02.03.09
17:26
Овесени ядки никога не съм ял...от както тренирам за закуска го карам на яица наи-вече.99 процента съм сигурен,че няма да ми хареса тва като го гледам ми прилича на фураж...как ги правите? само овес и мляко ?
02.03.09
17:43
#1
Фураж :lol: :lol: :lol: Аз ги ям с прясно мляко, като ги оставям да се киснат поне пет минути.
02.03.09
17:43
#2
Може и една лъжичка мед за вкус, ако са без захар или плодове
ами с кво мляко са по хубави с прясно или кисело?
С кисело, на мен ми стават много блуткави с прясно мляко :roll:
Стават и с извара, но предполагам не ядеш извара сутрин :)
02.03.09
22:04
#6
Харесвам ги и с кисело, и с прясно мляко, а относно овесени ядки с извара :sick:
03.03.09
07:43
#8
Стават супер, ако се накиснат в кисело мляко от вечерта...
днеска сутринта си направих с едно кисело мляко,около 150 грама овес и 2 супени лъжици мед и не ми хареса особенно много предпочитам си яицата ::D
03.03.09
13:57
#10
oвесени ядки с малко стафиди + 1 л. мед + прясно мляко = вкусотия : )
03.03.09
14:10
#11
Кисна ли ги преди да ги ядеш?
Овесните ядки+вода(ако няма топла може и студена) и това е. ;) Ако съм отпуснал режима може да добавя и малко стафиди за увкусяване.
03.03.09
16:22
#13
фини овесени ядки с вряла вода и 100грама сирене натропено и разбъркано на каша.така си ям от месеци и ми е вкусно
oвесени ядки с малко стафиди + 1 л. мед + прясно мляко = вкусотия : )
не тази вечер мисля да пробвам остатъка от пакета да го накисна за утре сутринта :)
04.03.09
15:40
#15
мен пък киснати не ми харесват. овесените в една купа, малко мляко и бам за 15сек. в микровълновата. само колкото да ‘чуе’ млякото и после набиваш. така съм опразнил множество пакети, не може само да ти е вкусно, като ядеш с цел
Аз ги правя с кисело мляко + мед/стафиди . 200 гр. + кофичка кисело мляко + лъжица мед/50гр. стафиди ( колкото за вкус ) , става много добро.
Искам да питам каква е разликата между фините и обикновените овесени ядки ? Аз лично предпочитам обикновените .
За да станат по-вкусни трябва да се оставят за няколко минути в кипяща вода,докато започнат да се надигат и отделят слуз :-)(само звучи гадно)!!!
Аз например ги поставям в съд с вода,колкото да ги покрие и после в микровълновата(може и на котлонче,но отнема повече време) за 3-5 мин в зависимост от количеството ядки.Трябва да се внимава обаче,защото когато заврят, бързо се надигат да си търсят готвача,затова трябва да се мисли бързо.Оставят се да поизстинат и се гарнират по желание или ако се добавя прясно мляко,то е докато са горещи,за да поемат повече течност.Добър апетит!!!:-)
Мнението беше редактирано от малкия113 на 09.03.09 03:07.
06.03.09
08:10
#18
В началото и аз така ги правех, но тази слуз не ми понася:)
06.03.09
08:51
#19
Аз съм много против каквото и да било, минало през микровълнова ...
Аз си ги хапвам с прясно мляко и канела :) и мед ако се сложи става ммм.... :)
Може и с Хуксол, вместо мед ;-)
А и освен това - мисля, че е добре да са слузести. Що не ти харесва слузта, Иве?
06.03.09
13:46
#22
E, просто слузта си е слузестa:) Желета също не обичам от край време. Освен това вече и професионално правя други асоциации:)
Може и с Хуксол, вместо мед ;-)
х2 за Хуксола, ама с мед са ми по-вкусни.1 ч.л. сутрин не пречи.
*Sentetic - Яж овесените ядки с вода/мляко + извара + яйца и недей се оплаквай.
17.03.09
15:15
#25
аз ям овесените ядки с кисело мляко мерея 2% и конфитюр без захар от диабетичните :) става точно като активия.мн е вкусно!
За да станат по-вкусни трябва да се оставят за няколко минути в кипяща вода,докато започнат да се надигат и отделят слуз :-)(само звучи гадно)!!!
:-)
Точно така правя и аз.Толкова ми харесват ,че от 2 седмици не съм приемал никакъв друг въглехидрат.Особено като си взема и едно малко парче сирене става супер :)И да можеше да ям захар,не бих.
фини овесени ядки с вряла вода и 100грама сирене натропено и разбъркано на каша.така си ям от месеци и ми е вкусно
и аз така, само че с извара :) много вкусни (а ако си позволиш и няколко кристалчета захар ставааа.. м м м :) )
знам, че е стара темата..............защо като си изям овеса (мууууууу ;) ) и после няколко часа след това имам чувството, че продължава да набъбва в корема ми.Тоест постоянно ми се надига и гади.Все едно напира да се върне обратно.Ядките ги кисна вечер с кисело мляко и ги ям сутрин.
Мнението беше редактирано от egx на 05.05.09 20:21.
Аз от месеци насам си ги ям така;
овесени ядки, натурален корнфлейкс, 2-3лъжици мед, стафиди +++ топло, частно прясно мляко и няма да ти казвам за каква вкусотия става въпрос. Често ги ям и следобяд като междинно хранене :)
05.05.09
19:51
#30
идеалната закуска според мен - 400 хр кисело мляко( 1 кофичка) нарязан банан 1 бр и овес. ядки 200 гр + малко стафиди + 1 голяма лжица мед(акациев), вскуно и засища
Мнението беше редактирано от mikrogon на 05.05.09 19:53.
Е много бърз въглехидрат вкарваш. Т’ва ядене не го препоръчвай на някой , който иска да отслабва :P Не знам на какъв режим си , но можеш да оставиш или само банана или само меда/стафидите . Аз бих предложил следното : Кофичка кисело мляко + 80-100 гр. овес + боровинки , всичко се пасира и става много хубаво :)
знам, че е стара темата..............защо като си изям овеса (мууууууу ;) ) и после няколко часа след това имам чувството, че продължава да набъбва в корема ми.Тоест постоянно ми се надига и гади.Все едно напира да се върне обратно.Ядките ги кисна вечер с кисело мляко и ги ям сутрин.
Добре де все пак аз съживих темата с някаква цел.Не искам да спра с овесените ядки, а просто искам да спре да ми се повдига.В началото не беше така.Някакви идеи ? Или евентуално нещо подобно с което да ги заместя ?
06.05.09
06:42
#33
Е много бърз въглехидрат вкарваш. Т’ва ядене не го препоръчвай на някой , който иска да отслабва :P Не знам на какъв режим си , но можеш да оставиш или само банана или само меда/стафидите . Аз бих предложил следното : Кофичка кисело мляко + 80-100 гр. овес + боровинки , всичко се пасира и става много хубаво :)
аз аз тренирам сутрин между 10 и 12 :p и ми трябва бая енергия , но да доста са въглехидратите , просто забравих да допълня че тази закуска е подходяща при сутрешни тренировки
знам, че е стара темата..............защо като си изям овеса (мууууууу ;) ) и после няколко часа след това имам чувството, че продължава да набъбва в корема ми.Тоест постоянно ми се надига и гади.Все едно напира да се върне обратно.Ядките ги кисна вечер с кисело мляко и ги ям сутрин.
Добре де все пак аз съживих темата с някаква цел.Не искам да спра с овесените ядки, а просто искам да спре да ми се повдига.В началото не беше така.Някакви идеи ? Или евентуално нещо подобно с което да ги заместя ?
Чела съм, че комбинацията от кисело мляко + овесени ядки не винаги се приема добре от организма - киселото мляко пречи на разграждането на ядките. При мен например не съм забелязала такова нещо или въобще някакъв дискомфорт, но може при теб да е така.
Пробвай да залееш ядките/триците с малко гореща вода, оставяш ги да се накиснат 5 мин. Добавяш стафиди, сурови орехи, канела, може и настъргана зелена ябълка. Става много вкусно :-)
26.02.10
12:24
#35
Накисваш в шейкъра за 5 минути, после ги изпиваш и забравяш :) Нито кой знае колко им усещаш вкуса, нито нищо. А 2 часа след като изпия по този начин 150гр пак съм гладен без да усещам каквото и да е подуване или нещо такова.