На мен храната ми харесва :) Браво!
Халвата - ако трябва да си призная и аз съм я заглеждала, но ме спират 2 неща:
1. много е мазна
2. ако си я купя, няма да се спра на една-две лъжици, а ще изям цялото количество...което горе-долу ще отговаря на порциона ми за 2/3 от деня :)
Ама и някой друг да каже какво мисли
21.03.09
06:23
Добро утро :-P
Аз съмс и намислила да си резжам по малко от нея на филииката от някое от храненията.Така ще залъгвам организма.По-скоро се притеснявам,че ако си взема диетичен шоколад,него ще опаткам за нула време,защото силно ме съмнява,че ще се задоволя само с едно блокче.Затова накрая ,вчера на щанда,стигнах до извода да не си взимам нищо,че всичко ще оплескам.
Лимка,нямаш си представа колко ме зарадва,че менюто ти харесва.Спомням си как в началото,като почнах да си водя дневник всеки имаше забележки,което си е нормално,но явно тогава не бях достатъчно психически подготвена да се справя и затова изчезнах от моето дневник пространство за поне 2 седмици :red: .Е,то и сега не е минало много време на този режим,но се чувствам изпълнена с енергия и готова да продължа.А и утре е ден за мерки...Имам чувството,че задържа течностили,какво ли и подобно на Фуфи на последното и мерене ще покажа спад в мерките на долната част на тялото,но не и на горната.Това са просто предположения, де.Утре е Денят ;-P
21.03.09
22:16
Здравейте :-P
Много съм се отчаяла тази вечр.Нещо много съмс е подула,а утре ми е денят за мерки...ужассс.Дано доутре ми мине.Супер некомфортно ми е 8-/
Такаммм,време е за храната от днес, 21.03.09г.:
08:00 кисело мляко с овесени и други ядки
10:00 пилешко вретено(около 150г.),1 домат,1 краставица и мноооого малко картофена салата(беше на дъното на тенджерата)
12:00 кафе с пакетче захар
14:30 сандвич(две пълнозърнести филийки с лютеница и кашкавал)
17:00 сандвич(същият)
18:30 една ябълка(едвам ме свърташе и и се нахвърлих,ама е от тези яко киселитеее,любимите ми)
20:45 шишчета(около 125-150г) и салата(1 домат,1/2 краставица,1 чушка и 8 маслини)
После обаче излезнах с приятели и не се сдържах и си поръчах една овчарска салата и натурален сок :red:
Забравих да спомена,че днес много ми се прияде сладко и успях да утоля глада с Орбит дропс и Солано(все без захар,не знам доколо на добре).Втората закуска и обядът са разменени отново по същата,като вчерешната причина,няма как...
Лютеницата, ако не е домашна - има всичко друго, но не и домати. Подула си се, защото след вечеря си яла отново. Не е болка за умиране, защото и натуралния сок и овчарската салата ( не знам как ги понасяш заедно :) ) не са от най-тежките храни.
21.03.09
22:51
Неее,в никакъв случай не е от това.Аз от сутринта така се чувствам :down:
21.03.09
22:53
А някакви идеи с какво да си мажа филийките,че май жинаги лютеница слагам.Определено Дерони не е домашна в смисълът,ойто ти влагаш,макар и това да пише
Всеки път, като ядеш мляко, ли се чувстваш подута?
Разкарай тази лютеница на Дерони. Домашна е колкото аз съм Мишел Ваян. Ако имаш скара у дома, взимаш едно яйце и сирене. Чупиш яйцето в една купа и рониш вътре сирене, като разбъркваш това с вилица през цялото време и мачкаш сиренето с вилицата, докато стане достатъчно гъсто, за да може да се маже по филията, без да тече. Трябва да стане хомогенна смес. Ако не е достатъчно гъсто, слагаш още сирене. Като стане достатъчно гъсто, намазваш го върху филията и я препичаш на скарата. Става готова за няколко минути, просто внимавай да не прегори. Те ще се покрият със кафеникава коричка.
Едно яйце и сиренето, би трябвало да ти стигне за 2-3 филии без проблем.
Мнението беше редактирано от Timon на 21.03.09 23:00.
За пръв път си позволявам да давам акъл и аз защото съм доста нова и за сега смея да отговарям само за мойте действия... Но мажи ги с извара или ескуиза (някво такова странно му беше името ). Пиша го това защото забелязвам, че при теб изварата не е много застъпена, а си е добра храна... 100 пъти по добра от лютеница дори и да е домашна по простата причина, че лютеницата е повече въглехидрати, а изварата е предимно протеин.
21.03.09
23:08
Ами доскоро я ползвах,ама сега по-рядко.Иначе и от нея съм си взела.А това на скарата звучи вкусно,но предполагам е хубаво топличко да се яде,а аз тези сандвичи си ги носа на работа,щото там нямам възможност друго да ям,а няма как да си останат топли
Мда, ако изстинат губят вкуса си. За работата тогава си прави класически сандвичи, но вместо маргарин ползвай краве масло. Дори да пише на Маргарина, че 99 от 100 доктори го препоръчват и помага за сърцето ( това е изключителна тъпотия ), пак е пълен с консерванти.
Сега за коремните. Ще си развалиш кръста с тези коремни. Надявам се след време ще раждаш. Бебето тежи много и е важно да имаш здрав кръст за този период, за да не ходиш постоянно с ръце на хълбоците. Класическите коремни преси съсипват прешлените на гръбнака. Колкото повече бройки правиш, толкова по-лошо. Вместо коремни преси, прави планкове ( Plank, вдигания на краката от лег или от вис, странични опори, вертикални повдигания на таза ), всичко но не и коремни преси.
21.03.09
23:26
Е,както виждаш,аз си правя и коремни от лег,също и от вис..Даже ония ден един ми се учуди,че ги правя с лекота.Иначе нищо,е отскороходя на фитнес.Коремът ми е мн як,защото правя коремни от много години.И въпреки че не се вижда от подкожните мазнини,имам си и релефче.Аз знам,че не е правилно дасе правят ония коремни,дето ни караха преди в училище.От легнало положение да се изправиш до перпендикуляр,защото те напрягали.А какво ще кажеш за коремните на пейката.Сядаш на широката и част,хващаш се с двете ръце и събираш горна част на тялото и коленете?
21.03.09
23:31
А,имам и още един въпрос.Какво е мнението за фъстъченото масло.Днес се присетих за него,ама мисля,че има мн мазнини в него.Става ли за тази диета?
Мнението беше редактирано от abigale099 на 22.03.09 10:34.
Става, естествено. Мазнини се топят с упражнения. Тялото ти има нужда от мазнини. Ако нямаше, природата нямаше да ги създава. Природата няма нужда от коли, за това те не растат по дърветата.
Ще ти го обясня по този начин. Колкото повече коремни правиш, толкова повече мускулите на корема ще се скъсяват, защото ти ги тренираш в скосено състояние. Трябва да тренираш мускула си в такова положение в каквото искаш да стои, когато не го тренираш. Колкото повече се скъсяват коремните мускули, толкова повече придърпват горната част на торса към ханша и ако продължаваш да ги правиш, след време те ще се свият и ще започнеш да се прегърбваш. Ако не ми вярваш, влез в някоя зала и виж по-старите билдъри, които са си правили с години коремните преси. Те не усещат прегърбването, защото в тази стойка гърдите им изглеждат по-големи и са доволни от себе си.
Но съм сигурен, че ти надали искаш да изглеждаш по същия начин. Просто ги замени с планкове. Те са много добри и развиват стабилноста на пояса, като цяло.
Мнението беше редактирано от Timon на 21.03.09 23:59.
Аби здрасти. Имаш голям напредък. Предпоследното меню, както и Лика ти казва е супер. Придържай се към него като пример. Последното обаче е с твърде много въглехидрати, дори и за РБР и то в малки интервали от време.
Кафето със захар е двойна инсулинова бомба. Един път си вдигаш захарта с кафе, втори път със захар. Поне хапни нещо там с нисък ГИ или сложи сметна малко или мляко. Тъй поне си мисля аз. Може и да греша.
Лютеницата ти е най-малкия проблем и от една лъжица нищо няма да ти стане.
Халвата и фъстъченото масло хич не ги яж. Нямаш нужда от допълнителни калории и то от мазнини. Да подходящи са за диета чат пат, ама ако имаш малко за сваляне или поддържаш кг.
Филиите си ги мажи, както са ти казали с извара, котидж чийз, ескуиза, крема сирене, сирене лайт, фирладелфия лайт, рикота, че и пастет или масло да е по-добре от халва.
Не търси разни зарибявки от рода на ядки, диетични шоколади и т.н. Ако много ти се яде нещо го изяш, но нека да не е всеки ден, а рядко. Диетични десерти и ядки НЯМА
Хайде успех
Напълно съм съгласна с Дива!
Изварата ти е най-малкият проблем. Доскоро аз дори си имах ‘запазена’ марка сандвичи - 50на гр извара омесвах с 1 с.л. лютеница и мажех. Много вкусно. Бих казала дори по-добре това, отколкото да сложиш резен мазен кашкавал/ сирене.
22.03.09
06:33
Мерси,Дива.Аз вчера мислих да си взема 2 в 1 ама се отказах,щото нали има сметана и кафе,а аз уж гледам да избягвам сметаната.Ама не знаех,наистина,че и кафето повишава кръвната захар.Май ще трябва по-сериозно да прочета за нещата,но нали и вие сте тук,да ме напътствате :-P
Иначе аз се опиах да я карам въобще без кафе,защото все си повтарях,че това е втълпяване,че без него не сме ободрени,но на моменти оборвам това правило.
Знам,че вчера се натрупаха много въглени,ама просто бях цял ден на работа и за по-лесно си взех 2 сандвича и оттам много се насъбра.Значи лъжичката лютеница не е фатална?О,супер,щтото аз и без тва си слагам даже по-малко и от лъжичка,колкото да не ми е суха филията.А за пастата,които даде като идея-има ли значение какъв е?
казано от abigale099 на 22.03.09, 06:33:
Мерси,Дива.Аз вчера мислих да си взема 2 в 1 ама се отказах,щото нали има сметана и кафе,а аз уж гледам да избягвам сметаната.Ама не знаех,наистина,че и кафето повишава кръвната захар.Май ще трябва по-сериозно да прочета за нещата,но нали и вие сте тук,да ме напътствате :-P
Иначе аз се опиах да я карам въобще без кафе,защото все си повтарях,че това е втълпяване,че без него не сме ободрени,но на моменти оборвам това правило.
Знам,че вчера се натрупаха много въглени,ама просто бях цял ден на работа и за по-лесно си взех 2 сандвича и оттам много се насъбра.Значи лъжичката лютеница не е фатална?О,супер,щтото аз и без тва си слагам даже по-малко и от лъжичка,колкото да не ми е суха филията.А за пастата,които даде като идея-има ли значение какъв е?
Пастета - само в краен сличай. Какъвто и да вземеш все е кофти, но по добре пуешки или гъши. Всьщност състава е почти един и същ и в птичите пастети има свинска мазнина и дроб.
Като ти се пий кафе не го спирай, просто хапни нещо преди него и 1 хапка става.
Няма оправдания от рода на бях на работа. Вместо сандвич може ядки и или кис.мляко. Пък най-добре си сложи една от ваште питки в чаната. И все пак се справяш собре. Дерзай
Не се вманиачавай толкова, защото ще ти стане фикс-идея и ще почнеш да мислиш само за това. Идеята на РБР е да ти даде достатъчно разнообразие от храна, че да не мислиш постоянно - трябва ли / не трябва ли. Плюс това всеки човек е уникален и ще има храни, които твоя организъм не ги понася. Аз например имам непоносимост към лактоза - когато пия прясно мляко, се издувам като балон.
За това ако постоянно ти става тежко след употреба на дадено ядене, опитай да го замениш с нещо друго. Но не се вманиачавай.
Дива е напълно права. Пастета е пълна глупост. Вместо да си даваш парите за пастет, купи си някакъв плод или зеленчук или друго, дето става за ядене и ти харесва. Храната трябва да носи здраве и удоволствие, иначе ще я приемеш като работа.
22.03.09
09:59
Добре,можа да помисля по въпроса.Ама то проблема ми е само в петък и събота,защото съм цял ден.Приемам критиката като градивна,та смятам да се поуча.Благодаря за което :-P
Преди малко бях на тренировка.Не знам защо,ама нещо не ми беше наред.С такова нетърпение я чаках тая тренировка,че е и ден за мерки.Ама дали от времето,дали от това ,че легнах късничко...бях си пълна трагедия.Правих си всичко,както си му е редът,ама нещо не ми се тренираше.Е,към краят се посъвзех,а акто видях килограмите си,вече сияех.Сега наистина се уверих колко важно е храненето при тренировъчният режим и че от него зависят до голяма степен резултатите.Така че ще продължавам в същият дух,виждам,че до известна степен вече ми одобрявате хранителният режим.Доскоро нямах представа на какъв точно режим съм,но с времето почнахме да говорим за РДБ,така че...това е :-P
И така...ето я тренировката,която винаги правя,но днес тежко я понесох:
5мин кростренажор
3 х 30 коремни преси на пейка(сгъване на коленете към тялото)
3 х 15,10,15 коремни преси от вис
3 х 15 две упражнения за бицепс с 5кг
3 х 15 упражнение за задната част на раменните мускули с 3 кг
3 х 20 упражнение за трицепс
3 х 30 клекове с 6кг (научиха ме да ги правя с мн изправен гръб :-P ,че явно това ми е куцало,ама ме видяха)
3 х 20 коремни преси на машина с 25 или 30кг,ще излъжа
3 х 30 затваряне на аддуктор с 40кг
3 х 30 разтваряне на аддуктор с 35 кг
3 х 15 бедрено разгъване с 15 кг
3 х 20,15 и 10 пек-дек (тук накрая се издъних,ама много държах да съм на пътеката и се притесних за едни 5 броики на пе-дека да не ми отнемат готината пътека,иначе и 15 можех)
30мин интервално кардио на пътеката
Към 15тата минута от кардиото усетих онази позната ни прорязваща болка ,сигнализираща изчерпването на гликогена,но бързо отмина и аз си продължих без проблем %-P
Имам едно въпросче- подходящо ли е в дните,когато не тренирам,да скачам вкъщи на въже по примерно 15 мин.става дума за понеделник и сряда.Въж вторник,четвъртък и неделя ми е тенировката.Петък и събота почивам,че заради работата ми се налага.
И другото нещо-поставих си днес за цел да наблюдавам мъжете,които тренират,за да се уверя в това,което каза Amistad-че са прегърбени.Ами честно казано не останах с такова впечатление,даже са изпъчили напред гърди,за да си ги перчат,а раменете са опънати назад.По-скоро ми прави впечатление,че въпреки че тренират и корем,той си е обличък :-) Накво мнение по въпроса за обикновените коремни преси от лежанка?
22.03.09
10:04
Пропуснах да впиша мерките.Само предварително да уточня,че много се притеснявах какви ще са.Усещах,че имам напредък,но леко съм “запечена ” от 2 дни и мислих,че стойностите няма да ме задоволят.Е,и жъпреки това пак останах приятно изненадана :-P :
59,40 кг (- 900г)
талия 66см (малко повече от -0,50 см)
ханш 95,50 (-0,50см )
бедро горе 53,50 см (малко повече от -0,50 см)
бедро над коляноо 38,50 ( без промяна)
Другата седмица повече, надявам се ;-P
Здравей, един бърз съвет не тренирай ръце а вместо тях прави упражнения за големите мускулни групи. При тях доста повече енергия ще изразходваш. Нещо от сорта на гребане,тяга,лежанка,лег преса,клек..... И ако има инструктор в залата винаги се съветвай с него ако не си сигурна в някое от упражненията. Все пак той е за това там сложен.
22.03.09
10:16
Искаш да кажеш съвсем да спра да тренирам ръцете ли?Аз още съм в началото и затва наблягам на малкото тежести.С тягата още не съм експериментирала.Иначе клекове и др си ги правя.Но това е в допълнение.
Относно наличието на инструктор..не мога да преценя,честно казано има ли,няма ли...Онзи ден единият,който повече ми прилича да е инструктор,ми каза,че другият път ще ми даде една програмка,ама днес не беше той на смяна,така че ще видим следващият път.
Ами именно защото си в началото нямаш нужда да ги тренираш. Достатъчно те участват във всички движения ;)
22.03.09
10:32
Ами дай тогава идеи,ако ти се занимава,разбира се,какво да променя точно от програмата,която видя?В смисъл какво да прибавя.Раменете ги оставям,нали,или и тях ги пишеш към ръцете?
Гърба трябва да е винаги изправен.
Имаш страшно много повторения. Колко време ти отнема всичкото това?
Какви са тези коремни преси на машина с толкова много килограми? Малко се уливаш с корема.
И 30 клякакания не ти ли идват малко в повече? Ти ако можеш да клекнеш 30 пъти с тези 6 килограма, сложи 10 и клекни 10 пъти.
Tafu е прав. В комплексните ( базови ) упражнения са включени много повече мускули, следователно там разхода на енергия е по-голям. А ти се опитваш да свалиш килограми, следователно трябва да повишиш разхода на енергия. Според мен с толкова много повторения не постигаш нищо, освен претрениране. По-добре намали бройките с 10 и вдигни примерно с 2.5кг или намали с 15 и вдигни с 5 кг тежестите.
Болката не е нещо, което трябва да ти е “познато”. Всяка болка е сигнал от организма, че нещо не е наред. Гликогена ти е заминал, защото ти имаш 700 повторения общо. Тренировката ти в момента е по-скоро за издръжливост, отколкото за сваляне и оформяне.
Разкарай пресите на машина. Когато си използваш корема в реалния живот, не ти помага машина. Вместо тях прави планк, като дишаш по време на планка и държиш колкото можеш.
22.03.09
12:17
казано от amistad на 22.03.09, 11:59:
Гърба трябва да е винаги изправен.
Имаш страшно много повторения. Колко време ти отнема всичкото това?
Какви са тези коремни преси на машина с толкова много килограми? Малко се уливаш с корема.
И 30 клякакания не ти ли идват малко в повече? Ти ако можеш да клекнеш 30 пъти с тези 6 килограма, сложи 10 и клекни 10 пъти.Tafu е прав. В комплексните ( базови ) упражнения са включени много повече мускули, следователно там разхода на енергия е по-голям. А ти се опитваш да свалиш килограми, следователно трябва да повишиш разхода на енергия. Според мен с толкова много повторения не постигаш нищо, освен претрениране. По-добре намали бройките с 10 и вдигни примерно с 2.5кг или намали с 15 и вдигни с 5 кг тежестите.
Болката не е нещо, което трябва да ти е “познато”. Всяка болка е сигнал от организма, че нещо не е наред. Гликогена ти е заминал, защото ти имаш 700 повторения общо. Тренировката ти в момента е по-скоро за издръжливост, отколкото за сваляне и оформяне.
Разкарай пресите на машина. Когато си използваш корема в реалния живот, не ти помага машина. Вместо тях прави планк, като дишаш по време на планка и държиш колкото можеш.
Taкам...значи тренировката ми продължава около час и половина с кардиото.Мисля,че си е съвсем нормално.Гледам да не минавам това време.Плюс това вече поясних,че коремът ми е мн стегнат,нищо,че още не се вижда,това си е заради подкожните мазнини.Иначе обича натоварването.Планковете още не съм ги изпробвала,ама и за тях ще се престраша.Ама мисля да ги правя вкъщи.Примерно в нетренировъчният ден,когато съм решила и на въже да скачам,та след това.Трябва да видя и каква е точно техниката.Обвиняваш ме за машините..ами време им беше да влезнат в употреба.От колко време тренирам корема по всевъзможни начини и то все със собствената тежест,сега малко да пробвам как е с машина.
За клековете...може би си прав,ше увелича малко килограмите ,а ще намаля бройките.Тъкмо да не ме боли толкова коляното,че днес ми се случи на единият крак.
А относно многото повторения...казаха ми,че са необходими повече повторения с по-малки тежести за релеф.А повечето тежести с по-малко повторения били за обем.Може ли малко компетентно мнение по жъпроса,че вече се обърках.Аз естествено целя сваляне на кг и релеф.Дайте ми идеи кои упражнения да вмъкна в програмата си,защото засега няма кой да ми помогне.Разбрах кои да премахна,ще поработя по въпроса :-)
И пак мерси за коментарите ;-P
Мнението беше редактирано от abigale099 на 22.03.09 12:27.
“Компетентни” мнения ще чуеш много, особенно във форума. Ти ще трябва сама да решиш от къде да черпиш информация и на кого да се довериш.
На първо време приеми, че дали правиш обем или сваляш мазнини зависи най-вече от храненето ти. Целта на тренировката е да пази мускулите и да ги държи в тонус, т.е., да си стегната.
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.03.09 12:55.
22.03.09
12:58
Aми трябва малко повече да съм на този режим ,за да преценя,но резултатите за 1 седмица показва,че свалям и то не само на килограми,но и на сантиметри.Просто се допитвам до вас,защото аз съм едва от около 40 дни в залата,нямам достатъчно опит.Вярно,че вкъщи съм правила кви ли не упражнения,скачала съм супер много дълго време на въже,ама тук си е друго...
Abi, Abi, Abi - ясно, че искаш да експериментираш с машините за корема. Но първо - когато тренираш корема с тежест, коремните мускули растат. А тези мускули трябва да стоят някъде и тъй като са най-отпре, като сложиш дреха и ще я издуват. Второ - тежеста прецаква кръста, а той ти е най-важен в нормалното функциониране на тялото.
Дай да се уточним - ти искаш секси, прав, стегнат корем или назъбен с плочки? Защото допълнителната тежест при коремните упражнения, ще стимулира коремните ти мускули да започнат да растат, за да се презастраховат за следващия път, когато ще ги подложиш на стрес. Остани си със собственото тегло на коремните упражнения, то е достатъчно при твоя пол.
Нормално е да те заболи коляното. И гърба ще започне да те боли, защото държиш тежеста твърде дълго време върху него.
Добре са ти казали, за броя повторения и обема / релефа. Но тук говорим за граници от сорта на 5-8 повторения ( обем ) 10 - 15 повторения ( релеф ). Не е функционално да можеш да клякаш 30 пъти с 6 килограма и нито веднъж с 10 примерно, защото някой път ще ти се наложи да повдигнеш канапето и тялото, като никога не е било тренирано с по-голяма тежест ще има контузия.
Ти щом можеш да клекнеш 30 пъти, тази тежест е неефективна. И не се притеснявай толкова за мерките. Целта на фитнеса е да ти помогне да отслабнеш здравословно, ефективно, като през цялото време се чувстваш добре в тялото си, заради движението.
22.03.09
14:41
казано от amistad на 22.03.09, 13:21:
Дай да се уточним - ти искаш секси, прав, стегнат корем или назъбен с плочки? Защото допълнителната тежест при коремните упражнения, ще стимулира коремните ти мускули да започнат да растат, за да се презастраховат за следващия път, когато ще ги подложиш на стрес. Остани си със собственото тегло на коремните упражнения, то е достатъчно при твоя пол.
Да речем,че искам нещо посредата.Искам да ми е прав и стегнат,но и с леко очертани плочки.Става ли да ми дадеш някакъв линк за тези планкове?
http://www.youtube.com/watch?v=MHQmRINu4jU
Важно е да държиш тялото изправено. Недей нито да вдигаш дупето, нито да го пускаш надолу. И винаги дишай. Не стой на планк, ако не можеш да вдишаш и издишаш.
Мнението беше редактирано от Timon на 22.03.09 15:18.
22.03.09
15:28
А по колко пъти да го правя?Това малко неми е ясно,защото то това си е един тип издръжливост.Иначе изглежда интересно,след малко смятам да го изпробвам ,щом казваш,че има невероятен ефект :-)
Ефективноста на упражнението се състои в това, че коремните ти мускули са под постоянно напрежение, докато стоиш на планк. И своевременно развиваш издръжливоста на кръста. Много е важно тялото да е право, никога не се издигай и не пропадай с дупето. В момента в който не можеш да държиш тялото право, просто спираш да го правиш. Ами ти си прецени, но недей да прекаляваш, като кляканията ти например.
22.03.09
18:16
Време в да опиша днешният ден,22.03.09г.:
08:00 протеинов шейк
09:15 ТРЕНИРОВКА(вече я описах)
11:30 кисело мляко с овесени и други ядки+ малко канела(оказа се неочаквано добра комбинация,тъкмо и за разнообразие)
14:00 около 150г шишчета + салата ( 1 домат ,1 краставица и мн малко извара)+ пълнозърнеста филия
18:30 50г бадеми и около 90 г тиквени семки
20:00 около 150 г шишчета +салата (1/2 краставица,2 домата,малко извара)
Всъщност вечерята ми беше малко по-малко,защото успях да се заситя преди да изям всичко.Това явно се дължи на ядките,които яко ме заситиха.Иначе Дива беше права,че е по-добре ядки вместо още един сандвич.Ама май трябваше по-рано да ги хапна,ама бях легнала да спя следобед,че бях недоспала от вчера и затова се полъчи по-голяма пауза.
казано от abigale099 на 22.03.09, 18:16:
Време в да опиша днешният ден,22.03.09г.:
08:00 протеинов шейк
09:15 ТРЕНИРОВКА(вече я описах)
11:30 кисело мляко с овесени и други ядки+ малко канела(оказа се неочаквано добра комбинация,тъкмо и за разнообразие)
14:00 около 150г шишчета + салата ( 1 домат ,1 краставица и мн малко извара)+ пълнозърнеста филия
18:30 50г бадеми и около 90 г тиквени семки
20:00 около 150 г шишчета +салата (1/2 краставица,2 домата,малко извара)Всъщност вечерята ми беше малко по-малко,защото успях да се заситя преди да изям всичко.Това явно се дължи на ядките,които яко ме заситиха.Иначе Дива беше права,че е по-добре ядки вместо още един сандвич.Ама май трябваше по-рано да ги хапна,ама бях легнала да спя следобед,че бях недоспала от вчера и затова се полъчи по-голяма пауза.
Не са ли много 140гр. ядки... на един път? :roll:
22.03.09
19:02
ми и аз много се заситих,значи са били.Иначе нямаше толкова бързо да се нахраня,без дори да съмс и довършила вечерята.Иначе и аз се притеснявах за количеството им.Ама не са точно на един път.Семките си ги чоплих доста време.Почти до момента на последното хапване.Ама осъзнах,че по толкова не трябва.Всъщност,Сedar,по колко ядки е нормално да се изядат така,на един път.Май бадемите бяха достатъчни,нали?
казано от abigale099 на 22.03.09, 19:02:
ми и аз много се заситих,значи са били.Иначе нямаше толкова бързо да се нахраня,без дори да съмс и довършила вечерята.Иначе и аз се притеснявах за количеството им.Ама не са точно на един път.Семките си ги чоплих доста време.Почти до момента на последното хапване.Ама осъзнах,че по толкова не трябва.Всъщност,Сedar,по колко ядки е нормално да се изядат така,на един път.Май бадемите бяха достатъчни,нали?
Тиквените семки с люспите ли бяха 90 гр или белени???
Само за справка 140 гр белени ядки имат около 840 калории. Направи си сметката сама....
Желателно е ядките ти да не са повече от 40-50 гр за целия ден. Пък най - добре по-малко. Верно са по добри от сандвич, но и количеството има значение
30-50 гр според мен.
Следващите 50гр са просто от лакомия...засищането (поне при мен) е на около 30-50 гр.
Пък и стават мнооого калории и мазнини.... Следобедното ти хапване е едни...около 1000 + калории ;)
22.03.09
19:14
Верно съм се оляла :red: Но така и така по-добре сега,за да ми го кажете,та да се поуча и да не се повтаря.Останаха ми още 50г бадеми,но смятам да ги разделя за още два дни по 25г ,а семките ги забравям.
22.03.09
19:19
Обаче днес май никой не обърна внимание на въпроса ми за скачането на въже.Понеже все говорите за претрениране,та да се застраховам предварително.Удачно ли е да ходя на фитнес във вторник,четвъртък и неделя,а в понеделник и сряда да скачам на въже по около 15мин като за начало(мога и повече,но се притеснявам да не ми се появи пак ония проблем с болката в предната част на подбедрицата,защото всичко останало отива по дяволите) и после примерно малко планкове да направя(тъкмо да ги изпробвам и тях),а петък и събота,поради работата ми,се налага да почивам.Ок?