17.03.09
07:44
Хора решил съм да тренирам 6 дни от седмицата, но знам, че мускулите трябва да си почиват, бля, бля,бля... и т.н затова мисля, че така ще стане номера.
1-ви Гърди И Бицепс
2-ри Гръб и Трицепс
3-ти крака и рамо
Във всеки ден има корем долно коремни и горно коремни... кардио 10 в начало 15 в край
И така това прави от понеделник до събота тренировки и в неделя почивка... Така всяка мускулна група има два дни да почине... освен корема? Храната ще е много добре пресметната в съотношение с тренировката. И ще се опитам да спа максимално повече.
Е? Ще стане или или да му мисля друго...
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:04.
17.03.09
08:26
A целта е...?
17.03.09
08:34
Ако искаш да качиш ММ, откажи се от тази програма. Повече не значи по-добър ефект. Тежки тренировки с трениране 1 път седмично на група е много по-добре. А може да опиташ същата програма но тренировките да са през ден.
17.03.09
08:39
Това е страшно много,
едва ли ще може да се възстановяваш,
ако правиш здрави тренировки.
Плюс, че корем всеки ден - абсурд.
И аз тренирам така ,само че през ден и ако се натовариш както трябва два дни хич няма да ти стигнат да се възстановиш.Като вземеш напредвид че и другите мускули взимат второстепено участие в тренировките.
казано от Oranje на 17.03.09, 08:26:
A целта е...?
Да сваля 2,3кг и релеф...
Пък и да съм в добра форма. А и до лятото да имам някви зачатъци на плочки.
Добре корем ще правя през ден Останалото няма ли да стане? Ами, ако са през ден тренировките които дадох, а в другите кардио 45 минути + корем?
Не си написал какви и колко упражнения ще правиш, с колко серии и каква интензивност, нито колко ти и стажа. Но и така се вижда, че програмата е меко казано убийствена :) При тренировките, ако ползваш основни упражнения (а без тях не става), няма как да изолираш отделните групи. В горната програма трицепса работи всеки ден. Веднъж при гърдите (лежанки, кофи), след това при неговата си тренировка и накрая при раменете (раменни преси). По подобен начин стоят нещата при бицепса, раменете, и дори краката. Много трудно ще се възстановяваш и напредваш с подобна програма, освен ако не си с над 10 години стаж и на химия. Ако много добре си прецениш броя упражнения, серии и тежести, има вероятност да се справиш, но аз лично не бих тренирал така, освен ако не бях професионалист и съответно имам много свободно време, перфектно хранене и възможност за пълна почивка и възстановяване.
17.03.09
11:09
казано от sarfios на 17.03.09, 10:57:
казано от Oranje на 17.03.09, 08:26:
A целта е...?
Да сваля 2,3кг и релеф...
Пък и да съм в добра форма. А и до лятото да имам някви зачатъци на плочки.
Добре корем ще правя през ден Останалото няма ли да стане? Ами, ако са през ден тренировките които дадох, а в другите кардио 45 минути + корем?
Свалял съм и с 6 дни, и с 3 дни седмично. Ефектът идва не от броя на дните, а от храненето. Корем никога не правя повече от 5 минути - 3 серии за долна и 3 за горна по 16 повторения - всичко това 1-2 пъти на седмица...
Плочки няма да се виждат дори и да станеш скелет, ако нямаш направени отдолу под сланинките.
Кардиото трябва да ти е поне 30 мин, ти си решавай дали след тренировка или в отделни дни. Може и по-малко по времетраене, но вече отиваш в интервалната тренировка, а не знам дали си запознат с нея и готов за такъв тип натоварване...
Обърни внимание на храненето, а 6 пъти седмично да ходиш в залата си заслужава само ако там е обектът на любовните ти въжделения...
Защо не пробваш като ги направиш по 3 мускулни групи на ден:
Примерно ден 1:гърди,трицепс и рамо
Почивка
Ден 2:крака,гръб и бицепс
Почивка
И започваш отначало.Така от тренировка 1 до повторното и изпълнение ще имаш 96 часа почивка,съответно и за 2-та тренировка е така.Освен това ще имаш 3-и пълни дни почивка на цялото тяло.
Мнението беше редактирано от mihtar на 17.03.09 11:28.
17.03.09
11:58
Гръб никога на следващия ден след бицепс!
Храната ще ми е добра защото ще бъде изчислена от диетолог обаче трябва да му кажа каква активност имам...
Стажа ми е година и малко... с прекъсване и сега отново започнах вече имах мускулна треска навсякъде така, че едва ли ще се повтори.
Така, че идеята е, че мога да ходя всеки ден на Фитнес. Хода в Славия да тренирам. И искам някъде до лятото да стегна още повече.
Mihtar благодаря за режима който си ми дал.... и така да попитам вместо тези дни почивка мога ли да правя кардио и корем този ден? Какво ще кажете? Почивките да са ми някакви аеробни упражнения.
казано от Георги Николаев на 17.03.09, 11:58:
Гръб никога на следващия ден след бицепс!
Гърбът и бицепс заедно.
казано от sarfios на 17.03.09, 11:58:
Храната ще ми е добра защото ще бъде изчислена от диетолог обаче трябва да му кажа каква активност имам...
Стажа ми е година и малко... с прекъсване и сега отново започнах вече имах мускулна треска навсякъде така, че едва ли ще се повтори.
Така, че идеята е, че мога да ходя всеки ден на Фитнес. Хода в Славия да тренирам. И искам някъде до лятото да стегна още повече.Mihtar благодаря за режима който си ми дал.... и така да попитам вместо тези дни почивка мога ли да правя кардио и корем този ден? Какво ще кажете? Почивките да са ми някакви аеробни упражнения.
Корем 2 пъти седмично и кардио 20-25 мин.след тренировка.Предпочитам почивните дни да са ми само за почивка.
Благодаря много има ли я тази програма в сайта да видя упражненията? Кое как се прави правилно аз като отида във Фитнеса и гледам другите кка ги пратя, но все пак... ^ ^ повече да прочета няма да е лошо.
В сайта май няма такава програма.Програмите които ги има се тренира мускулна група 1 път седмично,иначе упражненията можеш да ги видиш
тук
Програмата не е лека.
Мнението беше редактирано от mihtar на 17.03.09 16:25.
Ами, след като просто искаш да изглеждаш и чувстваш добре, да покажеш плочките и да постигнеш по-дълбок релеф аз бих:
- правил 15-20мин. интензивно кардио след силова тренировка, или половин час багане в парка в нетренировъчни дни, не прекалявай, защото 3 пъти седмично да правиш кардио е достатъчно
- минал на диета (но ти спомена, че стриктно ще ядеш)
Не бих:
- правил корем всеки ден, защото веднъж седмично е достатъчно по 2-3 упражнения
- тренирал 6 дни в седмицата без първо да съм пробвал програмата, защото ако не можеш да се възстановиш от тежките тренировки няма смисъл от тях
Окей мерси много, а за да не права нова тема може ли 1 offtopic
Изварата Маджаров обезмаслена ли е?
И Може ли ми препоръчате хубава извара?
На едро е по-евтина. Питай за обезмаслена и обезсолена. Като е Маджаров да не е златна? : )
17.03.09
17:42
Дядо Либен е най-добрата изварка според мен!В магизина при нас 200гр(от които 22% са с. белтък) е 99стотинки.Изварата е обезмаслена.
18.03.09
07:41
Здравей! Аз тренирам по почти същия начин като теб 6 дни в седмицата-като си написах програмата в сайта повечето щяха да ме линчувт тъй като сам щял да претренирам и т.н почнах от 74-75 кила преди 2 месеца сега съм 78.5(без дрехи,без да сам пил вода преди това или да сам ял),релефен съм и покачих сила на абслолютно всички упражнения(най-вече на лежанка и клек).Чувствам се много добре в момента а и до като тренирах.Сега смятам да премина на друга програма но тази ми се отрази много добре лично на мен въпреки увещанията на повечето че ще претренирам...Наистина обаче такова натоварване не е за всеки а сигурно ще се наложи да се лишиш от мн неща(аз си давах абсолютно всички пари за храна,спрях да излизам на дискотека,по кафета и т.н. само тренирах , почивах и ядях) Та нищо не се знае може и да ти помогне тази програма както помогна на мен,все пак ако почувстваш,че се преуморяваш я сменяш и това е.Успех!
18.03.09
10:05
И какъв е смисала от тия лишения, за к’во ти е тва тяло като неможеш едно кафе да пиеш като бял човек. Разбирам да тренираш за кеф и някво тяло, но сам да се превърнеш в бройлер си е направо глупаво.
Окей ще я почна, ако усетя преумора ще спра...
Ще обърна тренировките така
Гръб и Трицепс
Гърди и бицепс
Защото момчето горе каза, че не трябва да е обратното зареди Гръб и Бицепс 1 след друг ден...
Аз съм се решил да се лиша от всички тези неща... :D дажите ми от даскало покриват фитнеса... храната от наще дай, дай... ^ ^ колко ти излиза btw храната на ден? Че ми е лювопитно?
EDIT: И корем ли си правил всеки ден?
Мнението беше редактирано от sarfios на 18.03.09 11:31.
18.03.09
11:47
Храната си я купувам за цялата седмица попринцип(около 100лв) обаче като сложиш и добавки и за карта за фитнес и става още по-скъпо.Общо взето тея два месеца изкарвах по около 650-700 лв-всичко отиде за фитнес и храна(добавки си бях купил преди това)така че си излиза бая скъпо,поне за мен де.Храната гледай да си я купуваш натурална ако можеш горещо ти го препоръчвам.Аз си купувам мед,яйца,мляко и месо от познати на майка ми които отглеждат животни.Ориз ,картофи,спагети и овесени ядки също мн ям и сичко варено ,без пържено и така...Успех още веднъж!
Едит:Корема първоначално мислех да го тренирам почти всеки ден но така стане че изобщо не го тренирах месец и половина и едва от две седмици го тренирам(савсем леко бях замазнил там,но винаги сам имал стегнат корем)и пак си върнах старата форма на плочките.Сега го тренирам през ден.САмо че правя малко повторения с големи тежести искам да ми станат по големи плочките ако е възможно(Където ходя на фитнес има един мъж на 41 год с плочки!Неговите са огромни и ми каза че с повторения 8-10 с тежести ги е постигнал и с диета де...)
Мнението беше редактирано от Sadeyes.1985 на 18.03.09 11:55.
Благодаря много за съвета... особено за корема... И така 100 лв-а за 7 дни добре е, а тези приятели на майка ти... само на тебе ли продават или може и повече хора купуват от тях?
Аз Спагети тестени работи не ям... Месо, Риба, обезмаслени млечни продукти, яйца без жълтък, плодове, зеленчуци от мазнините, ядки, зехтин и маслини...