CrossFit

Прескочи до:

24.03.09
14:41

Като чета тука темата и дневниците ви(особено на Vic :) ) много се нахъсах да пробвам някой кросфит комплекс и аз. Попринцип упражнения със собствено тегло и кардио не правя, но си викам дай да опитам нещо такова - разгледах ги комплексита и се спрях на Chelsea - http://www.crossfit.com/mt-archive2/000249.html . 5 pull ups, 10 push ups, 15 squats максимално бързо в рамките на една минута, ако свършиш под минута почиваш до началото на следващата минута и после почваш пак. Така 30 рунда - аз едвам свърших 4-ти  :-/ . Та исках да ви помоля ако може да ми кажете с какво да започна - или като комплекс или като упражнения, на който да гоня бройки преди да мина на комплексите.
П.П. Като се разтърсих за систематизирани комплекси намери това - http://board.crossfit.com/showthread.php?t=38312&page=4. В третия пост има pdf файл за download, в които са описни всичките nasty girls :) и доста други bodyweight комплекси.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 24.03.09 14:42.

24.03.09
14:49

Вижте какво откри Лимка!

Tabata Clock

Мисля, че ще е от полза, ако си тренирате в къщи, например.  :coolsmirk:

24.03.09
14:59

казано от Cherniq_Konan на 24.03.09, 14:41:

Като чета тука темата и дневниците ви(особено на Vic :) ) много се нахъсах да пробвам някой кросфит комплекс и аз. Попринцип упражнения със собствено тегло и кардио не правя, но си викам дай да опитам нещо такова - разгледах ги комплексита и се спрях на Chelsea - http://www.crossfit.com/mt-archive2/000249.html . 5 pull ups, 10 push ups, 15 squats максимално бързо в рамките на една минута, ако свършиш под минута почиваш до началото на следващата минута и после почваш пак. Така 30 рунда - аз едвам свърших 4-ти  :-/ . Та исках да ви помоля ако може да ми кажете с какво да започна - или като комплекс или като упражнения, на който да гоня бройки преди да мина на комплексите.
П.П. Като се разтърсих за систематизирани комплекси намери това - http://board.crossfit.com/showthread.php?t=38312&page=4. В третия пост има pdf файл за download, в които са описни всичките nasty girls :) и доста други bodyweight комплекси.

Конан!

Гледам от снимките въртиш мацките и пиеш бира  ;-P . Значи си във форма  :coolsmile: . Обаче това Chelsea звучи много... гадно! Хаха! Не бих рискувал с него в началото. Убедих се от собствен опит, че кросфит комплексите звучат невинно... докато не ги почнеш! Тогава ти идват разни пораженчески мисли от типа “Леле! С к’во се захванах, мамка му!”. Бих ти препоръчал някой от по-кратките в началото. Аз също сега навлизам в Кросфит, нищо, че се хвърлям надълбокото. Пиши какво си избрал и как е минало!

Мнението беше редактирано от Vic на 24.03.09 15:00.

24.03.09
15:13

Cherniq_Konan, и аз тази си я бях харесала, но предпочитам да бързам по-бавно...пък и малко ме притесняват набиранията...не мога да правя толкова много....

Обшо взето Венци и Славко май имат малко повече опит в кросфит комплексите...Ние с Вик се зарибихме отскоро...

Първият, който аз си заплюх да направя (това става мин седмица) беше:
3 кръга за време от
50 лицеви опори, 50 коремни преси, 50 клека със собствено тегло...

Обаче го модифицирах на
3 кръга за време от
30 лицеви опори, 60 коремни преси, 90 клека
щото съм слабачка и не мога да правя толкова много лицеви опори :)
Много чудно се изморих...

В събота направих
6 кръга за време, без почивка, само с олимпийски лост
- 10 клека
- 5 военни преси
- 10 добро утро
- 10 чукове

10на мин след него, завъртях следния
6 кръга, само с лост, 30 сек почика след 2та и 4та серия
- 10 Румънска тяга
- 10 hang clean + front squat + push press
- 20 отпада, краката се сменят

Общо взето натоварването беше ОК за мен - скапах се, но остисках...

Може би Венци и Славко ще ти дадат по конкретни препоръки...

Мнението беше редактирано от Limka на 24.03.09 15:14.

RH

24.03.09
16:08

Аз доста често правя тренировки подобни на кросфит, тъй като тренирам със собствено тегло+тежести, от време на време с гири по 5 кг правя каквото мога(удари най-често).Така че  и мен ме пишете :)
Имате ли някакви идеи как да се прави кросфит със собствено тегло?Приемливо ли е примерно
10 набирания 20 лицеви 20 клека и още нещо(предложете)?

24.03.09
18:18

казано от Rhythmer на 24.03.09, 16:08:

Аз доста често правя тренировки подобни на кросфит, тъй като тренирам със собствено тегло+тежести, от време на време с гири по 5 кг правя каквото мога(удари най-често).Така че  и мен ме пишете :)
Имате ли някакви идеи как да се прави кросфит със собствено тегло?Приемливо ли е примерно
10 набирания 20 лицеви 20 клека и още нещо(предложете)?

Добре дошъл! Разбира се! Виж повече идеи тук:

http://board.crossfit.com/attachment.php?s=44916bb051d83cd1cc59f0692b80b003&attachmentid=2743&d=1224811276

А междувременно можеш да споделиш някои хитри идеи от твоите тренировки :)

RH

24.03.09
18:25

Още опипвам почвата в този тип тренировки, не мисля че има какво да научите от мен. Но от обратното ще се възползвам.Мерси за линка :)

24.03.09
19:04

Vic, Chelsea ти звучи гадно, защото за разлика от мен си прочел какво пише :) . Аз минах набързо текста и реших, че се прави серията, почива се 1 минута и пак се прави. Реших, че е най-лесното и си казах - това ще да е . После непосредствено преди да започна прочетох като хората и видях, че съм се объркал, но се бях нахъсал и продължих. Резултата - както писах, на 4ти рунд окапах :) . Мисля тези дни да пробвам това, което написа Limka - по-човешки ми се виждат.

Limka , мерси за примерите. Мисля да ги пробвам и то в този ред комплексите, но исках да те попитам всичките упражнеия с една тежест ли трябва да бъдат и каква трябва да бъде тя? Например за:

6 кръга за време, без почивка, само с олимпийски лост
- 10 клека
- 5 военни преси
- 10 добро утро
- 10 чукове

ти си ползвала олимпийски лост, но преполагам е индивидуално. Каква тежест да сложа - такава с каквато мога да примерно 10 повторения(10 RM) на дадено движение или по-малка?

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 24.03.09 19:06.

RH

24.03.09
19:14

Аз си харесах
50клека
30 набирания
40лицеви
50 клека
3 рунда с 2 мин почивка м/у тях

може на някои да намаля броя че в началото ще ми е непосилно май

Aбе да ви питам колко често тренирате, и с каква цел?

Мнението беше редактирано от Rhythmer на 24.03.09 19:24.

24.03.09
19:37

казано от Cherniq_Konan на 24.03.09, 19:04:

ти си ползвала олимпийски лост, но преполагам е индивидуално. Каква тежест да сложа - такава с каквато мога да примерно 10 повторения(10 RM) на дадено движение или по-малка?

Ще ти дам съвет, който аз не спазвам (Лимка знае за какво говоря  :-/ ) - Повече от 30 кг не слагай! Даже пробвай само с лоста.

Мнението беше редактирано от Vic на 24.03.09 19:38.

24.03.09
19:46

казано от Vic на 24.03.09, 19:37:

Ще ти дам съвет, който аз не спазвам (Лимка знае за какво говоря  :-/ ) - Повече от 30 кг не слагай! Даже пробвай само с лоста.

х2

Мен този комплекс не ме озори особено много - в смисъл, нямаше момент,в който да се замисля сега да спра или да продължа. Наистина тежестта е индивидуална, но имай предвид, че тук ти работиш бързо, за време, без почивка и силата много бързо си отива...

24.03.09
19:51

казано от Rhythmer на 24.03.09, 19:14:

Аз си харесах
50клека
30 набирания
40лицеви
50 клека
3 рунда с 2 мин почивка м/у тях

може на някои да намаля броя че в началото ще ми е непосилно май

Aбе да ви питам колко често тренирате, и с каква цел?

Тук наистина ли има клекове в началото И в края на серията? Странно ми се вижда...

Цел ли? Това е предизвикателство за мен, а аз се паля по такива неща. Убеден съм, че кросфита допринася за качествена и фунционална мускулатура. Добра подвижност, съчетана със сила и бързина. Силова издръжливост.

Честота - решил съм да правя кросфит комплекси само 2 пъти седмично, защото си продължавам с моите тежки тренировки и иначе ще ми дойде в повече.

24.03.09
19:52

Днес направих следното:

- Табата клекове -  Видео
  8х20 сек колкото може повече клекове,
  10 сек почивка между сериите

Поддържах доста добро темпо - във всеки от 20те сек правех между 21-25 бр клека; в последната серия - 22
На последните бройки ме позаболяха краката...но мисля, че с добра мотивация можех да изкарам още 2-3 серии по 20 сек

Коментар: приятна тренировка за крачета. Мен лично не ме запъхтя, но не ми скърши меракът да продължа с бърпети 1-2 мин след клековете :)

- Табата коремни преси (със сгънати крака)

Коментар: Не подбрах добре упражнението. Оказа се, че това е доста тромаво упражнение и не позволява добра динамика - правех едва между 11-13 бр за 20 сек...дори не се задъхах добре...
Може би би се получило добре с V-преси / преси тип колене-лакти / с крънчове, за да има добро динамично помпене...

24.03.09
20:28

Ето с какво се разбих днес:
Тренировката е на името на американски лейтенант - “Мърф”.Представлява следното:
1 миля (около 1,6 км) тичане
100 набирания
200 лицеви опори
300 клека (без тежест)
1 миля тичане
След началното тичане пъхтях около минута-минута и половина и започнах силовите.Изпълних ги в 20 рунда със съответно 5-10-15 повторения както следва по горния ред на упражненията.Първите 8-9 рунда не правих почивки между сериите,след това ми се наложи да поспирам за определено време почти след всяка серия (не мога да кажа за колко точно,може би за около 30 секунди).Краят отново беше 1 миля тичане и след това просто рухнах на стадиона и агонизирах,хаха!Единственото за което съжалявам е,че забравих да си засека времето,но по груба преценка беше някъде към 40 минути или малко повече.Тренировката е доста здрава,препоръчвам ви я най-искрено.А Вик е много прав - кросфит не е за всеки ден,определено тялото има нужда от почивка след подобни комплекси.Аз лично за момента тренирам само по този начин и го правя 3,макс 4 пъти седмично.Успех на всички!

Мнението беше редактирано от RedruMurder на 24.03.09 20:35.

RH

25.03.09
03:56

казано от Vic на 24.03.09, 19:51:

Тук наистина ли има клекове в началото И в края на серията? Странно ми се вижда...

Да

25.03.09
05:59

казано от RedruMurder на 24.03.09, 20:28:

Тренировката е на името на американски лейтенант - “Мърф”.

Отявлен последовател на Леополд фон Сахер-Мазох, очевидно!  :lol:

След 300 клека, заключителното бягане ще да е било интересно преживяване  :cheese:. Изродски комплекс!

Мнението беше редактирано от Vic на 25.03.09 05:59.

25.03.09
07:26

Ей, Вик, на тая тема трябва да и сложим сигнална лампа която да свети силно ” ВОДИ ДО ПРИСТРАСТЯВАНЕ “

Лелииииии, тия кросфит-тренировки са мнооогооо яки.
Вчера се размазах със следното :

10 Тръстъра с 8 кг.
10 Суинга с 10 кг.
10 Коремни пълни преси

И това всичкото го врътнах 12 пъти с време 18 мин. Лелеееее.....това върху мен не пот, ами все едно бях излязла от банята  :-)

След всяко упражнение преминавах много бързо към другото, с някакви секунди почивка докато сменях лоста с диска за сунговете и така.

Размазах се хора, а днес, хи хи хи, краката ми са камък, ходя странно, захождащо, робокопско  :lol:

Мнението беше редактирано от Vess на 25.03.09 07:27.

25.03.09
08:38

А, забравих да кажа, в тая зала дето ходя, никой не е виждал такова нещо, ......ако ви кажа как им събрах очитеее....хи хи хи
гледаха ей така  :gulp: а две моми, горките май се поуплашиха като ме видяха как течеше от мен пот, те пък ей така  :ohh: горкичките.

Мнението беше редактирано от Vess на 25.03.09 08:39.

25.03.09
09:13

Limka, бравос за табата-та в домащни условия...
та Vic да споделя, аз вече явно полудявам, сутринта крос-фит, вечерта пак...както каза тука девойчето- ВОДИ ДО ПРСИТРАСТЯВАНЕ...:)))
снощи “Man Makres” s 90кг. 5 кръга, 3 пъти( нещо се взех насериозно след втория път и реших да пробвам с 100кг, ама некак си не ми се получи...:))))
после естестжено бях разбит, ама благодарение на креатина...:)))...реших да пробвам още един комплекс...200 набирания, възможно най-чисти в рамките на 15мин, без значение колко серии, просто 200 бройки....и почти се вмъкнах във времето...!!!
После и аз като теб имах някакви мисли да довършвам с фитес, ама не ми се получи, просто нямах сила за нищо, ама се понапънах и 3 серии по 6бр. драгон флагс и това беше края....
40мин. тренировка, но все едно ме беше газил валяка...разпуснах алко на пътекта, но съвсем протоколно....
Днес ми е ден за гърди, или поне докато не видя някой друг комплекс в you-tube-то и не му се запретна...:)))))

25.03.09
09:16

Славко, you are the man!

Жестоко си се разбил :) Малеее, с тая тема яко се мотивирам и надъхвам :)))))

25.03.09
09:23

казано от Limka на 25.03.09, 09:16:

Славко, you are the man!

Жестоко си се разбил :) Малеее, с тая тема яко се мотивирам и надъхвам :)))))

ВОДИ ДО ПРИСТРАСТЯВАНЕ !!!

25.03.09
10:37

казано от Vic на 24.03.09, 14:28:

казано от sportist на 24.03.09, 11:20:

Въртене на диск (10 кг) около трупа; Руски суинг;

Sportist!
Опиши тези горните по-подробно, моля!

За Руския суинг има цяла статия във форума http://www.bb-team.org/exercise/2806/, макар, че погледни описанието, а не клиповете, защото аз лично го правя както е описано, а клиповете показват нещо малко по-различно (така са ме учили треньорите по бокс и за това го взима за по-верния вариант)

Въртенето на диск представлява следното: взимаш 1 диск (10 кг е достатъчно), хващаш го с 2 ръце и започваш да описваш кръгове, тръвайки от корема и минавайки през тила, като въртиш и в 2 - те посоки.

25.03.09
11:08

казано от slavko на 25.03.09, 09:13:

снощи “Man Makres” s 90кг. 5 кръга, 3 пъти( нещо се взех насериозно след втория път и реших да пробвам с 100кг, ама некак си не ми се получи...:))))

Браво!
Вчера всички сме се разбили с кросфит, явно!
За събота планирам един Bear Complex, той доста прилича на Menmakers, но с допълнителен клек със щангата пред гърди . А ти какво имаш в предвид под “3 пъти” - 3 повт. нали?

25.03.09
12:18

Имам въпрос :) може ли да се спретне кросфит-комбинация за горна част на тялото? Да няма клекове, ....трябва да може нали?
Например :

раменни преси
лицеви опори
претълкуване
пак лицеви опори
бицепсово сгъване

И това :) мисля да го пробвам довечера :) Как мислите ?

25.03.09
14:05

по това, което съм гледал и чел потемата, има един пирамидален принцип, и както си написал е по-добре
преси,опори, “претълкулване” (каквото и да е това :), опоро и завършваш с преси...
аз така бих го направил...

25.03.09
14:10

казано от slavko на 25.03.09, 14:05:

по това, което съм гледал и чел потемата, има един пирамидален принцип, и както си написал е по-добре
преси,опори, “претълкулване” (каквото и да е това :), опоро и завършваш с преси...
аз така бих го направил...

Хи хи, ами претълкулване...имах в предвид, както си в поза лицеви, после се премяташ( абе гледала съм някъде как се обучаваха някакви военни и правеха точно това ) лактите са сгънати плътно до тялото, търкаляш се и заставаш пак в поза за лицеви.

Нещо такова :)

може, ама махни тва бицепсово сгъване. Стига сте изолирали бицепс/трицепс бе хора, като правите многоставни упражнения като лицеви, кофи, набирания, военни преси участват всички мускули на горната част на тялото и няма смисъл да изолирате малките групи

25.03.09
14:25

казано от Венцеслава Атилова на 25.03.09, 14:23:

може, ама махни тва бицепсово сгъване. Стига сте изолирали бицепс/трицепс бе хора, като правите многоставни упражнения като лицеви, кофи, набирания, военни преси участват всички мускули на горната част на тялото и няма смисъл да изолирате малките групи

Супер, ок Венци, ама ти сети ли се за това претъркулване което се опитах да обесня ?

амиии май да .....

25.03.09
15:04

Ами като се приключи с лицевите, лягаш на пода, по корем, и все едно се отъркаляш в пясъка на плажа, и после пак на ръце за следващата доза лицеви :)

Мнението беше редактирано от Vess на 25.03.09 15:05.

да, да, сещам се :) голямо търкаляне ще падне  - избери си място в залата, където няма да те притесняват, че....

25.03.09
15:24

казано от Венцеслава Атилова на 25.03.09, 15:18:

да, да, сещам се :) голямо търкаляне ще падне  - избери си място в залата, където няма да те притесняват, че....

Оооо, Венци това съм го замислила ама ще го пробвам в домашни условия :) хи хи хи, в залата не ми се ще така да се търкалям  :-)

Ето какво правих вчера
Комплекс
тръстър х 10
тяга х10
чукове х10
странична мелница х 10
всичко с дъмбели 10 кг. 5 серии без почивка.

Първите 3 сериии супер - не ги усетих, бързо и динамично, последните 2 обаче се осрах. На последната серия трябваше да се поспра, че гърба ми крампира от чуковете. Време - по-малко от 10 мин. Резултат: адска мускулна треска на реманете гърба и аддукторите (тръстърите ги правих с по-дълбок клек ии....)
Мелницата също добре се е отразила на корема - трудно мърдам като цяло
С тъстърите с дъмбели са много по-трудни от тези с лост.

днес ще трябва да почивам....

26.03.09
07:25

казано от Венцеслава Атилова на 26.03.09, 05:37:

странична мелница х 10

Това упражнение какво представлява?

казано от Cherniq_Konan на 26.03.09, 07:25:

казано от Венцеслава Атилова на 26.03.09, 05:37:

странична мелница х 10

Това упражнение какво представлява?

http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer3.htm         Low windmill

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 26.03.09 08:02.

26.03.09
09:36

http://www.youtube.com/watch?v=VFSYFtOHgfU…погледни това Vic…
изпълнено от Slavko, 6.30 тази сутрин...по-бързичко се справих от момчето на клипа,  даже мисля да вдигна и килограмите на щангата другия път(загрях малко с тичане по стълбите, комшиите пак почват да се кръстят:))))

Венци, ставаш и ти cross-fit addict…:)))))))....Добре дошла в клуба

p.s. изпълението на комплеска, барабар с тичането по стълбите беше на гладно на една лъжица мед..:)))))))))

о аз съм отдавна - е отдавна, отдавна - от 2 месеца :) супер е, но имам още мноооогооооо да се уча - като например проклетото обръщане  :coolgrin:

26.03.09
17:54

казано от Vessi на 25.03.09, 08:38:

А, забравих да кажа, в тая зала дето ходя, никой не е виждал такова нещо, ......ако ви кажа как им събрах очитеее....хи хи хи
гледаха ей така  :gulp: а две моми, горките май се поуплашиха като ме видяха как течеше от мен пот, те пък ей така  :ohh: горкичките.

Лично според мен тук във Варна почти във всяка зала ще те гледат така,наистина имам чувството,че слабо се познава този тип система.Въпросът е да не се сблъскаш с нечии подигравки,както стана при мен,но това е друг въпрос.Адски се радвам,че тази тема се отвори и че намерих съмишленици! ;)

здр и от мене. Ще има ли някъкъв проблем ако са вклу4а към теми4ката. Много интерсно и като гледах видеотата и постовете са запалих макар на 15 год. Аз живея в англия и близкия парк има нещо от този род. А ина4е за  КроссФит трябва да си много ама много издражлив.

26.03.09
22:14

казано от Кристиан Георгиев на 26.03.09, 21:19:

здр и от мене. Ще има ли някъкъв проблем ако са вклу4а към теми4ката. Много интерсно и като гледах видеотата и постовете са запалих макар на 15 год. Аз живея в англия и близкия парк има нещо от този род. А ина4е за  КроссФит трябва да си много ама много издражлив.

Здравей, Крис!
Заповядай! Включвай се! Избирай си комплекс, прави го и споделяй впечатления. Ако успееш и да го запишеш, още по-добре  :-), ще можем да обсъждаме, коригираме техника и т.н.

Така... писах в моя дневник, но ще повторя и тук - това ми е програмата за Кросфит до следващата събота:
- събота 28.03., Thruster 21 повт, 70 кг;
- вторник  31.03., “The Bear Complex” с 50 кг или ManMakers! с 90 кг
- събота 04.10., Кинг Конгпод 6 мин.

Ще опитам да ги запиша

Мнението беше редактирано от Vic на 26.03.09 22:15.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1