07.03.09
09:00
Значи въпроса ми е понеже в сегашната ми програма пулоувърът е в деня за бицепс и гърди -грешно ли е?
Не трябва ли да е в деня за гръб ? Все пак това е упражнения за разширяване на гръдния кош...
А и още нещо значи на мен ми е по удобно да го изпълнявам както си е нормалния лег на лежанка а в упражненията пише че трябва да се изпълнява напречно на лежанката ... ефекта по -малък ли е така както аз го правя ?
Темата беше редактирана от Excess на 07.03.09 09:08.
07.03.09
11:09
Може с гърди, също и с гръб. Аз лично го правя в супер серии с клек.
А колко пъти е най-удачно да се прави ? Аз лично го вкарвам след гърдите и обмислям вариант да ги правя както aMneSia в супер серии с клек , така ще станат 2 пъти в седмицата , което според мен е добре .
07.03.09
19:10
И двата вариянта са правилни но мисля ако го комбинираш със груб ще има по голям ефект
07.03.09
23:19
Аз го правя като второ стретч-упражнение след флайс или кросоувър в деня за гърди и в редуващи серии с набиранията в деня за гръб.
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 07.03.09 23:20.
Аз след гърдите го правя, но пък аз съм на 5/6-дневен сплит, а ти си на гърди/бицепс, гръб/трицепс, или нещо такова?
В твоя случай бих го изместил в деня за крака и бих го правил в суперсерии с клек.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.03.09 07:43.
08.03.09
08:27
Ако деня за крака е веднага след гърдите пулоувърът няма ли да пренатовари гърдите които трябва да си почиват?
казано от RogerF на 08.03.09, 08:27:
Ако деня за крака е веднага след гърдите пулоувърът няма ли да пренатовари гърдите които трябва да си почиват?
Освен ако не правиш 10 серии и то тежки, не.Все пак гледай да се възстановяваш добре.
Добре значи да попитам друго по-добре ли ще е ако го правя в деня за гърди-бицепс (понеделник) и след това като си починат гърдите в (петък) деня за гръб ?
Да бъде 2 пъти в седмицата понеже т’ва ми е най-проблемната част от тялото Малък Гръден Кош.
PS:Също колко повторения и колко серии е най-добре да се прави?Аз за сега правя 3х12.
Мнението беше редактирано от Excess на 08.03.09 13:45.
казано от Hous4o на 08.03.09, 13:43:
PS:Също колко повторения и колко серии е най-добре да се прави?Аз за сега правя 3х12.
4х8 ?
Ми то си пише в резюмето на упражнението : Използвайте такава тежест, която Ви позволява да направите поне 12 повторения. Не се стремете към големите тежести - това не е упражнение за маса. Повторенията трябва да бъдат 12-15. Ако можете да направите повече с тежестта, която използвате, увеличете я леко. 4 серии според мен са предостатъчно , аз лично правя 4х15 с нормална тежест.
08.03.09
16:00
Виж да като го пускаш до главата натоварва повече гърдите.Като го пускаш колкото може под главата гърба също мускчетата на ребрата може да се прави с гърди, може да се прави след Тяга при гърба демек Или след клек. Аз го правя веднага след тягата наи добре ми деиства :-)
Ясно за повторенията ами за другия въпрос?
Добре значи да попитам друго по-добре ли ще е ако го правя в деня за гърди-бицепс (понеделник) и след това като си починат гърдите в (петък) деня за гръб ?
Да бъде 2 пъти в седмицата понеже т’ва ми е най-проблемната част от тялото Малък Гръден Кош.
08.03.09
17:13
Сам си прецени може и така но сичко си зависи от яденето за гръдния кош :-) 4х12 прави :-) и леко си кг-мите щото може нещо да почнат раменете да те болят
Не смятай пуловъра за вълшебно упражнение.Малкият гръден кош се компенсира от голям гръб,широки рамене и малка талия.Тогава никой няма да гледа колко ти е голям гръдният кош.Не си спомням точно, но с увеличаването на аеробния капацитет на белите ти дробове коша май пак се разширяваше.Т.е. плуване, кардио, табата и др.Не се ограничавай само до едно нещо.