Дневникът на Abigale

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.02.09
17:28

Здравейте  :-P Най-накрая и аз се наканих да направя моят дневник.Вдъхнових се от съветите,които си давате едни на други и най-вече от подкрепата ,която е изключително важна при такова начинание,защото ако човек не вижда ефекта и може много бързо да се откаже,а тук се иска постоянство..но защо ли ви ги говоря тези неща,като на вас са ви пределно ясни..
Та...аз съм на 21 години,от Пловдив , студентка съм и работя.Съвсем от скоро (от седмица) почнах да ходя на фитнес и надявам се това ще продължи ,а няма да се откажа при първият неуспех,въпреки че вече срещнах един такъв,но няма да се дам толкова скоро  ;-)
Вискока съм 167см и тежа 60,4 кг (разочароващо,защото когато започнах да тренирам преди седмица ,тежах 59,40 кг).Реших на една седмица да си взимам мерки ,за да следя за напредъка,надявам се.
Иначе мерките ми са 89,5-70,50-98 ,бедро - 55см,над коляното -39,5.
Целта ми е да стигна до 52кг,въпреки че до скоро идеал ми бяха 49 кг.Искам да се отърва от излишните мазнинки,които мн ме тормозят и не позволяжат на коремните ми мускули да се покажат.Надявам се на релеф ,не на обем,даже мн се страхувам по погрешка със самонаправената програма да не стигна дотам.Затова ще се радвам да ме съветвате кое в моята програма е ок и кое е грешно.
Предполагам много хора веднага като видят програмата ми и ще си кажат,че съм луда,че правя по толкова много упражнения и то за всички части на тялото,но четох,че за начинаещите е рано за сплитове,въпреки че се колебая дали да не ги започна.

Ето я и нея:
15мин кардио(за загрявка,понеже ми казаха,че асъл кардиото трябва да е накрая и тогава има най-голям ефект от него)
3х30 коремни преси
3х30 преси за страничните коремни мускули (в изправен стоеж с гира)
3х25 за бицепс с гира(простете невежеството в името на упражнението,ама още ме няма с тях)
3х30 за трицепс
3х15 напада с гири за всеки
3х15 за раменете(с две гири;изправям ги до хоризонтално положение от седеж)
3х30 затваряне на аддуктор машината
3х30 разтваряне на аддуктор машината
3х15 не знам как да ви обясня това упражнение ,на един уред е ,ляга се по корем и тейестта е под задната част на ходилата и се повдига)
3х20(за всеки крак) на уреда за повдигане назад на крака
3х30 пек-дек
3х15 придърпване на скрипец за гръдни мускули*
3х15 придърпване на скрипец за раменни мускули*
(* може и да не е точно скрипец,ама е пак придърпване )
30мин кардио

Вероятно ще имам много забележки отосно програмата ,но приемам критиката,защото се надявам тя да е градивна!Много ще се радвам да се включите,макар и пасивно в моята тренировка и извинете невежеството ми относно имената на някои уреди и упражнения!Предварително ви благодаря  :)

Темата беше редактирана от abigale099 на 24.02.09 19:59.

22.02.09
17:56

Поздравления за начинанието!
Хубаво си започнала, но малко прекалено амбициозно. Това ниво на тренировка трябваше да стигнеш след 3 седмици. Предполагам, че си със сериозна мускулна треска, която от своя страна задържа вода в организма и от там имаш качения килограм.
Освен това забелязвам, че имаш проблем с издръжливостта при някои упр. за крака, което означава че не дишаш правилно.
Стреми се на всяко повторение (на всяка серия, на всяко упражнение) да имаш вдишване и издишване. Няма ли кислород - няма горене на мазнините. Имаш ли мускулна треска - значи не си горила мазнини.
Намали си броя серии на две, като за начало.
И тренирай поне 3 пъти седмично. Още по-добре през ден. Ден тренировка - ден почивка.
И храната да пипнеш - да поорежеш въглехидратите, да смениш местата на храненията, такива работи.
Успех!

22.02.09
18:12

Мерси много за бързият отговор.Относно програмата-не ми е много трудно да я изпълнявам,защото съм тренирала,макар и вкъщи мн неща.Редовно скачах на въже,правих по много коремни преси.Е,да ,много по-различна си е тренировката в зала.Имах и мускулна треска,но не беше мн страшна.Иначе имам инфо,че когато има мускулна треска,няма особен резултат,но като за начало я очаквах,защото все пак раздвижих и мускули,които досега не бях третирала.
Значи все пак програмата е ок,така ли да разбирам,с изклучение на множеството повторения?Не разбрах само откъде стана ясно дали имам проблеми с издръжливостта при упражненията за крака?А иначе за дишането..дори не му обръщах внимание..знам,голяма грешка,ще се постарая повече.
Тренирам 3 пъти седмично,защото имам неотложни ангажименти и просто нямм възможност да ходя през ден.
Благодаря за вниманието

Мнението беше редактирано от abigale099 на 22.02.09 18:18.

22.02.09
19:06

Здравей, Аби! Добре дошла!

Тренировките - ок, ще ги нагласиш ...ама ‘чудесата’ стават с храната. Как се храниш?

Успех! С теб сме ;)

22.02.09
19:44

Честно казано с хранителните навици се боря,но все пак все се почва отнякъде.
От две-три седмици минах на черен хляб,но май ще трябва да огранича още повече количеството му.Гледам да избягвам каквото и да е сладко и тестено.Хапвам плодове,зеленчуци,кисело мляко с фибри.Опитвам се и да пия мн вода и по време на тренировка ,и извън нея.Отделно преди тренировка задължително взимам по 2 капсули л-карнитин.Понякога и преди лягане,а май трябва всеки път.Знам,че за да има по-добри резултати трябва да имам и някаква конкретна диета,но засега ми се губи този момент  :red:

22.02.09
20:32

Здрасти и от мен!

Храната наистина е много важна - избери си и подходящ хранителен режим освен тренировките - освен това никакъв хляб вечер, алкохола до минимум или пий само бяло сухо вино, ако се налага, Л-Карнитина дето го пиеш щом е на капсули по добре пий по една сутрин на гладно, втора 1 час преди тренирова, и евентуално една вечер преди лягане (гледай да не е повече от 1500-2000мг дневно)

Тренировката ти наистина е и доста обемна - колко време ти отнемя да я направиш? Иначе аз лично изпитвам ненавист към всички машини за крака и бих ти препопъчала поне в една от тренировките седмично вместо тях и кардиото да пробваш с интервално бягане накрая - 5 мин загряваш на 6км, и след това редуваш 2мин ходене на 6.5км (може и по-бързо, към 7-8км/ч, ако си свикнала да правиш кросове) с 30сек бързо бягане (10-12км/ч, колкото можеш да издържиш, следи си и пулса след бързите интервали - трябва да е около 160 като за начало, към 170 когато свикнеш с натоварването), пробвай да направиш поне 6-7 интервала, като се постараеш да ги дигнеш на 10 - и накрая 5 мин отпускане на 6.5км, ако 10 интервала ти идват в повече може да сложиш една почивка от 5 мин на 5.5-6км по средата

Другото нещо, което ми прави впечатление е целта ти - 49-52кг на твойта височина ми се струват малко нереални, освен разбира се ако нямаш много тънки/леки кости (което пък значи,че в момента имаш повече мазнини)- провери какъв процент мазнини имаш в тялото си (в някои зали имат уреди, с които да те измерят, другият вариант е да потърсиш калкулатор в нет-а - BFP Calculator, няма да е толкова точно но поне ориентировъчно ще ти даде представа за % мазнини), така от телгото ти в момента като извадиш кг мазнини в тялото си - ще получиш lean body mass (подозирам че при теб lbm е едно 45-46кг оптимистично, иначе по-малко), а женското тяло има нужда от поне 12%-16% мазнини за да функционира, при жените атлети мисля, че процентът е към 16%-19%, така че едни 55-56кг са доста по-реалистични според мен (иначе ще трябва да свалиш и мускулна маса), а и мускулът тежи доста повече от мазнината, така че със сигурност ще изглеждаш по-добре отколкото на 52кг с повече мазнини

И последно имай впредвид, че начинаещите първоначално качват мускулна маса и свалят мазнини едновременно, тъй че не обръщай особено внимание на кантара и гледай повече обиколките и огледалото

22.02.09
23:15

Това с измерването на пулса малко ме затруднява .Някой ще даде ли малко инфо дали на самият кардиоуред има устройство за измерването му или...?
Относно килограмите ми...да,и аз си мисля,че моите кости са мн тежки,сравнявайки по килограмите на хора,които изглеждат почти като мен,а са по-малко.Плус това,макар и да почвам тепърва сега тренировки жъж фитнеса,аз доста усилено си тренирах и вкъщи.Това съм го казвала вече,но го подчертавам.На моменти дори съм тренирала мн сериозно.Най-усилено скачах на въже и то по примерно 40мин,с почивки колкото когато се оплета да започна веднага наново.Така че имам известна мускулатура.Притесняват ме повече мазнинките,които се надявам да стопя.
А да има някой,който да ме упъти къде в Пловдив мога да си измеря процентите мазнини?

23.02.09
09:24

Здравейте  :-)  Днес е моят day off от фитнес,ама нямам търпение да дойде утрешният ден ,за да потренирам.
Ще ви напиша моето меню за днес.
Досега съм взела 1 капсула л-карнитин а гладно,както вече бях посъветвана.Дъвката без захар не мисля,че си струва да я коментирам  ;-) След това пих едно кафе без всякакви допълнения и прегреших с един бонбон ,ама ми е простено,понеже беше за рожден ден :-)
Сега смятам да хапна една кофичка нискомаслено кисело мляко с мюсли на Биосет с 20% плодове.
Следобед ще хапна един сандвич от две пълнозърнести филийки и с лютеница,малко кашкавал и телешки салам между тях.
За вечеря-чинийка мусака без хляб,нали не трябвало за вечеря да се яде хляб.
Смятам всичко това да гарнирам с около 2л минерална вода и една капсула л-карнитин преди лягане.
Моля ви за мнение  :red:

23.02.09
09:34

Здрасти и от мен Аби, добре дошла :) ами и аз не съм много веща, но тази мусака вечер,.....май е по добре да си хапваш такива ястия на обед, вечер наблегни на салати, пресни и хубаво месце :)

Не знам де, не искам да те подведа, но виж и други какво ще ти кажат :)

Мнението беше редактирано от Vess на 23.02.09 09:36.

23.02.09
09:38

Да,разбирам,че не е много на място,но просто майка ми много ми се дразни на диетите и тренировките и все ми казва,че това са изгъзаци,та доколкото мога пред нея се преструвам..така че...мерси за забележката,но едва ли мога да направя нещо по въпроса.Поне ще е в много малки количества  ;-P

Мнението беше редактирано от abigale099 на 23.02.09 19:30.

23.02.09
09:46

Хайде и аз да се обадя. Добре дошла и успех в начинанието.
За храната - предимно въглехидратни храни, дори и полезни такива, няма да ти помогнат особено за свалянето на мазнини. Пък и наистина тази мусака е сигурно с ориз или картофи, то това е по лошо и от хляб за вечерта. Ако не можеш да се лишиш от въглехидрати поне ги яж през деня. Включи чисти меса както казва Веси, яйца, млечни продукти, риба, много свежи салати, по-малко плодове. Замени мюслито с овесени ядки, абе бягай от захарта общо взето. От малко сладко веднъж седмично нищо няма да стане, но все пак. Трябва сама да разбереш кой режим е най-подходящ за теб. Чети сайта и дневниците. Яж често и по малко. За водата е ясно. Сутрин - бавни въглехидрати и белтъчини, на обяд зеленчуци и белтъчини може и филийка пълнозърнест хляб, малко кафяв ориз или картоф/ ако бързаш с резултата по добре без тях/, вечер като на обяд без въгл.. Междинни хапвания малко сурови ядки, кисел плод, кис.мляко с нещо си. Успех

23.02.09
09:52

Хм...това майките са особено нещо...моята, например доскоро, като се хранех нормално, ме питаше “Защо ядеш така?”, а като се опитвах да спазвам някакви ‘диети’, питаше “Защо не ядеш?”...Угодия нямат...притесняват се...нормално.

Мисля, че на 21 вече нямаш какво толкова да се притесняваш какво ще ти каже майка ти. Ако не гладуваш и ако се храниш пълноценно през деня (това включва мусака, пълнозърнест хляб и други бавни въглехидрати), не мисля, че има какво да се притеснява и да ти оспорва решението да ядеш ‘чисти’ храни вечер - месо, яйца, салати... Може би просто трябва да й обясниш, че не се опитваш да гладуваш, а да се храниш по определен режим. Едва ли ще има нещо против - моята няма! Особено като ме види сутрин колко кутии и сандвичи си подготвям за през деня... ;)
Ааа, и не прекалявай с плодовете и киселото мляко! Пробвай се да ги ядеш до към 16ч.

23.02.09
09:59

казано от abigale099 на 23.02.09, 09:38:

Да,разбирам,че не е много на мястоот,но просто майка ми много ми се дразни на диетите и тренировките и все ми казва,че това са изгъзаци,та доколкото мога пред нея се преструвам..така че...мерси за забележката,но едва ли мога да направя нещо по въпроса.Поне ще е в много малки количества  ;-P

Това с майките го знам и аз, да прави сте, е това е то придимството да живееш сам :)
Но Лимка е права, ти ако се храниш пълноценно през деня, няма проблем :)

23.02.09
19:38

Днес,понеже не ми беше ден за фитнес,реших поне до работа да отида пеша.Беше си цяло изпитание в тоя сняг.Нямам търпение да се затопли,тогава с удоволствие ходя и се връщам пеша и ми се събират най-малко час бързо ходене :-)
Реших малко да си променя програмата ,за да не е толкова обемна и я разделих на две части:за горна и долна част на тялото и накрая завършвам с интервална кардиотренировка на бягащата пътека.ОК?

Мнението беше редактирано от abigale099 на 23.02.09 19:40.

23.02.09
20:49

Не разбрах само откъде стана ясно дали имам проблеми с издръжливостта при упражненията за крака?

Ами ето от тук:

3х15 напада с гири за всеки
3х15 за раменете(с две гири;изправям ги до хоризонтално положение от седеж)
3х30 затваряне на абдуктор машината
3х30 разтваряне на абдуктор машината
3х15 не знам как да ви обясня това упражнение ,на един уред е ,ляга се по корем и тейестта е под задната част на ходилата и се повдига)

и тук:

Искам да се отърва от излишните мазнинки,които мн ме тормозят

Та в режим на горене на мазнините на някои упражнения правиш МНОГО по-малко повторения - явно се стремиш към повече, ама стават по-малко. Или ти е тежко, или не дишаш правилно. И тъй като уреда за задна част на бедрото няма как да ти е тежък - остава да имаш проблем с дишането. Което и ти потвърждаваш:

иначе за дишането..дори не му обръщах внимание..знам,голяма грешка,ще се постарая повече.

Ти хубаво разделяш програмата, ама така ще тренираш за отслабване в краката 1,5 пъти седмично вместо 3 пъти.
Това не е най-добрия избор според мен. А според теб?
Ще получиш доста противоречиви препоръки и мнения - подготви се да отсееш най-доброто за себе си.
Успех!

23.02.09
21:52

Значи според теб трябва да продължа с програмата си както досега,без да я разделям на горна и долна раст на тялото,поне засега.Наистина,не се бях замисляла...Но мислих,че като наблегна на интервалната тренировка пак ще тренирам краката и то в посока отслабване... :-/

Мнението беше редактирано от abigale099 на 23.02.09 21:52.

24.02.09
11:01

Днес беше най-хубавата ми и ползотворна тренировка досега ,за което съм много доволна от себе си.Е,естествено винаги има ккаво повече да се иска  :-P Послушах и Митака и не тренирах само горна част,а цялото  тяло,както винаги.Отделно накрая включих и интервално кардио.Определено е много ползотворно.Само че като за начало продължи само 31 мин .Смятам постепенно да увелича времето и скоростта,но всяко нещо с времето си,няма смисъл да избързвам.И това не беше зле,защото бягах и с 11км/ч
А към хранителният си режим прибвих и две яйца.Интересно мие само тях само в тренировъчен ден ли да ги приемам,преди или след тренировка..?

24.02.09
11:29

Друго какво си хапнала днес, само яйцата ли?

24.02.09
11:31

Струва ми се, че не се храниш достатъчно  8-/

24.02.09
19:26

Ooo,естествено,че не бяха само яйцата.И хич не може да се каже,че не ям достатъчно.Напротив,днес прегреших  :red:  Пизнавам си,защото и да го скрия,най-вече лъжа себе си.
Значи сутринта след тренировката хапнах кисело мляко с мюсли.Половин-един час след това изядох 2 яйца.Към 15ч хапнах сандвич от две пълнозърнести филийки с лутеница,кашкавал и телешки салам между тях(от всичко по малко).Обаче към 18ч
ми се прияде жестоко и понеже колежката ми искаше да и взема от магазина от тия супи на Маги в чаша...се изкуших и не устоях на това препятствие и си взех една грахова.Изядох и една зелена ябълка от киселите.Лошото беше после,когато фиксирах един сладкиш,като торта,с леко сирупирани блатове ,в работата.Хапнах си,ама само няколко вилички,не много.
После за вечеря... :red:  мусака със салата от домати,краставици и зелени чушки...Смятам повече да не поемам нищо,щото ще отиде всичко по дяволите  :down:
И все пак някой ще си даде ли мнението за яйцата..само в тренировъчен ден ли,преди или след тренировка,колко да бъдат като брой,в смисъл две да не са много?

Мнението беше редактирано от abigale099 на 24.02.09 19:27.

24.02.09
20:25

След тренировка яж яйцата, а в почивните дни - вечер. Две не са много, но завсеки случай яж само единия жълтък, а другия го хвърляй.
След тренировка 30 мин до 1 час НЕ яж нищо и пий само вода - продължаваш да гориш по инерция все едно тренираш, но ако хапнеш нещо инсулина ти ще скочи и горенето спира.
Та след тази пауза вкарай яйцата и друга белтъчна храна БЕЗ въглехидрати (тоест без мюсли). По този начин ще възстановиш мускулите и ще изгориш още немалко мазнини.
Успех!

24.02.09
20:38

казано от mitaka101 на 24.02.09, 20:25:

След тренировка 30 мин до 1 час НЕ яж нищо и пий само вода - продължаваш да гориш по инерция все едно тренираш, но ако хапнеш нещо инсулина ти ще скочи и горенето спира.

Аз и без това докато се оправя след тренировка,докато се прибера и изкъпя...то минават много повече от час,така че дотогава съм само на вода...поне това го правя правилно.
А някакви идеи за закуска след тренировката...Нали не трябва да има въглехидрати,пък на мен все такива ми идват на акъла  :red: Може би вместо мюсли само овесени ядки ?

Мнението беше редактирано от abigale099 на 24.02.09 22:21.

25.02.09
05:30

казано от abigale099 на 24.02.09, 20:38:

Аз и без това докато се оправя след тренировка,докато се прибера и изкъпя...то минават много повече от час,така че дотогава съм само на вода...поне това го правя правилно.
А някакви идеи за закуска след тренировката...Нали не трябва да има въглехидрати,пък на мен все такива ми идват на акъла  :red: Може би вместо мюсли само овесени ядки ?

Ако тренировката ти е сутрин час след това можеш да хапнеш малко пълнозърнест хляб с извара или чисто филе примерно или овесени ядки и с извара. Просто трябва да са максимално изчистени от захар бавни въглехидрати. В мюслито има много захар.
Ако е следобед час след това белтъчини и зеленчуци, варено яйце, чушка с извара, някакво филе, с домат, краставица и т.н. За вечерята ти е ясно че не трябва да има въглехидрати.
Варианти за хубави въглехидратни храни са пълнозърнести хляб, сухар, ориз, макарони, овесени, ръжени, ечемични ядки. Всичко обаче в ограничени количества.

25.02.09
08:57

Благодаря за подкрепата,въпреки че сигурно на моменти ви ядосвам,защото все още не съм се нагодила.Но имайте предвид,че все още съм нова в сферата и не мога толкова бързо да превключа,но повярвайте ми,правя усилия,чета дневниците ви и взимам бележки.Даже вече усещам,че имам напредък и нямам търпение да дойде неделя ,за да се претегля и да си взема мерки  :-P
За закуска отново хапнах кисело мляко с мюсли,тъй като днес не съм тренирала,иначе обещавам,че за тренировъчен ден ще измисля закуска без ВХ.
За обяд-отново мусака(не ми се карайте,вече свършва)
1ва следобедна закуска- пълнозърнест сандвич(вече съм го описвала,същият си е)
2ра следобедна закуска-около 100гр. извара(казаха ми,че е обезмаслена)
Вечерята още не съм я измислила,но със сигурност ще има 2 варени яйца,от които едното ще е без жълтък(по съвет на Митко)
Целият ден го гарнирам с прилично количество вода-най-малко 2л. и ще се постарая да не се изкуша от вкусотиите,които носят колежките  ;-P

25.02.09
09:59

казано от abigale099 на 25.02.09, 08:57:

За обяд-отново мусака(не ми се карайте,вече свършва)

Нищо и няма на мусаката. Важното е да не е за вечеря, за обяд става.
Как така в тренировъчен ден - закуска без ВХ? Независимо дали тренираш или не, закуската трябва да има въглехидрати - мюсли, овес... друг зоб, каквото ще да е. Иначе, рискуваш да посегнеш пак към лакомствата и то точно когато не трябва да посягаш. Нали за първото хранене става дума?

25.02.09
10:01

Та след тази пауза вкарай яйцата и друга белтъчна храна БЕЗ въглехидрати (тоест без мюсли). По този начин ще възстановиш мускулите и ще изгориш още немалко мазнини.
Успех!

Тук е даже подчертано,затова реших да послушам съвета.Иначе...и на мен ще ми е трудно без мусли например,защото донякъде ме зарежда с енергия и ме засища.

25.02.09
10:05

Кога тренираш? Митака е имал предвид закуската след тренировката, не първото ядене.

25.02.09
10:07

казано от abigale099 на 25.02.09, 08:57:

За закуска отново хапнах кисело мляко с мюсли,тъй като днес не съм тренирала,иначе обещавам,че за тренировъчен ден ще измисля закуска без ВХ.

Именно,говорим за тренировъчен ден.Аз тренирам от 9 докъм 10:30-10:40 и хапвам някъде към 12ч

25.02.09
10:27

А, добре тогава :) Не съм разбрала кога тренираш.
Ами преди това хапваш ли нещо? Добре ще е да хапнеш нещо малко преди тренировката, не точно преди нея, час-два преди това.

25.02.09
10:36

Аз пък се възползвах от факта,че неведнъж съм чела,че е добре да се тренира на гладно,защото тогава се изгарят най-много мазнини,особено при кардиотренировката.Пък и ми е проблем ставането.Не че не мога да ставам рано,но просто следобед ме наляга едно жестоко желание за дрямка..което не е много желателно при моята работа,пък и при коя е  ;-P
Пък и сутрин 1 час преди тренировка пия л-карнитин,а нали той действа на гладно ?
Така че голям проблем ли ще е липсата на закуска преди тренировка?

25.02.09
10:44

Ако след това първото ти хранене е чак към 12,00 мисля че да. Не знам, нека и други да кажат, но 12,00 е много късно за първо хранене :)

Поздрави

25.02.09
10:47

Aми нали не трябваше да се яде веднага след тренировка,защото в 1вият половин час все още се горят мазнини,все едно още тренирам,поне аз така разбрах.И след това хапвам.Е,примерно някъде към 11:30-12ч е,не повече

25.02.09
10:54

Можеш да си вземеш протеин и да го пиеш с кафето преди тренировката, за да не тренираш съвсем гладна. Още по-добре - аминокиселини.
С гладна тренировка не се горят мазнини, гори се мускулна маса. :)

25.02.09
10:54

казано от abigale099 на 25.02.09, 10:47:

Aми нали не трябваше да се яде веднага след тренировка,защото в 1вият половин час все още се горят мазнини,все едно още тренирам,поне аз така разбрах.И след това хапвам.Е,примерно някъде към 11:30-12ч е,не повече

Според мен 12ч. е доста късно - дори , ако кардиото е сутрин. И аз правя кардио сутрин, но закуската ми идва в 9ч. В колко ставаш?

25.02.09
10:57

казано от Cedar на 25.02.09, 10:54:

Според мен 12ч. е доста късно - дори , ако кардиото е сутрин. И аз правя кардио сутрин, но закуската ми идва в 9ч. В колко ставаш?

Ставам в 8:40ч,колкото да се оправя и да стигнанавреме до залата.Иначе се събуждам за малко в 8ч да пия л-карнитин.Малко мързеливо,но...
Уини,а какъв протеин да си взема,нали са различни видове?Днес като отида в аптеката ще разгледам какви имаме,ама нищо не разбирам от тях  :red:

25.02.09
11:02

казано от abigale099 на 25.02.09, 10:57:

казано от Cedar на 25.02.09, 10:54:

Ставам в 8:40ч,колкото да се оправя и да стигнанавреме до залата.Иначе се събуждам за малко в 8ч да пия л-карнитин.Малко мързеливо,но...
Уини,а какъв протеин да си взема,нали са различни видове?Днес като отида в аптеката ще разгледам какви имаме,ама нищо не разбирам от тях  :red:

Не си взимай протеин от аптеката.........от кой град си? Нямате ли спорти магазини?

25.02.09
11:03

От пловдив съм.А защо не от аптека?На GNC не са ли добри?

Мнението беше редактирано от abigale099 на 25.02.09 11:05.

:smirk:  Хм, аз доста бих поспорила за това, че 30 мин след тренировка не трябва да се яде и не трябва да се ядат въглехидрати. НАПРОТИВ, времето когато тялото има най-голяма нужда от въглехидрати е сутрин, както и  ВЕДНАГА след тренировка, тъй като гликогеновите депа в мускулите са изчерпани. Най-добрата схема за следтренировъчно хранене е бърз въглехидрат колкото се може по-скоро след тренировката и 15тина мин след това протеин, за да се захранят мускулите. Освен това е доказано, че при хранене веднага след тренировка калориите, които се успотребяват в храносмилателния процес се увеличават с 60%! Довечера ще постна цитат от The new rules of lifting for women, където е обяснено точно и ясно. Кардиото на гладно съяо доста се оспорва....

25.02.09
11:09

Кардиото на гладно е изключително вредно за сърцето, особено сутрин.
Колкото до въглехидратите (специално простите) след тренировка, според мен това е на практика не най-доброто, а буквално единственото време, по което човек, който иска да сваля килограми, може да си позволи да ги яде без риск да си компрометира усилията.

25.02.09
11:14

казано от abigale099 на 25.02.09, 11:03:

От пловдив съм.А защо не от аптека?На GNC не са ли добри?

Да, протеина им е добър - GNC е дъщерна фирма на ON
Защо не пробваш NOW, Mega-pro - от Mega - pro съм много доволна....

Мнението беше редактирано от Ambriel на 25.02.09 11:17.

25.02.09
11:19

Малко се обърках,защото уж всички имате познания,доказвате го и с фигурите си,но твърдите противоположни неща.Аз иначе работя в аптека,така че мога да си ги разглеждам подробно.Така че поне ме посъветвайте кои протеини да гледам на GNC-соевите или пшеничните?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1