ах тези ръце

17.02.09
07:24

ако правя 2 пъти седмично ръце какъв ще е ефекта , искам да чуя мненията на хора които са пробвали
примерно вторник и петък да правя бицепс+трицепс+предмишница
-във вторник:
трицепс -
1- френско
2- разгъване на въже на горен скрипец
3- Кофички на пейка
бицепс
1 сгъване на права щанга прав
2 сгъване с дъмбели на лежанка под наклон някаде 60градуса
-във петък:
трицепс
1 Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
2 кик бек на долен скрипец
бицепс
1 сгъване  с крива щанга
2 Концентрично сгъване
..

17.02.09
08:33

Мисля си , че си с голям стаж и знаеш , че мускулна група не се тренира по два пъти в седмицата ( освен корема ) . Специално на бицепсите и трицепсите им е предостатъчно да ги тренираш само веднъж , защото участват във всички други упражнения за останалите мускулни групи . Резултатът ще е обратен на това , което искаш - ще претренираш и ще забавиш растежа им.

Претренирането не е начина да ги накараш да растът.Трябва им промяна-серии,дроп серии,супер серии,различни ъгли,чийтинг или изолирано,изцеждане на края на повторението,различни хватове(при щангата най-вече),в кумбинация с друга м.група(гръб+бицепс,гърди+трицепс)

17.02.09
09:51

ако за тези 3 дена ръцете ми почиват и се възтановяват невиждам нищо лошо да е ккакто съм на писал
при положение че 2я път са по леки упр-тата

BU

17.02.09
10:00

казано от maf1ozo на 17.02.09, 09:51:

ако за тези 3 дена ръцете ми почиват и се възтановяват невиждам нищо лошо да е ккакто съм на писал

Ама съгласен съм,но нали правиш и други упражнения освен ръце?Там също се товариш.Аз ти предлагам да намалиш тренировките за ръце до 1 упражнение за бицепс и трицепс,време е да им дадеш малко въздух. :)

17.02.09
10:05

казано от DeadManWalking на 17.02.09, 10:00:

Ама съгласен съм,но нали правиш и други упражнения освен ръце?Там също се товариш.Аз ти предлагам да намалиш тренировките за ръце до 1 упражнение за бицепс и трицепс,време е да им дадеш малко въздух. :)

Палци горе за тоя пост ;)

ГН

17.02.09
11:05

Ц. До генетика е. Ръце могат спокойно да се тренират веднъж на 4 дни, тоест два пъти за 8 - знаете, че не обичам принципа “на седмица”. И пак Ц. Както може да се претренират, така да се недотренират, зависи от човека. Ръцете ми са растяли като бясни с 24 - 26 серии в суперсерии, или 12-13 за бицепс в суперсерия с 12-13 за трицепс, 3-4 упражнения, първите две от които задължително тежки, базисни. И съвсем не съм на стероиди.

Отговора ми по темата е, че може и с един път, но може и с два пъти. От одавана съм се “заял” с Дедмен относно методиката “една серия за ръцете че ще претренираш”. Зависи според човека. Аз след едно упражнение за ръце НЕ СЪМ тренирал ръце.

17.02.09
12:53

И аз съм на мнението, че 2 пъти ръце в рамките на 4 дни си е бая, но както си решиш.
Съгласен съм с мнението на 666_Deni_666. Искам и да ти препоръчам за бицепс да правиш 21.. страаашно упражнение, за мен може би най-доброто за бицепс.. От скоро го правя, но вече имам невероятен напредък. Също така много хора съм виждал да го хвалят, както и културисти да казват, че им е помогнало много. Опитай първо така, ако не ти е достатъчно си преценявай сам дали да почваш 2 пъти :)

Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 17.02.09 12:54.

Само ще кажа,да не започваш със Френско.Иначе,щом усещаш ръцете отпочинали няма проблем да си ги тренираш 2 пъти.

17.02.09
19:27

казано от Траян Атанасов на 17.02.09, 14:58:

Само ще кажа,да не започваш със Френско.Иначе,щом усещаш ръцете отпочинали няма проблем да си ги тренираш 2 пъти.

Що пък? К’во му е на френското?

17.02.09
20:46

казано от DeadManWalking на 17.02.09, 10:00:

казано от maf1ozo на 17.02.09, 09:51:

как така въздух ?
ако правя по едно упражнение как ще ми се натренират ръцете ?  струва ми се малко
а ако е по 1 упр. през 4 дена в тренировка за друг мускул..
разясни ми точно за какво става въпрос

ГН

17.02.09
21:12

Моя съвет е да ги тренираш много тежко веднъж на 5 дни, с 10 серии за бицепс и 10-12 за трицепс, като половината и от двете са базисни упражнения. В суперсерии, но не с прекалено кратки почивки. Пробвай, да видим.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 17.02.09 21:12.

17.02.09
21:13

казано от maf1ozo на 17.02.09, 20:46:

ако правя по едно упражнение как ще ми се натренират ръцете ?  струва ми се малко

При гърба имаш тежко гребане и тежки набирания, които няма как да не влязат и в бицепса. Имаш тежка лежанка, тежки кофи, тежки раменни преси, които си действат на трицепсите. Имаш и тежка тяга и клек (поне веднъж седмично), които ти помагат да набъбваш цялостно. Добави към всичко това едно директно натоварващо бицепсите (примерно сгъване с щанга, класиката) и едно директно натоварващо трицепсите (примерно т.нар. “френско” или както аз го знам - skull crusher) и си готов. Би трябвало да ти е напълно достатъчно, освен ако нямаш едни примерно 3 и повече години сериозни и яки тренировки и вече изградена някаква стабилна база, която да има нужда от козметични “настройки”. Тогава вече един цял ден за ръце би имал някакъв смисъл.. но дори и тогава два са си пълна загуба на време.
Нещата трябва да се градят и постепенно, и пропорционално - ако отделяш толкова време за една толкова малка част от мускулатурата рано или късно някоя от останалите (далеч по-важни) групи ще изостане и в крайна сметка ще спреш да растеш. А ти искаш да правиш ръце 2 пъти седмично, тоест да тренираш половината от времето примерно една десета (и това е много) от мускулите по тялото си..еми не си е работа, както и да го гледаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1