Дива, мерси за линка :)
Веси, нямаш проблем ;-) Когато решиш ми се обади. Аз също ще се радвам :)
Тичането е много хубаво. И на мен ми се тича, бе хора. Почвам да се замислям... така и така ставам в 5.00, що ли да не взема да се пусна до летния с Лимката, вместо да се чудя с какво да се занимавам всяка сутрин.
Да, тичането е яко, мен ми е близо, живея над Делфинариума и се спускам тичейки в Морската и така и правя кросчетата :)
Да, Уини благодаря ти ще ти пиша щом се върна от почивката :)
казано от Winnie на 15.02.09, 13:05:
Дива, мерси за линка :)
... така и така ставам в 5.00, що ли да не взема да се пусна до летния с Лимката, вместо да се чудя с какво да се занимавам всяка сутрин.
Само си пожелай и кажи! ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 15.02.09 16:13.
То само с желание не става... ще трябва да си купя маратонки, подходящи за бягане. На косъм съм, де ;-)
Виж за маратонките.....хммм....и аз тичам с едни дето леле мале, бягах преди с тях в гората и яката са пораздрани, и плачкам за нови :roll: не ми се ще да искарвам тия дето съм с тях в залата и кретам със старите, но ще се погрижа за проблема скоро :)
Хайде да тичаме :)
Здрасти!
Ще тичкаме малко по-нататък, обещавам. ;-)
Тренировка „леки крака”( които не бяха много леки всъщност) но да кажем откъм тежести по-леки:
5мин. Крос
Хиперекстензии – 1х12, 2х10 с 5кг., 1х10 с 10 кг.
Корем от лакътна опора – 4х10
4 суперсета от 30плиета с 10кг. / 30 задни екстензии
2 суперсета от 20 хакенклека(без тежест) / 15 сгъвания с 10кг.
2 суперсета от 15 хакенклека с 10кг / 12 сгъвания с 15кг.
Легпреса – 4х15 с 35 кг.
Глутеус ритници назад – 3х12 с 35кг.
Глутеус ритници настрани – 3х12 с 20кг.
Крънчове с диск – 4х15
Вело – 30мин.
Храна:
1. 50гр. мюсли, извара, сусам, лен
глутамин, йохимбе,Тренировка, глутамин
2. елда със зеленчуци
3. цедено мляко(има едно обезмаслено с растителни мазнини) , грах
4. елда със зеленчуци, шунка
5. салата, извара, авокадо, цедено мляко
Нещо съм болна :sick: Децата пак ме заразиха с детски бацили. Нищо не тренирам докато не се оправя.
Хм, да се храниш добре и да оздравяваш бързо! Щото...уикенда идва...и..ти си знаеш ;) !
казано от Limka на 17.02.09, 19:30:
Хм, да се храниш добре и да оздравяваш бързо! Щото...уикенда идва...и..ти си знаеш ;) !
Уф, уикенда съм там :) Ако и нищо да не направя, ще гледам и ще се уча :)
Уини здравей, аз за бързо само съм в нета и да ти кажа че вече съм във Варна :)
Ей, да оздравяваш, чу ли, че имаме да тренираме :)
Какви са ти плановете за събота или неделя :) ще чакам ти да кажеш кога си фрии и да се видим :) ох нямам търпение :)
разбира се ако си ок със здравето :)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.02.09 07:20.
Оправих се аз. Хапнах доста, полежкуних си и оздравях :lol: То се оказа, че не са само сополи, наближава крайния срок за отчитане на календара и ми е тежко ПМС-то. Ама като забравям дати ... все се чудя защо ми е зле.
Та, по този повод, ще споделя, че аз не тренирам в този период. Едно, че ми е адски ускорен метаболизма и се тъпча като идиот ако тренирам. Второ, нивото на естрогените спада и съм отпусната и депресирана. Затова, в ПМС-то си давам отпуск и наблягам на разходки и усмивки.
Принципно е хубаво да се почива по няколко дни, даже и без наличието на ПМС.
Усмивки и на вас!
Ехо, по повод ПМС-то да споделя и аз :) при мен първите дни е желателно да тренирам, че така си оправям болките в коремната област :-) и напоследък не ми се налага да пия хапове, което мнооогооо ме радва :)
Абе, то като ми дойде, света ми се оправя и тренирам като луда ... преди това е критично и не се трая. Нали за това е ПМС ;-)
Да, от тренировките намаляват болките. Намалява и количеството.
Уф, тука съм :)
Ходих днес малко да поразкърша бедрата. Ама, после ще пиша какви ги скопосах.
Здрасти!
Пиша вчерашния ден.
Случи ми се малко гадна случка. Още в началото на тренировката, на гръбните преси, като се почнаха едни световъртежи... бях планирала клекове да правя (нищо, че в събота покляках с дамите), но след тези изпълнения завзех лег-пресата. Вероятно ми се замота от йохимбето.
Въпреки всичко се получи много хубава тренировка:
Хиперекстензии – 12 без тежест, 2х10 с 5кг и 10 с 10кг.
Корем с 5кг. диск – 4х12-15
Странични екстензии – 2х30
Суперсерии от:
Лег преса с широк разкрач/бедрено сгъване
15 с 20кг / 15 с 10кг.
15 с 30кг / 15 с 15 кг.
12 с 40кг / 12 с 15кг.
12 с 40кг / 10 с 15кг.
Лег преса с нормален разкрач / бедрена задна екстензия
15 с 40кг / 12 с 5кг.
15 с 50 кг / 12 с 10кг.
12 с 60кг / 12 с 10 кг.
10 с 60кг / 10 с 10кг.
Суперсерии от махове назад и настрани по 3х 12-15 пв. за всеки крак с 25 кг.
Вело(то е ергометър, всъщност) – 20мин.
Всичко – 65 мин.
Храната:
1. 60гр. мюсли, извара, сусам
Йохимбе, тренировка, глутамин
2. Мусака(бая голям резен)
3. 2 филии ръжен гляб с растително „гауда”
4. Салата, туршия, извара, маслини, ленено масло
Мнението беше редактирано от Winnie на 24.02.09 04:36.
....”Случи ми се малко гадна случка. Още в началото на тренировката, на гръбните преси, като се почнаха едни световъртежи”....
Ей, Уини да внимаваш, какви са тия световъртежи??? :) Не ми харесва тая работа.....хмм.....
Мдам...не е добре...но Уини е желязна - това е било само времемнно неразположение...или пък ниско кръвно...И тъй като гледам не е успяло да развали тренировката ;) Само така!
Здрасти!
Не знам дали е от кръвното... йохимбинът ме разклаща в главата. Вдига ли го, сваля ли го :roll: Както и да е.
Явно съм желязна, щом тренирах след като почти се претрепах с един скейтборд. Как успях да го нацеля баш него!?
Вчерашния ден - тренирах у дома. Лека предна тренировка с яко кардио:
Военни преси – 15 с 8кг, 10 с 13кг, 8,6 с 18кг;
Повдигане напред – 10 с2х5,5кг, 8,8,6 с 2х7,5кг;
Повдигане настрани – 10, 8, 8, 6 с 2х5кг
Дъмбели от лег – 10,10, 8 с 2х10кг, 10 с 2х7,5кг;
Флайс- 3х12 с 2х5кг;
Пулоувър – 3х12с 7,5кг;
Бисепсово с лост – 2х30;
Бицепсово с дъмбели с въртене – 8,8, 7 с 2х7,5кг;
Кардио – 5х100 суинга с гира (това е много яко кардио)
Преден планк – 3х30 сек.
Храната:
1. 60гр. мюсли, извара, сусам
2. 2 филии ръжени, пастет, туршия
3. Извара, маслинен пастет, зеле, ленено масло
Йохимбе, тренировка, глутамин
4. 2 ръжени филии, пилешко бутче
5. Кисело мляко
Ново 20! Трябват ми пудовки, къде да ходя да си търся?
Ооо, да бе, сетих се хи хи хи :) ох айде отивам на тест по английски, до после :)
25.02.09
10:52
Ти си единствената друга жена, която виждам на прави суингове. Много ги обичам аз направо ми разкатават задника и се изпотявам и задъхвам яката:) За пудовките не знам - аз ряко по фитнесите ги откривам, на английски е kettlebell, виж какво ще ти излезе, но предполагам ще трябва отвън да си ги внесеш. А пробвала ли си суинг с обръщане? Ама то като нямаш пудовка всъщност няма как да го направиш. успех с търсенето :)
Венци, привет!
Мен вече рядко ме изпотява каквото и да е кардио, освен въжето, но тези суингове ме изпотиха здраво, страхотни са :) А, няма да сме задълго сами, чакай малко и ще видиш ;-)
Няма пудовки по залите, верно. A вероятно и по магазините няма да има.
Да, ще поровя из нета за информация. Мерси!
В тази зала в която аз ходя има подувки, но не знам колко кг. са, върти ми се нещо от рода на 16 кг. или 32кг. нещо такова :)
25.02.09
13:14
подувки хихи :) ох, знам, че е от бързане ама просто звучи много смешно :) Уини ето http://www.bizrate.com/fitnessequipment/products__keyword—kettlebell.html
тука има колкото искаш. Доставят и до бг май.
казано от vessi на 25.02.09, 13:10:
В тази зала в която аз ходя има подувки, но не знам колко кг. са, върти ми се нещо от рода на 16 кг. или 32кг. нещо такова :)
Коя бе, миличка? На Чаталджа ли?
Ако има, ще ходя там! И без друго си имам работа за вършене точно на Чаталджа ;-)
Веси, мерси за линка! Въй, много пари струват тез тукмаци :cheese: Ще търся други алтернативи.
казано от Winnie на 25.02.09, 12:52:
Мен вече рядко ме изпотява каквото и да е кардио, освен въжето, но тези суингове ме изпотиха здраво, страхотни са :) А, няма да сме задълго сами, чакай малко и ще видиш ;-)
Здравей, Winnie!
Ехе, доста самоуверено изказване :) Пробвала ли си с HIIT бягане? Вярно, вкъщи няма как, но иначе е страхотна тренировка за крака :)
Ами, честно казано - не. Но не знам как бих бягала хийт след силовите тренировки, това значи да клякам и там каквото правя, след което веднага да се изстрелям навън и да бягам... което няма как да стане. През другото време на деня, кардиото е напълно безсмислено, според мен. Ако под хийт разбираме интервали на крос или колело - да, правила съм.
Не, че не се потя изобщо с кардиото. Просто не е същото. С тези т.н. суингове се поддържа много висок пулс и участват много повече мускули за движението. Особено ако не се почива много-много между сериите, съвсем се сдухваш. Луда работа, но яка ;-)
Мнението беше редактирано от Winnie на 25.02.09 16:36.
казано от Winnie на 25.02.09, 15:29:
Ако има, ще ходя там! И без друго си имам работа за вършене точно на Чаталджа ;-)
Веси, мерси за линка! Въй, много пари струват тез тукмаци :cheese: Ще търся други алтернативи.
Търси из фитнес форумите купувам - продавам, мисля че съм срещала някъде
казано от Winnie на 25.02.09, 16:35:
Ами, честно казано - не. Но не знам как бих бягала хийт след силовите тренировки, това значи да клякам и там каквото правя, след което веднага да се изстрелям навън и да бягам... което няма как да стане.
Абсолютно да
казано от Winnie на 25.02.09, 16:35:
През другото време на деня, кардиото е напълно безсмислено, според мен. Ако под хийт разбираме интервали на крос или колело - да, правила съм.
Не, че не се потя изобщо с кардиото. Просто не е същото. С тези т.н. суингове се поддържа много висок пулс и участват много повече мускули за движението. Особено ако не се почива много-много между сериите, съвсем се сдухваш. Луда работа, но яка ;-)
Ами всъщност HIIT би трябвало да е всичко, при което по време на бързите интервали качваш пулс докъм 85%-90% от макс, а бавните са достатъчно кратки, че да не ти позволят да свалиш пулса много, а пък се води и анаеробна тренировка, така че според мен има смисъл да е отделно :) Но и суингове звучат като добра HIIT с акцент горна част на тялото (между другото напоследък се чудех как да измисля нещо такова - хем да е HIIT, хем да натоварва не крака, а повече ръце, гръб и рамо - сега ще търся зала, в която има гребен тренажор или пудовки ;))
26.02.09
05:54
ако ги правиш така както трябва, суинговете натоватват повече долната част mbarton, истината е че така ти подгряват задника, че после не можеш да си седнеш на него
казано от Winnie на 25.02.09, 15:29:
Winnie, да на Чаталджа където ходя аз, там има такива подувки :)
Ходих в мазето да ги пробвам тия суингове прословути :)
Верно много яки :) И добре ми запалиха дупето. Ще им намерим място, нали Уини? :-)
казано от Limka на 26.02.09, 10:49:
Ходих в мазето да ги пробвам тия суингове прословути :)
Верно много яки :) И добре ми запалиха дупето. Ще им намерим място, нали Уини? :-)
Еха, тия подувки ама....хи хи хи, ще ги видя аз тия дето са във фитнеса на Чаталджа :)
26.02.09
10:52
ихааааааааа swing мания се заформя. Мен ми отне яко време обаче да схвана техниката - Лимка аз ги право вместо кардио - 100-150 (200 ако имам много енергия ама 200 рядко стигам все още) разделени по 15. 15 суинга 10 сек почивка. И така до отказ общо взето. Накрая не знам къде са ми краката и дупето :)
Добре де, тия суингове как ги правите, с двете ръце хващате нали, щото аз гледах едни ама те са с обръщане и подувката се държи в едната ръка....
Уин, сори че така в днесвника ти :red:
26.02.09
11:09
да с две ръце (вземи си ръкавици, че пудовката прави ебати мазолите), засилваш я нагоре леко за инерция и след това клякаш. Номерът е да се изправяш експлозивно нагоре и да използваш инерцията за да засилваш пудовката нагоре, така че да не ти се товарят ръцете. Гледай да не се навеждаш и прекалено напред обаче... сбе не знам аз правих поне 1 месец суингове докато схвана правилната техника, ама аз съм пуса все пак....
http://www.youtube.com/watch?v=_h1QcHTkwdI
ето това дано да ти помогне
Да да Венци, намерих го и аз ще взема да го пробвам, хи хи :) ей голяма женска агитка сме тук :)