13.02.09
14:23
Здравейте.Тренирам по една и съща програма от средата на октомври месец.3 дневен сплит.1-гърди+бицепс3.гръб+трицепс5.крака+рамо
Питам се този въпрос,защото нали попринцип мускула свиква с натоварването,а той трябва да не знае какво се случва,за да расте.С програма за маса мисля да карам до юни месец,а тогава да чистя.Та да сменя ли бицепса с трицепса,да сменя някой упражнения или?Ако искате повече инфо после ще си постна програмата.
Мерси предварително
13.02.09
14:40
Всяка моя тренировка е различна.
Съставям ги почти на момента, в който вляза в залата.
Разбира се не тренирам сплит, а за цялото тяло, но принципа е същия.
Разнообразие му е майката... Различни упражнения, различни повторения, серии и т.н.
13.02.09
15:25
Ако действа не я сменяй,но 3-4-5 месеца,горе долу през толкова си сменям моите програми(естесвено ако усещам че прогресирам не ги бутам).Упражненията също разнообразявай на 2-3 седмици,за да има стрес за мускула.По друг начин можеш да разнообразяваш с методи,като суперсерии,дропсерии,предварителна умора и др
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.02.09 15:27.
13.02.09
16:12
ами да взема да направя гърба с бицпса,а гърди с трицепс а?
А и в деня за гръб вместо набирания правя скрипец с широк хват.Мога да правя набирания с успореден хват към 10-12.Да взема ли да го сменя с тях,защото с широк хват не мога да правя пълни.
13.02.09
17:56
Ръцете предостатъчно се изморяват от тренировката за гърба, а какво ти остава за бицепса или обратното.
13.02.09
20:18
казано от nerobg на 13.02.09, 17:56:
Ръцете предостатъчно се изморяват от тренировката за гърба, а какво ти остава за бицепса или обратното.
Демек?Да ги правя в различен ден ли?
13.02.09
22:32
Значи 1-ви ден примерно гърди,2-ри гръб,3-ти ръце бицепс,трицепс,предмишница.. ;)
Предмишницата хем ще се претовари, хем е излишна...
Тя се развива от другите упражнения.
13.02.09
22:51
LttS така е,но има хора,който си е правят за това му казвам..той да си реши,какво ще прави..
14.02.09
11:58
да,аз предмишница не правя.
Ок,ако оставя понеделник гърди+корем,сряда гръб,петък ръце(рамо,бицепс,трицепс) и крака,добре ли ще е?Петък става натоварен.
п.с.Абе като се замисля хора засега ще взема да направя гърди+трицепс и гръб+бицепс и да разнообразя малко упражненията,а после ако нещо ще я сменям с друга
Мнението беше редактирано от az100yan на 14.02.09 12:11.
Остави си програмата както си е , ако не добавиш още 1 ден няма смисъл от промяна няма как да ги подредиш.
Така една програма не се сменява докато има ефект... спре ли ефекта тогава сменяваш програмата... ефект от дадена програма можеш да забележиш едва 3 месеца след използването и... някои хора немогат с години да намерят правилната програма по която да тренират дори и аз още експериментирам. Например откриваш как ти е добре за гърди после за ръцете после за гърба... трябва да си много голям късметлия да си я уцелиш от рас. И недейте да слушате организма свиквал с програмата и я сменявайте през 2-3 месеца... програма не се сменява докато има ефект какъв е смисъла да я сменяваш докато ти върши работа ? Все едно да караш Голф 3ка и да го смениш с друг Голф 3ка с различен цвят например.
Та аз100ян програмата ти е добра аз тренирам по нея в момента сега зависи от тебе дали ти действа... ако я използваш от толкова време и няма резултат смени я с друга. Това е от мен успех :)