16.02.09
11:33
Здравейте!
Моля кажете ми какво да направя за по добре изразени плочки?
Правя по 5x50 коремни, но само с коремни нестава.
Тази комбинация добра ли е: НВД+бягане+коремни+повдигане на краката от вис и лег(за по долните коремни мусколи)
А колкото до бягането не съм му обръщал голямо внимание тей като тренирам хандбал а там пада яко бягане.
Плс кажете тази комбинация добра ли е ако не препоръчайте някоя друга.
Благодаря предварително! :)
трябва просто да се поровиш малко във форума и ще разбереш ,че без диети няма да стане :)
ПС: примерче
16.02.09
12:02
Според теб тази комбинация добра ли е?
П.С.—> Ходя на фитнес 3 пати седмично 3 пъти също така съм на тренировка, 1 ми остава почивка трябва ли и вкъщи да правя някакви упражнения или това е достатъчно?
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 16.02.09 12:06.
16.02.09
12:13
Е та малко търпение и не претренирай корема, подхождай към него като към мускулна група. Добре е че си го разнообразил.
Мисля, че хандбал + фитнес + НВД, ако всичко е в норма, ще даде резултат, но не веднага. Смятал ли си си калорийниоят баланс? Че при тебе е сложно, на база възраст, няколко различни тренировки...
Поздрави!
16.02.09
12:24
Мне не съм.
Хандбал тренирам от 10-11 годишен сега съм на 16 а фитнес от 2 месеца.Затова не съм и обръщал някакво по специално внимание на краката и не мисля, че трябват някакви допълнителни тренировки.А колкото до НВД още не съм почнал но не ям пък и от всичко, ограничявам се до някаква степен.И за тая диета малко ме е страх да не се обърка нещо, смисъл прочетох какво трябва да ям и какво не, но не намерих от кое по колко и как да приемам.Да не би да се окаже обратен ефекта и да пусна едно коремче... :D
пп. Благодаря ви, че се включвате в темата. :)
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 16.02.09 12:27.
с тези 6 дни тренировки които имаш трябва да изяждаш страшно много въглехидарати че да успееш да пуснеш ‘коремче’ а и си на 16 год. така че няма какво да се притесняваш
16.02.09
12:46
Значи най-важна е диетата и тя ще помогне да се отличът плочките?
пп. “Дълги тренировки с подчертан аеробен характер бързо водят до така опасната при бедна на въглехидрати диета хипоглекимия (ниска кръвна захар)”Значи не трябва да се прекалява с тренировките...Също да попитам добрве ли е да се приема по малко въглехидрати на ден-два?
16.02.09
12:59
Хахах :)
Колега,
Запознай се с диетите, сметни си по формулки балансът на калории за възрастта и най - вече тренировката, после направи диета с около 500 калории на минус и дерзай, работата ще стане.
Това, че въглехидрати може да не се приемат(0), го беше писал другарят Аткинс в първият си период.
После и той се поправи.
Даже пилешкото месо прави към 1 грам въглехидрати на кило. В крайна сметка говорим за глюкогенен запас на мускулната клетка.
Та пилето също има в мускулите си такъв, все пак.
Ето ти статия за НВД, чети.
http://www.bb-team.org/articles/907/
При НВД имаш малко въглехидрати всеки ден, но се избягват бързите - захар, мед, мляко и пр. Особено важен е гликемичният индекс, за да не ти вдига храненето инсулина и да натрупваш вместо да сваляш!
Концентрирай се на диетата ,спорт явно спортуваш. Всичко необходимо го има в сайта и форума.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.02.09 13:09.
16.02.09
13:20
Ами храни с горе долу колко процента въглехидратно съдържание мога да консумирам?
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 16.02.09 13:21.
Пиша в темата,защото темите за корем станах много вече и не ми се отваря нова.При мен има плочки,може ли да ми предложите упражнения да ги изразя.... не сам на никаква диета и корема ми няма мазно по него което да си личи :)
16.02.09
13:27
Не се мери така, изпратих ти лично.
Ти може и със 100 въглехидратно съдържание храна да може да консумираш, а да трянва да избягваш такава с 10%.
Избягвай бързите въглехидрати.
Ползвай бавни - виж ми личното към тебе.
Въглехидратната консумация да е изнесена сутрин, след ставане, около тренировка, но в никакъв случай вечер.
Следи да консумираш повее от т.нар, бавни въглехидрати. И храни с нисък до среден гликемичен индекс. Ето ти примерна таблица.
http://www.bb-team.org/values/glycemic_index/
И както казах, чети повечко и задавай по - конкретни въпроси :)
Или поне си направи един примерен хранителен режим и го пусни в “диетите за сваляне”, да го погледнем.
Поздрави.
16.02.09
13:35
Щом имаш плочки и нямаш подкожна мазнина значи са изразени или аз нещо неразбрах...
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 16.02.09 13:35.