казано от slavko на 26.03.09, 09:36:
http://www.youtube.com/watch?v=VFSYFtOHgfU ...погледни това Vic…
изпълнено от Slavko, 6.30 тази сутрин...по-бързичко се справих от момчето на клипа, даже мисля да вдигна и килограмите на щангата другия път...
Славе,
Яко е! У вас ли го правиш? Искам обаче теб да те видя :coolsmirk:, вземи запиши следващия комплекс, обещал си!
казано от RedruMurder на 26.03.09, 17:54:
Лично според мен тук във Варна почти във всяка зала ще те гледат така,наистина имам чувството,че слабо се познава този тип система.Въпросът е да не се сблъскаш с нечии подигравки,както стана при мен,но това е друг въпрос.Адски се радвам,че тази тема се отвори и че намерих съмишленици! ;)
RedruMurder, от Варна ли си?
Май трябва да разкажеш повече - как се запали, показваше ли ти някой, откога го правиш... всяка инфо ще е от полза. :)
26.03.09
23:07
Искам да про4ета малко пой4е материали и 6те запо4вам да ги правя.Скоро време 6те имам отделна стая за фитнес. Не6то като зала. Имам предвид нещо от тоз род ще мога да правя : http://www.youtube.com/watch?v=SB0EtZYCHBY&feature=related . Защото както споменах . В парка има лостове , за кофи4ки растояне за клекове и ще зема два дъмбела.
Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 26.03.09 23:10.
27.03.09
05:27
Red Murder - не си мисли, че тук в София е по-различно! Яесто казано, като гледам колко хора от Варна има в този форум, си мисля дори, че във Варна май хората повече се грижат за себе си от колкото т.нар. “столичани”. НАвсякъде където съм тренирала - а повярвай ми аз съм обиколила бая зали - и то все от реномираните уж, са ме гледали като извънземно. Идват при мен дори да ми дават “ценни съвети”. В София има само 1 зала, където съм виждала други хора да правят кросфит - това е Оптимум в Люлин, но там пък ходят само анаболни чудеса :) МНого сме назад още мнооооооого, за съжаление. Вчера се сетих за едно перфектно местенце в Софиш за кросфит обаяе - Борисовата градина - на едно място има много приятни лостове. Само да се стопли и .....
27.03.09
06:01
казано от Vic на 26.03.09, 22:28:
Май трябва да разкажеш повече - как се запали, показваше ли ти някой, откога го правиш... всяка инфо ще е от полза. :)От Варна съм :) По кросфит се запалих юни месец миналата година.По това време нямах финансовата възможност да ходя в зала,а времето беше хубаво и се разрових в нета за някои по здрав комплекс за тренировка на лостове и успоредки.И ми направи впечатление това така наречено “набиране със залюляване” което се изпозлва в кросфит тренировките.Оттам вече прочетох какво представлява кросфит,как се тренира,как се редуват тренировките и т.н. и това ме спечели завинаги,съвсем сериозно адски съм запален ;-P Първоначално тренирах по режима,даден в официалния сайт http://www.crossfit.com 3 дни тренировка - 1 ден почивка,но това доста ме изтощаваше и от тогава не тренирам повече от 3,максимум 4 пъти седмично,единствено по тази система.Редувам и тежки и по-леки тренировки,но важното е да не се повтаря една тренировка в продължение поне на месец.В момента смятам да започна режим за покачване на маса,но 1-2 пъти в седмицата ще практикувам и кросфит,смятам,че комбинацията ще е благотворна.
Мнението беше редактирано от RedruMurder на 27.03.09 06:01.
Венци, само такова впечатление създаваме...не зная какуспяхме да я направим тази агитка тук, но ...действителността е доста по-различна....Аз все още имам приятели, които ми се чудят защот така се ‘блъскам’, след като мога просто да ‘ям по-малко’ Ходи обяснявай, че вече не става в-с за отслабване... Ако кажеш “Ходя на фитнес” автоматично те питат: “Ама защо, ти много добре си изглеждаш?’ Абе, кво да ти кажа...много мързелива психика имаме... И имаме мноооогоооо да учим и да се развиваме, докато влезем в час... Аз не съм правила още кросфит в ‘обществена’ зала... но подозирам какви ще са реакциите...Оня ден се пробвах да се уча на обръщане, и само това привлече доста от много ‘запознатите’ дето обичат да дават съвети без някой да ги пита...Има ли нужда да обяснявам, че ме убеждаваха, че това, дето се пробвам да го правя, няма смисъл и никога няма да ми трябва?!
Ииихаа, RedruMurder, ти си направо ветеран :) Супер!
Къде си правиш тренировките?
казано от Limka на 27.03.09, 07:20:
Венци, само такова впечатление създаваме...не зная какуспяхме да я направим тази агитка тук, но ...действителността е доста по-различна....Аз все още имам приятели, които ми се чудят защот така се ‘блъскам’, след като мога просто да ‘ям по-малко’ Ходи обяснявай, че вече не става в-с за отслабване... Ако кажеш “Ходя на фитнес” автоматично те питат: “Ама защо, ти много добре си изглеждаш?’ Абе, кво да ти кажа...много мързелива психика имаме... И имаме мноооогоооо да учим и да се развиваме, докато влезем в час... Аз не съм правила още кросфит в ‘обществена’ зала... но подозирам какви ще са реакциите...Оня ден се пробвах да се уча на обръщане, и само това привлече доста от много ‘запознатите’ дето обичат да дават съвети без някой да ги пита...Има ли нужда да обяснявам, че ме убеждаваха, че това, дето се пробвам да го правя, няма смисъл и никога няма да ми трябва?!
Венци, потвърждавам думите на Лимка, така е, мои познати като им кажа, че тичам всяка сутрин по 30 - 40 мин., че ходя на фитнес, Тае Бо и сега с кросфит, и реакцията им е че съм трябвала да се прегледам, какво толкова съм имала да свалям. Върви им обеснявай на такива че това е мания, хоби, страст, и че не го правим за отслабване.....
Ама само си хабя думите и вообще на такива изречения си замълчавам и това е :)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.03.09 07:35.
казано от RedruMurder на 27.03.09, 06:01:
казано от Vic на 26.03.09, 22:28:
Май трябва да разкажеш повече - как се запали, показваше ли ти някой, откога го правиш... всяка инфо ще е от полза. :)От Варна съм :) По кросфит се запалих юни месец миналата година.По това време нямах финансовата възможност да ходя в зала,а времето беше хубаво и се разрових в нета за някои по здрав комплекс за тренировка на лостове и успоредки.И ми направи впечатление това така наречено “набиране със залюляване” което се изпозлва в кросфит тренировките.Оттам вече прочетох какво представлява кросфит,как се тренира,как се редуват тренировките и т.н. и това ме спечели завинаги,съвсем сериозно адски съм запален ;-P Първоначално тренирах по режима,даден в официалния сайт http://www.crossfit.com 3 дни тренировка - 1 ден почивка,но това доста ме изтощаваше и от тогава не тренирам повече от 3,максимум 4 пъти седмично,единствено по тази система.Редувам и тежки и по-леки тренировки,но важното е да не се повтаря една тренировка в продължение поне на месец.В момента смятам да започна режим за покачване на маса,но 1-2 пъти в седмицата ще практикувам и кросфит,смятам,че комбинацията ще е благотворна.
Eха, ставаме все повече ББ-ТЕАМ - ВАРНА. Това ме радва много, и имам едно предложение :) Какво ще кажете някой weekend да си направим един КРОСФИТ - ТЕАМ - ВАРНА на открито..... ей сега ми щукна, супер нали :) трябва да измислим само как ще се снабдим с лостове и дъмбели, но може да се измисли нещо според мен :)
Хайде, чакам вашето мнение, тъкмо и времето вече започва да заприличва на пролет, супер яко ще стане :)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.03.09 08:16.
27.03.09
08:25
ей много сте гадни ебати :) Искам и аз. Не е честно! >:( Сега заради вас tonu ще си изпати .....
казано от Венцеслава Атилова на 27.03.09, 08:25:
ей много сте гадни ебати :) Искам и аз. Не е честно! >:( Сега заради вас tonu ще си изпати .....
Иииии, Венци не се сърди...плиииисссс :) това ей сега ми щукна.....сори :)
27.03.09
09:49
Чел съм някъде изследвания, че към спорт човек може да се пристрасти както към цигари, алкохол или дори наркотици .. :). (стана ми смешно нещо :) ).
казано от Иван Шишманов на 27.03.09, 09:49:
Чел съм някъде изследвания, че към спорт човек може да се пристрасти както към цигари, алкохол или дори наркотици .. :). (стана ми смешно нещо :) ).
Еми посмей се тогава :) да може и така да се нарече, само дето това пристрастяване води само към добро :)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.03.09 09:53.
казано от Vessi на 27.03.09, 09:53:
казано от Иван Шишманов на 27.03.09, 09:49:
Еми посмей се тогава :) да може и така да се нарече, само дето това пристрастяване води само към добро :)
Веси, наистина има пристрастяване - не към всички спортове, но към бодибилдинг - да. И аз бях чела една доста добре обоснована статия от психолог във връзка с това..
И като такова е свързано с всички психически разтройства, които съпътстват и другите пристрастявания... :)
Е... по-добре е да знаеш, че си болен, отколкото да си в неведение ;) awareness Му се вика Хахаха
Мнението беше редактирано от Limka на 27.03.09 09:56.
ако ще има крос-фит weekend във варна ме пишете, изобщо не ме бърка, хващам си влака и идвам...:))))...да го срещна аз този Vic на ринга...:))))
казано от slavko на 27.03.09, 12:43:
ако ще има крос-фит weekend във варна ме пишете, изобщо не ме бърка, хващам си влака и идвам...:))))...да го срещна аз този Vic на ринга...:))))
Бре! Що си ми толкова настървен??? :bug:
Аз лично предпочитам сбирката да е на плажа, че да може спокойно да хвърляме тежестите и щангата, като се скапем. Нещо не мога да си представя как я хвърлям в залата, нищо, че дисковете са гумирани... :lol:
Мнението беше редактирано от Vic на 27.03.09 14:31.
28.03.09
07:33
казано от Limka на 27.03.09, 07:21:
Ииихаа, RedruMurder, ти си направо ветеран :) Супер!
Къде си правиш тренировките?
Е,чак пък ветеран,хаха ;-P Лятото повечето кросфит тренировки ги правих на плажа или на лостове,плюс това си имам една щанга,направена от лост на вагонетка и капаци на шахти (слава на нашите сръчни бащи и дядовци!) и два дъмбела с регулиращи се тежести.Така доскоро не ми се налагаше да влизам в зала,но ходих около месец в една зала до пожарната и няколко пъти в the cube.
28.03.09
10:37
ДА се похваля и тук - започнах да се уча на обръщане. Днес тренировката ми беше нещо средно между кросфит и табата
загрявка 5 мин много бързо темпо на крос-тренажора
обръщания - около 30 докато схвана за кво иде реч
после
комплекс
обръщане х10
преден клек х 10
преден клек + пуш преса х 10
чукове х 10
3 серии 30 сек почивка с лоста 20 кг
след 30 сек
30 тяги с 30 кг
30 клека с 30 кг щангата зад врат
след 30 сек
повдигане на прави крака от вис - до отказ -29
половинки коремни преси - до отказ -20
коремни преси на римско столче -половинки - до отказ 20
пак повдигане на крака до отказ - опааааа тука вече на 10тото умрях.
Обща продължителност 25 мин. :) Размазване :) Хватът ми беше мн зле при тягата - не ми тежеше на краката изобщо, но едва изкарах последните 2 повт. От бръщането пък така съ размазах ключицата, че сега ми е червена. Хаха като развалина съм, да не говорим от вчера какви синини имам.
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 28.03.09 12:15.
казано от Венцеслава Атилова на 28.03.09, 10:37:
ДА се похваля и тук - започнах да се уча на обръщане.
.................
обръщания - около 30 докато схвана за кво иде реч
.................
От бръщането пък така съ размазах ключицата, че сега ми е червена. Хаха като развалина съм, да не говорим от вчера какви синини имам.
Здрасти, Венци!
Ех, това обръщане ;-P, много ви мъчи! Няма страшно и двете с Лимка ще го усъвършенствате. Мисля си даже, че ако сложите повечко кг на щангата, ще научите техниката по-бързо. Просто защото без правилна техника, няма да можете да я вдигнете :cheese:!
28.03.09
14:33
Да това е вариант - ами аз за 30 обръщания го схванах горе долу- техниката в началото е като при high pull а high pull съм правила адски много и те се наслагват нещата. Трудното при мен е да дъжа лоста до тялото - все ме е страх, че ще се ударя. Не че не се ударих де...
казано от Венцеслава Атилова на 28.03.09, 14:33:
Да това е вариант - ами аз за 30 обръщания го схванах горе долу- техниката в началото е като при high pull а high pull съм правила адски много и те се наслагват нещата. Трудното при мен е да дъжа лоста до тялото - все ме е страх, че ще се ударя. Не че не се ударих де...
Хаха! Аз пък не мога да го допра до тялото и да искам! Няма майтап! Поне два пръста остават винаги от лоста до тялото. И това специфично обръщане на китката и държане на лоста само с върха на пръстите при клек с лост пред гърди ми е невъзможно. И го държа на мускули, нямам избор.
Мнението беше редактирано от Vic на 28.03.09 14:40.
Ъф, това с обръщането на китките е голяма гадост. И аз така и не успях да го направя. С лявата ръка, почти успявам, но с дясната...абсурд. :(
В последствие се оказа, че в бодибилдърския вариант на преден клек(с кръстосани ръце), също имам проблем. Схващат ми се бицепсите(ту единия, ту другия) понякога...схващане, схващане, ама 3 дни после съм аут. Иначе е готино упражнение...
И съм го измислил - вместо да си чупя ръцете, ще изчакам рамената ми да пораснат достатъчно :lol:
28.03.09
15:17
казано от С7АЛК3Р на 28.03.09, 15:08:
Ъф, това с обръщането на китките е голяма гадост. И аз така и не успях да го направя. С лявата ръка, почти успявам, но с дясната...абсурд. :(
В последствие се оказа, че в бодибилдърския вариант на преден клек(с кръстосани ръце), също имам проблем. Схващат ми се бицепсите(ту единия, ту другия) понякога...схващане, схващане, ама 3 дни после съм аут. Иначе е готино упражнение...И съм го измислил - вместо да си чупя ръцете, ще изчакам рамената ми да пораснат достатъчно :lol:
Хм - аз с това нямам проблеми но аз пък преден клек с повече от 40 кг не правя. пробвай на ключицата да си го слагаш лоста като правиш с кръстосани ръце, така бицагите не се товарят - ама ключицата и раменете се натъртват.
Aз така го правех. Точно по този начин, явно по този начин от постоянно сгънатите ръце се получаваха тия мускулни схващания.
А за натъртванията...едно на ръка.
Някъде(май в T-nation), четох че преден клек в повече от 6 повторения е лоша идея. Нещо свързано с промяната в стойката след 6-тото повторение.
казано от С7АЛК3Р на 28.03.09, 17:03:
Някъде(май в T-nation), четох че преден клек в повече от 6 повторения е лоша идея. Нещо свързано с промяната в стойката след 6-тото повторение.
Май Charles Poliquin беше писал нещо за това там. Ромбоидите се натоварват изометрично за да държат тялото изправено и след ~6-тото повторение вече им идва в повече. Или нещо такова, не ми се търси точната статия, защото в крайна сметка - точно на това упражнение и 6 повторения са много, то има съвсем друга идея така или иначе. Но си прав иначе.
Limka…ти ми трябваш в Плевен и аз ще съм готов на 70кг.:)))
Vic…евала my friend…!!.....просто докато ти гледах видео-то, ми треперят крачката, само да се събудя утре и веднага в залата за 21 броя на 70кг....трябваше да почивам , ама надали след твоето клипче...:)))))
днес си напрваих мой комплекс...мисля да го кръстя Slavko 21’s..:))))
21 набирания с тежест
21 abs wheel (от коляно..прав мога само 6-7)
21 burpees
после 15 и 9
следобед на стадиона с шпайкове 8 отсечки по 200 метра (ако не се греша, бяха около 24-25сек.)...претренирвам ужасно, някакъв вид наркомания е това, усещам..:)))))))))))))
http://www.youtube.com/watch?v=hpqazz8dEO0&feature=channel
Погледни това...дали има силни люде..???..:)))
29.03.09
05:12
казано от Vic на 28.03.09, 22:47:
Събота 28.03.2009
“Thruster 70 кг - 21 повт”
Брутално! Много Брутално! Записано, благодарение на Лимка - ВИДЕО!Впечатления:
- Не е за всеки ден
- Имаше прекъсване на 16-тото повторение, но като общо време се справих се по-бързо от момчето от клипа, откъдето взех идеята за упражнението. видео!
Браво,Вик!Страхотно изпълнение!Гледах и кинг-конг комплекса как го правиш,имаш адски чиста техника с тежестите! :) Страшен си!
Офтопик: Имам малък (надявам се) проблем - когато изпълнявам пълен клек до долу,колената ми пукат,но е някак си повърхностно,не е самата капачка.Изобщо не ме боли,но е много неприятно при всяко повторение :roll: Когато изпълнявам клека до успоредност на бедрата със земята това не се случва...
29.03.09
05:59
Внимаваш ли коленете да не ти влизат навътре? От това става така по принцип! Слаби са ти абдукторите
Вик, браво ;)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 29.03.09 06:01.
казано от slavko на 29.03.09, 00:02:
Limka…ти ми трябваш в Плевен и аз ще съм готов на 70кг.:)))
Хехе, Славко, ти искаш много бързо да се телепортирам :) Ще те запишем, разбира се...На някой кросфит събор :))) Който наистина се надявам да си организираме... ;)
казано от slavko на 29.03.09, 00:02:
... претренирвам ужасно, някакъв вид наркомания е това, усещам..:)))))))))))))
Имам чувството, че всички ще я докараме до там...Както се надъхваме и мотивираме от ‘постиженията’ и тренировките на другите... :) К’во да прайш, ентусиасти-новаци ;)
П.П. Браво за Slavko 21’s :) Интересно изглежда...ама още не за мен ...с мойте хилави 5 набирания...Абе, много ограничава това, че не можеш да прайш набирания откъм избор на комлекси :shut:
П.П.П. Какво е abs wheel?
Мнението беше редактирано от Limka на 29.03.09 07:15.
казано от Венцеслава Атилова на 28.03.09, 14:33:
Аз пък докато се опитвах да тръгна с high pull не ми се получаваше съвсем...И все удрях много брутално ключицата игръдната кост малко под ключицата...Като започнах да тръгвам с трапец и леко повдигане на раменете, някак си всичко дойде на мястото си :)
Науууучиииих се на обръщане :) Че и на обръщане с клек :) Супер съм :-)
Аз пък вчера направих това:
6 пъти, с 30 сек почивка между сериите, с олимпийския лост
- 10 гребане
- 10 обръщане (hang clean)
- 10 трастъра
- 10 клек + подскок с лоста (jump squat - това ми разказа играта...ужасно!!!)
- 10 Добро утро
За около 11 мин
Няколко минути след това:
- коремно избутване с диск 15 кила/ планк 1 мин - 4 суперсерии
- повдигане на крака и лакти от страничен лег - 2 х 50/ страна (много любимо упражнение за талийка...гарантира ми мускулна треска всеки път )
15 мин бой с боксова круша
- 20 суинга с 10 кг/ обръщане на лост....не зная колко...но го схванах
- още 20 суинга с 10 кг/ обръщане 20 -
- още 20 суинга с 15 кг/ 10 обръщане с 30 кг; няколко обръщане + клек (squat clean) пак с 30 кг
- последни 20 суинга с 15 кг/ 10 обръщане + клек с лоста само
Струва ми се бая времето за първия комплекс (11 мин), но честно казано го правех с добро темпо...Не съм сигурна дали мога да подобря времето с повече от минутка.
Коментари: Много добро натоварване; не успях да се разтреперя, но за сметка на това успях да започна да псувам още на 4тото кръгче :-) (по принцип не правя такива неща, не ме съдете, моля; ама тоя jump squat много ме озори и съответно ме ядоса, че съм слабачка :) ) Нямам мускулна треска :)
Limka, погледни го в You-tube abs-wheel-а...много добро приспособление е измисил някой за коремни преси
също съм си поръчал от e-bay и gravity boots…:))))))).....погледни и това, чудя се как да си натоваря максимално коремната област :)
29.03.09
10:28
Здравейте, някой може ли да каже от къде може да се намерят програми или принципите по които се изгражда седмична тренировъчна програма.Трябва ми нещо по-сериозно: 6 пъти седмично за човек в добра кондиция.
казано от Hristo Chenov на 29.03.09, 10:28:
Здравейте, някой може ли да каже от къде може да се намерят програми или принципите по които се изгражда седмична тренировъчна програма.Трябва ми нещо по-сериозно: 6 пъти седмично за човек в добра кондиция.
Здравей, Христо!
Чудесна форма, съдя по снимките! В кои дисциплини се състезаваш/състезавал? Дай малко повече информация за теб!
За тренировъчна програма и методика - разгледай www.crossfit.com
Сигурен съм, че ще ти хареса. Славко също е лекоатлет/спринтьор и crossfit-а му идва чудесно като натоварване. Всъщност, ще забележиш, че доста от упражненията си ги правил под една или друга форма. Особеното е съчетаването им. Пиши впечатления!
Мнението беше редактирано от Vic на 29.03.09 15:23.
Ехо, привет и от мен :) Абе немога да намеря странична мелница на видео? Някой може ли да помогне? Венци ?
30.03.09
14:33
http://www.youtube.com/watch?v=tTJDXlCg5ho
само яе без клек и тежестта е ж ръката, която жоди надолу.
казано от Венцеслава Атилова на 30.03.09, 14:33:
http://www.youtube.com/watch?v=tTJDXlCg5ho
само яе без клек и тежестта е ж ръката, която жоди надолу.
Ох, лелееее и това само сгъваш, наклянаш от талия нали така ? Трудно е, ако не знаеш точно техниката на изпълнение .....така ми се вижда :)