x спам
Един уважаващ се бодибилдър, не би признал, че има място, което не му е мускул! :lol:
Лелеееее...
Тия снимки (невидяни още!) здраво са разбунили духовете :bug: !?!
Sorry… Обещах на момичетата да не ги качвам :-/. Е, ако те решат да ви зарадват... :cheese:
Такааа... Денят и седмицата започнаха свежо с един предвиден да бъде “лек” крос. Отдавна не бях бягал на равно, а само на стълби, та ми беше доста странно в началото и се радвах като дойдеше баирче, че да усетя “нормално” натоварване. Нито време, нито разстояние съм замервал, но отиде към 1 час. Май е добре да поразнообразявам стълбите с поне 1 такова кросче седмично, но по-кратко като времетраене.
Сега малко да поработя, а следобед - силовата тренировка!
Хи хи, как няма да разбунят духовете, гледай какви дебати, хи хи ужас, кроса си е як, разнообразявай с него, може да ти дойде добре :) Vic, в сряда като ида в офиса ще ти дам нещо като скайп или кю за да ни ги пратиш, съгласен ли си :) или мейл, каквото предпочиташ :)
Абе каква работа, вие не почивате ли ??? Аааааа я почивайте бе хора :)
Понеделник 02.03.2009 - ето я и силовата тренировка. Имаше умора и трицепсите понаболяваха от тренировката в събота, та беше леко съкратена (но пък има видео на някои от сериите ;-) ):
Мускулни групи: Гърди и бицепс
Гърди:
1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер (загряващи) 60 кг - 12 повт
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 120 кг - 6 повт
1 сер, 140 кг - 2 повт (видео на серията със 140 кг... сила за 3-то повт не достигна) :long:
2. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 100 кг - 9 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 13 повт
(видео на двете серии с тесен хват)
3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
1 сер 2х32 кг - 10 повт
1 сер 2х52 кг - 4 повт (е, уморих се... :long: )
(видео...)
Бицепс:
4. Крив лост:
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт
5. Чуково сгъване с дъмбели, последователно
2 сер 2х22 кг - 10 повт на ръка
8. Корем
Римско столче
За днес толкова. Лека вечер!
П.С. Оказа се, че съм 98 кг. Някак неусетно съм свалил 2 кг за 1 месец... Толкова по-добре, остават само 4 кг до лятната форма :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от Vic на 02.03.09 15:41.
(видео на серията със 140 кг... сила за 3-то повт не достигна) :long:
Браво, браво, хубави и чисти две повторения! Май скоро ще ми се прииска и на мен да сложа 140 на щангата - в същата категория съм като теб, но все си търся оправдания с ръста и нуждата от повече сила за повдигане на същите килограми при по-дълги крайници. :-)
П.С. Оказа се, че съм 98 кг. Някак неусетно съм свалил 2 кг за 1 месец... Толкова по-добре, остават само 4 кг до лятната форма :coolsmirk:
Пиши нещо и за храната, ако имаш време. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.03.09 14:49.
Честит Празник, Българи!
Оцеляваме напук и въпреки нашите усилия!
Без бягане днес, не бях в настроение >:-( . Всъщност, лошо и сприхаво настроение през целия ден >:( . Тренировката вечерта ме пооправи донякъде.
03.003.2009
Мускулни групи:
Крака и долна част на гърба
1. Клекове:
2 сер, 60 кг - 12 повт
1 сер, 80 кг - 10 повт
1 сер, 100 кг - 8 повт
1 сер, 130 кг - 3 повт (тук трябваше да има видео, но нещо се забавиха от Vbox7 с обработката на файла... Може да добавя линка по-късно) (ред: ето го!)
Щях да сменям упражненията, но реших да изкарам още една тренировка по старата схема.
2. Бедрени разгъвания:
1 сер, 20 кг - 20 повт
1 сер, 35 кг - 15 повт
1 сер, 50 кг - 12повт
1 сер, 65 кг - 10 повт
3. Мъртва тяга
1 сер, 60 кг - 10 повт
1 сер, 90 кг - 10 повт
1 сер, 120 кг - 8 повт
1 сер, 180 кг - 6 повт (видео на тягата със 180 кг)
Нямам повече дискове за олимпийския лост. Ако някой продава стари на добра цена, трябват ми поне 2 х 10 кг.
4. Суинг (swing)
3 сер, 47 кг - 10-12 повт (видео...)
Ей, Венци! Много яко упражнение! :coolsmirk: Да се присъединя и аз към swing дружинката ;-P
5. Корем
Повдигане на краката от висилка
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 04.03.09 06:21.
Браво, браво, хубави и чисти две повторения!
....................
Пиши нещо и за храната, ако имаш време. :)
Благодаря, Боби! Това не ми е максимума, но в конкретния случай нямаше сила за повече повторения :long:
За храната - ще пиша... само обещавам досега, но е време вече.
04.03.09
08:43
Vic, може ли един съвет да ти дам за техниката, че малко се опасявам, че товариш кръста така както ги правиш.
1. Клякай малко по дълбоко като тръгваш с дупето първо - абе тръгваш си за нормален клек
2. Не навеждай торса толкова напреде като слизаш надолу
3. Горе, ми се струва, че правиш една чупка и дърпаш с гърба назад (ама няма как да видя със сигърност, щото си се снимал в анфас) - в изходна позиция трябва тялото ти да е в една равнина и със заключен таз.
То май станаха повече от един съветите, ама и аз съм една многознайка :Р Но си е опасно за кръста иначе....
Vic, може ли един съвет да ти дам за техниката, че малко се опасявам, че товариш кръста така както ги правиш.
1. Клякай малко по дълбоко като тръгваш с дупето първо - абе тръгваш си за нормален клек
3. Горе, ми се струва, че правиш една чупка и дърпаш с гърба назад (ама няма как да видя със сигърност, щото си се снимал в анфас) - в изходна позиция трябва тялото ти да е в една равнина и със заключен таз.То май станаха повече от един съветите, ама и аз съм една многознайка :Р Но си е опасно за кръста иначе....
Здрасти, Венци!
1. По-дълбоко от това не може, това е максималното. Може би камерата е на неподходящо място и не се вижда добре.
2. Забелязах, че този път “залитах” напред и изправях торса със закъснение. После го видях и на видеото. Вероятно е заради една стара травма в ябълката на дясното бедро, която взе да се обажда последната седмица. Боли при изправянето и явно избързвам да вдигна краката.
3. Анфас ли? Не съм се снимал отпред, къде го видя анфаса? Да не говориш за другите две клипчета? Клекът е в гръб през цялото време %-P . Но наистина торса “закъсняваше” някак... Обикновено техниката е добра, но този път се изложих. Нищо, затова е дневника - съвети и корекции :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Vic на 04.03.09 09:08.
04.03.09
09:29
Aбе, човек, тя за суинговете ти говори, ти клека коментираш :D
04.03.09
09:51
3. Горе, ми се струва, че правиш една чупка и дърпаш с гърба назад (ама няма как да видя със сигърност, щото си се снимал в анфас) - в изходна позиция трябва тялото ти да е в една равнина и със заключен таз.То май станаха повече от един съветите, ама и аз съм една многознайка :Р Но си е опасно за кръста иначе....
Здрасти, Венци!
1. По-дълбоко от това не може, това е максималното. Може би камерата е на неподходящо място и не се вижда добре.
2. Забелязах, че този път “залитах” напред и изправях торса със закъснение. После го видях и на видеото. Вероятно е заради една стара травма в ябълката на дясното бедро, която взе да се обажда последната седмица. Боли при изправянето и явно избързвам да вдигна краката.
3. Анфас ли? Не съм се снимал отпред, къде го видя анфаса? Да не говориш за другите две клипчета? Клекът е в гръб през цялото време %-P . Но наистина торса “закъсняваше” някак... Обикновено техниката е добра, но този път се изложих. Нищо, затова е дневника - съвети и корекции :coolsmile:
Аз все за суинга говоря :) Имах предвид, че си застанал с лице към камерата и няма как да се прецени дали при изправянето, не правиш чупка с гърба назад. Пробвай да се снимаш като си застанал в профил, така при суинга се виждат най-добре грешките. Мене инструктура винаги ме кара да заставам настрани съм него и се почва “по-дълбоко, по-плитко, не дърпай с гърба, не вдигай с ръцете...” на мармалад ме правеше в началото. Може килограмите да са ти много и това да влияе на техниката - може би пробвай първо с по-леко докато свикнеш с движението и след това вземи по-тежкото. Това със снимането е добра идея обаче, ще да взема и аз да се снимам да се видя какви ги върша
3. Горе, ми се струва, че правиш една чупка и дърпаш с гърба назад (ама няма как да видя със сигърност, щото си се снимал в анфас) - в изходна позиция трябва тялото ти да е в една равнина и със заключен таз.
....................
Аз все за суинга говоря :) Имах предвид, че си застанал с лице към камерата и няма как да се прецени дали при изправянето, не правиш чупка с гърба назад. Пробвай да се снимаш като си застанал в профил, така при суинга се виждат най-добре грешките. Мене инструктура винаги ме кара да заставам настрани съм него и се почва “по-дълбоко, по-плитко, не дърпай с гърба, не вдигай с ръцете...” на мармалад ме правеше в началото. Може килограмите да са ти много и това да влияе на техниката - може би пробвай първо с по-леко докато свикнеш с движението и след това вземи по-тежкото. Това със снимането е добра идея обаче, ще да взема и аз да се снимам да се видя какви ги върша
Ахааа... за суинга! ;-) Така всичко в коментара ти си идва на място.
1. Ако клекна по-дълбоко имам чувството, че ще забия дъмбела в плочките на пода. Ще взема по-лек и ще пробвам докъде мога да сляза безопасно надолу. Ще трябва да сложа и някаква гумена постелка.
2. Ако не се наведа, цялото напрежение ще отиде в глутеуса и бедрата - това ли е идеята?
3. Чупка в кръста не правя, но някак издърпвам главата назад и затова така изглежда :-). Гръб и кръст при мен са много здрави, но винаги внимавам.
Мнението беше редактирано от Vic на 04.03.09 10:13.
04.03.09
10:19
Даааа :) Идеята е натоварването да е само в бедрата и дупето, именно :) Ръцете трябва да са като въжета само, да не усещаш никакво напрежение, затова и трябва да се изправяш експлозивно - така дъмбела се вдига нагоре от инерцията, а не да го дъпаш с ръцете нагоре.
Ако не се навеждаш толкова напред, мове да клякаш по-дълбоко без да удряш земята
ПП. Ама голяма дискусия се получи
Даааа :) Идеята е натоварването да е само в бедрата и дупето, именно :) Ръцете трябва да са като въжета само, да не усещаш никакво напрежение, затова и трябва да се изправяш експлозивно - така дъмбела се вдига нагоре от инерцията, а не да го дъпаш с ръцете нагоре.
Ако не се навеждаш толкова напред, мове да клякаш по-дълбоко без да удряш земята
ПП. Ама голяма дискусия се получи
:smirk: Хубава дискусия и благодарности за съветите! Ще коригирам техниката. Очевидно съм използвал най-вече кръста и глутеуса, защото в бедрата не усетих особено натоварване, а ръцете и рамената си бяха просто “куки и въжета”, както казваш ти.
Денят започна с бягане по стълби. Краката тежаха от тренировката във вторник, но в поносими граници. Доволен съм.
А сега нещо, което обещавам отдавна и никога не съм правил - описване на храненето. Брр... тук ще отнасям критики.
04.03.2009
Нетренировъчен ден
08.30 Финско хлебче, кашкававал, сурово сушено месо, 1/2 кис. мляко
11.30 Грейпфрут
14.00 Шопска салата, пиле с ориз
19.00 Телешко варено, 1 чаша червено вино, зелена салата, 50 гр. шоколад
Вода пия доста... поне 3-4 л.
Хмм... грамажа не мога да опиша. Ще се опитам да запомням занапред.
05.03.09
10:29
Доста мъничко даже :)
Не знам защо си мислите, че липсата на разнообразие е равносилна на липса на количество. Ако изядете три пълни чинии пиле с ориз на обяд и после три купички телешко варено на вечеря, пак ли е малко? :)
05.03.2009 Пореден нервен ден. Взе да ми писва да съм избухлив и навъсен. Добре, че са тренировките...
Тренировката днес:
Мускулни групи: Гръб
1. Набирания (широк надхват):
1 сер х 10 повт (без доп. тежест)
1 сер х 10 повт (+10кг)
1 сер х 7 повт (+15кг)
1 сер х 6 повт (+20кг)
1 сер х 9 повт (без доп. тежест, без почивка, веднага след предната серия)
2. Долен скрипец, тясна ръкохватка, неутрален хват:
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 115 кг х 9 повт
3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди:
1 сер 100 кг х 8 повт (със задържане за 1-2 сек в долно положение)
4. Корем
Молитва
Толкова. А, да... храната:
08.30 2 топли сандвича с кашкавал и салам & 1/2 кис. мляко
11.30 Грейпфрут
13.30 Шопска салата и свинска вратна пържола
16.10 Финско хлебче със сурово-сушено месо и 1/2 кис. мляко (всъщност изядох половината сандвич и си оставих за след тренировката)
17.20 Айран 330 мл. (веднага след тренировката + остатъка от сандвича)
18.30 Парче кекс и малко сирене.
20.30 Ориз със гъби, зелена салата, около 100 гр салам (знам, че е талаш) и бира 0.330 л
Ако огладнея, ще изям още 1/2 кис. мляко.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 06.03.09 08:44.
Добро утро!
Тази сутрин замених стълбите с бягане на плажа. Доста затъвах, но много добро натоварване се получи! Ще разнообразявам по този начин от време на време.
Лек ден и яки тренировки!
Добро утро!
Тази сутрин замених стълбите с бягане на плажа. Доста затъвах, но много добро натоварване се получи! Ще разнообразявам по този начин от време на време.
Хи хи, аз затова тичам по алееите, за да не затъвам в пясъка :) а и то така е накъсан плажа, ту пясък ту камъни, как тичате по пясъка не мога да ви разбера, то ту пясък и айде буна.....после каманак после пак буна и айде пак пясък :)
Добро утро!
Хи хи, аз затова тичам по алееите, за да не затъвам в пясъка :) а и то така е накъсан плажа, ту пясък ту камъни, как тичате по пясъка не мога да ви разбера, то ту пясък и айде буна.....после каманак после пак буна и айде пак пясък :)
Здрасти, Веси!
Като казвам плажа, имам в предвид отсечката от вълнолома до Рибарски плаж. 2 пъти отиване и връщане са ми предостатъчни. Към буните, за които говориш, не ходя.
Здрасти, :) така вече съм съгласна, щото аз правя две дължини само, но по алеиите горе и после по плажната алея :) на връщане и затова се чудя къде по плажа тичате, тя и Лимка на пясъка тича :)
Петък 06.03.2009
Тренировката днес
Мускулни групи: Рамена и трицепс
Рамена:
1. Clean & Push press (Обръщане и изтласкване). Всички серии са по 1 повторение.
2 сер. х 60 кг
1 сер. х 80 кг
1 сер. х 90 кг
(Два неуспешни опита на 110 кг, проблем с концентрацията. След 2 седмици ще опитам пак.)
5 сер. х 100 кг (последните 3 серии бяха почти 1 серия с 3 повт - почивките бяха 5-6 сек макс - видео!)
2. Милитъри преса от стоеж
1 сер х 60 кг - 10 повт
1 сер х 80 кг - 7 повт (push press)
3. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
3 сер х 14.5 кг - 10 повт
4. Въртолет
2 сер х 60 кг - 8 повт
Трицепс
1. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 15 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 25 кг - 6 повт на ръка
2. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 8 повт
3. Горен скрипец, V-образна ръкохватка
1 сер х 40 кг - 10 повт
Корем:
Римско столче
Хранене:
08.45 Мюсли с прясно мляко и сирене
11.00 Финско хлебче със сурово-сушено месо и 1/2 кис. мляко
12.30 Ябълка
14.00 Зелена салата с риба тон и 3 яйца на очи
16.30 Протеинова вафла
20.00-20.35 Тренировка
20.40 Айран 330 мл.
21.30 Омлет 2 яйца със сирене и кашкавал, 200 гр сирене, зеле, говежда пъстърма, 1 кис. мляко
Мнението беше редактирано от Vic на 06.03.09 20:50.
06.03.09
21:22
Не знам защо си мислите, че липсата на разнообразие е равносилна на липса на количество. Ако изядете три пълни чинии пиле с ориз на обяд и после три купички телешко варено на вечеря, пак ли е малко? :)
Малко яденета са 3 яденета не е добре да се ядът
Говоря за количеството, не за честотата.
07.03.09
07:47
Говоря за количеството, не за честотата.
С малка честота ще качиш мазнина (дори има и рима)
Май с теб не говорим на един и също език. Хората му казват, че яде малко, а не рядко. Това, че по-често е по-добре е вярно, но какво общо има с темата?
07.03.09
08:48
Май с теб не говорим на един и също език. Хората му казват, че яде малко, а не рядко. Това, че по-често е по-добре е вярно, но какво общо има с темата?
08.30 Финско хлебче, кашкававал, сурово сушено месо, 1/2 кис. мляко
11.30 Грейпфрут
14.00 Шопска салата, пиле с ориз
19.00 Телешко варено, 1 чаша червено вино, зелена салата, 50 гр. шоколад
това не ти ли се струва малко?Освен това на вечеря има шоколад и най-много калории
Налага се да се цитирам сам себе си.
Май с теб не говорим на един и също език.
Оспамихме на човека темата.
Оспамихме на човека темата.
Не сте го оспамили ;-) . Знам, че храната ми е слабо място, не сте първите, които го констатирате. Ще работя по въпроса и ще се радвам на конструктивна критика.
07.03.09
10:08
Отдавна разбрахме че Wrestling_pro е философ по всичко. Само със знанието си остане.
Всъщност, май всички знаем как на теория е най-добре...Друг е въпросът, че като вземеш да прилагаш в ежедневието си, не винаги успяваш да се приближаваш до теорията... Все пак не сме про-та и не би следвало да мислим само и единствено за това, как най-добре да си напаснем фитнес храненията и тренировките...
Мнението беше редактирано от Limka на 07.03.09 10:17.
Привет!
На дамите, които празнуват 8-ми март - честито! Моето лично мнение е, че внимателното отношение към жената и дребните жестове на любов и уважение не трябва да се изчерпват с букет цветя в един единствен ден от годината. Повтарям - лично мнение :)!
Неделята трябваше да е почивен ден - да, ама не! Шило в торба не стои :-P
И така - импровизирана тренировка, с акцент върху силовата издръжливост. Ставам фен на CROSSFIT :coolsmile: ! Е, не на всичките им упражнения. Не мога да свикна с идеята да се мятам като шаран като се набирам на лост. Все пак от 25 год се мотая по лостове и успоредки и този CROSSFIT стил набиране ми е... странен и леко смешен. Пробвах го, направих 50 бр, не ми хареса натоварването. Отклоних се... Засега съм включил swing в деня за крака, а днес опитах thruster със щанга.
Тренировка:
I. Thruster (това има ли си българско име?)
Тъй като ми беше непознато упражнение, започнах само с лоста и постепенно добавях дискове, докато стигнах до тежест, с която да правя 15-тина повторения с усилие.
1 сер х 20 кг - 20 повт
1 сер х 30 кг - 20 повт
1 сер х 40 кг - 20 повт
3 сер х 60 кг - 15,10,9 (видео на последната серия)
Първи впечатления:
1. Якоооооо!
2. След края на всяка серия раздишвах като след спринт.
3. Усетих странно натоварване в китките, вероятно заради огъването им назад при клека и рязкото изправяне. Смятам да използвам накитници слеващия път.
4. Балансирането и техниката играят основна роля, чак след това идва силата.
5. Тъй като съм твърде “състезателен” по характер вече имам цел за постигане - 21 повторения със 70 кг.
II. Бокс (бъхтене по крушата) - 10 мин
III. Велоергометър, интензивно - 15 мин
IV. Корем - суперсерия с повишаване на натоварването 4 х 10 повт на уред
Излишно е да споменаван колко мокър бях след тази “лека” тренировчица :coolgrin: ! Не мога да измисля към кой ден да включа thruster-а. В краен случай ще остане за непредвидени тренировки в неделя.
Толкова за днес, няма да описвам храната :-/ ...
Мнението беше редактирано от Vic на 09.03.09 09:45.
Vic, нямам думи брат, ти си моя човек...крос-фит,а..:))) ето я и моята част:))) Thruster e супер упражнение, има го го в cross-fit комплексите, и смазва нали...я кажи кое упражнение от фитнеса така те напомпва..:)))
я като си се запретнал пробвай един от специалитетите....
21 thrusters
21 pull ups
15 thrusters
15 pull ups
9 thrusters
9 pull ups
това без почивка..:)))...и после ела пак да говорим за фитнес..:))))
опа, забравих...тва с 40кг. на лоста...набиранията са си със собствена тежест...
аз лично няколко пъти съм го правил..:)))...после 3-4 часа ходиш като уадрен от кола.:)))))))
Vic, нямам думи брат, ти си моя човек...крос-фит,а..:))) ето я и моята част:))) Thruster e супер упражнение, има го го в cross-fit комплексите, и смазва нали...я кажи кое упражнение от фитнеса така те напомпва..:)))
я като си се запретнал пробвай един от специалитетите....
21 thrusters
21 pull ups
15 thrusters
15 pull ups
9 thrusters
9 pull ups
това без почивка..:)))...и после ела пак да говорим за фитнес..:))))
Дадено! Аз се радвам на предизвикателства! Даже ще опитам да го запиша ;-P
Уточнение: Набиранията стандартни или кросфит? В момента мога да направя спокойно към 20-ина стандартни (стигал съм 30 в “по-леките” си години :-) ) , но ти май имаш в предвид кросфит-набирания, нали?
тва с 40кг. на лоста...
Slavko, имаш предвид лост + 40 кг тежести или общо лоста с тежестите е 40 кг?