По-малко раздрънкания дневник на Limka (2009 г)

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.03.09
17:57

Страшна е тренировката, нали? ;-)
Лимка, опасявам се, че ще оцелееш с новия цикъл, обаче ще трябва повечко да хапваш. Със скромния си опит в сплита ми стана ясно, че манджата не стига за тези офанзиви и е наложително да се вдигне, особено важи за въглените. Тези РБР дни нека да се вдигнат до към 2000 калории, а ВВД- то - до 2200. Дори мога смело да ги вдигна още по-нависоко, но няма да те насилвам, сама ще разбереш ;-)

08.03.09
19:22

Уф, да, много страшна! Че и днешната беше от по-леките, уж... Нямам търпение да видя утрешната как ще ми се отрази :)
Няма да пипам засега храната, Уини. Ако започна да освирепявам, да се будя през нощта от глад и да бъркам в буркана с мед, ще увелича, обещавам :)

Иииххаааа, колкое хубаво да имаш нова програма :)

09.03.09
05:01

Лимката, не се изсилвай с тежестите! Не правим мускулна маса, че да се мъчим да качваме килограмите на железата, нали ;-) особено важи за краката и ръцете!
Днешната трябва да се получи малко по-лека откъм тежкото(за раменете става дума) и малко по-дълга във времето заради кардиото. Единственото “тежко нещо” трябва да ти е Добрутрото. Внимавай с онези клекове с пресата, там също има вероятност да се поизсилиш и да натовариш :)

09.03.09
07:25

Здрасти Уини,

Ще гледам да не се засилвам с тежестите - толкова, че да са ми трудни последните 3-4 бройки...Ама трудни значи наистина трудни, не просто да ми пари лекичко. Не мога да тренирам по друг начин...просто, това ми е усещането и разбирането за пълноценна тренировка...

От вчера имам лека мускулна треска на хубави места - сгъвката на дупето, вътрешната част на краката (предполагам от суинговете) и на квадрицепса (това е от сиси клековете със сигурност).

Уини, тръстърите с дъмбели или лост? Аз си мисля като за начало с 2 петички да пробвам...пък ако ми е лекичко...знаем какво следва...4 х 15 ли целя или 4 по повече бройки?

09.03.09
08:43

Интересна статия за въглехидратите :)

http://www.peak.bg/catalog/Peak-Enzyklopaedie/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%BEae%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-E-27.html

Лимка, мене тръстърите с дъмбел са ми по-трудни от тези с лост честно казано. С лоста 20 кг мога да направе бач тръстъри, ама с гирите от по 10 кг последния път се озорих яката. Според мен с лоста да почнеш ще ти е ОК. Като гледам военната птеса ти е силна, така че не се притеснявай :)

09.03.09
09:18

казано от Limka на 09.03.09, 07:25:

Здрасти Уини,

Ще гледам да не се засилвам с тежестите - толкова, че да са ми трудни последните 3-4 бройки...Ама трудни значи наистина трудни, не просто да ми пари лекичко. Не мога да тренирам по друг начин...просто, това ми е усещането и разбирането за пълноценна тренировка...

От вчера имам лека мускулна треска на хубави места - сгъвката на дупето, вътрешната част на краката (предполагам от суинговете) и на квадрицепса (това е от сиси клековете със сигурност).

Уини, тръстърите с дъмбели или лост? Аз си мисля като за начало с 2 петички да пробвам...пък ако ми е лекичко...знаем какво следва...4 х 15 ли целя или 4 по повече бройки?

Добре, направи ги с 2х5, не с лост - лостът е 20 кила! После няма да имаш сила за нищо, ако се изхвърлиш в началото.
Повторенията нека са по 15… чудих се колко да бъдат и затова не съм ти уточнила. Но 15 са добре засега ;-)
А, нещо много важно съм пропуснала: клековете са ясни - когато са 15 са 15 с двата крака. Обаче, когато имаш напади, отпади, глутеуси и др. такива с един крак, то 15-те бройки се отнасят за един крак. Правиш 15 с единия, 15 с другия и чак тогава минаваш на второто упражнение от суперсета. Малко става като трисет ;-)

09.03.09
09:31

Хихи, ясно е за нападите и за катеренето по пейки, че е на крак :)

Мерси много за уточненията :)

09.03.09
09:55

Видях статията. Покрива моите разбирания за въглехидратите  ;-)

09.03.09
10:36

казано от Limka на 09.03.09, 08:43:

Интересна статия за въглехидратите :)

http://www.peak.bg/catalog/Peak-Enzyklopaedie/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%BEae%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-E-27.html

Мале, оспамих дневника на Алегра за подобна информация отправяйки въпроси към Митака и други знаещи, пък то инфото било в дневника на Лимка. И то обяснено разбираемо за такива като мен. Иначе съм преровила Гугъл, но там едни термини братче дето все е дно ми говорят на китайски.
Лимка, много полезно ми беше. Супер си :-)

09.03.09
11:08

казано от Limka на 08.03.09, 15:57:

Днес започнах първата тренировка от новия цикъл - жесток ще е, ако оцелея ;)

Много добра тренировка стана - крачета + акцент гърди и трицепс

Ядро
1. Повдигане на крака + таз от лакътна опора - 4 х 20
2. Молитва на портален скрипец - 55 кг - 4 х 20
3. Страничен планк - по 60сек на страна
4. Хиперекстензии за кръст - диск 10 кг - 2 х 10

Гърди + крачета
5. Бутане на дъмбели от лег - 4 х 10 (2х 7,5; 10; 12,5; 15 кг) - пак ми обясняваха, че 15кг дъмбели не са за мен...Абе тез момчета няма ли да се научат?
    4 суперсерии х 15 от:
6. сиси клек
7. флайс с 2 х 7,5 кг
    4 суперсерии х 15 от:
8. отпади с 2 х 10 кг
9. кросоувър на портален скрипец с 2 х 15 кг

Трицепс
    2 суперсерии х 15 от:
10. разгъване зад глава от полулег - 2 х 5 кг; 2 х 4 кг
11. разгъване на портален скрипец с въже, 2 ръце - 15 кг

Суингове с 10 кг диск - 10 х 20 с 15-20 сек почивка за около 13-15 мин

Общо: около 75 мин

В началото на тр-ката имах идеята и малко умерено кардио да направя след суинговете, но, уви...нямах сили за това :)

Лимка, доста тежка тренировка найстина :) Как ти стигнаха 75мин.? Колко са почивките ти?

09.03.09
11:16

Много са 75 мин, тази тренировка трябва да се събере най-много в 1 час.
Лим, намали упражненията за ядрото. Махни скрипеца или лакътната. И дай приоритет на скоростта вместо на тежестите ;-)

09.03.09
12:48

Cedar, времето стига, бързичка е тренировката, даже аз наистина се размотавах... Мисля като Уини, че в 60-65 мин ще се събере

Уини, размотавах се... редувах се с един на лежанката => забавяне; след това помолих младичкия инструктор да ми каже дали правя правилно сиси клековете (нали за сефте, гледах аз клипчета, ама не мога да видя съвсем дали формата ми е същата като на клипчетата). Той пък, досега не беше виждал никой да прави такива клекове и като се започна един спор трябвало ли или не трябвало да ги правя, какво натоварвали...Мани, пишман станах, че попитах...

Абе, като за 1ви път беше ок. Нататък - по-бързо. Ще съкратя малко ядрото, ок.

09.03.09
15:52

Limka, колко пъти на седмица тренираш с тежести? Аз сега правя седмица само от кардио за разнообразие и мисля да си сменя тренировката с тежести...енд бай дъ уей за колко време постигна таз зашеметяваща визия?
дивичка97, първо не си ми оспамила дневника!!!! Супер статия е това..мн интересна

09.03.09
21:13

Здрасти!

Алегра, тренирам 4 пъти в седмицата с тежести + 5 дни бягам сутрин за добро настроение :)
Визията - цял живот работя по нея - добре си хапвам :)) Шегата настрана, благодаря ти за добрите думи! Тренирам по-сериозно от около 2 г и нещо... Но наистина не съм съвсем доволна от визията си...все още :)

Така, днешната тренировка пак беше много яка, и пак не се събрах в 60 мин :( Към 75 -80 със продължителния стрчинг отиде...

09.03.09 (ха! Хубава дата :) )
Какви ги върших

- Dragon flag - 4бр - казах и го пробвах - надолу наистина успявам да сваля тялото право като дъска, но нагоре - цък - сгъвам първо от таза докато краката стигнат 45 градуса и след това го вдигам и него... Мноого добро упражнение. Пак ще го пробвам. Докато се науча.

3 суперсерии х 20
-Повдигане на крака от лег
-Янда коремни преси

- Врътки с 8 кг лост - по 100/ страна
- Тръстъри - 4 х 15 , първата с 2х5кг, след това с 2х7,5 кг
- Добро утро - 4 х 12 (20; 25; 27,5; 30 кг) - много чисти, дори и в последната серия. Даже не доближих отказ - можех поне още 4-5 бр да направя - чак се учудих на себе си

4 суперсерии х 15
- плие с 25 кг дъмбел
- берено сгъване + повдигане на дупе - 30 кг
  4 суперсерии х 15
- глутеус преса - 30 кг
- военни преси - 13 кг
  4 суперсерии х 15
- глутеус мост - 10 кг диск на корема за първата серия, другите 3 с 15 кг диск
- разтваряне встрани - 2х7,5кг за 1та серия, след това паднах на 2х5 кг

20 мин колело, поне 5 мин разтягане

Голям интерес предизвиква това разтягане в залата, ще знаете...
Един младеж ме пита: Ти можеш ли да си качиш краката на раменете?
Аз: Е, и двата едновременно не мога. Но по един - мога да ги качвам, да...
Младежа: Е, кой е споменавал твойте рамене... На нечии други можеш ли?  :lol:  Евтино, но смешно...
Кажи, Уини, как да си приключвам бързо тренировките с такива разсейки....Пък за плието какви по-приятни и също толкова ефективни алтернативи ми преглагаха, няма да кажа. Ще си го стискам за мен  :P
А, да, да не си мислите, че ме оставиха да си тръгна без да покажа как точно си качвам по един крак зад врата?!

Толкова с тренировката...Храната се оказа, че не е била точно така, както съм си я представяла....

Морксия КРОС
8.30 - 40 гр ТРОЯ, 1.с. ленено семе, 20на гр сушени боровинки, малко кокосови стърготини, 1 кисело мляко
11.15 - 1 ябълка
13.30 - пилешко филе, варени картофи, зеле
15.30-18.00 - около 50 гр кашу, 50на мл червено вина, мъъъъничко кашкавал
ТРЕНИРОВКА
21.30 - 1 протеиново изкушение :)
22.15 - пилешко филе, марули с 1 варено яйце
Общо: 1850 кал, М: 78 гр, Б - 140 гр, В: 150 гр
Уфф..тия ядки трябва да спра да ги ям...Много мазно става....

Хайде да полягвам, че вече тежат оченца. Лека нощ.

Мнението беше редактирано от Limka на 09.03.09 21:16.

10.03.09
05:45

Ехооо, браво! И за тренировката и за другото :) Тази тренировка трябва да стане по-дълга, по принцип. Така че е добре времево. Предната е по-къса.
Лим, множко са мазнините, а са малко въглените ти. Опитай се да ги направиш обратно. Да, ядките вдигат мазното ужасно много. И белтъка ти е повече май...
Как тренира след виното? Ужас! Аз ако съм, само ще се хиля и надали нещо ще успея да изтренирам  :lol: А и с тези забележки, ей, големи са зевзеци! Сакън, да не видят една хубава жена!

10.03.09
10:05

казано от Winnie на 10.03.09, 05:45:

Лим, множко са мазнините, а са малко въглените ти. Опитай се да ги направиш обратно. Да, ядките вдигат мазното ужасно много. И белтъка ти е повече май...
Как тренира след виното? Ужас! Аз ако съм, само ще се хиля и надали нещо ще успея да изтренирам  :lol: А и с тези забележки, ей, големи са зевзеци! Сакън, да не видят една хубава жена!

Да, всичко се обърка вчера, честно казано дори не разбрах и как...уж всичко бях планирала...а накрая като взех да смятам...останах изненадана. Всичко ми е объркано - белтъкът е много, въглените са малко, мазнини са ужасно много - не зная откъде дойдоха, откровено...Както и да е, ще се коригирам :)

То виното беше 2 глътки - в 18.00; започнах да тренирам в 20.00 :) Отдавна бях забравила за него вече :) А за коментарите...да... Слави като е на смяна, винаги е интересно :)

10.03.09
10:37

Лимка, защо да са много 75 гр мазнини. Защото си на РБР, а не на НВД ли?  Колко мазнини трябва да се ядат принципно за двата режима. Аз все смятам белтъка и въглените, пък мазнините ми се губат в сметките.

Лимка, браво за флаг-а :)  Принципно това е “царят на коремните упражнение”. Направиш ли го това -значи коремът ти е много силен. Аз се съмнявам да мога някога изобщо - коремът при мен е най-слабата част, все още не мога и ренегатско да правя. Но все пак съм доста упорите - един ден, знае ли човек....

10.03.09
14:25

Лимката е много силна, наистина :)
Щях да те питам, Лим,  какво не харесаха на Сиси-тата момчетата? Заради коленете ли не трябвало да ги правиш? Да не вземем да ги окипазим пък сега... Ако те заболи нещо, ще ги сменим с друго. Как ги усети ти самата клековете? По принцип, би трябвало да натоварят квадрицепса. За да не те карам да клякаш със щанга(което би утежнило положението отзад), сложих тези клекове(че да натоварват само отпред).

10.03.09
15:42

Ще го научим флага, Венци :) 
Аз не зная и дали го правя правилно...хубаво огледала, ама друго си е да излезеш от тялото си и да се видиш..като на клипче...Уини, като тренираме пак заедно, ще ти покажа да ме оцениш ;)

Re: Сиси клековете - на мен лично ми допадат много. Мисля, че на инструктора не му харесаха, защото са му познати само на теория и защото Клекът (с Голямо К) си е царят :) Ако разбираш какво имам предвид...На мен ми харесват и ще ги правя. Навсякъде пише, че товарят коленете, усещах напрежение в областта, докато правех упр-ето, но са ми ОК коленете. Доста даже :)

10.03.09
15:45

казано от diva 97 на 10.03.09, 10:37:

Лимка, защо да са много 75 гр мазнини. Защото си на РБР, а не на НВД ли?  Колко мазнини трябва да се ядат принципно за двата режима. Аз все смятам белтъка и въглените, пък мазнините ми се губат в сметките.

Защото вчера по план трябваше да е високо-въглехидратен ден с по-малко белтъчини... Пък аз направих точно обратното :) При наличието на умерено към високо количество въглени е излишно да ям много мазнини (калорийният прием много скача...)

10.03.09
19:20

Днес - без тренировка. И пак с много белтък :( Цял ден бях в движение и нямаше треволяк за ‘пълнеж’...

7.30 - Крос-пожарникарска стълба-вървене-крос в морската - 35-40 мин. Лежерно доста.
10.30 - 30 гр ТРОЯ, ленено семе, кокосови стърготини, сушени боровинки, няколко ягоди, доза протеин, 1 кисело мляко. Суупппеееррр вкусно беше; излапах го като гладно куче :)
13.45 - извара, Exquisa, маслини
16.00 - филия хляб с извара и Exquisa, съвсем малко синьо сирене за вкус, пилешко филе
18.00 - риба тон с лук и домати; няколко бадема щото ми стана много лучено :)
20:00 - 2 свински шишчета, няколко гъбки, няколко кисели краставички

Общо: 1595 кал, М - 72 гр, Б - 161 гр, В - 77 гр

Много съм телеграфна днес...музата ми избяга :)

Лека нощ и меки сънища ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 10.03.09 19:22.

11.03.09
04:25

Добро утро!

През нощта се будих сто пъти, единият от които имаше хапване  :down:  - любимите ми сирене и мед... Вчера вярно беше много гаден ден, а и вечерях много рано...Трябва да хапвам нещо преди да легна в такива случаи. Ако се повтори тази случка още един-два пъти, вдигам калорийния прием.

Успешен ден

11.03.09
04:52

Предупредих те, ама кой да слуша. Не чакай изобщо да се повтори, вдигай калориите(въглените) от днес и ще видиш разликата ;-)

11.03.09
19:54

Ехо, здрасти.

Днешният ден - сив, въпреки слънцето. За сметка на това се натренирах добре :) Уини, не успявам да я събера в 60 мин тая тренировка...пак ги докарах 75… със завършек суингове  :-/  Имах много енерджи...

11.03.09
7.00 - Крос-добро темпо (има си хас, след сиренето и меда през нощта, толкова енергия имах...е...и гадно чувство в стомаха...да ми е за урок...)
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 2 с.л. ленено семе, кокосови стърготини, сушени боровинки, няколко ягоди, 1 кисело мляко.
11.30 - 1 ябълка, 5-6 бисквитки
13.30 - мини-пилешка пържола от бутче (85 гр), 150 гр катък с печен пипер, зеле, 1 ръжено хлебче (70 гр)
17.00 - 2 филии Киевски хляб с извара и Exquisa, малко обезмаслено синьо сирене за чар :)
ТРЕНИРОВКА
20.15 - крайчето на Киевския хляб с Exquisa
21.15 - омлет от 2 яйца с извара, салата моркови с ряпа, няколко чушленца (печени и консервирани в сладко-кисел сос)
преди лягане (евентуално) 50 гр извара с няколко кисели краставички

Общо: 1943 кал, М - 68 гр, Б - 122 гр, В - 205 гр

Тренировката - с акцент гръб и бицепс

3 суперсерии х 20
- повдигане на крака и таз от лакътна опора
- молитва на портален скрипец 55 кг

- странични хиперекстензии - х 50/ страна
- хиперекстензии за кръст - 25 мнооого бавни
- набирания - 5 (без фитили), 5 ( с фитили), 3 (с фитили), 5 ( с фитили и помощ на последните 2) - голямо ‘обучение’ за употреба на фитили ми дръпнаха пак. Ама...и аз съм ...жена...все нещо не схващах...пфу...дано поне следващият път да мога сама
Един образ ме пита “Що се мъчиш така?” аз пък го попитах: ’ А как да се мъча?”. Не можа да отговори.

4 суперсерии х 15
- step-up - първата серия с 2х5 кг, следващите с 2х7,5 кг
- горен скрипец, леко широк надхват, 35 кг

4 суперсерии х 15
- напади на място с 20кг лост
- гребане с 20 кг лост - лекичко ми беше ама не ми се занимаваше да товаря и разтоварвам постоянно, правех ги по-бавно и задържах леко в най-горно положение. Добре се понатовари гръбчето :)

2 суперсерии х 15
- бицепсово сгъване от полулег с 2х5 кг
- бицепсово сгъване на скрипец с права ръкохватка - 15 кг, 10 кг

Суингове - 10-11 х 20 с 10 кг диск за около 15 мин
Стречинг

Общо: едни жестоки 75 мин. В края на тренировката нямаше сухо местенце по мен или дрехите ми...

Толкова за днес. Утре с нови сили ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 11.03.09 19:57.

11.03.09
20:15

Здрасти  Limka,
добри  тренировки  правиш, ама искам  да те  питам  за тия  фитили  при  набиранията  какво  представляват, защото имам  някаква идея  в  главата ама хич  не съм сигурна, че  е вярна и се  пробвах да  прочета  целия  дневник ама  не можах  и  реших  да  питам  в  крайна  сметка. И  другия  ми  въпрос  е  дали сама  си  почнала с  опитите  за набиране или  ти  е  помагал  някой, защото вчера  на  тренировката ми за  гръб  направо  си  бях  готова  да се  пробвам ама  само  се  покатерих  на  успоредката (там  ми е и лоста)  и се  отказах ... реших да не се  излагам, че  всичките  мъже  бяха  ме зяпнали  и  без това  и  ме  хвана  нещо  срам :)

12.03.09
05:46

казано от Limka на 11.03.09, 19:54:

Ехо, здрасти.

Един образ ме пита “Що се мъчиш така?” аз пък го попитах: ’ А как да се мъча?”. Не можа да отговори.

:lol:  :lol:  :lol:  :lol: :lol:  :lol: :lol:  :lol: :lol:  :lol: :lol:  :lol: - това е хитът на седмицата, Лимка! Трябва да си направим едно събиране на “дамски бисери” - дочути мъжки изказвания от жените по време на тренировка! Това в отделен раздел - защото във форума има бисери! Така преди време - пролетта миналата година правя яки плиета с 20 кг. щанга.  Старая се и се получават. Един пич във фитнеса ме гледа и казва на приятеля си, с видимо пренебрежение към моите усилия : “Ако не слушаш ще те накарам да клякаш така”. Мисля че на мен ми стана доста по смешно отколкото на тях.

12.03.09
07:29

Здрасти Лимка :) хи хи как си мила :) абе да те питам, какво мляко си вземаш, аз всеки път като ида на щанда с пресните и киселите млека и гооооляяяма дилема ей..... :)

12.03.09
07:30

казано от FuFi на 11.03.09, 20:15:

Здрасти  Limka,
добри  тренировки  правиш, ама искам  да те  питам  за тия  фитили  при  набиранията  какво  представляват, защото имам  някаква идея  в  главата ама хич  не съм сигурна, че  е вярна и се  пробвах да  прочета  целия  дневник ама  не можах  и  реших  да  питам  в  крайна  сметка. И  другия  ми  въпрос  е  дали сама  си  почнала с  опитите  за набиране или  ти  е  помагал  някой, защото вчера  на  тренировката ми за  гръб  направо  си  бях  готова  да се  пробвам ама  само  се  покатерих  на  успоредката (там  ми е и лоста)  и се  отказах ... реших да не се  излагам, че  всичките  мъже  бяха  ме зяпнали  и  без това  и  ме  хвана  нещо  срам :)

Ей, здрасти FuFi :)

Ех, тренировките, и аз мисля, че са добри - Уини се старае да не скучая :)
Фитилите са едни такива неща, дето се усукват около китките и лоста и ти ‘подсилват’ хвата (снимчица по-долу). Използват се основно при упражнения за гръб, при които, ако предмишницата ти е по-слаба и не може да одържи тежестта, не можеш да натовариш достатъчно гърба (при тяга, набирания, разни висящи упражнения, придърпване на скрипец, гребане и т.н.)

Аз започнах с опитите за набирания миналата година. Първо, не можех да направя нито едно и за да подсиля гърба правех придърпвания на горен скрипец с максимална тежест - 1-2 повторения с колкото може повече кг. В момента, в който можеш да дръпнеш собственото си тегло няколко пъти, би следвало да можеш да направиш набиране... Другият вариант е да правиш негативни набирания доакто заякнеш...т.е. покатерваш се на пейка или нещо високо, хващаш лоста все едно си в най-горната част на набирането (със сгънати ръце и брадичка над лоста) и бавно и контролирано спускаш надолу (без да си стъпала вече). А,да, с подхват на ширината на раменете са по-лесни, защото и бицепса помага...

А за това дали ще ти се смеят или не - по-скоро няма. На мен мъжете ми се радват...дори и на нищожните 5 набирания, които правя...Защото имам момчета, които и толкова не мога. Разбира се, много е възможно да чуваш коментари от типа” С’я за к’во ти е да се набираш? Ти си жена...” или ” Що се мъчиш...Не ти трябва” и т.н...Но тези коментари повече ще те надъхат, отколкото демотивират...Поне при мен е така...

хайде пробвай следващия път и докладвай какво става ;)

12.03.09
07:38

казано от kozunak на 12.03.09, 05:46:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol: :lol:  :lol: :lol:  :lol: :lol:  :lol: :lol:  :lol: - това е хитът на седмицата, Лимка! Трябва да си направим едно събиране на “дамски бисери” - дочути мъжки изказвания от жените по време на тренировка! Това в отделен раздел - защото във форума има бисери! Така преди време - пролетта миналата година правя яки плиета с 20 кг. щанга.  Старая се и се получават. Един пич във фитнеса ме гледа и казва на приятеля си, с видимо пренебрежение към моите усилия : “Ако не слушаш ще те накарам да клякаш така”. Мисля че на мен ми стана доста по смешно отколкото на тях.

:lol:  :lol:  :lol:  :lol: :lol: Плиета-мъчение Хахахаха
За дамските изцепки - Много добра идея, Козуначе! Мисля, че такива изцепки, обаче, ще си ги разбираме само ние, жените...Все пак във фитнесите се изцепват именно трениращи момчета... Каквито са и момчетата тук :)

На мене скоро един ми се смееше, че правя 30 повт с 5 кила за бицепс. И ми вика: “Абе, като можеш толкова много, що не вземеш по-голям дъмбел, да прайш по-малко бройки...Ти така никаква работа не вършиш”. Аз повдигнах вежда и си замълчах, Обаче тренера в залата не беше толкова спокоен. И като му казва: “Ай сега, хвани тоя 5кг дъмбел и искам да ми направиш 50 повт. Да видим след това ще можеш ли да си свиеш ръката” Ония не можа да направи 50 повт, представи си! На около 40-тото се запъна :) Е, не ми се извини за коментара си, разбира се...

Мнението беше редактирано от Limka на 12.03.09 07:39.

12.03.09
07:41

казано от Vessi на 12.03.09, 07:29:

Здрасти Лимка :) хи хи как си мила :) абе да те питам, какво мляко си вземаш, аз всеки път като ида на щанда с пресните и киселите млека и гооооляяяма дилема ей..... :)

Супер, Веси съм :) Раздавам се на треннировки :)
Преди ядях Верея или Култура 0.1%, но след като се вдигна шум за растителните мазнини и след като прочетох някакво сравнение на киселите млека, напоследък купува Елена 2%
Прясното обикновено е обезмаслено - 0,1% Fitness на My Day (ако не ме лъже паметта)

В неделя тренировчица?

12.03.09
08:11

казано от Limka на 12.03.09, 07:41:

казано от Vessi на 12.03.09, 07:29:

Супер, Веси съм :) Раздавам се на треннировки :)
Преди ядях Верея или Култура 0.1%, но след като се вдигна шум за растителните мазнини и след като прочетох някакво сравнение на киселите млека, напоследък купува Елена 2%
Прясното обикновено е обезмаслено - 0,1% Fitness на My Day (ако не ме лъже паметта)

В неделя тренировчица?

Еха супер аз съм “за” с двете ръце за неделя :) да бе, и аз прочетох че Ива Павлина си е изследвала сама кис.мляко Елена и започнах от него да копувам :) а тя все пак е биолог, за което много и благодаря че сподели за Елената :) и за сиренето Елена четох че май е що годе най качествено от всички продукти, които се предлагат на пазара :)

12.03.09
20:54

Пак съм тук  - няма отърване от мен, ей :)

Днес беше скучен ден...Искам пролет и повече слънце, и зелено, и птички и печелички, и цветя...

12.03.09
7.00 - Крос-много ми тежаха краката. Въобще, с тези яки тренировки, бягането ми здраво ще пострада...тежат тези крака, не щат да мърдат бързо :)
8.30 - 40 гр трици и 2 с.л. ленено семе, кокосови стърготини, 100на гр сини сливи, 1 кисело мляко.
11.30 - 1 мъндзърка ябълка
13.30 - Дръжте се да не паднете: пилешко филе, картофена салата, салата моркови с царевица, 1 ръжено хлебче (70 гр)
17.00 - 2 филии Finntoast с извара и Exquisa, малко обезмаслено синьо сирене
ТРЕНИРОВКА
20.15 - 1 филия Finntoast с Exquisa, малко по-късно пазарих и си отчупих коричка от ръжен хляб
21.15 - риба Карагьоз, марули
преди лягане: половин кисело мляко

Общо: 1950 кал, М - 63 гр, Б - 105 гр, В - 235 гр

Тренировка:

2 трисета х 1 мин
- планк
- странични планкове

2 суперсерии х 20
- V-преса
- Янда преси

- dumbbell snatch -  с 5 кг дъмбел - 4 х 15. Много ми подпали краката и подозирам, че не го правя, както трябва...

- Римска тяха - 4 х 12 (20 кг, 40 кг, 50 кг, 50 кг)

4 суперсерии х 15
- плие (25 кг, 25 кг, 30 кг, 30 кг) 30 е мойта тежест..ама рябваше да я нацеля :)
- бедрено сгъване - 25 кг

4 суперсерии х 15
- глутеус преса с 30 кг
- вертолет с 18 кг

4 суперсерии х 15
- глутеус мост с диск 15 кг
- задно рамо от наклон 2х 5 кг, след това 2 х 4 кг

Колело 20 мин
Стречинг

Общо:  80-85 мин

13.03.09
04:47

Браво, Лимке!
Ами тежат краката, дааа, особено след пейката и нападите и на мен ми понатежаваха :) С кросовете, макар и бавни, не ти ли поотминават?

13.03.09
07:21

казано от Winnie на 13.03.09, 04:47:

Браво, Лимке!
Ами тежат краката, дааа, особено след пейката и нападите и на мен ми понатежаваха :) С кросовете, макар и бавни, не ти ли поотминават?

И суинговете добре ми ги премазват ;)
За кросовете няма пауър...наистина тежат краката и всяка крачка е голямо усилие :) Просто се движат като на забавен каданс ;) Но пък аз тази седмица съм с перманентна мускулна треска някъде по краката и дупето... Мисля, че като завъртя тренировките за 2ри път, вече ще е доста по-добре :)

13.03.09
07:26

казано от Limka на 13.03.09, 07:21:

казано от Winnie на 13.03.09, 04:47:

Браво, Лимке!

И суинговете добре ми ги премазват ;)
За кросовете няма пауър...наистина тежат краката и всяка крачка е голямо усилие :) Просто се движат като на забавен каданс ;) Но пък аз тази седмица съм с перманентна мускулна треска някъде по краката и дупето... Мисля, че като завъртя тренировките за 2ри път, вече ще е доста по-добре :)

За мускулната и аз така бях като почнах програмката, първата седмица не само крака ами цялото тяло, но вече всичко се нормализира :) програмката е яка :)

13.03.09
08:15

казано от Limka на 13.03.09, 07:21:

... Мисля, че като завъртя тренировките за 2ри път, вече ще е доста по-добре :)

По-добре ще си, това е сигурно. Обаче, ще се постарая да не е за дълго  ;-P Като се почувстваш леко по-добре, ми кажи.

13.03.09
08:37

казано от Winnie на 13.03.09, 08:15:

Обаче, ще се постарая да не е за дълго  ;-P Като се почувстваш леко по-добре, ми кажи.

Ей за т’ва ме кефиш много :)
Засега съм като теб миналата седмица - краката и дупето ми са заминали някъде на почивка :) Като се върнат и като си поработят нормално за известно време, ще си кажа :)))

13.03.09
19:38

Здрасти :)

Днес беше много спокоен петък, 13ти. Само ядох..
А...също така ме задрънчаха лимките и се вихрих в кухнята - правих крем-карамел с протеин :)  Много добре стана като за беззахарен десерт... Е, малко още сладко иска => Следващият път ще има бонус още една доза протеин :)

Рецепта за протеиновия крем-карамел (10 порции):
8 яйца
1 л прясно мляко
5 дози протеин (моят е French Vanilla Icecream и чудесно се вързва за кремчето) (Аз сложих 4 днес, но с 5 ще е по-добре)
50 гр захар (за карамелизиране)

Протеина се разтваря в млякото и се добавят отделно разбитите яйца. При мен сместа се получи доста гъста и разредих с чаша вода. Захарта се карамелизира в метален съд и се разпределя в 10 съдчета (чаши, шолички), в които ще се ‘пече’ крема. Чашите се допълват със сместа от мляко, яйца и протеин. Нареждат се в голяма тава, която се пълни с вода и се пекат на водна баня около 20-30 мин.

В едно кремче има: 190 кал, 6-7 гр мазнини, 21гр белтъчини и 11гр въглехидрати

Утре май ми се ще да направя фитнес вариант на chocolate chipped cookies :)

Такаааа, какво хапнах днес - щях да съм много примерна, ако се бях остискала да не пробвам крем-карамела преди малко...Ама..карай

13.03.09
7.00 - Крос-пак тежаха краката, ама по-малко. За 40 мин си ‘взех’ разстоянието
8.30 - 30 гр ТРОЯ и 1 с.л. ленено семе, кокосови стърготини,доза протеин, канела в 250-300 мл прясно мляко
11.30 - 1 грейпфрут
13.30 - пилеша супа с малко картофи и фиде и почти без пиле (толкова рядка беше, все едно са си мили тенджерата и са ми сервирали първата вода  :-P ), пилешко бутче, зеле, 3 много мънички лозови сармички
17.00 - 2 филии Finntoast с извара и Exquisa, малко обезмаслено синьо сирене - това е супер вкусен сандвич, между другото
20.00 - 3 кюфтета от мелено свинско и телешко месо, марули
21.15 - е тука беше крем-карамела

Смятам това да ми е :)

Общо: 1670 кал, М - 79 гр, Б - 135 гр, В - 105 гр

Хайде чао и сладки сънища :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1