Тичане

23.03.09
14:17

Здравейте. Доста прочетох за тичането,разбрах,че при него се топи мускулна маса и мазнини.
Е понеже обичам да тичам, искам да попитам дали има начин да се тича около 2 часа,  без да се топи мускулна маса дори и мазнини просто за здраве. Ако някой знае начина моля да сподели ще ми бъде полезен.

23.03.09
14:32

казано от Kristiqn1992 на 23.03.09, 14:17:

Здравейте. Доста прочетох за тичането,разбрах,че при него се топи мускулна маса и мазнини.
Е понеже обичам да тичам, искам да попитам дали има начин да се тича около 2 часа,  без да се топи мускулна маса дори и мазнини просто за здраве. Ако някой знае начина моля да сподели ще ми бъде полезен.

Първо, дори да беше възможно да не топиш нищо, пак няма как да стане да “тичаш 2 часа за здраве”. Нито за здраве на сърцето, нито за здраве на ставите (колена,глезени и т.н.), нито за никакво здраве изобщо. Всякакви такива извращения взимат от здравето, а не дават. Конкретно при тичането това е особено вярно, мярката там е важна (също както и техниката, която редовно се подценява..абе изобщо, не е нито проста, нито за всеки тая работа с търчането).
А по твоя въпрос - два часа непрекъснато натоварване без катаболни процеси.. еми силно ме съмнява ;)

23.03.09
14:36

Обичаш да тичаш, но не искаш да слабееш... Ами в такъв случай тичай така, че да ти е нисък пулса.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.03.09 14:37.

23.03.09
14:45

Два часа, ако тича.......какъвто и пулс да поддържа, няма как да не свали, ама това ще му е най-малкия проблем. Според мен повече от 40 мин. си е напълно в областта на глупостите и опасните граници на натоварването.

Според мен 30-35 мин бягане в парка си е нормално натоварване.Повече не би било особенно полезно за сърцето.

2 часа? а кортизола? а ставите? а коленете? тцтцтцтц

23.03.09
15:22

2 часа ??? от къде имате толкова време бе хора ???

2 часа са доста много,освен че е вредно,а и катаболните процеси няма да ти простят,е ако си решил да ставаш маратонец това е друга работа.Макс 45 минути,за здраве ,а и за чистене кардио тренриовките са на 2-ро място след здравословното хранене или режима за чистене според целта,ако е за чистене даже повече от 25-30 минути са много,почва да се увеличава интензивността на бягане ,а не продалжителността.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 23.03.09 16:16.

23.03.09
16:15

Ми аз попринцип съм от Панчарево и общо взето сутрин 2 часа ми е обиколката на езерото нормално темпо. И не се изморявам толко много само кучето почва да сдава багажа.

23.03.09
16:16

От всичко разбрах макс 45 минути :( Ще се опитам да си огранича маршрута.

23.03.09
16:17

Как издържате да тичате по 2 часа?!?Това въобще не го вярвам.Ако 1992 е годината ти на раждане няма да коментирам писна ми от измишлиотини кои колко вдига и колко много тичал и колко набирания правил-измислени постижения от “цензура”.

Мнението беше редактирано от QcK на 23.03.09 16:18.

23.03.09
16:17

От всичко разбрах макс 45 минути :( Ще се опитам да си огранича маршрута. Благодаря ви за информацията.

Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 23.03.09 16:17.

23.03.09
16:18

казано от QcK на 23.03.09, 16:17:

Как издържате да тичате по 2 часа?!?Това въобще не го вярвам.

Покрай хубава природа,чист въздух,умерено темпо не е толко трудно.

23.03.09
16:28

казано от QcK на 23.03.09, 16:17:

Как издържате да тичате по 2 часа?!?Това въобще не го вярвам.Ако 1992 е годината ти на раждане няма да коментирам писна ми от измишлиотини кои колко вдига и колко много тичал и колко набирания правил-измислени постижения от “цензура”.

Ако има някакъв начин да докажа,само кажи,основание да лъжа нямам.

23.03.09
16:43

Благодаря все пак,че ми казахте,че е вредно тичането в повече.Явно съм доста заблуден.

Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 23.03.09 16:45.

23.03.09
16:50

АБе това че момчето бяга 2 часа го вярвам защото аз за около 2 месеца почнах да си бягам в залата по 30 - 32 мин. Първоначално неповече от 3 мин можех да бяга, прави си сметака ако редовно бяга ;)

23.03.09
16:58

А изкам да попитам имам възможност да бягам в гора,там почвата е съвсем друго не е асвалт,четох че е по полезно дали не мога да увелича времето при това положение ?

23.03.09
18:35

виж сега - не е вредно, ама ако ставаше така - хем да тичаш по половин ден, хем да си голям ..... ако си забелязал кенииските бегачи, до един са кльощави и то не защото ги е хванал сомалииския глад ;)
начина е да ядеш много, ама наистина много

23.03.09
19:47

казано от FRANKO1 на 23.03.09, 18:35:

виж сега - не е вредно, ама ако ставаше така - хем да тичаш по половин ден, хем да си голям ..... ако си забелязал кенииските бегачи, до един са кльощави и то не защото ги е хванал сомалииския глад ;)
начина е да ядеш много, ама наистина много

Е това е приказка. Благодаря ще увелича яденето.

23.03.09
20:18

Ако искаш да запазиш килограмите, трябва да се храниш. За да запазиш мускулната маса, яж белтъчини - 1.5 до 2 гр. на кг. лично тегло. Ако искаш да качваш спри да бягяш. Но като качиш, тичането вече няма да е по 2 часа, защото ще товариш сърцето. 2 часа е безсмеслено да тичаш. Увеличи темпото. Тичането в гората е супер, защото е неравномерно. Теренът е по-мек и щадиш ставите, но пък можеш да се навехнеш... Успех!

казано от Kristiqn1992 на 23.03.09, 14:17:

Да не си джадая Йода за да ти4а6 2 4аса. От мое мнение бягането е за сваляне и то нема как да не сваля6 килограми освен ако не бяга6 като мърда.А за здраве то 3 пъти седмицата по 45 мин. мисля 4е е достата4но.

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 23.03.09 22:41.

24.03.09
14:33

Мда, за яденето: 1/2 крава за закуска, 1/2 за обяд и таратор за вечеря...:)

Иначе, ако се бяга редовно, повече от 15 минути всеки път, трябват специални обувки за бягане... Иначе има много голям риск от контузия—от тези гадните контузии, които се появяват бавно и също така бавно (и неусетно) отшумяват... Обувките трябва да са съобразени най-вече с вида на пронацията (много е важно!)—от това зависи дали един бегач се нуждае от стабилизиращи обувки или неутрални... Зависи от повърхността, върху която се бяга (писта, асфалт, оффроуд)... и т.н.
Все се каня да напиша по-подробно за обувките за тичане, но ме мързи нещо, а и материята е много обширна...

Но все пак да напиша: Обувките за тичане имат ГОЛЯМО значение!!!

Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 24.03.09 14:34.

24.03.09
14:43

казано от theykilledkenny на 24.03.09, 14:33:

Мда, за яденето: 1/2 крава за закуска, 1/2 за обяд и таратор за вечеря...:)

Иначе, ако се бяга редовно, повече от 15 минути всеки път, трябват специални обувки за бягане... Иначе има много голям риск от контузия—от тези гадните контузии, които се появяват бавно и също така бавно (и неусетно) отшумяват... Обувките трябва да са съобразени най-вече с вида на пронацията (много е важно!)—от това зависи дали един бегач се нуждае от стабилизиращи обувки или неутрални... Зависи от повърхността, върху която се бяга (писта, асфалт, оффроуд)... и т.н.
Все се каня да напиша по-подробно за обувките за тичане, но ме мързи нещо, а и материята е много обширна...

Но все пак да напиша: Обувките за тичане имат ГОЛЯМО значение!!!

Ох, аз особенно се интересувам от темата, да да :) че тичам сега с едни.....гадни.....

24.03.09
16:00

Да ще е полезна една такава тема,на мен обувките са ми удобни но незнам дали стават.

24.03.09
18:29

@theykilledkenny, наближава “сезона” за сваляне(той за някои вече е и почнал) и ще е хубаво да драснеш една темичка.
Доста потребители, включително и аз, ще сме ти благодарни!

24.03.09
19:26

ОК, за утре вечер :)
edit: Започнал съм я, но ще я довърша утре :)
edit 2: done!

Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 30.03.09 18:24.

29.03.09
14:19

Чакам с нетърпение :)

09.04.09
18:34

...2 часа...е много ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1