Нуждая ли се от промяна в програмата

AZ

13.02.09
14:23

Здравейте.Тренирам по една и съща програма от средата на октомври месец.3 дневен сплит.1-гърди+бицепс3.гръб+трицепс5.крака+рамо
Питам се този въпрос,защото нали попринцип мускула свиква с натоварването,а той трябва да не знае какво се случва,за да расте.С  програма за маса мисля да карам до юни месец,а тогава да чистя.Та да сменя ли бицепса с трицепса,да сменя някой упражнения или?Ако искате повече инфо после ще си постна програмата.
Мерси предварително

TB

13.02.09
14:40

Всяка моя тренировка е различна.
Съставям ги почти на момента, в който вляза в залата.
Разбира се не тренирам сплит, а за цялото тяло, но принципа е същия.
Разнообразие му е майката... Различни упражнения, различни повторения, серии и т.н.

Ако действа не я сменяй,но 3-4-5 месеца,горе долу през толкова си сменям моите програми(естесвено ако усещам че прогресирам не ги бутам).Упражненията също разнообразявай на 2-3 седмици,за да има  стрес за мускула.По друг начин можеш да разнообразяваш с методи,като суперсерии,дропсерии,предварителна умора и др

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.02.09 15:27.

AZ

13.02.09
16:12

ами да взема да направя гърба с бицпса,а гърди с трицепс а?
А и в деня за гръб вместо набирания правя скрипец с широк хват.Мога да правя набирания с успореден хват към 10-12.Да взема ли да го сменя с тях,защото с широк хват не мога да правя пълни.

NE

13.02.09
17:56

Ръцете предостатъчно се изморяват от тренировката за гърба, а какво ти остава за бицепса или обратното.

AZ

13.02.09
20:18

казано от nerobg на 13.02.09, 17:56:

Ръцете предостатъчно се изморяват от тренировката за гърба, а какво ти остава за бицепса или обратното.

Демек?Да ги правя в различен ден ли?

Значи 1-ви ден примерно гърди,2-ри гръб,3-ти ръце бицепс,трицепс,предмишница.. ;)

13.02.09
22:44

Предмишницата хем ще се претовари, хем е излишна...
Тя се развива от другите упражнения.

LttS така е,но има хора,който си е правят за това му казвам..той да си реши,какво ще прави..

AZ

14.02.09
11:58

да,аз предмишница не правя.
Ок,ако оставя понеделник гърди+корем,сряда гръб,петък ръце(рамо,бицепс,трицепс) и крака,добре ли ще е?Петък става натоварен.
п.с.Абе като се замисля хора засега ще взема да направя гърди+трицепс и гръб+бицепс и да разнообразя малко упражненията,а после ако нещо ще я сменям с друга

Мнението беше редактирано от az100yan на 14.02.09 12:11.

14.02.09
13:06

Остави си програмата както си е , ако не добавиш още 1 ден няма смисъл от промяна няма как да ги подредиш.

14.02.09
20:05

Така една програма не се сменява докато има ефект... спре ли ефекта тогава сменяваш програмата... ефект от дадена програма можеш да забележиш едва 3 месеца след използването и... някои хора немогат с години да намерят правилната програма по която да тренират дори и аз още експериментирам. Например откриваш как ти е добре за гърди после за ръцете после за гърба... трябва да си много голям късметлия да си я уцелиш от рас. И недейте да слушате организма свиквал с програмата и я сменявайте през 2-3 месеца... програма не се сменява докато има ефект какъв е смисъла да я сменяваш докато ти върши работа ? Все едно да караш Голф 3ка и да го смениш с друг Голф 3ка с различен цвят например.

Та аз100ян програмата ти е добра аз тренирам по нея в момента сега зависи от тебе дали ти действа... ако я използваш от толкова време и няма резултат смени я с друга. Това е от мен успех :)

14.02.09
22:10

Може и да повторя мнението на някой друг, за което се извинявам, но 12 часът минава и ми тежат очите.. не ми се чете.

Та, според мен програмата се сменя когато си в застой. Ако си - смени я. Беше нещо свързано със стреса на мускулите... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1