20.01.09
19:59
Значи на 16 години съм (почти ) и тренирам Muay Thai (вид тайландско БИ),но искам да кача малко маса в ръцете и горната част на тялото. Всеки ден ходя на тренировка от 19:00 ,така че единственото свободно време ми е събота,неделя и сутрините когато съм 2ра смяна. Еми за мене:54кг 167см. ... НЕ искам да стана 100 кг ,а просто да се заформя малко,защото тренировките в залата са по скоро за издържливост и сила.
Сега какво аз мисля.Се пак вие може само да ме насочите.Като за начало:
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Виждам ,че няма интерес. А дали ще мога да почна с програма ,която е за вече по напреднали като тази . Все пак тренирам от доста одавна и на трен правим сила всеки ден ,затова съм в добра физическа форма и мисля ,че ще мога да пропусна кръговото трениране. И все пак искам вашето мнение . Благодаря ви предварително !
Мнението беше редактирано от dock- на 28.01.09 08:11.
Успокой се далеч си от “100 килограма” няма такава опасност освен ако не си бодеш нещо в гърба, но за да качиш маса където ти се иска ... което е малко смешно..в смисъл неможед да качваш където искаш... трябва да се храниш по на често и по-качествено в това е цялата работа ако си решил да ходиш на фитнес, предполагам от тренировките по муау таи няма да имаш много време така че не очакваи голями резултати, ходи и тренирай за експлозивност по-добре.Това е ае по-здрави :)
Ако можеш да поясниш какво точно имаш предвид под трениране за екплозивност ? И някаква програма ? А за качването просто искам да наблегна на ръцете. И имам време събота неделя и понякога през седмицата при по-лека тренировка :) .
28.01.09
21:28
Според мен си тренирай кръгово, яж много здраво, наспивай се добре и ще имаш добри резултати ;-)
29.01.09
09:32
Остави само по едно упражнение за мускулна група и ще трябва да увеличиш калориите, защото с това натоварване трудно може да качиш маса.