03.02.09
16:19
Здравейте отново!
Как да го почна... :) четвъртия си дневник? Май най-добре ще е просто да го започна.
През последните месеци не бях от най-редовните играчи на тренировъчната сцена, но не съм спирала да тренирам. Половината от времето тренирах с тежък труд (ремонтирах апартамент!), другата половина с тук-там някое посещение по залите. А този ремонт ми строши нервите! От август до сега посрещам и изпращам някакви олигофрени, след тях поправям, шпакловам, чистя, след което идват друга ударна група... и пак отначало. Така - месеци. Последните пробиваха дупка в пода, щото предишните не свързали сифона с тръбата! наоплаках се.
Хубавата новина е, че съм в добра форма. Нищо не съм върнала отпреди - нито грам мас. Единствената загуба е загуба на процент от силата, което е напълно в реда на нещата, но пък ще наваксам живот и здраве. Яденето ми според мен, е повече от чудесно. Теглото - 55-56 кила. Мерките:
гърди - 91см
талия - 66см
ханш - 91см
бедро - 54см
над коляното - 37см
Какви цели ще си поставя с новия дневник? Очевидно няма да се вталявам. Има какво да се поизгори, но в хода на тренировките ще се изгори. А и да не се изгори, дреме ми!
Трябва да има някакви цели, все пак. Ето:
Изправяне на стойката, намаляване на лордозата, изправяне на раменете (доколкото е възможно, предвид ненормалното ми дясно рамо). Като това трябва да последва от опъване на рамемете назад, мускулна маса на корема, мускулна маса по цялата дължина на гърба, задните делтоиди, глутеусите и задното бедро. Грозно-не грозно, ще товаря задно рамо и трапец :)
Сега идва ред на програмата.
Смятам да я разделя на “предна и задна” тренировка. Предната ще товаря леко за тонус, с изключение на корема, който трябва да е плътен. Задната ще е силова, ориентирана към хипертрофия, трябва да се подсили гърбът в цялата му дължина - 2 дни отпред, 2 дни - отзад, като след задната група ще има ден почивка за възстановяване.
Обаче, предвид факта, че не съм била сериозна през последните месеци, седмица-две ще потренирам цялото тяло. А докато го правя, ще си напъна мозъка да сътворя и програмата си :)
Ех, върнах се!
03.02.09
17:13
Имам малко свободно време,таа..какво е това чудо “програма за жена”.Какви са целите на една жена и как се постигат? Какво има да се тренира у жената...тя си е перфектна. :-P
Не,честно..като изключим лицето и някой извивки всички момичета ми изглеждат еднакво.Хм..а може би това ми е грешката,че гледам момичетата,а не жените. ;]
По какво се различава една жена,поддържаща форма от една,която не се занимава директно в тази насока.Мен ама хич не ми пука дали коремът ще бъде перфектно стегнат или малко отпуснат и т.н...все ми е тая.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.02.09 17:17.
казано от DeadManWalking на 03.02.09, 17:13:
Не,честно..като изключим лицето и някой извивки всички момичета ми изглеждат еднакво.
...
По какво се различава една жена,поддържаща форма от една,която не се занимава директно в тази насока..
Хехе! Мисля, че жените, които полагат усилия да се поддържат, биха се опитали да те убият с камъни за това изявление! :)))))
Ще ти кажа аз какво мисля по въпроса - главната разлика не е в ръста, размера, теглото или цвета, а в това, което излъчва жената. Една тренирана и добре “гледана” жена ще излъчва самочувствие и увереност. И в погледа и в движенията. И дори да й липсват общоприетите перфектни размери, тя пак ще е 100 пъти по-привлекателна за нас.
казано от Winnie на 03.02.09, 16:19:
Здравейте отново!
... изправяне на раменете (доколкото е възможно, предвид ненормалното ми дясно рамо).
Уини,
Какъв е проблема с рамото?
03.02.09
20:32
Еее,от гледна точка на увереността да,аз говорех от чисто визуална гледна точка,че една жена родена слаба и без хранителни разтройства няма какво толкова да дялка по физиката си.Искам на Уини мнението да чуя. :) А,Уини...само не ми излизай с контрола,увереността и т.н. ;p Тези плюсове настрана,в сантиметри ми говори. Хм...като се замисля фитнесът си е зарибявка,пък и не е нужна причина за да тренира човек и да поддържа тонус.
Но в общия случай какво целят жените в залата,отслабване ?Че залата е далеч от отслабването...И как се съставя “женската програма”?Защото аз на драго сърце бих пуснал някое момиче на моята програма или подобна,ама всички ще ме гледат накриво :/
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.02.09 20:34.
По същата логика - един мъж, без излишни килограми и без да е много слаб - за какво да тренира?
03.02.09
21:08
казано от Петко К на 03.02.09, 21:04:
По същата логика - един мъж, без излишни килограми и без да е много слаб - за какво да тренира?
Логиката не е същата. :) Практически,ако не тренираш страничен спорт смисъл няма.Но се приема,че един мъж винаги би искал да стане по-силен,да изглежда по-силен или просто...другите да си мислят,че е по-силен. :)
Недоумението ми се дължи на това,че не забелязвам разликите у една жена...хмм...стегнато дупе,изваян гръб,прибран корем...оттеглям въпроса. :cheese:
Май не са много жените в спортна форма, че да ги забележиш(разликите). Както ги обобщи, повечето дами тренират за отслабване, коя с нужда, коя без... Масовата представа е ...вело, степер и 3 часа седмично фризьор. Това е малко като масовата представа за момчетата/мъжете, които тренират - стероиди, добавки и стоене пред огледалото със страшна физиономия и ролетка в ръка. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 03.02.09 21:19.
Напротив, просто ти гледаш повърхностно на нещата. Фитнеса не е мускули или външен вид.
П.П. Това беше към по-предния пост :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.02.09 21:20.
03.02.09
21:26
И двамата сте прави,исках да погледна възможно най-повърхностно на нещата И не са ХИЧ много момичетата около мен в спортна форма,но сега като се напрегнах се сетих за няколко ии...дам,определено не е безсмислено.
Ама аз питам специално Уини,в нейния дневник сме,забравихте ли? :) Стига спам.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.02.09 21:33.
Дедмен, приятелче, ще ти споделя аз за какво ходя по залите :) щото си дечко ще ти обясня...
Преди време, като тръгнах по залите, гледах на фитнеса като средство за отслабване, верно. После, обаче, взех да гледам на фитнеса като средство за щастие. По принцип всеки спорт носи щастие, но с фитнеса удряш и друг важен аспект - самочувствие от външния си вид. Щастието и самочувствието те зарибяват, растат ти криле. Съвсем наскоро осъзнах, че фитнесът има много по-ценно качество от това да те прави красив - именно това е средство за рехабилитация и здраве. Знаех го и преди, но не го осъзнавах и прилагах. Нали все се пънах да отслабвам...
Причина да тренираш винаги има. И да не я знаеш или осъзнаваш, причина има. Сега моята причина е, че трябва по някакъв начин да си измъквам задника от къщи (точно за това си разпродадох уредите) и да се занимавам с нещо, което ми носи радост и ме успокоява. Щото иначе може хептен да се сдухам! А заедно с това, ще си оправя и кльощавия гръб.
Та, какво ще прави една почти перфектна жена в залата? Ще се рехабилитира и ще си набавя щастие, красота, здраве и самочувствие. Същото, каквото прави и един мъж. И какво значи “женска” тренировка? Някъде да съм писала за женска програма? Чакай да я сътворя и ще видиш ;-) Не гоня сантиметри, нито пък сила кой знае каква...
Сега да не ме юрнете да си търся работа. Не мога. Страх ме е от тока и от математиката вече. И шия гоблени, докато измисля какво ще правя, ама ме заболява гърба от седене :lol:
Vic, дясната ми клюцица е чупена и зарастнала в неправилно положение, явно е родова травма. Абе, все ме болеше това рамо, опъва ми напред... дори се вижда ясно един кокъл дето стърчи, но си мислех, че е деформация от дамската чанта! Лятото ходих на масаж при един човек. Той я видя и си умря от смях, като му споделих за чантата. То цялото рамо е приведено напред, сухожилието е скъсено. Онзи се мъчи да го натиска назад на мястото му :cheese: ... както и да е. Ще се опитам да го разтягам малко по малко назад.
Не сте ми оспамили нищо.
Ехо, здрасти и от мен! Много се радвам на дневничето ти! Още повече на хъса ти! Давай да го заздравим гърба и да оправим стойката! Успех, Уини :-) С теб съм - и духом, и телом ;)
Защо тренирали жените?!! Що за в-с Дедмен? По същата причина, поради която тренират и мъжете - да си смачкат комплексите, да се отърсят от стреса, натрупан в деня, да се почувстват щастливи и силни, да са здрави... По какво им личи??? Пак що за в-с? По всичко - стойка, излъчване, усмивка, самочувствие, твърдост на мускулите...
казано от Winnie на 04.02.09, 04:25:
Vic, дясната ми клюцица е чупена и зарастнала в неправилно положение, явно е родова травма. Абе, все ме болеше това рамо, опъва ми напред... дори се вижда ясно един кокъл дето стърчи, но си мислех, че е деформация от дамската чанта! Лятото ходих на масаж при един човек. Той я видя и си умря от смях, като му споделих за чантата. То цялото рамо е приведено напред, сухожилието е скъсено. Онзи се мъчи да го натиска назад на мястото му :cheese: ... както и да е. Ще се опитам да го разтягам малко по малко назад.
Добро утро, Уини!
За рамото - щом е родова травма, значи е непоправимо. Освен ако не решиш докторите да ти я счупат ключицата отново, че да зараства “правилно” ;-) (черен хумор, ама не съвсем , баща ми е преживял подобна лекарска интервенция...). Но пък организма има чудесното качество да се самонастройва спрямо такива отклонения, т.е. става, ставни връзки и мускули са се приспособили към нестандартното положение на зарасналата накриво кост. Вероятно не можеш да изпълняваш някои упражнения, нали? Например раменна преса зад врат, заради “наведеното” рамо. Не е голяма загуба, винаги има алтернативи. Всъщност, няма какво да ти обяснявам, не тренираш от два дена и си познаваш тялото и възможностите му.
Пишеш, че ще разделяш тренировката на “лека” за предната част и “тежка” (изграждаща) за задната. Това ми е много любопитно как ще проработи. Успех!
Уини, привет и от мен. Още щом видях дневникати и не се сдържах да те приветствам :) Много се радвам че правиш поредния си дневник, тъй като с удоволствие и любопитство чета твоите съвети към Лимка :)
Супер, добре дошла :)
04.02.09
08:07
Ууу,спокойно де...започвам да съжалявам за въпроса. :) Изразих се “женска” програма,защото от дъжд на вятър влизам по дневниците на нежния пол и гледам праас едни 70 повторения,праас по 40 повторения минимум на серия и затова не смятам,че трнировките са идентични.Виждам и концентриране върху бедра.Не може да се каже,че тренирате като мъже,нали? ;]
Съгласен съм за стреса,за откъсването от задълженията,за тъпченето на комплексите и т.н.,но всичко това не влизаше във въпроса ми. Искам да го изключите и,ако обичате да ми споделите чисто като форма какво целите.Кои зони от тялото си желаете да подобрите и защо?
Сега,заровете си томахавките,че току виж съм си загубил главата. :}
С една дума,търсите си занимавка,хоби и между другото си оформяте кльощавите гърбове.Разбрах,харесва ви манталитета на целеустремения човек.
Сега аз бързо изчезвам оттук,че замириса на парфюм и балсам за коса. %-P Нищо лично.
“Щастието и самочувствието те зарибяват” - много точно и вярно. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.02.09 08:10.
Абе, дечко, какъв целеустремен човек?! :lol:
Виж сега, моя мужик не ще кльощав чирус. Дори сега съм му се виждала много слаба (аз не мога да се съглася, ама какво да правя - мъжка му работа). Та, искал нещо да хваща. Добре, казвам, но нека това “нещо” да не е целулит, ами поне месо да е :) Чудесно е, че целта съвпада с моите любими занимания за справяне с ежедневната помия. Понякога имам усещането, че наистина ще прелея от помия...
Vic, рамото ме схваща понякога на вертикалния зад врат и вчера на тягата ме позаболя. А може и да беше от лега, не мога да определя от кое точно, бяга едно след друго. Но, като съм правила раменна преса зад врат не помня да ме е боляло. Аз не мога и кой знае колко да вдигна като килограми точно на пресата, ама не ми е и цел. А, то че няма да се оправи е ясно. Приспособено е, да. Карай, майната му!
Я да се отчета какви ги свърших вчера, докато не съм забравила...
Тренировка:
Хиперекстензии - 1х12, 3х10 с диск
Повд. на колене от лакътна опора - 4х10 ( много зян ми е корема)
Клекове - 3х30 с малка тежест за загрявка
Мъртва тяга - 1х12 с лоста, 3х10 с 30кг. (не ми държи хвата)
Дъмбели от лег - 10,10, 8, 8 - 2х4, 2х6, 2х8кг.
Лег преса - 4х15 с 40кг. доп.
Бедрено сгъване - 2х15 с повдигане на дупето и 2х15 без
Глутеус ритници - 4х15 с 15 и 20 кг.
бицепсово на скрипец/трицепсово на скрипец - 3 суперсерии по 12-15 пв.
колело - 10 мин. колкото да измие мускулите
Най-хубавото е, че в залата има лег-преса.
Храна:
1.извара с 2 кивита (рекох да го пробвам, но не беше от любимите ми неща...)
2.50гр. овес с извара, ленено масло
тренировка 2 часа след него
3.3 филии”Вита”, малко салам “Закуска”, кетчуп
4.салата от дървени домати, 1 свинска пържола от врат, 5 маслини
5.преди лягане - извара, ленено масло, глутамин
Глутамина трябваше да го пия и преди и след тренировката, но бях забравила буркана.
05.02.09
15:39
Еее,това исках да чуя. :)
Здрасти!
Ехей, харесва ти, значи ;-) Кое точно искаше да „чуеш”? :)
Вчера не съм писала кое-какво.... то няма и много за писане. Обиколих половината Варна пеш, трябваше да свърша 1000неща. Яденето беше ок. С изключение на една малка убита пица от Бравото, изядена и усвоена в движение.
Днес положението е следното:
Тренировка:
Хиперекстензии - 1х12, 3х10 с диск
Повд. на свити крака от наклонена пейка – 4х12
Странични екстензии – 2х20 за всяка страна
Плиета - 3х30 с дъмбел 10кг.
Мъртва тяга - 1х12 с лоста, 3х10 с 30кг.
Раменна преса – 1х12, 3х10 (уф, като не знам точно с какви килограми, сториха ми се по 6 и 8кг...)
Повдигане напред дъмбели – 3х10 с 2х4кг.
Задно рамо на накл. пейка – 4х10 с 2х3кг.
Кросоувър – 4х10 с 10кг.
Адукторни ритници – 4х20 с 20кг.
Молитва – 4х10 с 35кг.
Крънч с диск 2,5кг. – 4х12
колело - 15 мин.
Храна:
1.55гр. овес с извара, ½ авокадо, гинко прим
Кафе, фреш портокал и грейпфрут
тренировка
2.глутамин, 1 пилешки шиш, ориз със зеленчуци
3.2 аминки, капучино
4.зеле, биволска наденица, фъстъци
5.извара, салата, глутамин
A, дали е възможно да получавам стомашни гръмотевици от глутамина? :red:
казано от Winnie на 06.02.09, 18:04:
A, дали е възможно да получавам стомашни гръмотевици от глутамина? :red:
Приемам по 30-35гр глутамин дневно(ти разбира си жена),но въпреки това нямам проблеми.Дали не е от зелето и фъстъчките ? :)
Не, не е от зелето, щото предните не съм яла зеле, но пак включих реактивния :lol:
Глутамин пия по 5гр.доза.
А, дали е възможно да е от Гинко прим?
Здрасти!
Днес нищо не пих, проблема си остава. Твърде възможно е да е на нервна почва. Има резон, предвид обкръжението ми последно време. :coolgrin:
Ах, днес ще изпадна в малко лирично отклонение. Четох една статия на Дзвер в изданието за стреса и маниите. Има хора, които наистина се вманиачават. И толкова много се вманиачават, че забравят за другите хубави неща от живота. Била съм там, знам какво е ;-) Знаете ли колко пъти съм се мъчила да си отговоря на ей тези въпроси:
Какво ще стане, ако ми е зле и изпусна тренировка?
Какво ще стане, ако се натряскам и вилнея до 100 часа?
Какво ще стане, ако хапна нещо, което обожавам?
Какво ще стане, ако изям с 200кал. повече от предвидените? Ами 500?
Какво ще стане, ако не си изпълня плана(дори в другите житейски сфери)?
Какво ще стане, ако, ако...
Отговорът е нищо. Нищо няма да стане. Или да става каквото ще! Най-много да ти стане хубаво. Но ти ще се чувстваш виновен. Защото си виновен, априори. Особено виновен заради хубавите неща.
Преди няколко месеца взех, че станах инструктор. Мечтата ми се сбъдна. Ама си мълчах, щото се чувствах виновна. А и несигурна, освен всичко. Е, не съм взела световнопиризнати квалификации, но какво от това? Не е най-важното :)
В момента, в който взех дипломата, ме грабна вината. Ми сега, какво ще кажат нашите? Толкова пари за издръжка, следване, уроци и какво ли не още... накрая нищо – „професия майка, която тренира и чат-пат прави по някой ремонт”... така ме обрисува баща ми. Ужас! Срам и позор!
Какво лошо има в това?
Доста време и средства ми глътна излизането от стил „виновен.
Вече наистина няма какво да ме спре.
Похвалих се гордо!
Сега, храната в резюме:
1.50 гр. мюсли с извара
2.цедено кисело мляко(не знам колко), ябълка
3.2 гадни пържени кюфтета, салата
4.към 100 гр. халва, 1 кисело мляко
5.салата
извара и глутамин преди лягане
Браво, Уини, изля го всичко :)
Ние сами слагаме границите на това какво е допустимо и недопустимо. Е, с малко помощ от родители, приятели, среда, общество... Сами си поставяме и целите...И сами ги гоним... И се разочароваме, ако не ги стигнем.
Но в едно си права - няма полза от вина! Тя не е конструктивна - само дърпа назад. Много по-правилен е подхода ‘стореното-сторено, поне научих нещо. Сега продължавам напред’. Защото няма как да научиш, че нещо е/ не е за теб, ако не отпиеш от него :)
Хайде, официално честито за новата квалификация!
Мнението беше редактирано от Limka на 07.02.09 19:39.
Уини, чела съм ти старите дневници и интервюто и мога само да кажа, че не само че няма защо да се чувстваш виновна ами много хора трябва да се чувстват виновни че не са като теб/ това метафорично го казвам, но е факт/. Поздравления за постигнатите цели и пожелания за нови победи. :-)
И наистина, ако човек се отпусне и послуша себе си освен ползи и положителни резултати друго няма да види. Лошото е че докато дойде момента да си повярва минава половин живот. Така че трябва да се живее на момента. Ха дано
Мерси, мерси :red: Много сте мили!
Е, има върху какво да поработя още.
Малко ме хвана липсата тези дни, започна се лудото местене и пренасяне, добре че съм якичка и нося без проблем :-)
Ще пиша, когато успея да се пооправя и добера до залата.
Поздрави!
Ей здравей, ти се появи :)
Уини, ти си сбъднала една от мечтите си, имам и аз една мечта свързана с инструкторство :) но при мен се осъществи на половина и за в момента е прекъсната :down: така че имаш моите поздравления и само така Уини :)
Но, ти щом си инструктор кажи ми в коя зала си, бих идвала при теб, с най голямо удоволствие :)
Не работя все още, Веси.
Но като се изместя в Младост, с радост ще тренирам с теб в Дом Младост :) Още малко багажи имам. А там, между другото отварят някакъв нов спортен комплекс на стадиона, този дето е над клиниката. Ще го видим и него.
Ама, чакай, моите амбиции хич не спират до инструкторството. Живот и здраве, ще има още приключения за мен в най-скоро време :-)
Да, съгласна съм с теб, амбициите на човек не трябва да стихват никога :) аз също разсъждавам така и се боря само напред :)
Мерси, Бухтичке :)
Ами за фитнес е. Аеробиката нещо... взе да не ме влече вече. Явно одъртявам, не ми се скача, не ми се бяга, не ми се и помисля да се мятам по тези аеробики :smirk:
Преди време, една девойка ми изкочи с мисъл, на която първо се изсмях : “Това, фитнеса, трябва да се практикува основно от жени!” Права е била. Само ще допълня, жени, не момичета ;-)
Браво, Уини! Гордея се с теб! Чудесно решение си взела за този курс! И много се радвам, че отново пишеш! Целувки от мен и поздрави на морето.
Здравей Уини,
Добре дошла отново!
казано от Winnie на 09.02.09, 09:14:
Не работя все още, Веси.
Но като се изместя в Младост, с радост ще тренирам с теб в Дом Младост
Радвам се за новия ти дом и за профразвитието /БРАВО!/, но съжалявам че това води автоматично до смяна на залата. Съжалението е чисто егоистично, защото за мен всеки път е празник, “като дойдат мацките!”, т.е. ЖЕНИ които целят, работят за и получават добри резултати от заниманието “фитнес”. Обичам тренировките ми да минават в такова обкръжение!
Поздрави и успех!
Дид, мацките пак ще сме на линия ;-P Аз и сега живея далеч от онази хубава зала, но идвам като ме отвлекат :)
Здрастииии!
На линия съм.
Абе, аз хич не обичам да тренирам цялото тяло. Едно, че се претрепвам, второ, че не съм от хептен начинаещите. От днес си почнах сплита. Ударна тренировка на крака и задник за начало. Та, това ще е тежката тренировка за крака. А това, че не исках да товаря тежко квадрицепса, си вземам думите назад %-P Как няма?!
Загрявка – 5мин. вело
Гръбни преси – 1х12и 3х10 с диск 5кг.
Корем от наклонена лежанка – 4х12-15
Клек – 15, 15, 12, 8 с 20, 30, 40, 50 кг.
Бедрена екстензия – 1х15 и 4х12 с диск
Лег-преса – 15, 12, 12, 10 с 20, 40, 50кг. Отгоре
Мъртва тяга – 10,10, 10, 8 с 20, 30, 40, 40кг.
Бедрено сгъване с повдигане на дупето – 4х12 с 10кг.
Глутеус-машина ритник назад – 4х12 за всеки с 20 и 25кг.
Крънчове с диск – 4х12
Странични екстензии – 2х20 за всяка
Вело – 20мин.
Всичко – 90мин.
Много яка тренировка стана :)
Храна:
1. 50гр. мюсли, извара, сусамов тахан
2. Глутамин, йохимбе
тренировка
3. Глутамин, салата боб(не знам колко), 50гр. Луканка
4. 50гр. елда, пилешки гърди
5. Салата свежа, извара, почти 1 авокадо
Браво, маце! Кефиш! ;) Само така!
Пък ако знаеш как ти завидях на клековете и тягата...мммм....
Да се оправят кекавите ми колене и....скоро и у нас! хахаха
Ммммдаа и аз й завидях на тягата, вчера и аз понаправих малко тяга, задната част на краченцата и дупето днес се присещат приятно че поработиха вчера, но :down: кръста ми не е доволен :down:
Нищо де, трябва да винмавам, повечко и то :)
Уини кефи отвсякъде :)
Но защо си мисля че малко си хапнала, аз не съм спец в тия неща, но така ми се струва, а ? :roll:
Голям кеф беше ,верно ;-)
Абе, Веси, каква тяга, бе мила??? Нали те боли кръст??? Не си прави майтап, моля те.
Хич не ям малко. Ако ги изтегля и ги сметна, ще излязат между 1800 и 2000 кал, сигурна съм. Че може и повече да са. Но, нарочно не смятам, освен въглените. Ако излезнат малко, ще се сдухам, ако са много - пак. Затова меря само въглехидратите, щом не съм гладна, значи ям достатъчно калории и ги докарвам от белтъците и мазнините. Аз ако не ям, мислиш ли, че ще мога да съм като Рамбо? Вчера на един батко му събрах очичките :lol:
Здравейте!
Пиша вчерашната си тренировчица:
Корем от лакътна опора – 4х10
Молитва – 4х10 с 35 и 40кг.
Гребане на машина(движението е подобно на гребане с Т-щанга, но седнал) – 4х10 с 20, 25 кг.
Хоризонтален скрипец с V хват– 4х10 с 20, 25кг.
Задно рамо от лицев полулег – 4х12 с 3 кг.
Разгъване на тр. зад глава от полулег – 4х10 с 6, 8, 10кг.
Кофички на пейка – 4х10
Разгъване на верт. скрипец с въже – 15,12,10,10 с 15кг.
Трапец – 4х10 с 6,8,10,12кг.
Усуквания на въртящ диск
Наклони с дъмбел – 3х20 за всяка страна
Вело – 20мин.
Хранене:
1.50гр. овес, извара, сусамов тахан
2.Ябълка
3.50гр. Ръжени макарони, извара
2 аминки, йохимбе
тренировка
4.салата боб, свинско нещо-като-кебап(мазно беше),глутамин
5.кашу не знам точно колко(към 70-80гр.)... след което кашу повече нищо не успях да ям, толкова тежко ми стана
Oх, Уини сорииии :down: много виновно се чувствам, ама пусто с какво да я заместя тягата, на нея най добре си усещам задната част на бедрата и дупарата ?
Никога не съм тренирала с треньор, имам в предвид да следвам съветите му и чакам с нетърпение да почнеш, та да дойда при теб :) а и понеже си жена :) имам чувството че по добре ще разбереш какви цели и амбиции имам :)
Инъче, днес след малко отивам в залата и ще правя рамо и бицепс, това ми е най готината комбинация мускулни групи :) най се кефя на тях :)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.02.09 09:45.
Веси, здравей!:)
Нали ти писах да правиш планкове? Можеш да правиш едно упражнение - “супермен”, тук го има обяснено. После - хиперекстензии, после хиперекстензии с тежест и т.н. Ти - бам направо с тягата. Не става тъй. Трябва да подсилиш цялото “ядро” на тялото най-напред, което включва много мускули - и отпред и отзад.
Ти не ме чакай да почвам работа скоро. Няма такива изгледи, ще кандидатствам наново и ще уча, мила. Ох, дано стане! :cheese:
Ако искаш, мога да те тренирам. Не е нужно постоянно да ти вися на главата, макар че е яко. Аз самата обожавам някой да ме тренира. Ще ти измисля програмата, ще ти дам инструкции и си готова. Не е като да стъпваш за първи път в зала, нали? Но трябва да те видя на живо, визуално имам предвид.
Аз какви ги върших? Вчера малко презаредих батерите, а и нали имаше доволно количество шоколадови бонбони... пусто като не мога с един да се мина :lol: Майната му!
А, исках да пускам тема, но ще питам тук. Какви добавки е хубаво да се вземат при хепатит? Изобщо - хубаво ли е да се пие каквото и да е? Диетата ми е ясна що-годе, но има ли добавки/билки, които биха били полезни в случая?
казано от Winnie на 15.02.09, 04:57:
Веси, здравей!:)
А, исках да пускам тема, но ще питам тук. Какви добавки е хубаво да се вземат при хепатит? Изобщо - хубаво ли е да се пие каквото и да е? Диетата ми е ясна що-годе, но има ли добавки/билки, които биха били полезни в случая?
http://www.lekar.bg/news-61/Билколечение/
Уини , от тук доста често се самолекувам с билки. Пише интересни неща, полезен е сайта
Уини здравей :)
Да, планкове правя, супермен също, но знам виновно съм, няма да експерементирам повече обещавам :)
Относно ученето, ох и аз ъм в твоя отбор, решила съм на есен да уча и аз, но магитратура само, т.е.два или три семестъра само, 1е бакалаварството само не стига :)
Уини, много ще се радвам да се запозная с теб, много, с удоволствие бих се срещанала с теб и да потренираме заедно. Като се върна от Банско ще поговорим пак :)
Лимка пък ме зарази яката с това тичане сутрин, не знам дали си прочела но и аз започнах да тичам, благодарение на нея така яко се зареждам сутрин :) много хубаво :)
Хайде чао за сега от мен и хубав почивен ден :)