Анкета - изследване на протеини - прочетете 1ия пост !!!

Прескочи до:

28.02.09
09:11

Ще помоля да гласуват само хора, които ще допринесат финансово (говорим за не повече от 10-ина лв.), ако въобще се стигне до там. Идеята е всеки да посочи протеина, за който желае да разбере дали написаното на етикета %-но съдържание на белтък отговаря да действителното.
Тъй като не мога да обхвана всички видове протеин, ако някой има друго предложение да го напише като отговор в поста си. Изброяването пак повтарям не е изчерпателно.

Темата беше редактирана от emzo на 28.02.09 16:53.

28.02.09
09:25

казано от Стоянчо на 28.02.09, 09:11:

Ще помоля да гласуват само хора, които ще допринесат финансово (говорим за не повече от 10-ина лв.), ако въобще се стигне до там. Идеята е всеки да посочи протеина, за който желае да разбере дали написаното на етикета %-но съдържание на белтък отговаря да действителното.
Тъй като не мога да обхвана всички видове протеин, ако някой има друго предложение да го напише като отговор в поста си. Изброяването пак повтарям не е изчерпателно.

Знаеш ли от кога чакам такова нещо да се предложи.Аз гласувах за Scivation,ама и който и да се избере пак бих се включил с 10-на лв-както си споменал....

28.02.09
10:03

Аз искам да се включа също, но съм от Пловдив ако имате някакво предложение как да помогна казвайте
—гласувах за Нутра Форс.. идва летния сезон и като гледам той е най-изгодния изолат и само добри думи се чуват за него, но дали съдържанието му отговаря на етикета

28.02.09
11:06

Ако имаше Експлоуд, бих гласувал за техния.Не за друго, ами защото са може би единствената БГ фирма, която не я плюят много-много, може пък да има защо...иначе от тук изброените гласувах за Американ уей. Мисля, че е един от най-ползваните от потребителите на този форум, със сигурност по-купуван от протеините на Синтракс, Юнивърсъл и т.н.
Стояне ти писа ли на Аквалаб?
Едит: Като гледам 19 човека са гласували, дали ще се съберат 200лв...? Ако вземат, че се съберат, може и повече от един да се изследва...

Мнението беше редактирано от NastyNas на 28.02.09 11:09.

ER

28.02.09
11:08

Няма ли да стане по-добре, ако се съберат повече пари за да се излследват поне 2-3 вида пудра (от един клас) и да се направи съпоставка ...

В тоя ред на мисли колко струва едно такова изследване?

28.02.09
11:17

Гласувах за American Whey, перфектен по съотношение цена/качество,
ако излезе и чрез изследването всичко как си требе,
това ще е моя протеин занапред.

Scivation, Gold standard, NOW isolate, Syntrax Nectar, Champion nutrition, Dymatize elite whey, Scitec.
И повече от 10 лева мога да дам.

28.02.09
11:41

казано от eraziel на 28.02.09, 11:08:

Няма ли да стане по-добре, ако се съберат повече пари за да се излследват поне 2-3 вида пудра (от един клас) и да се направи съпоставка ...

В тоя ред на мисли колко струва едно такова изследване?

Да, идеята е да пуснем толкова изследвания за колкото се съберат пари. 1 изследване е 70лв. Има още 1 лаборатория, която искам да проверя. Предвид това, че ме съмнява да съберем много пари, затова псукам анкета и евентуално да проверим Топ 3 протеините или дори само 1 да е пак е нещо, а в течение на времемто да се проверяват и другите. До момента виждам, че са гласували 24 души; по 10лв. това са 240лв. което вече са 3 изследвания! :)

казано от Георги Гайдов на 28.02.09, 11:17:

Scivation, Gold standard, NOW isolate, Syntrax Nectar, Champion nutrition, Dymatize elite whey, Scitec.
И повече от 10 лева мога да дам.

Еднакво мислим!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.02.09 11:43.

ER

28.02.09
11:46

Дайте направо банкова сметка да превеждаме пари ...
За мен е по-удобно с пейпал, ако не е проблем...

28.02.09
14:29

Темата напредва.Ако може да направим повече от 3 ще е много добре...Може няква среща да си направим нещо ала-бала..ще се разберем...

28.02.09
15:00

Искам да помоля след края на анкетата да се покажат данните с гласувалите потребители и имената им  и разни с по 1-2 мнения и регистрации след анкетата да се анулират защото така всеки може да си направи профил и да цъка протеина който иска!

28.02.09
15:16

казано от WESTA на 28.02.09, 15:00:

Искам да помоля след края на анкетата да се покажат данните с гласувалите потребители и имената им  и разни с по 1-2 мнения и регистрации след анкетата да се анулират защото така всеки може да си направи профил и да цъка протеина който иска!

Да, накрая ще се види кой е гласувал, нали идеята е съответно и да даде пари. Който откаже да помогне, гласът му отпада. За това не се притеснявайте.

казано от Костадин на 28.02.09, 14:29:

Може няква среща да си направим нещо ала-бала..ще се разберем...

Срещата е най-лесното. Първо да съберем парите. Смело давайте идеи как да се осъществи получаването на финанси от различните градове. Който е от София, ще даде на ръка, а ако мисли, че ще бъде излъган направо идва в лабораторията и на място се осведомява за ценоразписа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.02.09 15:23.

28.02.09
15:17

казано от Стоянчо на 28.02.09, 15:16:

казано от WESTA на 28.02.09, 15:00:

Да, накрая ще се види кой е гласувал, нали идеята е съответно и да дае пари. Който откаже да помогне, гласът му отпада. За това не се притеснявайте.

ОК!

28.02.09
15:27

Искам да вметна едно уточнение/допълнение. На етапа, когато ще се дават пудрите за анализ, те трябва да бъдат от наразпечатани кутии. Т.е. аз го виждам по следния начин: ако преценим, че ще се изследват 5 протеина, редовните консуматори на съответните 5 протеина трябва да осигурят доза за анализ. Ще видим и дали вносителите няма да могат да съдействат.

28.02.09
15:33

Еми то ще си проличи кой е сериозен и кой прави далавери.(вносителите)
Който даде е чист пред себе си който не даде после да не каже че нашто е менте!!!

28.02.09
15:36

Наистина би било добре ако официалните вносители се включат. Сигурен съм, че едно изследване, което покаже, че съдържанието в доза отговаря по етикет, ще увеличи интереса към съответния продукт. Много от тях имат малко дозички пакетиран протеин(а и не само), примерно за 1 или 2 консумации, така че няма да се наложи да се взима цяла кутия.

Мнението беше редактирано от NastyNas на 28.02.09 15:37.

28.02.09
15:56

казано от WESTA на 28.02.09, 15:33:

Който даде е чист пред себе си който не даде после да не каже че нашто е менте!!!

Какво значи който даде е чист който не даде лъже така ли?

Всяка сериозна фирма има анализни сертификати - специално за NOW сигурно вече имаме по 10 сертификата за всеки продукт. Правени от лаборатории в САЩ. Сертификатите са заверени пред нотариус. Не съм сигурен че някоя местна лаборатория ще се справи по-добре, дето сигурно някой студент 3ти курс ще се учи да прави анализи на продукти. А по-скоро ще станат спекулации.
NOW предлагат над 1500 артикула по ценова листа. Дали лабораториите с които работят се справят добре или някоя местна е по-добра (даже като гледам те самите местни лаборатории не се навиват да правят такива анализи,) Защо ли? Ако можеха - какъв е проблема да ви вземат парите?

Още повече не виждам за какви далавери може да става въпрос при вносителите тъй като се продава готов и запечатан продукт, произведен от друга компания - тук продуктите само се препродават. Да не би да отваряме кутиите и да ги пълним с брашно и пудра захар?

28.02.09
16:23

казано от Калоян Георгиев на 28.02.09, 15:56:

казано от WESTA на 28.02.09, 15:33:

Какво значи който даде е чист който не даде лъже така ли?

Всяка сериозна фирма има анализни сертификати - специално за NOW сигурно вече имаме по 10 сертификата за всеки продукт. Правени от лаборатории в САЩ. Сертификатите са заверени пред нотариус. Не съм сигурен че някоя местна лаборатория ще се справи по-добре, дето сигурно някой студент 3ти курс ще се учи да прави анализи на продукти. А по-скоро ще станат спекулации.
NOW предлагат над 1500 артикула по ценова листа. Дали лабораториите с които работят се справят добре или някоя местна е по-добра (даже като гледам те самите местни лаборатории не се навиват да правят такива анализи,) Защо ли? Ако можеха - какъв е проблема да ви вземат парите?

Още повече не виждам за какви далавери може да става въпрос при вносителите тъй като се продава готов и запечатан продукт, произведен от друга компания - тук продуктите само се препродават. Да не би да отваряме кутиите и да ги пълним с брашно и пудра захар?

Правят се и такива работи(Да не би да отваряме кутиите и да ги пълним с брашно ) !Да доста общо го казах но може всичко да се очаква специално за NOW едвали ще има подобни практики а аз не съм гласувал за NOW но пък който го е страх не ходи в гората така че се надявам ако случайно се избере протеин на НАУ да предоставите мостра едва ли 20-30 лева ще ви ужилят много!

28.02.09
16:44

Аз гласувах за American whey. Интересно ще е да се видят резултатите, но трябва да измислим как да дадем пари тези, които не сме от София. Хубава идея и се надявам да се осъществи :)

28.02.09
16:53

Позволих си да редактирам заглавието, с цел да гласуват едва след като прочетата 1ия пост.

28.02.09
17:58

Ще е добре наистина чрез пейпал или по банков път да се измисли нещо за финансирането на инициативата . Аз гласувах за ASN American Whey, защото него ползвам най-често и е най-популярен тук може би .

28.02.09
18:03

Събирането на парите можем да го обсъждаме и в тази тема-анкета. Но първо нека минат 2-3 дни за да може всички да видят темата и който желае да се включи.

28.02.09
19:09

НЕ виждам смисъл да се изследва НАУ Изолат-при положение, че с всяка пратка се изпраща сертификати от изследване на пудрата ... Гласувах за Scivation whey.

28.02.09
19:25

аз гласувах за Нутрата  понеже е изгодна и с добри х-ки на хартия, ако можех също бих добавил и глас за америкън уей на АСН , според вижданията ми в този форум  това са най-търсените  евтини протеини и за които хората питат. и аз ще дам пари независимо кои марки се изберат за изследванто , подканвам всеки да даде по 10лв ,без значение дали “неговият” протеин е в класацията.  Моите виждания са ,че няма особен смисъл да се правят изследвания на скъпи марки с доказани по-някакъв начин сертификани на всяка партида.. например НАУ ... в съседна тема Калоян Георгиев представи заверени сертификати които на мен ми стигат. също и марки с GMP сертификат е безсмислено да се изследват , при положение че това може да се направи с някоя други по масови и достъпни продукти ....  много ми се иска да се изследва и някой БГ протеин .. разните там ГОЛД90 на нутрим, Биогейм  или P&B продукти ..

Мнението беше редактирано от CheFolino на 28.02.09 19:51.

28.02.09
19:35

Относно сертифицираните продукти и аз съм на същото мнение. Поместил съм такива продукти за да не стане така, че някой да каже “защо не си включил еди кое си”.

01.03.09
00:07

Тук не става въпрос за това дали вносителя ще се вътри 20 лева за да даде половин кило протеин за изследване. Специално на продуктите които ние предлагаме на БГ пазара можем да покажем сертификати за анализ на всяка партида (При NOW Foods това е задължително независимо дали го искаме) и то от лаборатории в САЩ. А тук няма как да се гарантира че потребителите или хората правили изследването нямат корист или пък че изследването е точно. Тоест това е изследване което се поема от вас потребителите и е за самите вас. Вносителя е длъжен да представи необходимата документация на клиента - ние го правим.

На няколко пъти съм разговарял с хора от Quality Department-a на NOW Foods. Изследването и анализа на продуктите е доста тънък момент и трябва да се прави от хора които наистина знаят какво правят и имат опит. Между другото в момента в NOW Foods работи и българка на позиция Chemist в QC-Analytical Lab. Обяснявала ми е няколко пъти за какво тестване става въпрос. Ако и тук имаше сериозни лаборатории бихме се включили да помогнем, но поне за момента не виждам как да стане това.

Давам ви линк и към Сертификат за Анализ на Nectar - Twisted Cherry.

syntraxbg.com/coa12351.jpg

Идеята за изследването е много добра, но ми се струва че тук в БГ реализацията и е трудна.

MA

01.03.09
11:57

казано от Калоян Георгиев на 01.03.09, 00:07:

Тук не става въпрос за това дали вносителя ще се вътри 20 лева за да даде половин кило протеин за изследване. Специално на продуктите които ние предлагаме на БГ пазара можем да покажем сертификати за анализ на всяка партида (При NOW Foods това е задължително независимо дали го искаме) и то от лаборатории в САЩ. А тук няма как да се гарантира че потребителите или хората правили изследването нямат корист или пък че изследването е точно. Тоест това е изследване което се поема от вас потребителите и е за самите вас. Вносителя е длъжен да представи необходимата документация на клиента - ние го правим.

На няколко пъти съм разговарял с хора от Quality Department-a на NOW Foods. Изследването и анализа на продуктите е доста тънък момент и трябва да се прави от хора които наистина знаят какво правят и имат опит. Между другото в момента в NOW Foods работи и българка на позиция Chemist в QC-Analytical Lab. Обяснявала ми е няколко пъти за какво тестване става въпрос. Ако и тук имаше сериозни лаборатории бихме се включили да помогнем, но поне за момента не виждам как да стане това.

Давам ви линк и към Сертификат за Анализ на Nectar - Twisted Cherry.

syntraxbg.com/coa12351.jpg

Идеята за изследването е много добра, но ми се струва че тук в БГ реализацията и е трудна.

Нещо май се съмняваш в резултата от изследването - а ?
Хич не е трудно.
Ти да си чул за производител на даден продукт който да твърди, че лъже за съдържанието ?
Добавете и един explode в изследването ;)

Мнението беше редактирано от Mamularin на 01.03.09 11:58.

01.03.09
12:16

Единственото което ме притеснява е начина по който ще се извърши това изслеване :)

01.03.09
15:01

Ще гласувам когато се разбере къде ще е срещата.
Парите бих ги дал веднага стига да имаше как.

01.03.09
15:44

казано от Nike09 на 01.03.09, 15:01:

Среща ще се определи след гласуването и приключване на анкетата. Или гласуваш, съответно даваш пари или не даваш. Никой никого не принуждава.

03.03.09
12:34

Според мен анкетата приключи. 50 глаували е обнадеждаващо :). Предлагам да обсъдим колко протеина да изследваме. “Топ 3” или “топ 5”, съответно да се разберем, кой може да даде доза от неотворен протеин. Гласовете определят, че най-голямо е любопитството относно:
1.Американ Уей
2.Сайвейшън
3. Нутра, Нектар и Нау.
Това са 5 протеина, за които теоретично погледнато гласувалите покриваме разходите.

И така, въпросът ми е на кой от гласувалите му предстои да си купи скоро време кутия от изброените протеини. Примерно аз по всяко време съм навит да купя 1 кутия Нектар или да опитам Нутра-та.

Това е запитването, което съм направил:
Добър ден!
Бих искал да запитам възможно ли е да се осъществи изследване на протеинова пудра от американски водещи фирми с цел установяване дали грубо казано етикета съответства на съдържанието. Бих искал да разбера какъв е процента съдържание на белтъчини, мезнини и въглехидрати в една доза (30гр.) от съответните протеини или на 100гр.
До колкото съм запознат произхода на белтъчините в няколкокомпонентните протеини (матрици) в България не може да бъде установен (поправете ме, ако се лъжа). Т.е. ако един 3-компонентен протеин съдържа суроватъчен излат, млечен и соев протеин, можете ли да установите в какво съотношение са те в 1 доза или в 100гр.
Друг въпрос: ако едина протеинова пудра е съставена от смес от концентрат и изолат, може ли да се установи съотношението между двата белтъка?
Бих помолил, за в отговора Ви срещу всяко възможно изследване да ми добавите и сумата, която трябва да бъде заплатена за анализа.

Ако някой има какво да допълни за да го задам като въпрос, моля нека сподели.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.03.09 15:53.

03.03.09
12:46

Аз няма да си купувам скоро, щото имам още за чистене. Но според мен това колко протеина ще могат да се изследват зависи от цената на изследването и това колко пари съберем, нали?
Ако се изследва протеина на Нау ето го решението:
nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=160&Itemid=36
Имат еднократни дозички по 40 грама, 2.50 струват. Трябва да видим дали и АСН имат, както и другите де.
Като съберем парите ще се види коко ще можем да пуснем да изследвания. Аз предлагам да почваме...?

03.03.09
14:24

казано от Стоянчо на 01.03.09, 15:44:

казано от Nike09 на 01.03.09, 15:01:

Среща ще се определи след гласуването и приключване на анкетата. Или гласуваш, съответно даваш пари или не даваш. Никой никого не принуждава.

Имах предвид ,че ако не мога да доида на срещата няма смисъл да ми броите гласа!
Парите бих ги дал с удоволствие за такова нещо не съм за 10 лв!

Мнението беше редактирано от Nike09 на 03.03.09 14:52.

03.03.09
17:46

то не е до 10-те лева , аз на тях гледам като на инвестиция в сигурност ... по-принцип си падам бюджетен потребител и винаги гледам да си взема оптималното от  количество/качество .. което да усетя .. не взимам БГ боклуци , но освен ако са на промоция едвали ще взема и от скъпите марки. предполагам и повечето от хората тук са така...

ER

05.03.09
15:21

Добре де, като не сте от София какъв е проблема да се направи банков превод... Не съм много запознат с таксите, но едва ли ще надвиши 5 лв?
Аз съм от извън страната и пак намерих начин да се включа ... Според мене няма какво да се чака повече за гласувания, да се съберат парите и да напрвим сметка колко вида протеин можем да тестваме, разбираме се и действаме...

05.03.09
18:50

Ами да, помолих за списъка на гласувалите. Почивните дни ще го публикуваме и ще определим кой са от София и кои от други градове. Столичани лесно ще съберем парите, остава въпросът за останалите.

06.03.09
10:19

а вариант да изследваме насипният протеин от склада на Пико > http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/ 12лв/кг :D

06.03.09
11:28

Искам да попитам нещо - ако моя протеин не е от тези които ще се изследват според мен няма смисъл да спонсорирам начинанието, защото нито американ уей нито нутра ще си закупя?

06.03.09
11:47

казано от WESTA на 06.03.09, 11:28:

Искам да попитам нещо - ако моя протеин не е от тези които ще се изследват според мен няма смисъл да спонсорирам начинанието, защото нито американ уей нито нутра ще си закупя?

Тогава НЕДЕЙ да гласуваш, защото именно това е условието - ако гласуваш да дадеш пари. Въпрос на желание е. Никой никого не кара насила да участва.

06.03.09
12:00

казано от batgonzo на 06.03.09, 10:19:

а вариант да изследваме насипният протеин от склада на Пико > http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/ 12лв/кг :D

и аз съм за този

06.03.09
12:06

казано от karlo на 06.03.09, 12:00:

казано от batgonzo на 06.03.09, 10:19:

и аз съм за този

наистина цената е много добра,защото става въпрос за суплемент,които е на принципа “колкото повече,толкова по-добре” и ако след изследване излезе читав,ще си взимам по 2 кг суроватка(12лв/кг) и 2 кг казеин(22лв/кг) като допълнение към някой от скъпите американски изолати.А и аз работя в фирма,която е в един бранш с “Пико” и опитните ми колеги казват,че “Пико” са точни и суровините им са такива ,за какви ги представят.

Мнението беше редактирано от batgonzo на 06.03.09 12:11.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1