Пети ден, последна силова тренировка за седмицата:
Мускулни групи: Рамена и трицепс
Рамена:
1. Clean & Push press (Обръщане и изтласкване)
2 сер. х 60 кг (загрявка)
1 сер. х 80 кг (загрявка)
1 сер. х 90 кг (загрявка)
6 сер. х 100 кг (основни)
Всичките серии са по 1 повторение. Реших да не пробвам 110 кг, но добавих още една със 100 кг (общо 6 сер)
2. Милитари преса от стоеж
3 сер х 60 кг - 10 повт
3. Разтваря на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
4 сер, 2х12 кг - 12-14 повт
Трицепс
1. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 15 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 20 кг - 9 повт на ръка
2. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 28 кг - 10 повт
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
3. Горен скрипец, въжена ръкохватка
1 сер х 40 кг - 10 повт (много добро напомпване се получи)
Корем:
Коремни преси с усукване, римско столче
Приятни събота и неделя и слънчево настроение!
Добро утро!
Новата седмица започвам стандартно - с бягане по стълбите на паметника. Нищо изключително като постижения, но определено се чувствах “по-лек” и отскоклив - вероятно от почивката 2 дни.
Лека седмица и яки тренировки!
Понеделник - ето я тренировката от днес:
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Загрявка и лек стречинг - 5 мин
Докато загрявах реших, че днес ще разнообразя и ще вдигам тежко с единици. :coolhmm:
Гърди:
1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер (загряващи) 60 кг - 10 повт
1 сер, 90 кг - 1 повт
1 сер, 120 кг - 1 повт
1 сер, 150 кг - 1 повт
2 сер, 120 кг - 6 повт
Когато взех от стойката 150 кг щанга се развъня служебния телефон :ohh: и в този момент ми се схвана бицепса на левия крак :sick: . В резултат концентрацията и силата отидоха на кино и се наложи да сваля щангата върху предпазителите на пауър рак-а. След това си извиках един колега да ме пази и втория опит излезе много чист и успешен :coolsmile: . В следващите серии не качих до 160 кг, а свалих на 120 кг и продължих с повече повторения.
2. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 90 кг (до отказ) - 10 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка след предната серия) - 12 повт
3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
2 сер 2х32 кг - 10 повт
4. Преса с дъмбели от лежанка с обратен наклон.
1 сер, 2х32 кг - 10 повт
Бицепс:
1. Крив лост:
1 сер, 28 кг - 10 повт
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
2. Долен скрипец, права къса ръкохватка, лактите притиснати между колената. Натоварването наподобява скотово сгъване, но с по-добро напомпване.
3 сер, 30 кг - 10 повт
3. Концентрирано сгъване с дъмбел
1 сер, 22 кг - 9 повт на ръка
4. Корем
Римско столче
казано от Vic на 09.02.09, 09:07:
Добро утро!
Новата седмица започвам стандартно - с бягане по стълбите на паметника. Нищо изключително като постижения, но определено се чувствах “по-лек” и отскоклив - вероятно от почивката 2 дни.
Здравей Вик, искам да те питам как точно ти протичат тренировките на стълбите ? Колко пъти качваш и слизаш и колко са като бройка или като разтояние :)
Аз живея във Чайка от 11 год. но никога не съм ходила на тези стълби сраааммм :red: еее какво да направя сега, и ми е любопитно как ти протича тренировката сутрин ?
Благодаря ти предварително :)
Уфф... много работа днес. Но ще отделя няколко минути за дневника :coolsmile: .
Днес кардиото е гребане 20 мин на тренажора в къщи, заради по-ранни ангажименти.
казано от vessi на 10.02.09, 08:44:
Здравей Вик, искам да те питам как точно ти протичат тренировките на стълбите ? Колко пъти качваш и слизаш и колко са като бройка или като разтояние :)
Здрасти, Веси!
Ето как протичат моите стълби:
Малко разтягане с напади най-долу. След това редуване на вървене по равното и бягане през 2 стъпала на стълбите (загряване един вид), докато стигна най-стръмните стълби в основата на паметника. Там започва същинското бягане - стълбите се вземат за около 22-23 сек бягане нагоре, последвани от слизане ходом до сновата, пак бягане и пак ходом надолу... И така - 10 пъти. Е, може и да бягаш и надолу, ако искаш, но първо е по-опасно, второ - ходом си регулираш дишането след спринта.
Повечето от останалите бегачи редуват бягане с ходене, например 2 пъти ходене до върха, един път бягане или ходене/бягане или само ходене. Така определено се правят повече качвания. Има и разновидности - виждал съм да бягат скачайки на всяко отделно стъпало или “ходейки” с напади през 3 стъпала. Няколко пъти опитвах да бягам от самото начало на стълбите от най-долу, от шосето. Хубаво натоварване е, но слизането до долу отнема доста време, затова се върнах на по-късите (но по-интензивни) отсечки на стръмните стълби в основата на паметника.
Като разстояние не мога да ти кажа колко е. Като време - аз се вмествам в 30 мин и ми е предостатъчно :smirk:
Уау, добре звучи :) яка тренировка, аз за сега съм доволна и само в тичане в Морската, но някой ден ще пробвам тия стълби :)
:grrr: По независещи от мен причини закъснях с тренировката. Раздразнен и леко бесен започнах загрявката. То пък се получи страшно интензивно натоварване, доволен съм. Почивките между сериите бяха само колкото да добавя дискове към щангата.
Мускулни групи:
Крака и долна част на гърба
1. Клекове:
2 сер, 60 кг - 12 повт
1 сер, 80 кг - 10 повт
1 сер, 100 кг - 9повт
1 сер, 130 кг - 3 повт
2. Бедрени разгъвания:
1 сер, 20 кг - 20 повт
1 сер, 35 кг - 20 повт
1 сер, 50 кг - 15 повт
1 сер, 65 кг - 10 повт
3. Мъртва тяга
1 сер, 60 кг - 13 повт
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 120 кг - 10 повт
1 сер, 150 кг - 8 повт
4. Бедрени сгъвания (Leg curls)
1 сер, 20 кг - 13 повт
1 сер, 35 кг - 8 повт
5. Корем - римско столче с усукване на торса.
Това беше :coolmad: .
Мнението беше редактирано от Vic на 10.02.09 19:47.
казано от Vic на 10.02.09, 19:44:
:grrr: По независещи от мен причини закъснях с тренировката. Раздразнен и леко бесен започнах загрявката. То пък се получи страшно интензивно натоварване, доволен съм.
При мен това е закон:
Колкото по трудно ми е да започна и с колкото по-голямо нежелание/закъснение го почна, толкова по-яка става тренировката. :-) Особено хубаво е, ако някой пък успее да ме вбеси за предястие :lol:
казано от Winnie на 11.02.09, 04:44:
казано от Vic на 10.02.09, 19:44:
:grrr: По независещи от мен причини закъснях с тренировката. Раздразнен и леко бесен започнах загрявката. То пък се получи страшно интензивно натоварване, доволен съм.
При мен това е закон:
Колкото по трудно ми е да започна и с колкото по-голямо нежелание/закъснение го почна, толкова по-яка става тренировката. :-) Особено хубаво е, ако някой пък успее да ме вбеси за предястие :lol:
Здрасти, Уини!
Не обичам да започвам тренировка ядосан - тогава съм склонен към не добре обмислени рискове, а като се добави и склонността ми към “геройски” дела и относително големи тежести, направо си е опасно... :coolmad:
Днес не успях да бягам сутринта, служебни задължения. Все пак вечерта тренирах пълноценно.
Тренировката
Мускулни групи: Гръб
1. Набирания:
- 5 сер х 10-12 повт
(широк надхват)
2. Долен скрипец, тясна ръкохватка
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 10 повт
3. Горен скрипец, широка ръкохватка, зад врат
1 сер 40 кг х 15 повт
1 сер 60 кг х 10 повт
1 сер 80 кг х 6 повт
4. Придърпване на горен скрипец, прав, леко приведен, въжена ръкохватка
2 сер 40 кг х 12 повт
5. Корем - римско столче
Това е. Лека вечер!
Петък 13-ти, пак пропуснах бягането сутринта. Бях на работа до 3ч. и успях да легна едва в 4ч... Рисковете на ненормирания работен ден. Поне вечерната тренировка беше образец :coolsmirk:
Рамена:
1. Clean & Push press (Обръщане и изтласкване)
6 сер. х 100 кг (основни)
Всичките серии са по 1 повторение. Намалих драстично почивките между сериите до 30-35 сек. Доста здраво раздишах накрая.
1 сер х 60 кг - 10 повт
1 сер х 80 кг - 6 повт (последните 3 повт си бяха push press)
3. Разтваря на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
4 сер, 2х14,5 кг - 10-12повт
4. Въртолет
1 сер х 60 кг - 9 повт (малко чийтинг в последните 2)
Трицепс
1. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 20 кг - 9 повт на ръка
(без почивка между сериите, само сменяне на ръцете)
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
1 сер х 40 кг - 10 повт
Корем:
Повдигане на крака от вис
3 сер х 20 повт
Това беше... :coolgrin:
Пожелавам хубави спомени от утрешния празник! Който набляга на виното да внимава да му останат все пак някакви спомени ;-)
Здраво!
Поздравления за интересния дневник.
Сподели какъв хранителен режим спазваш.
И прости любопитството ми, с какво се занимаваш, работиш?
казано от HeartCore на 14.02.09, 00:47:
Здраво!
Поздравления за интересния дневник.
Сподели какъв хранителен режим спазваш.
И прости любопитството ми, с какво се занимаваш, работиш?
HeartCore, благодаря! За първи път пробвам да пиша дневник и засега ми е много интересно. Някак се чувствам стимулиран да тренирам здраво и да спазвам хранителен режим, че да не се излагам после в дневника :roll: .
Прав си, време е да почна да описвам и храната... скоро ще е, обещавам.
Работата - с кораби и всичко покрай тях се занимавам, корабен агент съм. Интересна, но почти денонощна работа понякога. Оттам и ненормирания работен ден и известни трудности с режима.
Уффф... служебни ангажименти пак ми провалиха сутрешното бягане :coolmad: ...
За капак имам проблем със ставата в основата на безименния пръст на лявата ръка - болезнена и подута я чувствам (въпреки, че на външен вид нищо й няма) и не мога да използвам ръката пълноценно. Силно се надявам до довечера да отшуми, че иначе няма да мога да тренирам пълноценно... :grrr:
Ииии, значи и на мен много ми липсва сутрешния крос, а за ставата хммм.....лошо, внимавай :)
Понеделник:
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Все още имам проблем със ставата в основата на безименния пръст на лявата ръка. Пораздвижих пръста, но още боли и не мога да изпъна докрай и да свия в ‘юмрук. Хватът беше слаб и затова ограничих дъмбелите и наблегнах на щангата.
Гърди:
1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер (загряващи) 60 кг - 10 повт
1 сер, 90 кг - 8 повт
1 сер, 120 кг - 5 повт
1 сер, 140 кг - 2 повт
2. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 90 кг - 8 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт
3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
1 сер 2х32 кг - 9 повт
4. Преса със щанга от лежанка с обратен наклон.
1 сер, 60 кг - 18 повт
(май нямаше особен смисъл от последното упражнение, поне не с тази тежест)
Бицепс:
1. Крив лост:
1 сер, 28 кг - 10 повт
1 сер, 38 кг - 9 повт
1 сер, 48 кг - 8 повт
2. Долен скрипец, права къса ръкохватка, лактите притиснати между колената. Натоварването наподобява скотово сгъване, но с по-добро напомпване.
2 сер, 40 кг - 8-9 повт
4. Корем
Молитва
Безименния пръст се оказа много важен за силата на хвата :long: , както и всеки от останалите пръсти, предполагам :blank: . Дано възстанови по-бързо, че при дърпащите упражнение и фитилите няма да помогнат много...
казано от Vic на 16.02.09, 18:22:
Все още имам проблем със ставата в основата на безименния пръст на лявата ръка. Пораздвижих пръста, но още боли и не мога да изпъна докрай и да свия в ‘юмрук. Хватът беше слаб и затова ограничих дъмбелите и наблегнах на щангата.
. .
.Безименния пръст се оказа много важен за силата на хвата :long: , както и всеки от останалите пръсти, предполагам :blank: . Дано възстанови по-бързо, че при дърпащите упражнение и фитилите няма да помогнат много...
А дали е разумно и уместно да правиш такива тренировки, ако имаш проблем със ставата?
Мнението беше редактирано от Limka на 17.02.09 10:20.
казано от Limka на 17.02.09, 10:19:
А дали е разумно и уместно да правиш такива тренировки, ако имаш проблем със ставата?
:coolhmm:
Не... не е разумно! Но в това отношение си падам малко... лудичък :coolgrin:
Добрата новина за мен - днес ръката е мноооого по-добре, а хвата е на 90%!
Освен това успях да бягам на стълбите. Е, краката се одървиха още на първия спринт, а на третия вече дишах доста тежко, но важна е идеята. Реших да не правя повече от 5 спринта днес и без това краката трепереха. Пък и довечера е ден за клякане и тяга :smirk:
Днешната тренировка
Мускулни групи:
Крака и долна част на гърба
1. Клекове:
2 сер, 60 кг - 12 повт
1 сер, 80 кг - 10 повт
1 сер, 100 кг - 8 повт
1 сер, 130 кг - 3 повт
2. Бедрени разгъвания:
1 сер, 20 кг - 20 повт
1 сер, 35 кг - 20 повт
1 сер, 50 кг - 15 повт
1 сер, 65 кг - 10 повт
3. Мъртва тяга
1 сер, 60 кг - 10 повт
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 120 кг - 8 повт
1 сер, 160 кг - 8 повт
(Последните 2 серии с фитили. Доволен съм от тягата, не усетих крайно напрежение, поколебах се дали да не кача още, но реших да се направя на разумен заради травмата.)
4. Бедрени сгъвания (Leg curls)
1 сер, 20 кг - 12повт
1 сер, 35 кг - 10 повт
5. Корем - римско столче.
Толкова за днес. Беше тежък ден.
Добро утро!
Днес кардиото беше гребане, като за след ден за крака.
Безименният пръст на лявата ръка все още не е възстановен, но поне не пречи много на хвата. Всъщност, боли малко повече от вчера, но не като първия ден. Вероятно съм го понатоварил с тягата снощи. Ще продължа да ползвам фитили до пълното му оздравяване.
Лек ден и яки тренировки!
казано от Vic на 18.02.09, 07:22:
Off topic: страхотно пожелание! :) Най-много мразя (в шеговит смисъл, разбира се), когато някой ми пожелава лека тренировка на излизане от залата. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.09 17:07.
казано от Boby_ на 18.02.09, 17:07:
казано от Vic на 18.02.09, 07:22:
Off topic: страхотно пожелание! :) Най-много мразя (в шеговит смисъл, разбира се), когато някой ми пожелава лека тренировка на излизане от залата. :)
Вярно! И аз се дразня от “леката” тренировка ;-) . А “тежка тренировка” някак не ми се връзва като пожелание :coolsmirk:
Добър ден е вече...
“Кардиото” за днес - стълбите на паметника.
Краката бяха леки, настроението бойно. В резултат - 10 пълни бягания до върха. Доволен съм!
:coolsmirk:
То с това свежарско утро, да яко кардио се получава :) и настроението на мах :)
19.02.09
10:40
Гледам говорите за кардио, аз вчера опитах да тичам че не го бях правил от доста време , малко се надцених и опитах 1 обиколна спринт и нормално темпо ама м мн бързо се скапах,но опредлено се изморих.И тъкмо се изкефих че съм си намерил здраво кардио с което да изляза от застоя си и неска заваля сняг :(:(:(
казано от Wrestling_pro на 19.02.09, 10:40:
Гледам говорите за кардио,
..................
И тъкмо се изкефих че съм си намерил здраво кардио с което да изляза от застоя си и неска заваля сняг :(:(:(
:) Да не те плаши снега! Аз чувствам се по-стимулиран, когато има нещо екстремно - сняг, вятър... Яко е! Само гледай да не са ти много изтъркани маратонките, да не се хлъзгаш. И си пази дробовете и гърлото от измръзване. Аз бягам с лента през устата и дишам през нея, върши работа, не съм се закашлял тази зима. Малко на терорист приличам :-P ХаХа! Напролет като я сваля и няма да ме познават другите бегачи :coolcheese:
А Весито е права - настроението наистина е добро след това!
Мнението беше редактирано от Vic на 19.02.09 12:30.
Добро утро!
Във Варна е сериозна буря - вятър и дъжд, не става за занимания на открито. Доста закъсали коли тази сутрин, даже една със строшен преден мост от скрита под локва дупка. :ohh:
Описвам тренировката от снощи, 19.02.2209
Мускулни групи: Гръб
1. Набирания (широк надхват):
2 сер х 10-12 повт
1 сер х 8 повт, допълнителна тежест 15 кг
1 сер х 6 повт, 25 кг
1 сер х 10 повт, без тежест
2. Долен скрипец, широка ръкохватка
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 10 повт
(е, няма повече от 100кг на скрипеца, това е макс тежест... :long: )
3. Горен скрипец, широка ръкохватка, зад врат
1 сер 80 кг х 8 повт
4. Горен скрипец, тясна ръкохватка, пред гърди
1 сер 100 кг х 10 повт
5. Корем
суперсерия с повишаване на натоварването 4 х 10 повт на уред
Това беше.
Яки тренировки и без нерви! :coolsmirk:
Здравей! Вие пак сте добре с дъжд във Варна, а тук е 30 см. сняг, задръствания, студ и виелица. :)
А защо правиш някои упражнения в по една серия само?
казано от Vic на 20.02.09, 07:43:
Сложи един дъмбел от горе.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.02.09 08:06.
казано от Boby_ на 20.02.09, 07:57:
Здравей! Вие пак сте добре с дъжд във Варна, а тук е 30 см. сняг, задръствания, студ и виелица. :)
А защо правиш някои упражнения в по една серия само?
На повечето ми упражнения работната (основната) серия е само една. Останалите, с по-леки тежести, ги броя загрявка/подготовка за върховата. При тях не вдигам на макс, не прекалявам с повторенията, загрявам ставите и леко напомпвам. Така в последната давам максимума от мен - до отказ. Получава се сериозен стрес за мускула и здраво напомпване. Ако опитам още една серия с “основната” тежест, няма да успея както трябва и само ще разваля ефекта от предната. Следователно е време да ударя мускула под нов ъгъл и сменям упражнението. А с всяко следващо упражнение, нуждата от загрявка отпада и направо пристъпвам към основната серия.
Това е. При мен работи добре тази методика.
казано от Петко К на 20.02.09, 08:06:
казано от Vic на 20.02.09, 07:43:
Сложи един дъмбел от горе.
От известно време обмислям да пригодя две куки, на които да закачам дискове отстрани. Ще пробвам различни варианти.
20.02.09
09:39
Помоли някой да седне отгоре :)
Привет!
Петък 20-ти, без бягане заради бурята.
Ето как се разви тренировката вечерта:
Рамена:
1. Clean & Push press (Обръщане и изтласкване). Всичките серии са по 1 повторение.
Тук нещо ми прещрака и вместо 2 диска по 5 кг добавих 2 по 10, общо 110 кг. Отдавна я боря тази тежест, но... неуспешно.
И така... хванах лоста, изправих гърба, дръпнах здраво и... нищо. Неуспешен опит :down:. Дори до гърди не успях да я изхвърля.
Това ме нахъса, направо ме ядоса >:( !
Вместо да сваля до 100 кг и да си продължа, все едно нищо не е било, аз оставих щангата на 110. Раздишах, изревах, хванах здраво и... УСПЕШЕН ОПИТ, драги зрители! Много чисто и силно вдигане! Йееееес!!! :ahhh: Личен рекорд! Най-после! Забравих всякакви проблеми, нерви и т.н.! Колко малко му трябвало на човек :-) .
1 сер. х 110 кг
След това свалих на 100 кг и направих още 5 серии.
5 сер. х 100 кг
1 сер х 60 кг - 10 повт
1 сер х 80 кг - 7 повт (повечето бяха push press, вече се бях поуморил)
3. Повдигане на прав лост с широк хват зад гърба
1 сер х 60 кг - 9 повт
(Боби, благодаря за идеята! Хареса ми упражнението!)
4. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
4 сер, 2х14,5 кг - 10-12повт
Трицепс
1 сер х 20 кг - 8 повт на ръка
(без почивка между сериите, само сменяне на ръцете)
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 9 повт
1 сер х 45 кг - 9 повт
Корем:
Молитва и едно производно на молитвата, но прав с гръб към скрипеца, опрян на уреда, а краката фиксирани зад рамката, навеждане напред.
Това беше... :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Vic на 20.02.09 23:12.
21.02.09
01:22
Хаха,гъзар! :P Айде на следващата нахъсай се за 120. : )) Какво точно правиш под името “clean and push press” ? Вдигаш до гърди и с изтласкване с краката вдигаш като за раменна преса ? Колко се сваляш с краката (докъде клякаш) и приклякваш ли отново при бутащата фаза (jerk) ?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.02.09 01:25.
казано от DeadManWalking на 21.02.09, 01:22:
Какво точно правиш под името “clean and push press” ? Вдигаш до гърди и с изтласкване с краката вдигаш като за раменна преса ? Колко се сваляш с краката (докъде клякаш) и приклякваш ли отново при бутащата фаза (jerk) ?
Здрасти, Дедмен!
Доста точно го описа :coolsmile: . Ето го тук, лятото 2008, със 100 кг. На клипа тежа 93-94, бях в края на период на изчистване и малко ми тежеше. Иначе 100 вече не ги усещам предизвикателство, даже имам идея да видоизменя упражнението, като правя няколко повторения без почивка. Ще опитам да запиша 110, но по-нататък, като “позаякна” и започна да го правя с всяка тренировка.
А за името “clean and push press” - доскоро не знаех как да го нарека и като се опитах да го опиша в дневника, Петко и G33K ми помогнаха с обяснения. Иначе идеята за това упр. ми дойде от времето, когато нямах стойки за клякане и си вземах щангата от земя, извърлях я до гърди, прехвърлях я на гърба и кляках... ето и клипче на това клякане със 100 кг.
21.02.09
12:16
Още година,година и половина и ги стигам. ;) :-)
21.02.09
13:53
казано от С7АЛК3Р на 21.02.09, 10:29:
http://www.vbox7.com/play:ea3f9f98
Ей това са дъмбели! :coolgrin:
Браво,но аз личо предпочиатм да завъртам и допирам дъмбелите в края на движението
В случая е по-скоро невъзможно да се използва тая техника. Аз съм пробвал 10ки дискове да слагам на дъмбелите и не е никак удобно - орязва се движението, затова и не ползвам.
Vic, и аз съм привърженик на по-малкия брой повторения с тежичко. В края на 2008 пробвах за около три месеца да тренирам с тежести, с които мога да направя минимум 10 повторения. Резултат - никакъв растеж на мускулната маса, сериозен спад на силата, неприятни изтощителни тренировки... Затова сега серии с покачващи се килограми с 6-8 повторения в началото и 3-4 в края. :) Определено лично за мен работи по-добре тази схема.