казано от С7АЛК3Р на 21.02.09, 10:29:
http://www.vbox7.com/play:ea3f9f98
Ей това са дъмбели! :coolgrin:
Хаха! На мен са ми любими! Добре боли от тях :-)
Врестлинг, това за въртенето става, ама с по-леки дъмбели. Тези като те смачкат, не остава много време да мислиш ще ги въртиш ли, ще ги допираш ли. А и като не ги допираш се получава допълнитено натоварване само от това, че ги държиш и пазиш равновесие с тях. Една особена болка има от това, такава не получавам от щангата.
Дедмен, не знам дали за година или за 6 месеца ще ме стигнеш (на клек вече си ме изпреварил :coolhmm: !), ама ако продължаваш със същите темпове след няколко години ще ти дишаме праха със сигурност.
Боби, за повторенията - и аз обичам малкия брой повторения и пределните тежести, но все пак се старая в тренировката да има и серии с поне 10 повт. Добре е да има разнообразие ;-)
Искам да си намеря изляти дъмбели 50-ки, че тези докато ги сглобя... ама са скъпички :down:...
Мнението беше редактирано от Vic на 21.02.09 19:06.
Добро утро! (Хм... то май е добър ден вече)
Спортното начало на деня и седмицата - бягане по стълби. Студено, тежко и задъхано. Само 5 спринта. Не ми хареса представянето ми. Май твърде много съм разпускал събота и неделя. :long:
Любопитно - имаше на стълбите един бегач тази сутрин, който правеше точно обратното на мен - ходеше нагоре, а тичаше надолу... може да не е искал да се задъхва в тоя студ, хмм... :-/
Да видим довечера как ще бъда в силово отношение. :coolmad:
Здрасти :)
Vic, аз тази сутрин и петък сутрин, когато валеше яката :coolgrin: пропуснах кроса в Морската, ама за да няма празно :) реших да потичам и аз по стълбите, но в блока :)
Та ги броих, 108 бр. до 7-я етаж, и така 5 пъти :) добре ли е как мислиш ? Поизморих се яката де, за мен поне беше супер яко, ти как мислиш, значи всичко това за околу 15 - 20 мин. с почивките де :red:
казано от vessi на 23.02.09, 08:55:
Здрасти :)
Vic, аз тази сутрин и петък сутрин, когато валеше яката :coolgrin: пропуснах кроса в Морската, ама за да няма празно :) реших да потичам и аз по стълбите, но в блока :)Та ги броих, 108 бр. до 7-я етаж, и така 5 пъти :) добре ли е как мислиш ? Поизморих се яката де, за мен поне беше супер яко, ти как мислиш, значи всичко това за околу 15 - 20 мин. с почивките де :red:
Здрасти, Веси!
Много си е добре даже! Съвсем достатъчно е 20 мин. Стълбите не са чисто кардио и без почивки не става.
Понеделник:
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Отново наблегнах на щангата.
Гърди:
1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер (загряващи) 60 кг - 12 повт
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 120 кг - 7повт
1 сер, 140 кг - 1 повт
1 сер, 150 кг - 1 повт
(За разлика от бягането сутринта, тук определено ми вървеше :coolsmirk: , имах сила и повторенията бяха много чисти. )
2. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 90 кг - 11 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 12 повт
3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
1 сер 2х32 кг - 10 повт
4. Преса с дъмбели от лежанка с обратен наклон.
1 сер 2х32 кг - 12 повт
(това идва леко и не усещам хубаво натоварване, вероятно ще го заменя с успоредка или с пуловър)
Бицепс:
5. Крив лост:
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 9 повт
6. Дъмбели от седеж, наклонена лежанка
1 сер 2х22 кг - 9 повт
7. Чуково сгъване с дъмбели, последователно
1 сер 2х22 кг - 10 повт на ръка
8. Корем
Молитва
За днес толкова. Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 23.02.09 18:22.
23.02.09
18:46
Пресата на хоризонталната лежанка с тесен хват за вътрешната част на гърдите ли я правиш ? Има ли ефект ?
казано от aMneSia на 23.02.09, 18:46:
Пресата на хоризонталната лежанка с тесен хват за вътрешната част на гърдите ли я правиш ? Има ли ефект ?
Според мен ефекта е върху целите гърди, не е само за вътрешната част. Определено щади рамената и напомпва добре. Дава сила, вероятно заради значителното участие на трицепса. Започнах да го правя преди няколко години, защото имах травма в рамото и това беше единственото упражнение, при което нямах болка. Сравнително бързо качих кг на щангата и когато след 2-3 месеца започнах отново да правя тежка преса със широк хват, бях доволен да установя, че силата ми се е покачила. Оттогава винаги го включвам в тренировката за гърди, а не за трицепс.
Тази сутрин - бягане на стълбите. 5 бягания, горе-долу добре се получи. Довечера - клекове и тяга :coolsmirk: ... ако не се разболея дотогава.
казано от Vic на 24.02.09, 09:03:
Тази сутрин - бягане на стълбите. 5 бягания, горе-долу добре се получи. Довечера - клекове и тяга :coolsmirk: ... ако не се разболея дотогава.
Хмм, ....това да не е от студения въздух сутринта ? За разболяването ....лошо, внимавай :)
:long: Пропуснах снощната тренировка и бягането тази сутрин. Не бях добре. Никаква енергия и ходех като ударен с мокър парцал. Не съм вдигал температура, т.е. не се водя реално болен. Явно има все пак някаква разумна жилка в мен, защото реших да не тренирам.
:) Днес ми просветна. Смятам довечера да си вляза в нормален тренировъчен режим. Само не съм решил още дали да направя пропуснатата тренировка от снощи (крака + тяга) или направо да премина към утрешната (гръб), като добавя тягата... Ще реша като сляза в залата. ;-)
Ееее, това че си имате зала в работа е супер готино, а :) нали така беше ?
Хубаво си направил че си пропуснал трен. така организма ти се възтановява по бързо :)
казано от vessi на 25.02.09, 09:31:
Ееее, това че си имате зала в работа е супер готино, а :) нали така беше ?
Хубаво си направил че си пропуснал трен. така организма ти се възтановява по бързо :)
Здрасти, Веси!
Заличка е по-точно ;-P , но си има всичко необходимо. Миналата пролет й правихме основен ремонт и се преборихме за парички за нови уреди и тежести. Е, половината железа са си лично мои, но има ли смисъл да си ги кътам някъде в мазата? По-добре да ги ползват и други, не да ръждясват. Някой път може да направя една - две снимки.
За пропуснатата тренировка и възстановяването със сигурност си права. Забелязал съм, че и аз давам разумни съвети, но не се възползвам често от тях хаха :lol:
Vic, това със съветите от типа “Не ме гледай какво правя, ами ме слушай какво говоря” е типично за хората след определена възраст май. :-) И аз го правя редовно. :)
казано от Boby_ на 25.02.09, 12:49:
Vic, това със съветите от типа “Не ме гледай какво правя, ами ме слушай какво говоря” е типично за хората след определена възраст май. :-) И аз го правя редовно. :)
Хаха! Вярно е! :lol:
Аз много харесвам следната приказка:
“Когато човек спре да дава лош пример, започва да дава добри съвети.”
:coolsmile:
Здрасти Vic :) ти беше казъл че ще пишеш за храната, много ми е любопитно как се храниш? Спазваш ли някакви принципи в яденето, колко често се храниш, и кои храни преобладават при теб? :)
казано от vessi на 25.02.09, 13:07:
Здрасти Vic :) ти беше казъл че ще пишеш за храната, много ми е любопитно как се храниш? Спазваш ли някакви принципи в яденето, колко често се храниш, и кои храни преобладават при теб? :)
Вярно... обещах, че ще почна :blank:
И ще го направя! Въпреки, че там много критики ще отнеса... :shut:
Принципите: 5-6 хранения дневно. Старая се да са с високо съдържание на протеин и да са “чисти” продукти (мноооого относително понятие!). Но не си ги изчислявам. Гледам да изключвам захар, газирани и подсладени напитки, бял хляб. Алкохола се свежда до някоя бира или чаша червено вино от дъжд на вятър. От време на време, събота или неделя му отпускам края, броя го чийтинг ден :-).
Гледам в дневниците на дамите всичко е изчислено до грамче. Не ми е много ясно как го правите :-/ . Явно имате вградени в мозъка теглилка и калкулатор за тия неща ;-P . Вероятно ще почна да описвам храните без такива подробности в началото.
Мнението беше редактирано от Vic на 25.02.09 13:49.
Оооо, аз всичко на око меря, нямам везна и не мисля да си вземам, но си имам табличка в която според прецененото от мен на око какво хапвам, в нея следя как варират калории, въглехидрати и такива неща. :)
казано от Vic на 25.02.09, 13:31:
Гледам в дневниците на дамите всичко е изчислено до грамче. Не ми е много ясно как го правите :-/ . Явно имате вградени в мозъка теглилка и калкулатор за тия неща ;-P . Вероятно ще почна да описвам храните без такива подробности в началото.
Много вярно мислиш...окомерът е учудващо точен :) А количеството белтъчини/ въглехидрати в голяма част от храните - много логични (ама по женски, вие мъжете това няма как да го разберете това ;) )
Хайде, давай, описвай храната да видим твоят окомер как работи ;)
П.П. А ти не искаш ли да се включиш в трениращата съботна групичка (аз малко без да питам останлаите се изказвам, а и групичката е малко женска, но един мъж за цвят няма да ни спре да поклюкарстваме :)))
:) хе хе аз нямам против, тъкмо ще обменим опит и знания :) аз все още трупам знания де, но така се учи човек, няма как :)
Мнението беше редактирано от Vess на 25.02.09 14:25.
казано от Limka на 25.02.09, 14:21:
П.П. А ти не искаш ли да се включиш в трениращата съботна групичка (аз малко без да питам останлаите се изказвам, а и групичката е малко женска, но един мъж за цвят няма да ни спре да поклюкарстваме :)))
Благодаря за поканата!
Звучи добре, само дето аз докато тренирам се изключвам от останалия свят и няма да ви е забавно с мен . Да видим - по принцип не тренирам в събота, но пък изтървах снощната тренировка и може да преместя останалите тренировки с един ден. Нека отговоря към края на седмицата, става ли?
Все пак реших да направя пропуснатата тренировка от вторник
25.02.2009
Мускулни групи:
Крака и долна част на гърба
1. Клекове:
2 сер, 60 кг - 12 повт
1 сер, 80 кг - 10 повт
1 сер, 100 кг - 8 повт
1 сер, 130 кг - 3 повт
Тежаха клековете, на инат и със скърцане на зъби си завършвах повторенията :shut: . Нещо не мога да схвана как си клякате със 160-170 кг...
В момента с повече от 150 абсурд да мога да клекна. Всъщност, ще клекна, ама няма да се изправя :-/ Изглежда нещо греша в техниката. >:-(
2. Бедрени разгъвания:
1 сер, 20 кг - 20 повт
1 сер, 35 кг - 15 повт
1 сер, 50 кг - 12повт
1 сер, 65 кг - 10 повт
3. Мъртва тяга
1 сер, 60 кг - 10 повт
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 120 кг - 8 повт
1 сер, 180 кг - 1 повт
1 сер, 160 кг - 6 повт
>:( Просто се ядосах на клековете, затова ги сложих тия 180 кг, ако имах още 20 кг дискове и тях щях да сложа. Как може тягата да върви с лекота, а клековете да ме тормозят толкова?!?
4. Бедрени сгъвания
1 сер, 20 кг - 10повт
1 сер, 35 кг - 8 повт
5. Корем - римско столче.
Толкова за днес. Не съм болен вече, но не съм и във форма. Енергията и силата не бяха на 100%. Утре явно ще почивам.
Мнението беше редактирано от Vic на 25.02.09 22:32.
25.02.09
23:36
Съвет за клековете - клякай до долу и не следи къде спираш движението,концентрирай се само в изправянето.Смисъл не се зори да спираш в една определена точка,пусни си докъдето ти е комфортно и тогава се изправи.
Това клековете са голям препъни камък...много фино се разпределя натоварването и ако ти уцели слабо място издъхваш. :) Затова клякай до долу,така няма да имаш затруднения в пълната амплитуда на движение,иначе спреш 3-4 санта по-ниско и серията ти отива на кино,това с клякането до паралел е кофти замислено според мен.
Забележка : Реално едва ли ще можеш да правиш максималните си серии абсолютно до долу,но се увери,че включваш и пълни клекове в тренировките си.
Ти тренираш доста по-дълго от мен и сигурно знаеш,че преди сериите трябва да си психически готов и да “улекотиш” малко щангата. :) Ако пък ти дойдат много тежки - ми намали килата малко,помага.Защо правиш тройки,мирише ми на застой. :)
А за да видим какво ти куца,пусни едно видео.Имаш ли ?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.02.09 23:42.
казано от DeadManWalking на 25.02.09, 23:36:
Съвет за клековете - клякай до долу ...
....
Забележка : Реално едва ли ще можеш да правиш максималните си серии абсолютно до долу...
....
А за да видим какво ти куца,пусни едно видео.Имаш ли ?
Здрасти, Дедмен!
Такааа... Благодаря за съветите. Обаче има особеност - Клековето при мен са ВИНАГИ дълбоки и абсолютно до долу. Като се замисля, може и в това да е грешката... Дали да не пробвам полуклек? Да сложа повечко кг и да се опитам да кача силата така? Хмм... Още нещо ми идва наум - Франко Коломбо съветваше да се почва клека от долна точка, така се повишавала силата. И това може да пробвам.
Нямам видео на клековете, правено скоро. Ще видя какво мога да направя по въпроса.
26.02.09
08:57
Точно това мислех да ти пиша,че ако в момента клякаш до долу,започни да клякаш до средата (бедрата паралелно на пода),така ще си вдигнеш силата (ама не много :) ).
Клек от долната точка просто ще ти убие инерцията,така че би трябвало да има ефект.Може и аз да го пробвам.
PS:Преден клек би помогнал,особено за техниката.
PS2:Винаги ли правиш и клек и тяга в една тренировка?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.02.09 09:45.
Знам, че бях писал, че ще почивам. Но настроението е отвратително днес :long: и тъй като най-ефикасния начин за борба с него е здравата тренировка, ето я и нея:
Мускулни групи: Гръб
1. Набирания (широк надхват):
5 сер х 10 повт
без тежест
2. Долен скрипец, широка ръкохватка
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 10 повт
3. Горен скрипец, широка ръкохватка, зад врат
1 сер 80 кг х 7 повт
1 сер 60 кг х 10 повт (веднага след първата, за донапомпване)
4. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди
1 сер 100 кг х 8 повт
5. Корем
повдигане на краката от лежанка и римско столче
Толкова.
П.С. За малко да забравя - реших да пробвам прословутия Swing ;-P , с дъмбел 33 кг вместо пудовка - 3 серии по 10-12 повторения между последните упражнения. Чудно натоварване! Ще го включа при краката и долната част на гърба, но ще трупна още килца, примерно 45 кг, за да не прекалявам с повторенията.
Дами, благодаря за идеята! :-)
Мнението беше редактирано от Vic на 26.02.09 16:16.
26.02.09
16:26
vic, welcome :) ако искаш по-голямо натоварване пробвай swing с обръщане, някъде из дневника си бях сложила линк как се прави. Внимавай само, че техниката е много специфична иначе лактите отиват .....
казано от Венцеслава Атилова на 26.02.09, 16:26:
vic, welcome :) ако искаш по-голямо натоварване пробвай swing с обръщане, някъде из дневника си бях сложила линк как се прави. Внимавай само, че техниката е много специфична иначе лактите отиват .....
Здрасти, Венци!
Бих пробвал обръщането, само дето си нямам пудовка :blank: . SWING-ът тази вечер го правих с дъмбел. Ще се ослушвам и ще проверя тук там дали няма да намеря. :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от Vic на 26.02.09 19:43.
Привет!
По принцип рядко тренирам в събота, а още по-рядко изпълзявам от “моята” заличка, но днес имах стимул да го направя. Всъщност 3 стимула ;-) . Три яки мацки - Limka, Winnie и Vessi ме навиха да тренираме в MAX Fitness :coolsmile:. Можете да ми завиждате ;-P !
Та ето какво правих днес:
Мускулни групи: Рамена и трицепс
Рамена:
1. Clean & Push press (Обръщане и изтласкване). Всичките серии са по 1 повторение.
2 сер. х 60 кг
1 сер. х 80 кг
1 сер. х 90 кг
6 сер. х 100 кг
Днес съзнателно пропускам серията със 110 кг. Засега ;-) е рекордна тежест (от миналия петък) и още не е влязла в стандартната ми тренировка.
2. Милитари преса от стоеж
1 сер х 60 кг - 10 повт
1 сер х 80 кг - 9 повт (7 от които push press)
3. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
4 сер, 10 повт, 12.5 / 15 / 17.5 / 17.5 кг
Трицепс
1. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 17 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 22 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 27 кг - 8 повт на ръка
2. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
3. Горен скрипец, V-образна ръкохватка
1 сер х 40 кг - 10 повт
1 сер х 45 кг - 9 повт
Корем:
От висилка повдигане на краката до лоста - 2 сер Х 15-20 повт.
Молитва - 2 сер, 40-50 кг
Толкова от мен.
Честита ви Баба Марта утре и се постарайте да сте бели, червени и засмени! :-)
казано от Vic на 28.02.09, 11:24:
Привет!
По принцип рядко тренирам в събота, а още по-рядко изпълзявам от “моята” заличка, но днес имах стимул да го направя. Всъщност 3 стимула ;-) . Три яки мацки - Limka, Winnie и Vessi ме навиха да тренираме в MAX Fitness :coolsmile:. Можете да ми завиждате ;-P !
А аз се каня да ходя да тренирам след малко без никакви мацки в кварталната зала, намираща се в едно мазе. :-) Наистина си за завиждане. ;)
28.02.09
13:46
Абе никакви мадами,само те разконцентрират...
казано от DeadManWalking на 28.02.09, 13:46:
хахаха Ако някой разконцентрираше някого, то това беше той нас (не обратното)... Момчето си направи половината тренировка още докато ние бяхме в съблекалнята; другата половина направи докато успеем да си направим загрявката :) След това само обикаляше папарашки и снимаше >:( Пък ние се чудехме от кое огледало ще ни изненада светкавица :-) Абе...забавно беше ;) Може да повторим - без апарати и телефони :lol:
А аз се каня да ходя да тренирам след малко без никакви мацки в кварталната зала, намираща се в едно мазе.
Какво по стимулиращо от това?? :)
28.02.09
16:41
казано от Никола на 28.02.09, 13:56:
Ай стига се фукайте бе, на мен уредите ми са в на баба ми хола :D:D:D
Хахахахаха много се смях като го прочетох :D
28.02.09
16:42
казано от Limka на 28.02.09, 14:32:
хахаха Ако някой разконцентрираше някого, то това беше той нас (не обратното)... Момчето си направи половината тренировка още докато ние бяхме в съблекалнята; другата половина направи докато успеем да си направим загрявката :) След това само обикаляше папарашки и снимаше >:( Пък ние се чудехме от кое огледало ще ни изненада светкавица :-) Абе...забавно беше ;) Може да повторим - без апарати и телефони :lol:
ММммм искам да ги видя тези снимки :)
28.02.09
18:39
казано от aMneSia на 28.02.09, 16:42:
Перверзник! Аз също... 8-/
ПС:Някоя да е правила задно бедро на машина ? :lol:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.02.09 18:39.
казано от DeadManWalking на 28.02.09, 18:39:
казано от aMneSia на 28.02.09, 16:42:
Перверзник! Аз също... 8-/
ПС:Някоя да е правила задно бедро на машина ? :lol:
Хммм...май нямаше такова упражнение, но имаше добро утро, хмм....ей Vic, тия снимки първо през нас ще минат нали :) Хи хи хи :)
Добра тренировка си беше, какво пък :)
казано от Vessi на 01.03.09, 10:41:
Хммм...май нямаше такова упражнение, но имаше добро утро, хмм....ей Vic, тия снимки първо през нас ще минат нали :) Хи хи хи :)
Добра тренировка си беше, какво пък :)
И тяга имаше, Веси :) И колко молитви... ;) Добре ни изхваща, ми се струва...
И, разбира се, снимките първо през нас! Трябва да има редакция :lol:
01.03.09
11:58
Насочват притока на кръв не към мускулите,а на друго място:D