24.02.09
09:41
Здравейте!Тренирам от близо 5 месеца,а от Коледните празници не мога да мръдна на никъде.Не мога да кача,никакъв растеж на ръката,просто съм отчаян вече!Смених програмата,ям повече от колкото преди,почнах да ям извара преди лягане,от 2 дена взимам креатин Kre-alkalyn(е,не очаквам незабавни резултати) и просто не мога да си напомпам гърдите,трицепса,дори понякога и бицепса,а правя интензивни тренировки,40 минути за мускулна група,40 секунди почивка между сериите и най-много 2 между различни упражнения,ако си полафя с някой.Просто не разбирам,тренирам от 5 месеца и след 2рия ( за 2 месеца качих 4кг + 2 см на ръката) вече застой.... Ако имате някакви предложения как да се измъкна от тоя застой,нека помогне :)
Поздрави!
За 5 месеца не стават чудеса, но все пак напиши как тренираш и как се храниш.
24.02.09
10:11
Една проста сметка: 5 серии по 40сек изпълнение и 40сек почивка = 6 минути за упражнение. За 40 минути с 2мин почивка между упражненията успяваш да направиш...7 упражнения по 5 серии!!!
Професионалистите със стероиди и опит мнооооого над 5 месеца почиват повече между сериите и правят по по-малко упражнения от теб.
казано от Владимир92 на 24.02.09, 09:46:
знам,че не стават чудеса,но поне първите 5-6 месеца би трябвало да има по-интенсивен растеж?Така съм чел,пък и много хора,които почнаха по едно и също време с мене,имат уникален прогрес без диети и добавки.Ами за храната,нямам строга диета,нямам възможност,но ям най-малко по 4 яйца на ден,месо,1-2 пици в училище,салати,картофи,сирене и извара преди лягане.Гледам да не оставам никога гладен.Също така хапвам и пшенични зародиши,пия натурални сокове,спрял сам всякакви кофеинови напитки,алкохол,не пуша,не ям чипсове и пържени храни.Често ям и риба тон консерви.За тренировките казах,че са интенсивни,защото съм упорит и искам да направя нещо...повече тренирам на машини,рядко лежанки.Бицепс и трицепс най-вече с дъмбели,лостове,въжета,гърдите само на машините...Ако трябва ще кажа и по каква програма тренирам ако е от значение и по колко упражнения правя...
Е как не може да се напомпаш, особенно пък за бицепс който се помпи най-лесно. Аз още от първото упражнение го напомпвам много пък да не говорим за четвъртото като стигна.
Хах 4 упражнения за бицепс ??? Как се чустваш след това ? Как го тренираш и кога ?
24.02.09
11:05
Съвет: има една група, чието име ще ти помогне да се ориентираш в тренировките за маса и сила. Чак когато тръгнеш да вадиш детайли по мускулите - тогава съветът не важи...
Името на групата: RAGE AGAINST THE MACHINE
супер се чувствам немога да говоря по телефона поне 1 час след тренировката. Правя го с трицепса. Правя 4 упражнения по 4 серии и за двете МГ. Докато не го пробваш неможе да си представиш за какво говоря. Пробвай една тренировка да направиш
зарежи машините - свободни тежести и базови упражнения - там е истината. полза от много упражнения също няма. вдигаш ли работните тежести?
имай предвид, че с увеличаване на стажа в залата, темповете на растеж намаляват - след няколко години ще се радваш на всеки грам и милиметър ;)
24.02.09
12:36
Бицепс 2 упражнения. И почивка между серийте 1:20 а не 40 сек....
Мнението беше редактирано от nerobg на 24.02.09 12:37.
казано от FRANKO1 на 24.02.09, 11:26:
зарежи машините - свободни тежести и базови упражнения - там е истината. полза от много упражнения също няма. вдигаш ли работните тежести?
имай предвид, че с увеличаване на стажа в залата, темповете на растеж намаляват - след няколко години ще се радваш на всеки грам и милиметър ;)
наясно съм с това,но все пак тренирам от 5 месеца,от които първите 2 имаше забележителен растеж,а не от 5 години :)
бицепса иначе го напомпвам г/д,но трицепса и гърдите са ми проблем.И като цяло растежа в момента ми е като след 10 год трен,не 5 месеца :(
Ако имате други предложения,казвайте :)
Ако не можеш да се помпаш вземи си азотен буустер-no xplode(днес го свърших върши перфектна работа) или animal pump.
Имам чувството,че след всяка следваща тренировка,ръката ми става все по-малка...направо нз какво още мога да направя :/
25.02.09
11:59
казано от freddddy на 24.02.09, 11:05:
супер се чувствам немога да говоря по телефона поне 1 час след тренировката. Правя го с трицепса. Правя 4 упражнения по 4 серии и за двете МГ. Докато не го пробваш неможе да си представиш за какво говоря. Пробвай една тренировка да направиш
И аз съм така ... Третото упръжнение за бицепса го правя едва , но след това ръцете са ми като на “Flex Weeler” :P - Образно казано.
Чуствам се много добре и бицепса си расте , не можеш да ме убедиш , че му спирам разтежа!
25.02.09
14:41
Относно темата - младеж, тренираш БРУТАЛНО погрешно. След 5 месеца трениращия не знае каква е разликата между щанга и дъмбел, камо ли някакви изпълнения като твоите.
Мързи ме да повтарям - ако искаш, разгледай мнеията ми из темите за ръце по форума.
Съвсем в резюме за тебе 6-7 серии за бицепс и 7-8 за трицепс стигат. Едно основно, едно изолиращо, 2.5 минути между сериите.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 25.02.09 15:11.
25.02.09
15:39
Също така почети малко повече и гледай клипчета за привилните изпълнения на упражненията.. Тренирай повечко със свободни тежести, зарежи ги тези машини :) За бицепс 21 е гениално упражнение. Другите неща ти ги казаха :) Успех
Ами аз ги правя правилно упражненията,както е по клипчета,както ми е обяснявано.Днес увеличих почивките на 1:30 г/д и правих само бицепсово сгъване с нагънат лост и бицепсово сгъване с две ръце на въжетата.Сериите също не са били някаква удивителна цифра,но резултатите както казах...
Моето мнение е че определено претренираш и после не те знам какво правиш но непочиваш достатъчно нещо такова трябва да е щом си правиш упражненията правилно... даже 2 мин почивай между сериите и прави 3 упражнения по 8 повторения за бицепс и трицепс. Пробвай 21 но с малки кг за да го правиш правилно има клипчета виж как става.
Това ли е 21 http://www.youtube.com/watch?v=2R427EnXrH8
Изглежда хубаво,ще го пробвам.Аз в началото правех това упражнение,но с права щанга.
26.02.09
10:02
казано от Mastera на 24.02.09, 10:47:
казано от Владимир92 на 24.02.09, 09:46:
знам,че не стават чудеса,но поне първите 5-6 месеца би трябвало да има по-интенсивен растеж?Така съм чел,пък и много хора,които почнаха по едно и също време с мене,имат уникален прогрес без диети и добавки.Ами за храната,нямам строга диета,нямам възможност,но ям най-малко по 4 яйца на ден,месо,1-2 пици в училище,салати,картофи,сирене и извара преди лягане.Гледам да не оставам никога гладен.Също така хапвам и пшенични зародиши,пия натурални сокове,спрял сам всякакви кофеинови напитки,алкохол,не пуша,не ям чипсове и пържени храни.Често ям и риба тон консерви.За тренировките казах,че са интенсивни,защото съм упорит и искам да направя нещо...повече тренирам на машини,рядко лежанки.Бицепс и трицепс най-вече с дъмбели,лостове,въжета,гърдите само на машините...Ако трябва ще кажа и по каква програма тренирам ако е от значение и по колко упражнения правя...
1. При започване на тренировки за 1-ви път не можеш да очакваш растеж. Разгледай как тялото реагира на тренировки при такъв начален период.
- Мускулите ти са на някаква анчална изходна позиция. При започване на интензивни тренировки, било то и в начален стадий се наблюдава (би трябвало) 1-во намаляване на обема на тялото. Това е поради факта, че се анмалява подкожната мазнина, както и тази, кяото е разположена между мускулните влакна.
- Растежа и промяната на тялото ти е свързано с това, какъв тип тяло си. При всеки един от трите основни типа телосложения се наблюдава различен видим ефект.
- 5-6 месеца е начален стадий. Убеден съм в това, че ти за този период можеш само да изучиш правилното изпълнение на упражненията. Ако не си го направил - не чакай нужния резултат. А като имам предвид как се обръща внимание на това, не се сърди - нищо лично, но едва ли си го направил. Освен, ако някой знаещ не се е занимавал с теб, за да ти посочи местата, където грешиш в изпълннието. Винаги това се пренебрегва - а това е основна грешка - стремеж към големи и бързи постижение, които не дават резултат.
2. Обърни внимание на следното:
- Правилна подредба на програмата - по дни, упражнения, серии, повторения и т.н.
- Правилно изпълнение на упражненията, без изсилване в тежестите, подражаване на здравите момчета.
- Правилно хранене - съблюдаване на съдържанието и произхода на храната. Въглехидрати 60 %, Белтъчини - 30 %, Мазнини - 10 %. Не омаловажавай Витамини и Минерали - по възможност не от аптеката, а от естествени източници.
- Изхвърли вредните навици.
- Осигурявай нужната почивка - мускулите растат, когато си почиват.
- “Неприличните” количества алкохол и цигари, както и разсипването на тялото с умора и липса на релакс и почивка - няма д ати осигурят желаното.
- Хигиената на съзнанието и психиката - само ще ти помогнат.
Когато тренираш - прекарвай всичко през мисълта. Без нея мускулите само ще работят. Няма да се развиват.
Другите тайни - има ги в книгите. Сядай и чети. Форума е сигнална лампичка, която може да те насочи къде да гледаш. Останалото е лично вложено. Това е индивидуален спорт и тук няма НИЕ има само АЗ и ТОЙ или Тя.
Учиш сам, четеш сам, прилагаш и се учиш от грешките.
И питаш само дотолкова, колкото да се ориентираш.
Ако не знаеш... грешните съвети само ще те объркат още повече. ЧЕТИ!
Там са отговорите. И експериментирай със себе си, но разумно.
Успех!
ПП: И не посягай към стероиди, ако имаш намерение да постигнеш нещо трайно и органите ти да си работят нормално!