в тренировките си! И съм благодарна! И все още съм благодарна, че се занимаваш с моето инатливо и спорещо аз... :) Е, понякога и послушно и изпълнително  :red: 

Vessi, извинявай за офтопика по-горе...Аз, когато започнах с предишния си дневник, бях горе-долу като теб... опитвах се да правя НВД....и все не ми се получаваше и се ядосвах...ама то с толкова кардио и обемни тренировки как да ми се получава? А и кой да се замисли, че проблемът може да е в храната - винаги обвинявах тренировките и волята си :) Почвах някаква друга диета..Зоната да кажем, ама като не виждах резултати се връщах пак на НВД...и от крайност в крайност...Та, така де,голяма мътна Индия ми беше храната...бягах от въглехидрати като дявол от тамян.....Winnie ми ги показа :) В началото толква ми се бунтуваше стомаха, но сега се чувствам страхотно с тях... Имам енергия! И съм решила да открия подходящото хранене за себе си без да пазя поредната диета :)

16.01.09
11:15

Лимка, благодаря и на теб за отговора и съветите. Да, и аз съм така в момента, мисля си че единствено с НВД ще успея, да ама не.  :down:

Аз също тренирам яката, с много кардио 5 пъти в седмица са ми тренировките, и какво.....нищо
Решила съм да опитам нещо като твоя режим, харесва ми, чета ти дневника всеки ден, щото много ме кефиш :)

Във фитнеса в който ходя, немога да се доверя на никой от инструкторите и сама си правя програма, но ме кефи Уини как те напътства :) супер сте :)

Трябва да сменя май фитнеса  :roll:

Мнението беше редактирано от Vess на 16.01.09 11:16.

16.01.09
12:44

Хехе, Веси, мерси  :red:

И аз чета твоето дневниче всеки ден щото и ти ме кефиш :) И на Венци чета, и на Козунака, и на Мария, и на Дива - всичките ме кефите :) Пък и трябва да се поддъжаме ;)

Нормално е да имаш застой...всички имаме такива :) Също така е възможно НВД-то да е подходящо за твоето тяло...Затова и не съм се обаждала много - тъй като гледам нямаш някакви чести пристъпи на глад за сладко... Аз ги имах постоянно...но просто ги игнорирах...а явно са ми липсвали въглехидратчета - те трябват за многото кардио. Сега като се тъпча с черни хлябове, картофи, макарони постоянно, въобще не се сещам за сладко. Е, като ме почерпят бонбонче, не отказвам - ама само ако е по светло ;)

16.01.09
12:58

:) и аз благодаря Лимка :) по въпроса за сладкото, аз съм от този тип хора дето не са много по сладкото :) за мое щастие :)
ами има моменти когато имам страхотен успех с НВД, но сега нещо.....куца, мисля че се дължи на това че съм в цикъл  :red:

Аз на седмица правя един зареждащ ден, и въпреки че си хапвам всичко каквото ми се прище, ми се струва че на този ден даже свалям, хмм.... странно нали ?

16.01.09
17:42

казано от vessi на 16.01.09, 12:58:

:) и аз благодаря Лимка :) по въпроса за сладкото, аз съм от този тип хора дето не са много по сладкото :) за мое щастие :)
ами има моменти когато имам страхотен успех с НВД, но сега нещо.....куца, мисля че се дължи на това че съм в цикъл  :red:

Аз на седмица правя един зареждащ ден, и въпреки че си хапвам всичко каквото ми се прище, ми се струва че на този ден даже свалям, хмм.... странно нали ?

И аз да се обадя ама не като много опитна, а като препатила. Всички май минаваме през омагьосания кръг на НВД. Веси в момента съм в същото плато като теб и по сьщия начин се чувствам като заредя. Явно интатливите ни глави трябва да разберат че с толкова малко въглехидрати не става. Просто не правим режима както трябва явно. Може би трябва да увеличим сложните въглени поне в първата половина на деня и пак да сме в рамките на НВД. Да свалях много преди 3 години, ама организма свиква и се дърпа. Трябва разнообразие и храна която да го защиша, за да топи мазнините.  Аз от февруари си променям стратегията пък ще видим какво ще става. Пък ти май даже си на викобелтъчна/да не кажа Дюкан/ вместо на НВД, толкова малко въглехидрати имаш. има няма 15-20 грама. Глад е това. Успех  и поздрави;-)

16.01.09
18:18

А да сте пробвали след като намалите въглехидратите, да увеличите мазнините? :)

16.01.09
19:32

казано от Петко К на 16.01.09, 18:18:

А да сте пробвали след като намалите въглехидратите, да увеличите мазнините? :)

Да и още как. 1 - 2 кила отгоре в дупето и непоносимост към яйца, свинско и карантия. Не е за всеки тая работа. Евала на тези които се хранят така.  >:(

17.01.09
07:57

Веси,
Поправи ме ако греша, но ти май хапваш 3 пъти на ден (поне така успявам да разбера аз). Така ли е? Ако да, защо не вкараш някакви междинни закуски - някой плод сутрин няма да ти се отрази зле, както и малко бавен въглехидрат преди/ след тренировка (някой сандвич от ръжен хляб, например, - аз и моите сандвичи, направо са ми визитка хахаха). Пак ще си на НВД, но ще докарваш 50-60 гр въглехидрати...

И аз ви чета дневниците на всички. :) :) Веси, според мен тялото ти е привикнало към начина ти на хранене вече. Трябва да го шокираш (образно казано). Лимка е права - храни се по-често, така метаболизма ти ще се позабърза. Пробвай със суплементи - някои продукти много могат да ти помогнат, аз пръмерно съм доволна много от кътс. експериментирай с диетата - защо наистина не пробваш ВМ–НВД. Виж форумите на spidersport. (www.spidersport.com). Те са привърженици на високомазнинната диета както и тренировките със свободни тежести. Има доста полезна информация.

19.01.09
08:03

Здравейте на всички :) много ви благодаря за съветите.
Лимка, да хапвам 3 пъти не си се заблудила, но не огладнявам през другото време :roll: но ще направя както ми казвате и ще вкарам междинни хранения.

Не съм превърженичка на Дюкан, просто напоследък така се случи че и зарзавата бях намалила, но ще коригирам всичко  ;-P
А сега да се отчета за weekend-а, че никаква не влизах тук  :red:

16,01,2009 :
краченца в залата :
1.Лек пресата за крачета 3х20
2.Бедрено разгъване 3х20
3.Бедрено сгъване 3х20
4.Адуктор машина 3х20
5.Абдуктор машина 3х20
6.Глутеус машина 3х20
7.Калф машина прасец 3х20
8.Коремни преси 3х30
9.Вдигане на крака от вис 3х20
10.Пътека 30 мин.

17,01,2009 :
в събота сутрин на гладно, в залата ТАЕ БО :) обожавам го това кардио :)
много добре ми доди :)

Чувствам се страхотно след Тае Бо :) и тиквеник си хапнах в събота, много добре ми доди  :red:

18,01,2009 :
в залата слесното :)
Повдигане дъмбели от лег 3х15
Пек-дек 3х15
Раменни преси 3х12
Разтваряне с дъмбели 3х10
Рамо 3х10
Сгъване с дъмбел от стоеж 3х12
Концетрично сгъване 3х12
Коремни преси 3х30
Вдигане на крака от вис 3.20
Пътека 30 мин.

Храната ми беше по разнообразна, послушах Ви и сега се чувствам по добре. Даже в неделя в залата се притеглих след тренировката и дали защото цикъла ми приключи, тренировките и храната всичко това е довело до моите нови килца :) 58 кг.
Супер :)

Това е за сега :) ох имам доста работа като за понеделник, чао и до скоро :)

Мнението беше редактирано от Vess на 19.01.09 08:11.

20.01.09
07:17

Добро утро на всички :)

Благодаря много още веднъж и на Венци за съветите, много са ми полезни. Тези на Лимка вече се старая да ги спазвам втори ден, започнах да закусвам по рано и вкарвам междинни хранения :)

Ето каква я скуласах вчера :)

19.01.2009 ( ох, ама по часове не помня как беше )

закуска : 1/2 Верея 0,1% с две ч.л.лелено семе, 2 кивите мммм....много вкусно стана :)
някъде към 11,00 - 50 гр.бадеми
обяд : салата от печен пипер с магданоз + 2 пил.кебабчета ( стола в офиса пак се изложи днес, но...)
след обедно : 1 киви + извара и 1/2 Верея 0,1% всичко в един баркоч :) ама е вкусно
Вечеря : салата зеле околу 250 гр. + една лионска наденица  :red: на микровелето

Та това беше. Вчера нямах тренировка, исках да почина малко че последните три дни ми доди в повечко :)
Това е скъпи приятели :)

До скоро  %-P

20.01.09
08:23

Така е по-добре, Веси...даже и салатки имаш ;)  Кебапчетата и лионската малко са с неизяснен произход...но пък са вкусни.. да не се втеляваме толкова ;)

20.01.09
08:29

Да, съгласна съм за кебапчетата и лионската, но....така се случи вчера
Но, това ядене само на чисто месо, пилешко, риба и т.н. мноооогооо ми минава през джоба :) ааааа

21.01.09
07:25

Добро утро ехооо :)

Днес нещо не ми е натамън, една глава ме е метнала от сутринта  :down: много гадно.....

Така искам да се отчета и аз за отминалия ден :)

20.01.2009 :

закуска : 1 ябълка + 1/2 Верея 0,1% и 2 ч.л.ленено семе ммм.....вкусно стана, много :)
междинно хранене : околу 25 - 30 гр. кашу
обяд : 150 гр.Карловска луканка + 150 гр. извара и салата краставици

опс  :red: тук ме почерпиха с едно лукче бонбон, не можах да му устоя :)

междинно : още 25 - 30 гр. кашу :) много го обичам

тренировка : лудо скачане в залата Тае Бо, супер готино се натоварвам на Тае Бо :) и докато скачах като се гледах в огледалото рачичките ми бая са се оформили :) за което много се кеефя, преди не бяха так :) супер

вечеря : салата околу 200 гр. зелева салата + 150 гр. печена наденица на скара
и тук :) за десерт  ;-P 200 гр. Верея 0,1% с малко степче стана страхотно плодово млечеце  %-P

Та това за вчера :)
Приемам всякакви критики и похвали  :red:

Спорен ден на всички :)

Мнението беше редактирано от Vess на 21.01.09 08:01.

21.01.09
10:07

Веси имаш голяма промяна. Не ти ли липсват сложни въглехидрати с това кардио? Аз взех да сдавам багажа нещо. Много вкусно става ако сложиш на кис.мляко с ябълка малко канела. Като щрудел е. И на мен ми е любимо. Даже напоследък си стържа ябълката в 100 гр извара и добавям стевията лена и канелата. Уникално е. Поздрави и успех. Звучиш оптимистично :-)

21.01.09
10:48

Дива 97 благодаря ти, да аз съм оптимист човек и не се предавам лесно. За сега съм ОК с кардиото, правя и зареждащ ден и ела ме виж тогаз  %-P тогава имам чувството че мога да избягам незнам си колко км. идва ми много добре тоя ден :)

За канелата съм съгласна, да мммм....вече се облизвам  %-P

Браво, Веси!

Аз бих те посъветвала да не използваш колбаси - тая луканка..... аз все се каня с майка ми да си направим домашна я луканка я пастърма ама все с желанието си оставаме. Другото което би могла да промениш е - хапвай малко  бавен въглехидратпреди тренировката - така тялото ти ще е пълно с енергия и ще гориш повече. Аз примерно изобщо не съм привърженик на сутрешното кардио на гладно - имам чувството, че ще припадна. Хапвам си 1 филия хлебец и ела да ме видиш - на спининга съм като фурия. А да, сега видях, няма смисъл от обезмасленото кисело мляко 0,1%. Бъкано е с нишесте за да е по-гъсто. По-добре яж 2%. Така или наче менюто ти не е много богато откъм мазнини освен кашу.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 21.01.09 11:46.

21.01.09
12:12

ОК Венци, но това за бавния въглехидрат преди тренировка ??? Ами аз нямам възможност да тренирам през деня, и тренирам винаги към 19,00 чак :) след work няма кога инъче.
И към колко да го хапвам въглехидрата ???
Help ???

Еми Веси, аз също тренирам само вечер  - последните въглехидрати си ги ям към 4-5. Тоест щом тренираш към 19:00, изяж ги към 5.

21.01.09
13:19

Супер, благоаря ти много Венци, днес ще те послушам и преди тренировка ще хапна нещичко :)
Благодаря още веднъж :)

22.01.09
08:23

Такаааа, здравейте да се отчета и днес :)

21,01,2009 :
Закуска : 1/2 кис.мляко с 2 с.л.овес и 2 с.л. ленено семе :)
междинка : 25 - 30 гр. бадеми, несолени :)
обяд: 160 гр. риба тон, извара 150 гр. и салата зеле
преди тренировка : 50 гр. бадем  :red:

Тренировка :
загряване на велото 5 - 6 мин.
вертикален скрипец 4х8
хоризонтален 4х10
още едно за гръпче, но не знам как се казва уреда там 3х10
вренско сгъване трицепс 3х8
и още едно на скрипец за трицепс 4х10
коремни преси тип колене - лакти 3х30 с тежести ( много ме кефи тоя уред )

и накраяяяя :) любимото ми тичане 30 мин.пътека :) направооо се размазах, голям кеф

и после вечеря : салата зеле, печено пиле и гарнитура към пиленцето печен пипер с магданоз и чесанче  ;-P

Та това е драги ми смехурковци :)

Днес съм се снабдила с хлебец Вита ( без брашно ), кашкавалец и шунка и ще послушам Лимка и Венци и ще се постарая да си пооправя режимеца :)

Чао за сега от мен :)

Мнението беше редактирано от Vess на 22.01.09 08:24.

22.01.09
08:57

На уреда за корем мога да ти препоръчам да включиш няколко серии с къса амплитуда на движение. Повторението започва по-ниско от най-горната точка и стига малко преди най-долната. Така няма да почива мускула и ще го изцедиш.

22.01.09
09:02

упер, благодаря ти много Бухта, ще пробвам next time :)

22.01.09
14:17

>:( eeeee много ме яд на тоя моя кръст, писна ми вече. Боли бе  :down: вчера май вдигнах туй онуй в залата за да си наглася един уред и пак съм го прецакала :down:

относно следобедната закуска на Венци аз съм ЗА, аз пък си забърквам извара, кис.млко малко лелено семе и степче за вкус :)
мммдааа... мноооогооо е вкусно :)

ПП имам едно питане ?
На колко време долу-горе трябва да си променям програмата в залата ? А и самите упражнения ? близо 2 месеца съм на една програма май е време за смяна, а ?

Мнението беше редактирано от Vess на 22.01.09 15:10.

23.01.09
07:28

Привет и от мен :)

Много ме е яд на моя кръст и затова нямах тренировка вчера, почивка :)

22.01.2009 ядох :
сутринта : кафе с мляко, 1/2 кис.мляко с 3 ч.л.ленено семе, 2 ч.л.овес и извара of course
междинно : 20-30 гр.бадем
обяд : 2 филийки Вита с кашкавал и шунка, салата краставица
междинно : остатъка от кис.мляко т.е.1/2 с извара и ленено семе

нямах тренировка нали ви казах  :down: видях се с приятелки, изпих 1 Изотон

Прибрах се....и не се стърпях, имам у дома едни гири и понапомпих малко рамо с 2 упражнения с по 3 серии, и 2 упражнения за бицепс с по 4 серии :) голям кеф

Вечерях със : 200 - 250 гр. зелева салатка + 205 гр. пилешка пържолка ( без кожа беше, честна дума ) и накрая.....си хапнах 150 - 200 гр. кисл.мляко подсладено със Степче

Заспах, сладко, сладко към 22,00 :)

Хайде, до скоро :)

23.01.09
08:02

Еее, забравих да Ви попитам нещо, някой знае ли в колко сутрин отваря басеин Приморски във ВАРНА? Много обичам да плувам и искам да ходя сутрин, но немога да открия инфо никъде в нета  :down:

Ако някой знае, моля ви кажете ми ? :)

ииии...каква я сколасах днес цъ....цъ.....цъ.....е какво да направя, един колега черпи тука, повод имал.... :red:
не един..не два...а цели три бонбона шоколадови :)

мисля в залата след работа направо да ги смачкам  :coolgrin:

Мнението беше редактирано от Vess на 23.01.09 12:24.

26.01.09
07:35

Здравейте приятели :) аз събота и неделя нямах възможност да се докопан до компа :) и затова сега ще докладвам :)

24.01.2009

кафе на гладно,
Тае Бо след кафето.....лелеее много яко бе, тренерката беше нещо бясна и се получи многоооо яка тренировка
След това храната беше следната ( извенете ме ама не я помня по часове )  :red:
орехи, сорови околу 50 - 50 гр.
салата зелева, кисело мляко + сиренце Фета
печено бутче 1 бр. и половина :)

25.01.2009

Днес, съм.....лелееее как ми се спеше, бях на нещо като купон и в неделя реших да пропусна тренировката, просто нямаше да се получи ако бях отишла :)

ядох : печено бутче, едно кебапче, салата зеле + моркови и краставижа, печено пиле без кожа
пих Кола Лайт

Такааа и днес again в офиса :) Започнах деня с един ранен курс по Английски ( как ми се спешееее ) но образованието преди всичко.

Днес съм се заканила да тичам яката в залата 30 мин. но преди това рамо, бицепс и трицепс :)

Хайде до скоро :)

П.П. Този weekend-а  нещо не бях в кондиция  :down:

26.01.09
08:05

Мила Веси-и-и-и,
Какви са тия.. три шоколадови бонбона?! Едно време ти ми каза (и няма да го забравя), да си “скътавам” бонбоните от разните му там почерпки в офиса - и после.. да ги нося на мъжа ми - добре дошло хем за мене, хем за него.. Така и правя вече!  ;-P

Мнението беше редактирано от maria на 26.01.09 08:07.

26.01.09
08:34

Веси,
В събота се разхождах на вълнолома и минах да видя раб време на басейна - за граждани от 7.00-8.00 и от 18:00-20:00 през работни дни. Събота и неделя беше нещо друго, сутришна сесия имаше пак, а следобедната беше отменена до февруари вкл.
Мисля, че нещо като 3 лв на час беше, ама...от събота бая време мина...годинките не ми дават да помня толкова :)

26.01.09
08:48

Благодаря много Лимка за инфото за басейна. Много ми се ходи да поплувам сутрин и затова...:)

Мария,  :red: понякога на човек му се прияват такива неща :) хайде простенно ми е, ако знаеш каква яка тренировка си направих в петък за крачка, лелееее супер беше а за събота Ви казах, размазах се  :gulp:  обожавам кардиото :)

26.01.09
15:10

Е, супер :) и аз много обичам кардио тренировките, ама ти направо ми свиваш шайбата, много кардио....лелееее
СУПЕР :)

27.01.09
07:21

Здрасти :)

Летджим, благодаря, да кардиото  ми е любимо :)

Така да се отчета за вчерашния понеделничен ден, хи хи....ох днес съм в страхотно настроение, не знам що така...но ми е гот :)
26.01.2009

6,30 - 7,00 кафе голямо, турско с малко прясно мляко 0,1 % и подсладител
9,30 - 3 с.л.овесени трици с 200 мл.прясно мляко 0,1 % подсладено със подсладите, ванилия за аромат и канела, лелееее невероятно стана  :)
11,00 - 30 гр. кашу сурово ( ама то сурово било по вкусно :) )
12,30 - 13,00 - 120 - 130 гр. пил.филе, кашкавал околу 70 гр, салата домати
15,00 - 10 бр.кашу + 200 мл.кис.мляко, извара и степче за аромат

18,30 - 19,40 тренировка : рамо преси 3х10,
още едно за рамо 4х10
разтваряне на дъмбелих 5 кг. в страни 4х10
бицепс сгъване от изправен стоеж 4х12
концетрирано сгъване бицепс 3х15
коремче тип лакти-колене 3х20 ( но тук дойде момента да разбера от къде ми се твари нещо гърба и днес отново ме понаболява )
и любимите ми 30 мин. пътека :)
Вчера реших да пробвам интервална кардио тренировка като редувам спринт с бързо ходене на 6,6 - 6,7 км/ч. много яко се получи
:) краченцата ми са доволни от всякъде  :) за дупето да не говорим :)

20,15 - салата 150 гр. зеле, морковчета и зелени листа салатки + 5,6 бр.ролца от раци, + 150 - 170 гр. печено пиле без кожа :)

ииии към 22,30 - 22,45 сигурно е било, така блаженно заспах лелееее, кеф :)

Така сега трябва да се залавям за работа :) все още е вторник  :roll:
Целувки на всички :) до скоро

27.01.09
14:25

Ох, днес много рано ме стегна шапката нещо и хич не ми се седи в офиса.....хмм.....
и днес пак рожденни дни на работа, ааааа ужас, но успях да се сдържа  ;-) само на фъстъчките не можах.

Задоволих се само с една шепичка, а мойта не е голяма  ;-P

27.01.09
14:53

хаха, браво, мацко!

И ние имаме рожденничка днес, ама и аз се въздържах от почерпка....след като сгазих лука вчера ;)

И на мен ми се ходи при железата вече... Да свършва този работен ден!

27.01.09
15:03

Ооооо аз днес ще разнообразя с едно лудо Тае Бо, направо там отивам :) в сряда почивка и после пак на ринга  ;-)

28.01.09
07:27

Добро да ви е утрото :)

Такаааа, мина класа по английски и сега сядам да се отчета за вчера :)

27.01.2009 :
закуска : 200 мл.пр.мляко 0,1% + 3 с.л.овес.трици + 1 ванилия за аромат и канела :)
междинно : 25-30 гр. кашу сурово :)
обяд : 150 гр. пиле на скара филе, 25 гр.кашкавалец, малко извара и салата домати
междинно : една шепичка фастъци :)

19,00 тренировка Тае Бо мнооогооо яко беше :)
вечеря : 150 - 200 гр. салата зеле и моркови, 50 гр. дали имаше пуешко филе, и 200 гр. пилешко на скара, пържола беше без кожа :)
Та това за вчера :)

Днес ми е почивен ден :) но довечера съм на рожден ден, хмм....ще видим каква ще я докарам :)

Хайде, чао и до скиф  ;-P

28.01.09
07:33

О, забравих да кажа, днес съм на семинар за Митовете на протеиновото хранене ;)

Ей, супер, сподели инфо с другарчетата после :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1